Πατέντες για Εργαλεία.. !

Η κολλα ειναι εξαιρετικη.. παρολο που ψιλοτσιμπαει πιστευω οτι τα αξιζει τα λεφτα της ειδικα σε κατασκευες που συγκρατουν βαρος κλπ.

Για την ποσοτητα ηξερα οτι ειναι παραπανω αλλα ειμαι της αποψης καλυτερα να περισευει παρα να λειψει και ειδικα σε σημεια που δεν μπορω να συμπληρωσω μετα.

Το καθαρισμα ειναι παιχνιδακι και ευχαριστηση παρα μπελας. ετσι κ αλλιως απο χομπι ασχολουμαι.. σιγα σιγα κοβεται με οτι εχεις κεφι.. απο μαχαιρι και σκαρπελο μεχρι λαμες απο ροκανι η γκινοσο..

Η πρωτη φωτο ειναι μονο καθαρισμενο η δευτερη καθαρισμενο και τριμενο με πολυεργαλειο (γυαλοχαρτο ).

Μετα ερχεται ο ξυλοστοκος σε ελαχιστα σημεια στις ματισιες , ξανα τριψιμο, και περασμα 2 χερια βερνικι νερου.

Την επόμενη φορά δοκίμασε να καλύψεις τα πιθανά σημεία διαρροής με χαρτοταινία ... για ελάχιστο τρίψιμο ...

Την επόμενη φορά δοκίμασε να καλύψεις τα πιθανά σημεία διαρροής με χαρτοταινία ... για ελάχιστο τρίψιμο ...

Πολύ σωστό!

Γιατί παρόλο το τρίψιμο θα φαίνεται διαφορά όταν πέσει το βερνίκι.

Μπα, διαφορα δε νομιζω να φαινεται.. αλλα το να γλιτωσεις ολη τη φασαρια του καθαρισματος ειναι υποθεση.. και ειναι πολυ απλη και γρηγορη λυση.

Ξυλινη ματσολα diy

Καιρο ηθελα να φτιαξω μια ξυλινη ματσολα να μην βαραω τα ξυλα με σφυρι ή και μια πλαστικη ελαφρια που εχω.
Ετσι σημερα ενω καποιοι αλλοι πανε για καφε εγω ασχοληθηκα με αυτο μετα το μεσημερι.
Θα πηγαινα και γω για καφε αλλα εδειχνε να χαλαει ο καιρος, οπως και εγινε. ΕΤσι ενω εξω εβρεχε, εγω μεσα εκανα δουλεια...

Αφου βρηκα το ξυλο, οξια, που θα επαιζε το ρολο της ματσολας ξεκινησε η δουλεια.
Φανταζομαι γινεται αισθητη η ελειψη μεγγενης παγκου...

Οπως και η ελειψη δραπανου παγκου. Ναναι καλα το makita.

Αφου δοκιμασα 2-3 πριονια που εχω τελικα τη δουλεια την εκανε ο γιαπωνεζος σε χρονο dT. Τα αλλα μαλλον μονο διακομσητικο ρολο θα εχουν πλεον... Μετα ηρθε η ωρα της επιλογης στυλιαριου. Ημουν μεταξυ του ευκολου σανιδιου και του δυσκολου ξυλου, επισης απο οξια. Διαλεξα το μεγαλο "κλαδι". Εγινε η αναλογη προετοιμασια και μπηκε στη θεση του.

Εφτιαξα ενα μειγμα κολλας και πριονιδιου και ηρθε η ωρα της κολλησης. Μαλλον υπερεβαλα στο πριονιδι και πιθανον να μην εκλεισαν τα κενα μεταξυ στυλιαριου και ματσολας. Ευελπιστω στη καλη θεληση της durostick καθως και στη χρηση αυτης, ωστε να αντεξει και να ανταπεξελθει στην αποστολη της.

url]

image uploading

Αυριο θα ακολουθησει το φινιρισμα .

Οι ξυληνες ματσολες που εχω δει στο youtube εχουν βαρος μεσα μολυβι, δε ειναι απαρετητο;

Re: Ξυλινη ματσολα diy

Οι ξυληνες ματσολες που εχω δει στο youtube εχουν βαρος μεσα μολυβι, δε ειναι απαρετητο;

Αυτη που ειδα και γω το εχεινεπειδη χρησιμοποιησε ελαφρυ ξυλο. Φανταζομαι αυτος ειναι ο λογος. Η δικια μου ειναι αρκετα βαρια για το μεγεθος της.

