PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Εχουν βαλει οριο συναλλαγών στις αγορες;
Να σημειώσω πως μονο αγοραζω που σημαίνει στελνω χρηματα δεν εισπράττω ( αν αυτό εχει κάποια σημασία).

Νομίζω ότι υπάρχει όριο αγορών τα 1500 το χρόνο.
Αν τα έχεις ξεπεράσει, δικαιολογημένα σου ζητάνε επιβεβαίωση, για ασφάλεια.

Προσωπικά, πληρώνω πάντα με paypal όλους τους λογαριασμούς στην Ελλάδα, εκτός από τις αγορές από το εξωτερικό, και δεν μου ζητήθηκε μέχρι σήμερα verification.

Ανδρεα
Μην στειλεις τιποτα, μονον ημεηλ στην paypal, γιατι μαλλον ειναι fake το "δικο" τους. Ενα παρομοιο μου ειχαν στειλει επιτηδειοι που το FBI (με μεηλ δικο μου στην paypal κι αυτοι στο fbi) ανκαλυψε οτι ηταν ...Νιγηριανοι!
Η παραπάνω αίτηση δεν μου ήρθε από κάποιο mail ( που έτσι και αλλιώς ποτέ δεν δίνω σημασία) αλλά όταν μπαίνω στο account μου.
Για αυτό απορώ.

Νομίζω ότι υπάρχει όριο αγορών τα 1500 το χρόνο.
Αν τα έχεις ξεπεράσει, δικαιολογημένα σου ζητάνε επιβεβαίωση, για ασφάλεια.

Τα 1500 τα ξεπερνώ κάθε χρόνο ( μπορεί και τρεις φορές παραπάνω)
Πρώτη φορά τέτοιο πράγμα

Τωρα βλεπω πως μου εχουν στειλει το παρακατω μήνυμα μεσα στον λογαριασμο μου

We need some information from you. Someone tried to send you a payment using PayPal, but the amount exceeded limits set by European law. To remove the limit, the law requires you to verify your identity. Please provide your information.

Επαναλαμβάνω πως μονο αγοράζω ,δεν πουλάω συνεπώς να μου εχει στείλει καποιος χρήματα δεν παίζει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Σε μενα ειχε ερθει ως μεηλ με λογοτυπο κλπ κανονικα της paypal

Το μήνυμα υπάρχει στο λογαριασμό σου στο paypal και δεν έχει έρθει στο mail σου;

Μου ηρθε και σε mail πριν λιγες μερες το παρακατω.
Our Legal Agreements are changing.
Dear Andreas ,
We’re making some changes to our Legal Agreements, the documents that govern our relationship with you, so that we can continue to make PayPal even more secure, quick and easy to use. We’ve put details of the changes on our Policy Updates page – you can also find the page at PayPal.com, by clicking ‛Legal’ at the bottom of the page, selecting “European Union (in English)” from the drop-down menu and then selecting ‛Policy Updates’.
What do I have to do?
Take a look at our Policy Updates page to ensure you consent to the changes. If you do, you don’t need to do anything. If you don’t want to accept the changes you can follow the steps we’ve set out on our Policy Updates page.

Με βλέπω να τον καταργώ και να κάνω νέο λογαριασμό.
Δεν βλέπω με καλό ματι την διάθεση φωτοτυπιων τέτοιων εγγράφων.
Τον συγκεκριμένο λογαριασμό τον έχω περίπου 12 χρόνια.

Καλημερα
Εκανα πριν μερικες ημερες μια αγορα μεσω paypal, την οποια ακυρωσα μετα απο 3 ημερες, και ο πωλητης που επεστεψε τα χρηματα.

Προσπαθω να κάνω "Withdraw funds" αλλά μου λέει πως "There’s nothing to withdraw right now"

Γνωρίζει κάποιος το γιατι ?
Ευχαριστώ

Edit:, μαλλον βρηκα τον λόγο (ελπίζω):

[FONT=HelveticaNeue-Light, Helvetica Neue Light, Helvetica Neue, Helvetica, Arial, sans-serif]"Electronic Transfers from your PayPal Account to your bank account typically take 5-7 business days to post an electronic fund transfer is not the same as a wire transfer; it is a group of payments electronically transferred to participating depository financial institutions, therefore accounting for the extra time required to verify funds.¨"[/FONT]

