παθητικός για σύνδεση dac με τελικό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: παθητικός για σύνδεση dac με τελικό.

τους Omega amplifiers τους ξέρεις?....

Ο κατασκευαστής τους είναι και μέλος εδώ,φαὶνονται καλές κατασκευές....
Πάλι για class d πας λοιπόν;
Εγώ πάντως στην θέση σου και σύμφωνα με αυτά που ζητάς,θα τους άκουγα (στον χώρο μου αν ήταν δυνατόν) όπως επίσης θα περίμενα να ακούσω και τους Emotiva αν και εφ'όσον έρθουν Ευρώπη.
Φαίνεται να οδηγούν άνετα ηχεία πολύ πιο αναίσθητα από τα δικά σου.Βέβαια μόνο μετά από ακρόαση τα συμπεράσματα θα είναι ασφαλή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: παθητικός για σύνδεση dac με τελικό.

Ο κατασκευαστής τους είναι και μέλος εδώ,φαὶνονται καλές κατασκευές....
Πάλι για class d πας λοιπόν;
Εγώ πάντως στην θέση σου και σύμφωνα με αυτά που ζητάς,θα τους άκουγα (στον χώρο μου αν ήταν δυνατόν) όπως επίσης θα περίμενα να ακούσω και τους Emotiva αν και εφ'όσον έρθουν Ευρώπη.
Φαίνεται να οδηγούν άνετα ηχεία πολύ πιο αναίσθητα από τα δικά σου.Βέβαια μόνο μετά από ακρόαση τα συμπεράσματα θα είναι ασφαλή.

Εχω βρεθεί και στο εργαστηριο του κατασκευαστή. Είμαστε και απο το ίδιο σχολείο. Νομίζω ότι κάνει πολύ καλή δουλεία.

Αμάν με τους emotiva εδω και δύο χρόναι ακούω ότι θα έλθουν Ευρώπη. Πούντοι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: παθητικός για σύνδεση dac με τελικό.

Αμάν με τους emotiva εδω και δύο χρόναι ακούω ότι θα έλθουν Ευρώπη. Πούντοι?

Όλο και κάποιος θείο απ' το Αμέρικα θα υπάρχει.
Θα τους ακούσεις τηλεφωνικώς,με τον ίδιο τρόπο που ένας άκουσε κι αποφάσισε σύστημα μέσω you tube.Άλλα κόλπα :flipout:
Χωρίς πλάκα τώρα,αν μη τι άλλο 50-60 κιλά που είναι ο καθένας,είναι και το μεταφορικό στην μέση,εκτός τελωνείων,κλπ..

Χα χα χα Ναι τα ξέρω. Είχα παρακολουθήσει και ένα νήμα που κάποιος περιέγραψε όλη την διαδικασία της αγοράς. Κρίμα που δεν έχουν έλθει ευρώπη

xtsili, είδα στα specs του rotel σου 11kΩ αντίσταση εισόδου. Είναι πολύ χαμηλή τιμή για να ματσάρει με παθητικό, γι' αυτό άκουσες υποβάθμιση όταν έβαλες την πηγή απευθείας πάνω του. Ο παθητικός χρειάζεται να "βλέπει" αντίσταση εσόδου πάνω από 100kΩ, όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα.
Οπότε ή θα πρέπει να πας σε ενεργό, όπως σου είπαν ήδη κάποιοι φίλοι ή θα βρεις έναν παθητικό με ενσωματωμένο buffer.
Το buffer είναι μια διάταξη που "απομονώνει", όπως είπε κι ο Σ.Τρύπης, οπότε δεν θα παίζουν ρόλο ούτε τα μήκη/χωρητικότητες των καλωδίων.
Παίζω με έναν τέτοιο και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: παθητικός για σύνδεση dac με τελι

Δηλαδή είμαι σε καλό δρόμο αλλά παίζει να είναι και χειρότερη η τελική τιμή - προς τα πάνω δηλαδή - λόγω ακροδοεκτών?
Αν τα καλώδια είναι τερματιεμένα με RCA , η χωρητικότητα θα είναι μεγαλύτερη από την τιμή σε pF που δίνει ο κατασκευαστής για το καλώδιο σκέτο.

