pass zen4

Jimazz ακόμα δεν είναι έτοιμα τα σασί … περιμένω…
Petert δεν έχουμε ξεκινήσει ούτε εμείς ακόμα. Φυσικά και είναι καταπληκτικά τα νέα ότι θα έχουμε και τρίτο ζευγάρι μάτια για τη συναρμολόγηση της πλακέτας :-)

είπαμε δεν βιαζόμαστε

οπαδοί του slow food γαρ .....

μας λείπουν και κανα δύο πραγματάκια ακόμα ......

Εμένα δυστυχώς δε μου χωράνε οι νέες πλακέτες στο παλιό κουτί, έτσι όπως είχα κάνει τις ψύκτρες και έτσι θα αργήσω και γω προκειμένου να αλλάξω κουτί κλπ κλπ.
Οι τάξη Α έχουν πολύ μηχανολογική δουλειά γαμώτο.
Τρελή ζέστη όμως, θέλει προσοχή στην ψύξη, ειδικά το καλοκαίρι γίνεται χαμός.
Εγώ στον παλιό ήμουν στο όριο με 55 βαθμούς ίσα-ίσα που ακούμπαγες το χέρι σου. Τα πυκνωτάκια πάντως που είναι επάνω στη πλακέτα τα έβαλα 105βαθμους

Για εμένα είναι η πρώτη αντίστοιχη μηχανολογική δουλειά… οπότε προβλέπω να χρειάζομαι και δεύτερο σασί … μετά την γνωριμία-εμπειρία ;-)
Αν ίσα ίσα ακούμπαγες το χέρι … μπορεί να ήταν και πάνω από 55 :-)

Για πείτε πιο αναλυτικά για το θέμα ψύκτρα. Από ποιόν Γερμανό τις χτυπήσατε, πόσο μεγάλες ήταν και τελικά τι στοίχησαν.
Επειδή με βλέπω να αλλάζω κουτί θα χρειαστώ και ψύκτρες. Και αυτή τη φορά θέλω να είμαι "δροσερος" το καλοκαίρι χωρίς λύσεις τύπου ανεμιστήρα.
Στο παλιό κουτί θα ρίξω κάτι πιο δροσερό, κανα 2Ν3055 χε χε κάτι θα βρω

Last edited:
Από τον αντιπρόσωπο της fisher στη Θεσσαλονίκη

Δες εδώ http://www.fischerelektronik.de/index.php?id=29&L=1

Δυο κομμάτια:

SK 157 – 200SA (length in mm)
Τιμή: 69
Χρόνος Παράδοσης : 2,5 εβδομάδες από την παραγγελία.
Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α 19%.

A! Από αυτόν τον Γερμανό τελικά. Νόμιζα ότι ήταν e-bay. Εντάξει οι τιμές δεν είναι και κελεπούρια.
Σε αυτή τη τιμή βρίσκεις σασί με ψύκτρες μαζί. Τεσπα.
Εγώ είμαι ακόμα στην αναζήτηση. Θα σας ενημερώσω για την κατασκευή και θα ανεβάσω και καμιά φωτό.

A! Από αυτόν τον Γερμανό τελικά. Νόμιζα ότι ήταν e-bay. Εντάξει οι τιμές δεν είναι και κελεπούρια.
Εγώ είμαι ακόμα στην αναζήτηση. Θα σας ενημερώσω για την κατασκευή και θα ανεβάσω και καμιά φωτό.

Φυσικά και ενημέρωσέ μας για ότι αντίστοιχο βρεις σε καλή τιμή :-)

Aν βρεις κάτι θα ήθελα να ενημερώσεις κι εμένα! Μέχρι στιγμής ψάχνω, πάνω από χρόνο, για έτοιμο κουτί με ψύκτρες και η καλύτερη τιμή που βρήκα είναι στα 210 ...

Last edited:
Πραγματικά είναι άξιο απορίας. 2 κομμάτια ψύκτρες να κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά.
Να σου πω για παράδειγμα ότι με 250 (και πιο κάτω) αγοράζει κανείς τον koda 266b ο οποίος είναι ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ενισχυτής, από άποψη μεγέθους, με διπλό τροφοδοτικό.
Θα μπορούσε κανείς να πετάξει τα εντόσθια και να κρατήσει το φανταστικό κουτί με τις μεγάλες ψύκτρες στο πλάϊ.
Υπολογίστε τώρα και το άλλο. Ότι έχει διπλό τροφοδοτικό, δηλαδή 2 toroidal με τα ανάλογα πυκνωτάκια κλπ κλπ. Τα οποία φυσικά αν θες τα κρατάς και φτιάχνεις ότι θες (Να μη σου πω ότι τον κρατάς όπως είναι χαχα)
Βάλε το κέρδος του εμπόρου, μεταφορικά, συσκευασίες κλπ κλπ και πέσμου πόσο του κοστίζει του κινέζου η ριμάδα η ψύκτρα.
Γιατί να την πληρώσουμε 70 ευρώ το κομμάτι το φελέκι μου;

Ναι θυμάμαι και εγώ να πωλείτε μτχ εδώ ένα alesis στα 60-70 euro… το κουτί του με τις ψήκτρες και μονό άξιζε για αυτά τα λεφτά (καλά ήταν μικρό για τον zen4)

Άλλο παράδειγμα … έχω κρατήσει σπίτι ένα rack mounted server [email protected] ακριβώς γιατί το κουτί+psu στην τελική κοστίζει περισσότερο από όσο να πουλήσεις ολόκληρο το μηχάνημα.