[FONT=HelveticaNeue-Light, Helvetica Neue Light, Helvetica Neue, Helvetica, Arial, sans-serif]Η επιστροφή έγινε στις 14/4[/FONT]

Απάντηση: Re: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Όχι, δεν είναι αυτός ο λόγος.
Είναι το γνωστό πρόβλημα της άμεσης δέσμευσης (και όχι εκταμίευσης) του ποσού από τον πωλητή, για να εξασφαλίσει την πληρωμή του.
Το ίδιο γίνεται και στις περιπτώσεις που κλείνουμε ξενοδοχείο ή νοικιάζουμε αυτ/το online και πληρώνουμε κάποιο ποσό.
Όταν ακυρωθεί η αγορά, κράτηση κλπ δεν αποδεσμεύονται αμέσως τα χρήματα αλλά περνάει κάποιος χρόνος που εξαρτάται από την τράπεζα.
Προ ημερών διάβασα ότι σε παρόμοιο περιστατικό με την Eurobank και παρά το ότι το Amazon έστειλε στον αγοραστή το verification code της αποδέσμευσης, δύο φορές, η τράπεζα προφασίζεται διάφορα καθυστερώντας τη (λογιστική) αποδέσμευση των χρημάτων.

Το PayPal από σήμερα και στην ελληνική γλώσσα

Τη δυνατότητα να βλέπουν το βασικό περιεχόμενο των μενού και των λειτουργιών στην τοπική τους γλώσσα, έχουν πλέον οι Έλληνες πελάτες της PayPal, της γνωστής παγκόσμιας πλατφόρμας ψηφιακών πληρωμών.

Ενδεικτικό είναι ότι η Ελλάδα αποτελεί μία από τις πρώτες χώρες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη όπου οι υπηρεσίες της PayPal διατίθενται στην τοπική γλώσσα. Ο εξελληνισμός των μενού και των λειτουργιών πραγματοποιείται αρχικά στην ιστοσελίδα του PayPal ενώ στο μέλλον θα επεκταθεί και στις mobile εφαρμογές, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Σε ότι αφορά την ιστοσελίδα, η παρουσία της ελληνικής γλώσσας συναντάται σε αρκετές ενότητες όπως στη δημιουργία λογαριασμού, στη διαχείριση πληρωμών και προσωπικού προφίλ, στις απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα, στα θέματα επικοινωνίας και marketing, καθώς και στα newsletters τα οποία ανακοινώνουν νέες συνεργασίες και προσφορές σε εγχώρια και διεθνή ηλεκτρονικά καταστήματα.

Ακόμα στην ελληνική γλώσσα έχουν μεταφραστεί όλες οι πληροφορίες που αφορούν την υπηρεσία “Προστασίας Αγοραστή” και τη διεκδίκηση κάλυψης εξόδων κατά την επιστροφή μιας παραγγελίας για όσες αγορές το δικαιούνται. Από τον εξελληνισμό του PayPal εξαιρείται το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών που παραμένει στα αγγλικά. Αντιθέτως, τα άρθρα του Προσωπικού Κέντρου Βοήθειας (self-help center), έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά.

Εξίσου σημαντική θεωρείται και η δυνατότητα πλέον για τους εμπόρους να εκδίδουν τιμολόγια στα ελληνικά, και να βλέπουν στην τοπική γλώσσα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που σχετίζονται με το λογαριασμό τους.

Όπως δηλώνει ο Marcin Glogowski, General Manager της PayPal για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη:

«Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της μετάβασης στην τοπική γλώσσα στην Ελλάδα με τις βασικές υπηρεσίες της PayPal να είναι τώρα διαθέσιμες στα ελληνικά. Ελπίζουμε πως αυτό το βήμα θα βοηθήσει όσους δεν είχαν μέχρι πρότινος την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες της PayPal, να ξεκινήσουν τη χρήση τους στην τοπική γλώσσα και με τον τρόπο αυτόν να είναι σε θέση να αγοράζουν και να πωλούν αγαθά και υπηρεσίες, όπως επίσης και να στέλνουν χρήματα σε φίλους και συγγενείς με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια.»

