PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Εγώ δεν εχω αντιμετωπίσει κανενα προβλημα με την ΑΜΕΧ χρεωστική που εχω μεχρι στιγμης (ουτε μια απόρριψη) τοσο σε αγορές στο Ebay μεσω Paypal οσο και απευθειας απο sites (amazon, bangood, vickmall κλπ).

Παρότι εχω και λογαριασμο στο LeuPay και Revolut, δεν τα εχω χρησιμοποιήσει μεχρι στιγμης..

Τελικά ειναι τελειως λαχειο το θεμα

Παρότι εχω και λογαριασμο στο LeuPay και Revolut, δεν τα εχω χρησιμοποιήσει μεχρι στιγμης..

Το LeuPay το κοιτάζω τώρα αλλά δεν βλέπω να λέει πουθενά τι χρεώνει σε πληρωμές, φόρτιση κτλ...

Revolut κάτι μου βρωμάει και δεν... To good to be true ειναι (δεν χρεώνει σχεδόν τίποτα) και περιμένω ότι μια μέρα σύντομα θα γίνει μπαμ... (μακάρι να κάνω λάθος)

Re: Απάντηση: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Tinydeal παράδειγμα. Δεν μου έχει ακυρώσει ποτέ οποιαδήποτε συναλλαγή ακόμη και μέσω paypal. Τον περασμένο μήνα έστειλα πάνω από 700 ευρώ για κινητά και τα πήρε χωρίς κιχ.
Και τιμές από τις καλύτερες του net.

Είναι έμπιστο το συγκεκριμένο site;
Βρήκα κάτι που με ενδιαφέρει. Να το αγοράσω;
Sorry για το off topic

Είναι έμπιστο το συγκεκριμένο site;
Βρήκα κάτι που με ενδιαφέρει. Να το αγοράσω;
Sorry για το off topic

Μια χαρά έμπιστο είναι φίλε μου.
Έχω πάρει πάνω από 10 κινητά, κάμερες και άλλα ψιλά και όλα έρχονται πολύ γρήγορα (το τελευταίο κινητό που πήρα ήρθε σε 5 εργάσιμες με swiss post).

Έστειλα λοιπόν προχτές, απάντησα και στο αυτοματοποιημένο mail και σήμερα έλαβα μήνυμα στο λογαριασμό PayPal από την Maria.
Υπάρχει, λέει, μια έξτρα ασφαλιστική δικλείδα και θα πρέπει να τους καλέσω εγώ τηλεφωνικά για να την άρουν....

Κι εγώ που νόμιζα ότι θα γλιτώσω την χρέωση για τηλεφώνημα στο εξωτερικό.... :/

Μόλις έκλεισα το τηλ απο συνομιλία με το PayPal.
Απάντησε μια πολύ ευγενική κοπέλα, νομίζω Λετισια πρέπει να μου είπε οτι τι λένε.

Της εξήγησα τι και πως και για τα mail που έστειλα και έλαβα, αφού όμως πρώτα, έκανε έναν έλεγχο για το ποιος είμαι με διάφορες ερωτήσεις.Επίσης μου ζήτησε τον κωδικό που έχει στο site.
Με άφησε στην αναμονή για άλλα 2~3 λεπτά για να μιλήσει με τον προϊστάμενο της και όταν γύρισε απλά έβαλα το IBAN μου και όλα κομπλέ, το δέχτηκε με τη μια...

Το μόνο κακό ότι για όλα αυτά χρειάστηκαν 15 λεπτά (συνομιλίας και αναμονής μαζί) και θα στοιχίσει ο κούκος αηδόνι...(υπολογίζω 9 ευρώ περίπου για Hol-Vodafone)

@makfil
Απο Alpha Banking χρειάζεται να βάλω διεύθυνση που ζητάει??
Καταλαβαίνω να θελει BIC, χώρα δικαιούχου Τράπεζας, κτλ αλλά πρεπει να βάλω και αυτο?

Επίσης χρειάζεται να συμπληρώσω στο έμβασμα κάτι που να φαίνεται οτι είναι απο μένα?? (δεν νομίζω, γι αυτο καναμε και link account, αλλά για να είμαι βέβαιος ρωτώ)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

@makfil
Απο Alpha Banking χρειάζεται να βάλω διεύθυνση που ζητάει??
Καταλαβαίνω να θελει BIC, χώρα δικαιούχου Τράπεζας, κτλ αλλά πρεπει να βάλω και αυτο?

Επίσης χρειάζεται να συμπληρώσω στο έμβασμα κάτι που να φαίνεται οτι είναι απο μένα?? (δεν νομίζω, γι αυτο καναμε και link account, αλλά για να είμαι βέβαιος ρωτώ)

Αμέσως μόλις σύνδεσες τον τραπεζικό σου λογαριασμό, έλαβες μήνυμα με τα προσωπικά σου στοιχεία που θα χρησιμοποιείς σε κάθε έμβασμα που θα στέλνεις, όχι μόνο από τον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό αλλά και κάθε άλλο που έχεις σε άλλες τράπεζες.

Έχω στείλει έμβασμα και από Alpha, πάντα με τα συγκεκριμένα προσωπικά στοιχεία.
Δεν βάζεις BIC, αλλά πρόσεξε να επιλέξεις SHA (shared) για να χρεωθείς 1 προμήθεια, αν και το paypal λέει το αντίθετο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Μιλάς για το "κουτάκι" με τα στοιχεία Τραπεζης του PayPal??

PayPal.jpg

Μονο αυτά βάζω?Ούτε κάποιο reference η κάτι άλλο?

