Πατωματα laminate αξιζουν?

lmiltos

Senior Member
6 June 2007
644
Τα φωτα σας. Σκεφτομαστε να αλλαξουμε πατωματα στο σπιτι. Γενικα μου αρεσει το ξυλο αλλα δεν μου αρεσει η τιμη και η συντηρηση του :) (αυτο για ξυλινα πατωματα)

Λογω του οτι εχουμε και μπεμπα τωρα καταλαβαινετα οτι θα ειναι διπλα δυσκολο.

Κοιτουσα για ενναλαχτικες και ειδα οτι υπαρχουν τα εν λογω πατωματα. Διαβασα διαφορα στο net (και καλα και κακα) και ειπα να ρωτησω και εδω μεσα αν εχει καποιος εμπειρια.

Ενναλακτικα θα πηγαινα σε πλακακι με υφη ξυλου αλλα με χαλανε οι αρμοι που θα φαινονται (νομιζω γινονται και χωρις αρμους αλλα τι γινεται με θεματα συστολης διαστολης?)

Στα laminate εχεις προβλημα υγρασιας? (νερα στο πατωμα?) ή δεν καταλαβαινουν?

Γενικα σαν σχεδια που ειδα προχειρα στο praktiker ειναι απιστευτα γι αυτο και μπηκα στην ερευνα ....απο τιμες γυρω στα 13Ε το τμ αυτα που ειδα.

Για να τα βαλω μονος μου φαινεται μπελαλοδικο οποτε θα παω για μαστορι.

Τις γνωμες σας/ συμβουλες σας. Ειδικα απο ιδιοκτητες τετοιων πατωματων!

Βασικα αν δεν τοποθετηθεί σωστά βραστα. Θα αρχίσει να βουλιάζει και να δημιουργούνται κενά ανάμεσα στα κομμάτια. Θέλει πολύ σωστή τοποθέτηση.

Εμενα παλι δε μου πολυαρεσε το οτι οταν περπατας πανω τους κουνιουνται και τριζουν... αυτα βεβαια σε οσα εχει τυχει να πατησω. Φανταζομαι οτι θα υπαρχουν και πιο ποιοτικα βεβαια...

Yπαρχουν διαφορων ποιοτητων.
Μεχρι και 70-80 ευρω εχω δει (τα οποια ειναι πολυ καλα, και εχουν και την δυνατοτητα να τριφτουν μεχρι και 3 φορες. Εχουν παχος περι τα 2 cm, απο τα οποια τα 3 mm ειναι η αβατζα για τα τριψιματα.)

Εχουν τελεια εφαρμογη, ουτε τριξιματα / πετσικαρισματα ουτε τιποτα, προυποθετουν ομως καλο συνεργειο.

Ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΟΜΩΣ

Εχω δει και τα αλλα πολυ - πολυ φτηνοτερα, (κανα 15αρι το τετραγωνικο) αλλα προσωπικως τα βρισκω απαραδεκτα.

Για τους λόγους αυτούς τοποθετείται ένα ειδικό υπόστρωμα, το οποίο λειτουργεί ως αντικραδασμικό.
Εκεί που τα πουλάνε, ρώτησε για μάστορες, εγώ τα συνιστώ, βέβαια κατά το κόψε ράψε το σπίτι γίνεται μέσα στο πριονίδι.
Μειονέκτημα ότι πολύ νερό δεν το "σηκώνουν".

Μεχρι και 70-80 ευρω εχω δει (τα οποια ειναι πολυ καλα, και εχουν και την δυνατοτητα να τριφτουν μεχρι και 3 φορες. Εχουν παχος περι τα 2 cm, απο τα οποια τα 3 mm ειναι η αβατζα για τα τριψιματα.)

Εχουν τελεια εφαρμογη, ουτε τριξιματα / πετσικαρισματα ουτε τιποτα, προυποθετουν ομως καλο συνεργειο.

Ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΟΜΩΣ

Εχω δει και τα αλλα πολυ - πολυ φτηνοτερα, (κανα 15αρι το τετραγωνικο) αλλα προσωπικως τα βρισκω απαραδεκτα.

70-80 πας για ξυλινα τοτε ...υπερβολικη τιμη.

Γυρω στο 20αρι ανα τμ το σκεφτομουν. Το θεμα ειναι οτι που βρισκεις μαστορι να το εμπιστευτεις?

Περιμενω και αλλες εντυπωσεις.

Για το φιλο απο πανω που τα προτεινει ...εχεις εσυ αναλογη εμπειρια?

Ευχαριστω.

Πλακάκι και σιγουριά. Εχουν βγει κάτι απομιμήσεις ξύλου πολύ καλές. Ούτε τριξίματα, ούτε γδαρσίματα/λακούβες από έπιπλα, ούτε υγρασίες από νερά ούτε συντήρηση ούτε ξισίματα. Και βέβαια και στα πλακάκια υπάρχουν διάφορες ποιότητες.
Πάντως από praktikerομάγαζα δεν θα εμπιστευόμουν να αγοράσω τέτοια είδη.
Φθηνό και ποιοτικό σε τέτοια είδη δεν συμπεθεριάζει.

Έχω βάλει laminate και μπορώ να σου πω ότι αξίζει. Γενικά αντέχουν περισσότερο από το ξύλο σε γρατσουνιές και υγρασία χωρίς να είναι βέβαια σαν το πλακάκι. Το προτίμησα από πλακάκια γιατί είναι ποιο ζεστό σαν υλικό και ποιο όμορφο. Το ξύλο είναι ωραίο αλλά ακριβό και ποιο ευαίσθητο. Σε ξύλο υπάρχουν και τα προγυαλισμένα με μικρότερη τιμή που αντέχουν 2 με 4 τριψίματα. Δεν τα προτίμησα γιατί είναι ποιο ακριβά από το laminate και όταν χρειαστείς τρίψιμο πρέπει να αδειάσεις το δωμάτιο λόγο της σκόνης που βγάζει. Με το laminate το βγάζεις και αλλάζεις το κομμάτι που χάλασε. Βέβαια αν το κομμάτι είναι κάπου στην μέση θέλει ξήλωμα από μια άκρη του δωματίου που είναι μπελάς αλλά σίγουρα καλύτερα από τριψίματα που θέλουν τα ξύλα. Για να αποφύγεις τριξίματα πρέπει το πάτωμα να μην έχει βαθουλώματα. Αν έχεις πρέπει να κάνεις τσιμεντοκονία και να το φέρεις ευθεία (δεν είναι μεγάλο το κόστος). Αν πάρεις laminate προτίμησε το μεγαλύτερο πάχος και πρόσεξε να έχει το ανάποδο κλείδωμα εκεί που ενώνονται τα κομμάτια για να μην σου ανοίξουν οι αρμοί. Ακόμα ένα θετικό του laminate είναι το μικρότερο κόστος για εγκατάσταση. Από ότι είχα υπολογίσει (με εγκατάσταση) ένα καλό laminate σου στοιχίζει όσο ένα μέτριο πλακάκι.

.

Αυτά δεν είναι laminate είναι προγυαλισμένα πατώματα. Ουσιαστικά έχουν ένα υπόστρωμα ξύλου που παίρνει 2-3 τριψίματα. Το laminate δεν παίρνει τρίψιμο.

Ναι έχω στην δουλειά, μάλλιστα "κοσμούν" χώρους με μηχανήματα καφέ, που συχνά πυκνά εμφάνισαν διαρροές, για το λόγο αυτό έγραψα ότι δεν αντέχουν νερό.
Η για 70-80 είναι υπερβολική τιμή, περίμενε να κατέβω να σου δώσω μάρκα,
http://kronopol.com.pl/klf/en/ είμαι σίγουρος ότι μπορείς ακόμη να τα βρείς.