Screenshot_1.jpg.a8627570ac3863d38915ca926c437e06.jpg

Screenshot_2.jpg.a1739fe7be2b81d44ceedf23feaa9902.jpg

[via]
(Sent from Galaxy S9+)

εφτιαξα παλι λογαριασμο στο Paypal μετα απο ενα θεμα που ειχα,αλλα τωρα μου βγαζει προβλημα το ebay.
ενω απο αλλο καταστημα με paypal η πληρωμη εγινε κανονικα,το ebay δεν μπορει να τραβηξει απο εκει χρηματα.

We can't process your PayPal payment.
Please contact PayPal customer support for further assistance.

Στην ουσία, δεν φταίει το ebay αλλά η κάρτα που έχεις συνδέσει στο paypal.
Μια συνηθισμένη αιτία είναι η καταχώρηση του πωλητή σε είδη που θεωρούνται απαγορευμένα από τα CC.

Re: Απάντηση: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Στην ουσία, δεν φταίει το ebay αλλά η κάρτα που έχεις συνδέσει στο paypal.
Μια συνηθισμένη αιτία είναι η καταχώρηση του πωλητή σε είδη που θεωρούνται απαγορευμένα από τα CC.

πηγα στον λογαριασμο μου και του διεγραψα τον προηγουμενο λογαριασμο που εκλεισε και του περασα καπακι τον καινουργιο.
ολα οκ-ευχαριστω

Καλησπέρα. Θέλω να κάνω την πρώτη μου αγορά απο Ε.Ε. (Ιταλία} και ψάχνομαι για το πως θα πληρώσω με ασφάλεια. Ξέρω οτι οι περισσότεροι επιλέγουν paypal για την ασφάλεια των συναλλαγών τους, όμως μου προκύπτουν κάποιες απορίες...

1. Κρατάνε οι τράπεζες προμήθεια για μεταφορά χρημάτων απο τον τραπεζικό λογαριασμό στο paypal; αν ναι γιατί ποσό μιλάμε;

Σκέφτομαι αγορά απευθείας με την Virtual Prepaid Mastercard της εθνικής, που ομως και εδω υπάρχει μια προμήθεια φόρτισης 2 .

2. Θεωρείτε πως η χρήση μιας τέτοιας κάρτας για αγορές ειναι το ίδιο ασφαλές ή οχι;

1. Το Paypal δεν τραβάει χρήματα από τον τραπεζικό σου λογαριασμό αλλά χρεώνει την κάρτα που έχεις συνδέσει. Εάν θέλεις να αγοράζεις με χρήματα από το balance πρέπει να στείλεις έμβασμα στο balance.

2. Στις αγορές σε συνάλλαγμα χρεώνουν προμήθεια οι τράπεζες και όχι στις αγορές σε .

3. Οι αγορές μέσω paypal σε εξασφαλίζουν αφενός γιατί δεν δίνεις τον τριψήφιο σε κάθε πωλητή αφετέρου γιατί σε καλύπτει αν κάτι πάει στραβά με τη συναλλαγή.

Re: Απάντηση: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

χρεώνει την κάρτα που έχεις συνδέσει.

μιλάμε για 1-2 ;

3. Οι αγορές μέσω paypal σε εξασφαλίζουν αφενός γιατί δεν δίνεις τον τριψήφιο σε κάθε πωλητή αφετέρου γιατί σε καλύπτει αν κάτι πάει στραβά με τη συναλλαγή.

Αν αφήσουμε στην άκρη την περίπτωση να παει κατι στραβά, μια προπληρωμένη καρτα που θα φορτιστεί μόνο με το ποσό της αγοράς, δεν θεωρείται ασφαλές; Δηλαδή και να πάρει τον τριψήφιο που λες τι να τον κάνει αν η προπληρωμένη κάρτα δεν εχει παραπάνω λεφτά μέσα;

Άλλες χρεώνουν ποσοστό επί του ποσού της αγοράς (πχ η Eurobank 2%) και άλλες είτε σταθερό ποσό είτε min και max.
Η συγκεκριμένη προπληρωμένη δεν χρεώνει προμήθεια στις συναλλαγές σε συνάλλαγμα.

Για τη φόρτιση των προπληρωμένων πληρώνεις προμήθεια.
Η προπληρωμένη δεν έχει άλλα χρήματα, εκτός από εκείνα της αγοράς αλλά από πλευράς ασφάλειας συναλλαγών δεν πρέπει να φοβάσαι σήμερα είτε χρησιμοποιείς ακόμη και πιστωτική και χρεωστική, όταν αγοράζεις μέσω paypal.