Paypal

Πρόβλημα με Paypal

Αγόρασα μία κάρτα μνήμης με κόστος 10€ ξέροντας οτι ειναι μαιμουδια, αλλά ήθελα να δω πως θα λειτουργήσει το paypal όταν ζητήσω πίσω τα λεφτα μου.
Απλά επειδή δεν μου έχει τύχει ποτέ τετοια περίπτωση, το να ζητησω πίσω τα λεφτα, βρηκα την ευκαιρία να το ρισκάρω μιας και ηταν μόλις 10 ευρω.

Ο πωλητής φυσικά δεν μου έστειλε τίποτα και άνοιξα στο paypal ένα dispute οτι δεν έλαβα ποτέ αυτό που παρήγγειλα.

Λαμβάνω email απο το paypal, λέγοντας ότι επικοινωνησε με το πωλητη και μου έστειλε το tracking number.

Όντως μετά από 2 εβδομάδες ήρθε το δέμα, όπου μέσα ήταν ένα ψευτικο κινεζικο νόμισμα.

Στο dispute που είχα ανοιξει μου έδινε 2 επιλογες.
Ότι δεν έχω λαβει το δέμα, ή ότι το έλαβα αλλά δεν ηταν αυτό που παρήγγειλα.
Επιλέγω το 2ο και στα comments τους αναφέρω ότι μου έστειλε ένα ψευτικο νομισμα, ζητώντας επιστροφή χρημάτων.

Σήμερα λαμβάνω email απο το paypal που αναφέρει ότι πρέπει να στείλω πίσω το αντικείμενο με δικά μου έξοδα, να τους δώσω το tracinkg number και όταν το λάβει ο πωλητής, τότε θα μου βάλουν τα λεφτα.

Μα καλά χαζοί είναι;
Θα στείλω κάτι πίσω που κάνει 5 cent, ενώ θα πληρώσω στο ταχυδρομείο για Κίνα δεν ξέρω εγώ πόσα ευρώ;

Αν αυτό είναι σύστημα για τους απατεώνες πωλητές δεν το ξέρει το paypal;

Τότε αν μιλάμε για αγορές που αφορούν μικροποσά, ξεχνάς την επιστροφή χρημάτων.

Σωστά;
Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω;

Re: Πρόβλημα με Paypal

Εμ σε έτρωγε ο κώλος σου εε??χαχαχα:ADFADF1:

Εμ σε έτρωγε ο κώλος σου εε??χαχαχα:ADFADF1:

Μπα ο Σωτήρης έχει σαν στόχο να πάρει ενα ρολόι ρεπλίκα και σ αυτά κυριαρχουν κινέζοι, ρώσοι και άλλοι ....αναξιόπιστοι προμηθευτές!
Σωτήρη προφανώς ο προμηθευτής ξέρει τα κόλπα και έχει να δώσει στο paypal απόδειξη αποστολής. Αν στειλεις μικρό/ελαφρύ πακέτο για Κίνα με ΕΛΤΑ δεν νομίζω να χρεωθείς πολύ, αλλά τουλάχιστον θα μάθεις τι γίνεται μετά...(κι εμείς μαζί σου!)
Eγω εγκατέλειψα προσωρινά την ιδέα της αγοράς ρεπλίκας, πήρα ενα ορίτζιναλ ρολόι Auriol με 10 ευρώ απο τα Lidl και....έχει και ημερομηνία!

Απάντηση: Πρόβλημα με Paypal

Έχω αγοράσει απροβλημάτιστα πάρα πολλά gadget από Κίνα, Ταιβάν και Χονγκ Κονγκ μέσω Paypal. Μάλιστα έχω να πω τα καλύτερα για τους πωλητές από εκεί (οι περισσότεροι έχουν δεκάδες χιλιάδες θετικές κριτικές). Πριν από 2 εβδομάδες μου χάλασε ένα ballast που είχα αγοράσει για xenon αυτοκινήτου και είχα πληρώσει 10 ευρώ 2 μήνες περίπου μετά από όταν το είχα παραλάβει. Επικοινώνησα μαζί τους και μου ζήτησαν συγγνώμη και μου πίστωσαν στο Paypal τα χρήματα που έκανε χωρίς καν να στείλω πίσω αυτό που χάλασε.