Από την άλλη πλευρά, πόσο κάνει ένα καλό cpu-cooler ? Αυτά ειδικά έχω μάθει να τα πληρώνω – και κάποιος μπορεί να πει ότι τα πληρώνω αδρά. Συνήθεια ή ψυκτρο-λαγνεία δε ξέρω να σου πω :-)

Ναι θυμάμαι και εγώ να πωλείτε μτχ εδώ ένα alesis στα 60-70 euro… το κουτί του με τις ψήκτρες και μονό άξιζε για αυτά τα λεφτά (καλά ήταν μικρό για τον zen4)

Άλλο παράδειγμα … έχω κρατήσει σπίτι ένα rack mounted server [email protected] ακριβώς γιατί το κουτί+psu στην τελική κοστίζει περισσότερο από όσο να πουλήσεις ολόκληρο το μηχάνημα.

Από την άλλη πλευρά, πόσο κάνει ένα καλό cpu-cooler ? Αυτά ειδικά έχω μάθει να τα πληρώνω – και κάποιος μπορεί να πει ότι τα πληρώνω αδρά. Συνήθεια ή ψυκτρο-λαγνεία δε ξέρω να σου πω :-)

[off-topic]Φιλε Τασο σε καταλαβαινω... και εγω εχω ενα server me xeon του 2004 για τον ιδιο ακριβως λογο... Διπλο PSU και κουτι που χωραει τα παντα... το λυπαμαι

Οσο για την ψυξη... ποτε δεν ειναι αρκετη... ειδικα σε PC (cpu, vga, chipset, ram... ) πονεμενη ιστορια :Banane0:
[/off-topic]

Τις πλακέτες τις πήρα και γω. Τον έχω ήδη φτιάξει εδώ και 10 χρόνια τον ενισχυτή hard wiring σε πλακέτες γενικής χρήσης και είπα να το κάνω λίγο πιο μουριτζίδικο.
Πράγματι είναι τρομερές οι πλακέτες του τσιν-τσον.
Πριν ξεκινήσεις όμως ρίξε μια ματιά γιατί υπάρχουν λάθη σε αυτά που έχει τυπώσει επάνω τους.
Εγώ ακόμα τις ψάχνω. Δεν έχω ξεκινήσει ακόμα να κολλάω εξαρτήματα.
Αν σε είχα προλάβει θα πέρναμε μαζί υλικά.
Είναι λάθος το +- της εξόδου και έχει μια αντίσταση λάθος. Γράφει 47Κ ενώ είναι 4Κ7.
Ασήμαντα αλλά θέλει προσοχή. Θα το ξεσκονίσω μήπως έχει κάνει και κανα λάθος στο τυπωμένο και πηγαίνει σε λάθος σημείο.

Για να δούμε
attachment.php

Χαχα χα έχεις κολλήσει πρώτη την αντίσταση που είναι 4Κ7 (αυτή που γράφει εσφαλμένα 47Κ) ή μου φαίνεται :ernaehrung004:

Σε άλλα νέα, μετά από διάφορες περιπέτειες με μάστορες που θα με ‛εξυπηρετούσαν’ για το σασί, τελικά η λύση ήρθε πιο εύκολα από όσο περίμενα.
Το Σάββατο ψάχνοντας απλά για κομμάτια 3mm αλουμίνιο έκανα μια βόλτα στη Λαυρίου, και βρήκα στράτζα :-) Ήμουν απροετοίμαστος για κάτι αντίστοιχο, έκανα απλά δυο ταψιά και πήρα και δυο φάτσες. Είδη έχω ένα πολύ στιβαρό κουτί.

Σε άλλα νέα, μετά από διάφορες περιπέτειες με μάστορες που θα με ʽεξυπηρετούσανʼ για το σασί, τελικά η λύση ήρθε πιο εύκολα από όσο περίμενα.
Το Σάββατο ψάχνοντας απλά για κομμάτια 3mm αλουμίνιο έκανα μια βόλτα στη Λαυρίου, και βρήκα στράτζα :-) Ήμουν απροετοίμαστος για κάτι αντίστοιχο, έκανα απλά δυο ταψιά και πήρα και δυο φάτσες. Είδη έχω ένα πολύ στιβαρό κουτί.