Τελικοί με αντίσταση εισόδου 11ΚΩ (Ωμική κυρίως) μπορούν να οδηγηθούν από παθητικούς χαμηλής αντίστασης εξόδου (<= 1,2Κ), αρκεί η πηγή να μπορεί να οδηγήσει κατ' αρχάς το ίδιο το ποτενσιόμετρο συνδυαστικά με το φορτίο του τελικοιύ που ακολουθεί.
Η αδυναμία οδήγησης χαμηλών εμπεδήσεων που χαρακτηρίζει ένα CD player οφείλεται στο τελικό του στάδιο και στον πυκνωτή εξόδου του CD player.

Για παραδειγμα, το Tascam CD-01U PRO που έχω ως βασική πηγή, δεν έχει πρόβλημα να οδηγήσει πολύ χαμηλές εμπεδήσεις από τις αναλογικές εξόδους του.

Last edited:
Εγώ πάντως ίσως κρατούσα τον τελικό της Rotel, που είναι ένας φοβερός ενισχυτής class D και θα τοποθετούσα μέσα στο κουτί του Rotel, ένα αρίστης ποιοότητας ποτενσιόμετρο, σωστά επιλεγμενο ως προς την αντίσταση ώστε να ταιριάζει με το πρώτο στάδιο ενίσχυσης του ενισχυτή.

xtsili, είδα στα specs του rotel σου 11kΩ αντίσταση εισόδου. Είναι πολύ χαμηλή τιμή για να ματσάρει με παθητικό, γι' αυτό άκουσες υποβάθμιση όταν έβαλες την πηγή απευθείας πάνω του. Ο παθητικός χρειάζεται να "βλέπει" αντίσταση εσόδου πάνω από 100kΩ, όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα.
Οπότε ή θα πρέπει να πας σε ενεργό, όπως σου είπαν ήδη κάποιοι φίλοι ή θα βρεις έναν παθητικό με ενσωματωμένο buffer.
Το buffer είναι μια διάταξη που "απομονώνει", όπως είπε κι ο Σ.Τρύπης, οπότε δεν θα παίζουν ρόλο ούτε τα μήκη/χωρητικότητες των καλωδίων.Παίζω με έναν τέτοιο και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Σ ευχαριστώ. Εχω μιλήσει με την εταιρία και τους τα έχω πει αυτα. 2,5ΚOHM μου βάζουν αν είναι. Εχω ενεργό προ, τον King Rex και τα παει μια χαρα. Απλα έλεγα μηπως και έιχα ακόμα καλύτερα αποτελέσματα με ενα παθητικό. Και το buffer ως δυνατότητα το γνωρίζω. Αλήθεια εσύ με τι παίζεις?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: παθητικός για σύνδεση dac με

Αν τα καλώδια είναι τερματιεμένα με RCA , η χωρητικότητα θα είναι μεγαλύτερη από την τιμή σε pF που δίνει ο κατασκευαστής για το καλώδιο σκέτο.

ΟΚ κατανοητό.

Re: Απάντηση: παθητικός για σύνδεση dac με τελικό.

Εγώ πάντως ίσως κρατούσα τον τελικό της Rotel, που είναι ένας φοβερός ενισχυτής class D και θα τοποθετούσα μέσα στο κουτί του Rotel, ένα αρίστης ποιοότητας ποτενσιόμετρο, σωστά επιλεγμενο ως προς την αντίσταση ώστε να ταιριάζει με το πρώτο στάδιο ενίσχυσης του ενισχυτή.

Με κούφανες τώρα! Πώς γινεται αυτό που λες?.

Καλά και εγώ τον εκτιμώ αυτόν τον ενισχυτή απλά έλεγα μήπως πήγαινα σε κάτι διαφορετικό έτσι για αλλαγή.