Υπάρχουν πολλές ποιότητες.
Υπάρχουν βαρέως τύπου, βιομηχανικά, καταστημάτων, άνθυγρα, κ.τ.λ.
10 χρόνια στο σπίτι ουδέν πρόβλημα (τα έβαλα μόνος μου σε 3 δωμάτια )
2 χρόνια στο μαγαζί ουδέν πρόβλημα.
Δεν έβαλα φθηνά, ούτε από πολυκαταστήματα.

Το πλακάκι θέλει πολύ καλό μάστορα και επίβλεψη από εσένα, διότι εάν δεν γεμισθεί καλά υπάρχει κίνδυνος να σπάσει.

Ναι έχω στην δουλειά, μάλλιστα "κοσμούν" χώρους με μηχανήματα καφέ, που συχνά πυκνά εμφάνισαν διαρροές, για το λόγο αυτό έγραψα ότι δεν αντέχουν νερό.
Η για 70-80 είναι υπερβολική τιμή, περίμενε να κατέβω να σου δώσω μάρκα,
http://kronopol.com.pl/klf/en/ είμαι σίγουρος ότι μπορείς ακόμη να τα βρείς.

Για του λόγου το αληθές, μια μικρή "γεύση", από τον χώρο στην εταιρία μου
attachment.php

Attachments

• 05102010213.jpg
    05102010213.jpg
    74.6 KB · Views: 140
Re: Απάντηση: Πατωματα laminate αξιζουν?

Υπάρχουν πολλές ποιότητες.
Υπάρχουν βαρέως τύπου, βιομηχανικά, καταστημάτων, άνθυγρα, κ.τ.λ.
10 χρόνια στο σπίτι ουδέν πρόβλημα (τα έβαλα μόνος μου σε 3 δωμάτια )
2 χρόνια στο μαγαζί ουδέν πρόβλημα.
Δεν έβαλα φθηνά, ούτε από πολυκαταστήματα.

Μπορεις λιγο να με κατευθυνεις σε καταστηματα ή καποιο link για να δω/ρωτησω τιμες?

Μονος σου ειπες τα εβαλες...ωραιος (δεν ξερω αν θα το τολμουσα γιατι μετα πιος ακουει το ετερον ημισυ αν κανω μαμακια)..

Καποιο σχολιο για την τοποθετηση αν εχεις να κανεις (ευκολη-δυσκολη κλπ) θα το εκτιμουσα.

Εσυ τι "μαρκα" - ποιοτητα προτιμησες? Στο περιπου αν θυμασαι και τιμες θα ηταν χρησιμο (για τα ποιο προσφατα)

Επισης να φανταστω κατι που διαβασα για καρκινογονα κλπ ειναι ραδιο αρβυλα (το λεω λογω μπεμπας ..μια στο μυριο να ισχυει)

Ευχαριστω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πατωματα laminate αξιζουν?

Μπορεις λιγο να με κατευθυνεις σε καταστηματα ή καποιο link για να δω/ρωτησω τιμες?
.

IKEA αρκετή ποικηλία και πολύ καλή τιμή και αντοχή. Το επόμενο που χρειάζεται είναι έμπειρος μάστορας να κάνει τα σωστά κοψήματα για τις διαστολές κλπ. Εγώ τα έχω σε επαγγελματικό χώρο 3 χρόνια τωρα ο οποίος σφουγγαρίζεται 2 φορές τη βομάδα και είναι ακόμη σαν καινουρια.

Εχω χρησιμοποιήσει καί στο σπίτι και σε δουλειά τα quickstep
Σε πολλά σχέδια και διαφορετικά πάχη. Εξαιρετική υψή (καμιά σχέση με πλαστικούρα) , κανένα τρίξιμο, εύκολα καθαρίζεται, κανένα πρόβλημα με νερό.