Μπράβο Νεκτάριε,αυτοσχεδιάσες καί το αποτέλεσμα είναι άψογο,αύριο να υποθέσω θά βάλεις στίς δύο πλευρές του σφυριού λάστιχο γιά νά μήν σού κάνει σημάδι στό ξύλο που θα κάνεις κατασκευές.
η κόλλα πού χρησιμοποίησες ποιά ακριβώς τίς durostick είναι ?

Last edited:
Απλες και χρησιμες κατασκευες που σου δινουν μεγαλη ικανοποιηση! Good job!!

Στην συγκεκριμενη κατασκευη που εχεις κανει, σκεψου μηπως πρεπει να βιδωσεις μια ξυλοβιδα απο καθε πλευρα να σταθεροποιησεις το στυλιαρι, γιατι σε κανα διμηνο αν κανεις αρκετη χρηση, η κολλα δεν θα ειναι αρκετη..

Σύμπτωση Νεκτάριε. Το ίδιο έκανα κ εγώ! Προτίμησα να βάλω μέσα μολύβι γιατί τα ξύλα από παλέτα δεν είναι πολύ βαριά. Σε κάθε πλευρά κολησα ένα λεπτό κομμάτι πεύκο, ώστε αν χτυπηθεί, να αλλάζει. Ιδού:
5143d945e8fdcd3d59a8b157090fd84f.jpg

9a4820b6c97bf0f48495e283a0ae4a2f.jpg

2d0a8a263577faadfb00d28187c3afc3.jpg

Μπράβο Νεκτάριε,αυτοσχεδιάσες καί το αποτέλεσμα είναι άψογο,αύριο να υποθέσω θά βάλεις στίς δύο πλευρές του σφυριού λάστιχο γιά νά μήν σού κάνει σημάδι στό ξύλο που θα κάνεις κατασκευές.
η κόλλα πού χρησιμοποίησες ποιά ακριβώς τίς durostick είναι ?
Κρυσταλιζε ταχειας πηξης ν 35

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απλες και χρησιμες κατασκευες που σου δινουν μεγαλη ικανοποιηση! Good job!!

Στην συγκεκριμενη κατασκευη που εχεις κανει, σκεψου μηπως πρεπει να βιδωσεις μια ξυλοβιδα απο καθε πλευρα να σταθεροποιησεις το στυλιαρι, γιατι σε κανα διμηνο αν κανεις αρκετη χρηση, η κολλα δεν θα ειναι αρκετη..
το σκεφτηκα και γω αλλα σιγα τηνχρηση που θα κανω.
Τη ζυγισα και ειναι ~350γρ περιπου. Ελαφρια τελικα. Ετσι σκεφτηκα να εβαζα μια σιδερενια ραβδο κατα μηκος της ματσολας για επιπλεον βαρος αλλα και δεσιμο κυριως με το στυλιαρι. Αυτο με τομεξτρα ξυλο στις ακρες μπορει να το κανω και γω, αν και δειχνει αρκετα ξερη και σκληρη η οξια.

Να το κάνεις αυτό με το σίδερο. Είναι βασικό μια ματσολα να δουλεύει "μόνη της" , με την αδράνεια της. Για αυτό το θες το βάρος. Εμένα έγινε 2200. Το ξύλο στην άκρη το έβαλα γιατί η παλέτα είναι σκληρή κ ίσως τραυματιζει την εκάστοτε κατασκευή.

image hosting site
Καινπροχωραει.
Αυτο με το κατα μηκος σιδερο το σκεφτομαι να το κανω γιατι θα χαλασω τη στηριξη στυλιαριου και ματσολας.
Σκεφτηκα να ανοιξω τρυπες στα δυο ακρα και να βαλω εκει ενα βαρος. Και μετα να το κλεισω με ενα φιλετο ξυλου.
Το μολυβι που αναφερεις, τι ειναι? που το βρισκουμε?

image hosting site
Καινπροχωραει.
Αυτο με το κατα μηκος σιδερο το σκεφτομαι να το κανω γιατι θα χαλασω τη στηριξη στυλιαριου και ματσολας.
Σκεφτηκα να ανοιξω τρυπες στα δυο ακρα και να βαλω εκει ενα βαρος. Και μετα να το κλεισω με ενα φιλετο ξυλου.
Το μολυβι που αναφερεις, τι ειναι? που το βρισκουμε?
Μολύβι, έλιωσα (με γκάζι) ένα βαρίδι για την κατάδυση κ γέμισα με το υγρό τις δύο τρύπες που είχα φτιάξει στο κεντρικό κοματι του σφυριου.