Δλδ αν θελήσω να στείλω απo Πειραιώς το κάνω και χωρίς να τον έχω κάνει link αυτόν με το PayPal???

1. Στο "κουτάκι" περιλαμβάνεται και ο Paypal IBAN που δεν τον αναφέρεις και είναι ο προσωπικός ΙΒΑΝ, δηλαδή το δηλωτικό στοιχείο ότι το έμβασμα προέρχεται από εσένα.
2. Έκανα λάθος, προηγουμένως, που έγραψα ότι δεν βάζεις BIC. Τώρα που είδα τα στοιχεία σου το θυμήθηκα.
3. ΝΑΙ, εγώ σύνδεσα λογαριασμό της ΕΤΕ και μετά το πρώτο έμβασμα, έστειλα άλλο από Alpha.

1. Στο "κουτάκι" περιλαμβάνεται και ο Paypal IBAN που δεν τον αναφέρεις και είναι ο προσωπικός ΙΒΑΝ, δηλαδή το δηλωτικό στοιχείο ότι το έμβασμα προέρχεται από εσένα.
2. Έκανα λάθος, προηγουμένως, που έγραψα ότι δεν βάζεις BIC. Τώρα που είδα τα στοιχεία σου το θυμήθηκα.
3. ΝΑΙ, εγώ σύνδεσα λογαριασμό της ΕΤΕ και μετά το πρώτο έμβασμα, έστειλα άλλο από Alpha.

Σκόπιμα δεν το έβαλα...
Δεν γνώριζα οτι είναι το προσωπικό μου IBAN!!
Νομιζα ειναι το IBAN που δίνουν σε όλους και ξεχωρίζονται απο κάποιο reference που τυχόν έβαζες...
Αυτό απο μόνο του λύνει όλες μου τις απορίες...

Να 'σαι καλά φίλε μου για την βοήθεια
Καλές μας αγορές..

ΥΓ: Τελικά τα έξοδα του τηλεφωνήματος δεν είναι όσο έγραψα παραπάνω αλλά ΠΟΛΥ λιγότερα.
Έχω Hol-Vodafone η οποία για τηλ στην Ιρλανδία χρεώνει 0,3600 / λεπτό

Άρα 15*0,3600= 5,40 μια χαρά είναι

Είχα και εγώ την ίδια απορία (και ανησυχία) στο 1ο έμβασμα και έστειλα μήνυμα στο paypal, αλλά την επομένη ήρθε πρώτα το μήνυμα του paypal για την πίστωση στο balance του ποσού που έστειλα και σε λίγο η απάντηση στο sms ότι τα χρήματα πιστώθηκαν ήδη.

Έτσι, δοκίμασα το 2ο έμβασμα από άλλη τράπεζα, με τα ίδια στοιχεία και πέρασε κανονικά.

Παιδιά, η tinydeal είναι αξιόπιστη?

Έχω πληρώσει εδώ και 3 μέρες με PayPal (απευθείας, δεν έχω ανοίξει account στη tinydeal), μου ήρθε άμεσα η απόδειξη από PayPal, αλλά από tinydeal κανένα ίχνος ζωής ως τώρα...

Γεια σας

Μολις προσπαθησα να παρω ενα παιχνιδι που εχει σε εκπτωση η "origin.com" και μου εγινε "denied".

Χωρις balance 'η κατι αλλο, κανονικα απο τη καρτα, η οποια φυσικα εχει το απαραιτητο ποσο μεσα.

αρα στην απερριψε...

Παιδιά, η tinydeal είναι αξιόπιστη?

Έχω πληρώσει εδώ και 3 μέρες με PayPal (απευθείας, δεν έχω ανοίξει account στη tinydeal), μου ήρθε άμεσα η απόδειξη από PayPal, αλλά από tinydeal κανένα ίχνος ζωής ως τώρα...

Υπέρ αξιόπιστο για μένα Σταύρε.
Έχω πάρει πράγματα αξίας μέχρι τώρα πάνω από 1000 ευρώ και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα.
Αν θες στείλτους μύνημα, απαντάνε σχεδόν αμέσως!

αρα στην απερριψε...

Εστειλα το ποσο που θελω σε ενα λογαριασμο PAYPAL ενος φιλου στη Γερμανια χωρις προβλημα.

Θα μπει αυτος στον ORIGIN λογαριασμο μου για να το αγορασει με το δικο του PAYPAL.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μολις

εκανα μια ανανεωση αδειας στο "Advanced SystemCare Professional" γιατι το ηθελε ενας φιλος και η πληρωμη εγινε χωρις προβλημα.

Μαλλον η ORIGIN δε δεχεται πληρωμες υποθετω και ισως αλλες εταιρειες παρομοιως!

Για την συζήτηση περί TinyDeal, παράγγειλα ένα φτηνό κινητό για να δοκιμάσω πρώτα
Σήμερα είδα το order status οτι άλλαξε απο proccessing έγινε shipped
Αντε να δούμε
Order Status: Shipped

Απάντηση: Re: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Αυτο παλι τι ειναι,

View attachment 121825

Αυτό αφορά σε ενημέρωση για την παύση λειτουργίας του instant top up που άλλωστε δεν λειτουργούσε έτσι κι αλλιώς.

Δεν ξέρω αν είναι σχετικό, αλλά την αγορά από tinydeal την έκανα απευθείας μέσω PayPal χωρίς να ανοίξω account στην tinydeal. Η απόδειξη PayPal μου ήρθε κανονικά.

Δεν γουστάρω αυτές τις Κινέζικες αδιαφορίες 5η μέρα τώρα. Μού' ρχεται να κάνω dispute...