Τάσο, ο Αργυράκης στον Ταύρο είναι πολύ εξυπηρετικός και με χαμηλές τιμές και αν χρειάζεσαι στράντζα, σε παραπέμπει σε γνωστό του, στην Π. Ράλλη.

Καλή συνέχεια ....

Τάσο, ο Αργυράκης στον Ταύρο είναι πολύ εξυπηρετικός και με χαμηλές τιμές και αν χρειάζεσαι στράντζα, σε παραπέμπει σε γνωστό του, στην Π. Ράλλη.

Καλή συνέχεια ....

Δημήτρη σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες θα περάσω για την επόμενη κατασκευή.
Απλά το Σάββατο αισθάνθηκα τυχερός που βρήκα το συγκεκριμένο στη Λαυρίου (λίγη ώρα από το σπίτι μου) και αντί για σκέτη λαμαρίνα έκαμα ‛ταψιά’. Και αισθάνθηκα τυχερός γιατί είχα το τρι-ήμερο μπροστά μου. Οπότε δούλεψα με τα κομμάτια που πήρα (αν το είχα σκεφτεί καλύτερα θα είχα φτιάξει άλλα), πέρασα είδη βίδες και και έχω για αρχή μια πολύ στιβαρή κατασκευή έτοιμη για καλλωπισμό με περιμετρικά πάνελς (έχω διάφορες ιδέες).
Το ΣΚ έπεσε δουλειά γενικότερα…
Χθες βρήκα και κάποια υλικά που μου έλειπαν και αγόρασα από κέντρο, Οπότε τώρα μου λείπουν ελάχιστα υλικά.
Ξεκίνησα να τοποθετώ και τις αναστάσεις στην πλακέτα. Βρήκα και το παραπάνω σφάλμα στο οποίο αναφέρεται ο petert (θα έπρεπε να το έχω προσέξει από την πρώτη στιγμή που αναφέρθηκε αλλά μου είχε ξεφύγει).
και πάμε παρακάτω…

Και γω μέχρι να βρω ψύκτρες έχω κάνει διάλειμμα και μαλακ...μαι με ένα gainclone σε κουτί ΙΚΕΑ
Πάρτε φωτό να γελάσετε.

Last edited:
Ωχ! που πήγαν οι φωτό οεο...

Attachments

• DSC00560r.jpg
    DSC00560r.jpg
    138.8 KB · Views: 55
  • DSC00561r.jpg
    DSC00561r.jpg
    138.7 KB · Views: 45
  • DSC00562r.jpg
    DSC00562r.jpg
    121.3 KB · Views: 51
  • DSC00563r.jpg
    DSC00563r.jpg
    102.9 KB · Views: 44
  • DSC00564r.jpg
    DSC00564r.jpg
    120.5 KB · Views: 41
  • DSC00565r.jpg
    DSC00565r.jpg
    144.5 KB · Views: 50
  • DSC00567r.jpg
    DSC00567r.jpg
    121.5 KB · Views: 55
Δημήτρη σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες θα περάσω για την επόμενη κατασκευή.
Απλά το Σάββατο αισθάνθηκα τυχερός που βρήκα το συγκεκριμένο στη Λαυρίου (λίγη ώρα από το σπίτι μου) και αντί για σκέτη λαμαρίνα έκαμα ‛ταψιά’. Και αισθάνθηκα τυχερός γιατί είχα το τρι-ήμερο μπροστά μου. Οπότε δούλεψα με τα κομμάτια που πήρα (αν το είχα σκεφτεί καλύτερα θα είχα φτιάξει άλλα), πέρασα είδη βίδες και και έχω για αρχή μια πολύ στιβαρή κατασκευή έτοιμη για καλλωπισμό με περιμετρικά πάνελς (έχω διάφορες ιδέες).
Το ΣΚ έπεσε δουλειά γενικότερα…
Χθες βρήκα και κάποια υλικά που μου έλειπαν και αγόρασα από κέντρο, Οπότε τώρα μου λείπουν ελάχιστα υλικά.
Ξεκίνησα να τοποθετώ και τις αναστάσεις στην πλακέτα. Βρήκα και το παραπάνω σφάλμα στο οποίο αναφέρεται ο petert (θα έπρεπε να το έχω προσέξει από την πρώτη στιγμή που αναφέρθηκε αλλά μου είχε ξεφύγει).
και πάμε παρακάτω…

πέρασα κι εγώ από λαυρίου σήμερα και πήρα το σασί που σκέφτηκα .... φάτσες αργότερα, τα παιδιά εκεί είναι πολύ εξυπηρετικά :worshippy:

ερώτηση

κολαούζα, να πάρω χειρός και να παλέψω ή να βρω κανέναν μάστορα να μου τα κάνει αβάδιστα και αβίαστα .????