Τελικοί με αντίσταση εισόδου 11ΚΩ (Ωμική κυρίως) μπορούν να οδηγηθούν από παθητικούς χαμηλής αντίστασης εξόδου (<= 1,2Κ), αρκεί η πηγή να μπορεί να οδηγήσει κατ' αρχάς το ίδιο το ποτενσιόμετρο συνδυαστικά με το φορτίο του τελικοιύ που ακολουθεί.
Η αδυναμία οδήγησης χαμηλών εμπεδήσεων που χαρακτηρίζει ένα CD player οφείλεται στο τελικό του στάδιο και στον πυκνωτή εξόδου του CD player.

Η Πηγή είναι ένα rotel dac rdd-06. 100 ohm εμπεδηση εξόδου έχει νομίζω ότι θα τ6α κατάφερνε με 2,5 kohm του παθιητικου.

Με κούφανες τώρα! Πώς γινεται αυτό που λες?.

Καλά και εγώ τον εκτιμώ αυτόν τον ενισχυτή απλά έλεγα μήπως πήγαινα σε κάτι διαφορετικό έτσι για αλλαγή.
Αυτή είναι μια πολύ καλή λύση αν την εφαρμόσει κάποιος που πραγματικά ξέρει τι κάνει. Την ακολουθούν πολλοί κατασκευαστές που πουλάνε ολοκληρωμένους, που στην ουσία είναι τελικοί με κάποιες εισόδους στην πλάτη, τον επιλογέα τους κι ένα pot, όπως είπε ο Ι.Κ. Το "μειονέκτημα" είναι ότι ουσιαστικά τον παντρεύεσαι τον ενισχυτή αφού, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα (ηχητικό κι αισθητικό), αυτός θεωρείται... χεριασμένος, ακόμα κι αν η δουλειά έχει γίνει από γνωστό βελτιωτικό οίκο του εξωτερικού!

Για τον ενισχυτή που έχω σου στέλνω π.μ.

Αυτή είναι μια πολύ καλή λύση αν την εφαρμόσει κάποιος που πραγματικά ξέρει τι κάνει. Την ακολουθούν πολλοί κατασκευαστές που πουλάνε ολοκληρωμένους, που στην ουσία είναι τελικοί με κάποιες εισόδους στην πλάτη, τον επιλογέα τους κι ένα pot, όπως είπε ο Ι.Κ. Το "μειονέκτημα" είναι ότι ουσιαστικά τον παντρεύεσαι τον ενισχυτή αφού, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα (ηχητικό κι αισθητικό), αυτός θεωρείται... χεριασμένος, ακόμα κι αν η δουλειά έχει γίνει από γνωστό βελτιωτικό οίκο του εξωτερικού!

Για τον ενισχυτή που έχω σου στέλνω π.μ.

Εξαιρετική λύση αλλά όπως λες το μηχάνημα κλειδώνει σε εσένα για πάντα. Στείλε μου πμ.

Αγαπητέ xtsilli αγόρασα κι εγώ πριν 2 μήνες ένα ενισχυτή Omega από τον ίδιο κατασκευαστή που τον πήρες κι εσύ.
Είναι ένας ολοκληρωμένος με 600W στα 8Ω και 1070W στα 4Ω. Ένα κτήνος με απίστευτα ρεύματα, που κοντράρει άνετα ενισχυτές των 15.000 και πάνω σε ποιότητα ήχου και δύναμη.

Ο άνθρωπος αυτός κάνει για μένα εκπληκτικούς ενισχυτές και αποδεικνύει ότι αν έχεις μέσα σου το Ελληνικό δαιμόνιο, μπορείς να κάνεις θαύματα.
Είναι ο Γιάννης Παπασπύρου και όποιος έχει πραγματικά την περιέργεια να ακούσει πως παίζουν οι ενισχυτές του και να του πέσει το σαγόνι, αρκεί να πάει σπίτι του και να τοuς ακούσει. Οι τιμές του είναι υποπολλαπλάσιες των καλύτερων ενισχυτών της παγκόσμιας αγοράς και μόνο λόγω του χαμηλού προφίλ που ο ίδιος διατηρεί δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστοί. Όποιος τους ακούσει θα αρχίσει να απορεί πως είναι δυνατόν να δίνεις 5000,8000 και παραπάνω ευρώ για έναν ενισχυτή.
Ο Γιάννης δεν είναι αυτό που λέμε επαγγελματίας έμπορος-πωλητής αλλά ένας εραστής του ποιοτικού ήχου που από 15 χρονών ασχολείται με τα ενισχυτικά.
Αναγκάζομαι να τον εκθειάσω γιατί είναι τόσο σεμνός και ταπεινός, μέχρι αηδίας.