Re: Ξυλινη ματσολα diy

Εφτιαξα ενα μειγμα κολλας και πριονιδιου και ηρθε η ωρα της κολλησης. Μαλλον υπερεβαλα στο πριονιδι και πιθανον να μην εκλεισαν τα κενα μεταξυ στυλιαριου και ματσολας. Ευελπιστω στη καλη θεληση της durostick καθως και στη χρηση αυτης, ωστε να αντεξει και να ανταπεξελθει στην αποστολη της.

Δυστυχως το στυλιαρι δεν το μελετησες σωστα....συνηθως γινεται ελαφρα σφηνοειδες με το πιο χονδρο πανω απο το κεφαλι. (περαστο απο πανω προς τα κατω)
Ετσι και οποτε βαρας αυτο σφιγγει περισσοτερο, κια μπορεις στο τσακ να το αποσυναρμολογησεις για να το βαλεις σε μια εργαλειοθηκη

ειπαμε...δεν κανουεμ τιποτα αν δεν ρωτησουμε τον Δασκαλο :grandpa::grandpa::grandpa::aktion033::aktion033:
στο 36:10

https://www.youtube.com/watch?v=UeOtTkW9oJw&feature=player_detailpage#t=2137

Το ξερω, το εψαξα περισοτερο μετα και το καταλαβα. Αλλα δεν με ενοχλει η μεταφορα, δεν εχω σκοπο να το μεταφερω, ποιο πολυ για την εμπειρια και χαρα της καταςκευης την εκανα. Οτι κανω, εκτος των αλλων το κανω για να ξεχνιεμαι...
Α
Επισης ειναι απλα μια ελαφρια ματσολα εν τελη. Θα τη χρησιμοποιησω αλλα για ελαφρια πραγματα. Ισως κανω μια μεγαλυτερη και κυριως ποιο βαρια με ολες αυτες τις λεπτομερειες.

Μια πλαγια μεγγενη πως θα φτιαξουμε τωρα. Διοτι δεν βρισκω καποια ετοιμη να παρραγειλω σε λογικη τιμη.

Το ξερω, το εψαξα περισοτερο μετα και το καταλαβα. Αλλα δεν με ενοχλει η μεταφορα, δεν εχω σκοπο να το μεταφερω, ποιο πολυ για την εμπειρια και χαρα της καταςκευης την εκανα. Οτι κανω, εκτος των αλλων το κανω για να ξεχνιεμαι...
Α
Επισης ειναι απλα μια ελαφρια ματσολα εν τελη. Θα τη χρησιμοποιησω αλλα για ελαφρια πραγματα. Ισως κανω μια μεγαλυτερη και κυριως ποιο βαρια με ολες αυτες τις λεπτομερειες.

Μια πλαγια μεγγενη πως θα φτιαξουμε τωρα. Διοτι δεν βρισκω καποια ετοιμη να παρραγειλω σε λογικη τιμη.
Μέγγενη καλύτερα να αγοράσεις. Εγώ πήρα μια Irwin κάτω από πενηνταρικο.

Noμιζω οτι καπου το εχω ξαναβαλει, αλλα παει σε αυτο το νημα καλυτερα.

Αυτοσχεδιες βασεις, ευκολες κατασκευουλες, για μετατροπη του αξονα προεκτασης της dremel σε μινι δισκοπριονο παγκου..:))

12651121493_22f9c783ea_b.jpg

12637532725_0db695a552_b.jpg

Θα χρειαστει μονο ενας μεγαλυτερος τροχος κοπης, γυρω στα 40-45μμ.
12638003184_5cab67b0c2_c.jpg

οι δίσκοι που βλέπω στις φωτό είναι για ξύλο?
Επειδή στο bangood δεν αναφέρεται ξεκάθαρα...