Πραγματικά σκέφτομαι να ανοίξω ένα thread, ένα Fun club στο AV Club με όσους έχουν αγοράσει ενισχυτή του και να γράψει ο καθένας την εμπειρία του.

Αγαπητέ xtsilli αγόρασα κι εγώ πριν 2 μήνες ένα ενισχυτή Omega από τον ίδιο κατασκευαστή που τον πήρες κι εσύ.
Είναι ένας ολοκληρωμένος με 600W στα 8Ω και 1070W στα 4Ω. Ένα κτήνος με απίστευτα ρεύματα, που κοντράρει άνετα ενισχυτές των 15.000 και πάνω σε ποιότητα ήχου και δύναμη.

Ο άνθρωπος αυτός κάνει για μένα εκπληκτικούς ενισχυτές και αποδεικνύει ότι αν έχεις μέσα σου το Ελληνικό δαιμόνιο, μπορείς να κάνεις θαύματα.
Είναι ο Γιάννης Παπασπύρου και όποιος έχει πραγματικά την περιέργεια να ακούσει πως παίζουν οι ενισχυτές του και να του πέσει το σαγόνι, αρκεί να πάει σπίτι του και να τοuς ακούσει. Οι τιμές του είναι υποπολλαπλάσιες των καλύτερων ενισχυτών της παγκόσμιας αγοράς και μόνο λόγω του χαμηλού προφίλ που ο ίδιος διατηρεί δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστοί. Όποιος τους ακούσει θα αρχίσει να απορεί πως είναι δυνατόν να δίνεις 5000,8000 και παραπάνω ευρώ για έναν ενισχυτή.
Ο Γιάννης δεν είναι αυτό που λέμε επαγγελματίας έμπορος-πωλητής αλλά ένας εραστής του ποιοτικού ήχου που από 15 χρονών ασχολείται με τα ενισχυτικά.
Αναγκάζομαι να τον εκθειάσω γιατί είναι τόσο σεμνός και ταπεινός, μέχρι αηδίας.

Πραγματικά σκέφτομαι να ανοίξω ένα thread, ένα Fun club στο AV Club με όσους έχουν αγοράσει ενισχυτή του και να γράψει ο καθένας την εμπειρία του.

Γεια σου sakis11 και χρόνια πολλά.

Δεν έχω ψωνίσει από τον Γιάννη απλά είχα πάει στο εργαστήριό του. Τα μηχανήματά του είναι ενυπωσιακά και από αισθητική, ποιότητα υλικών και ήχο ενδεχομένως - δεν τα άκουσα για πολύ ώρα για να μιλήσω αντικειμενικά. Όπως είπα βρεθήκαμε να έχουμε πάει και στο ίδιο σχολείο.

Εγώ δεν θα το πάω στο "ελληνικό δαιμόνιο" (τι να πουν οι Ινδοι, Εβραίοι, Ιρλανδοι, Κινέζοι, Κορεάτες, Πολωνοι, κλπ....), απλά ο άνθρωπος αγαπάει αυτό που κάνει, το γνωρίζει και είναι σεμνός. Μου αρκούν αυτές οι 3 αρετές και ας μην υπάρχει "δαιμόνιο" (που αυτό μας έφερε εδώ που είμαστε, η κακή του εκδοχή....φυσικά).

Απάντηση: Re: παθητικός για σύνδεση dac με τελικό.

Καθόλου άσχημη ιδέα.

Re: Απάντηση: Re: παθητικός για σύνδεση dac με τελικό.

Καθόλου άσχημη ιδέα.

Αγαπητέ leo1964 απλά δε ξέρω σε ποιο από τα κανάλια να ανοίξω το Fun Club. Αν έχεις κάτι να μου προτείνεις, ευχαρίστως.