Μαλλον χωριζονται σε δυο κατηγοριες οι Κινεζοι ,στους ψιλοαπατεωνες και σ αυτους που προσφερουν πληρη και σωστη υποστηριξη γιαυτο και βλεπεις πολλες θετικες κριτικες.Εσυ μαλλον επεσες στη πρωτη περιπτωση
Προσφατα αγορασα μπαταρια για το κινητο 4 ευρω[εδω 12,5-20],και μου εστειλε οδηγιες για πρωτη φορτιση και αν εχω οποιοδηποτε προβλημα να μου στειλει αλλη δωρεαν[ειχε 99.5% στο ebay με 3.000 πωλησεις]

Παντως κι εγω που ειχα πρόβλημα σε πληρωμή με πιστωτική σε κινέζο που δεν μου έστειλε ποτέ το ρολόι ρεπλίκα (οχι paypal, πιστωτική) πήρα πίσω όλα τα χρήματα μέσω της Τράπεζας. Πιστεύω πως δεν τους παίρνει να ειναι απατεώνες γιατι το καθεστώς εκεί δεν χαρίζει κάστανα, αντίθετα αν το φλαγκφοξ μου δείξει ρωσική η ουκρανική σημαία....φεύγω μακριά! Με paypal που έχω αγοράσει απο κινέζο στο ebay ξεσκίστηκε στην εξυπηρέτηση και μου έστειλε και ευχαριστήριο εμαιηλ στο τέλος!

Θα ρωτησω τα ΕΛΤΑ να μαθω πόσο κοστίζει κι αν ειναι μικρο το κοστος θα το στειλω έτσι για να δω την συνεχεια.
Σε ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ που κοιταξα παντως ειχε 40 ευρω.

Στείλτο με γράμμα ,, φακελάκι γραμματόσημο και στείλε την απόδειξη στο paypal να την βάλουν στο κω,,,, εε στο αρχείο τους

Μπορω να το κανω αυτο;
Μου ζητησε tracking number να δηλωσω.

Απόδειξη λες αν το στειλω συστημενο;

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με Paypal

Μπορω να το κανω αυτο;
Μου ζητησε tracking number να δηλωσω.

Απόδειξη λες αν το στειλω συστημενο;

ρε απλό εαν γίνεται ,, συστημένο κοστίζει ,,

αντε με τους βρώμους γενικά ..

στείλε μετά την απόδειξη αποστολής , η κάτι τέτοιο ,, ρώτα τον ελτά

και συνέχισε το dispute όσο πάει για χαβαλέ ..

Δυστυχώς τα μεταφορικά μας είναι αρκετά ακριβότερα έναντι των άλλων χωρών.
Βέβαια, ειδικά στην περίπτωση της Κίνας και αν ρίξουμε μια ματιά στο καμάρι του στόλου τους, είναι μάλλον λογικό...

Πάντως και γω όσες φορές έχω αγοράσει (πολλές φορές και από Κίνα) δεν είχα κανένα πρόβλημα. Πάντα προσέχω τις κριτικές βέβαια.
Και 2 φορές που έπεσα σε λαμόγιο (η μία ήταν Έλληνας...) το paypal μου επέστρεψε στο ακέραιο τα χρήματα.
Βέβαια δεν μου στειλαν ποτέ μαϊμουδιά χωρίς να το ξέρω από πριν...

Μπορείς να δοκιμάσεις να τους στείλεις φωτογραφίες εξηγώντας ότι το προϊόν είναι εμφανώς μηδαμηνής αξίας, και ότι τα μεταφορικά από Ελλάδα θα είναι παράλογα υψηλά. Παρ'όλα αυτά, μπορείς να τους πεις ότι είσαι διατεθημένος να δεχτείς να κρατήσουν ένα μέρος της επιστροφής σαν αποζημίωση του πωλητή, για το χαμηλής ποιότητας προϊόν του (πχ 2-3 ευρώ).
Δοκίμασε ... δεν χάνεις κάτι...

προσφατα αγόρασα απο Κινεζο 2 φορτιστες αυτοκινητου για το Samsung Galaxy.Υποτίθεται οτι ηταν αυθεντικοί.Τελικά δεν κούμπωαν σωστα στην εισοδο για φορτιση του κινητού.Μου εκανε άμεσα refund και μαλιστα μου ειπε να μην του στείλω καν τους φορτιστες.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με Paypal

Μπορείς να δοκιμάσεις να τους στείλεις φωτογραφίες εξηγώντας ότι το προϊόν είναι εμφανώς μηδαμηνής αξίας, και ότι τα μεταφορικά από Ελλάδα θα είναι παράλογα υψηλά. Παρ'όλα αυτά, μπορείς να τους πεις ότι είσαι διατεθημένος να δεχτείς να κρατήσουν ένα μέρος της επιστροφής σαν αποζημίωση του πωλητή, για το χαμηλής ποιότητας προϊόν του (πχ 2-3 ευρώ).
Δοκίμασε ... δεν χάνεις κάτι...

Ηθελα να τους στειλω φωτογραφιες, αλλα το μαιλ που εχουν για contact ειναι τυποποιημενα και έχεις μονο την δυνατοτητα για text.
Ξερετε καποιο αλλο εμαιλ για paypal;

Γράψε τους ότι θες να τους πεις και πές τους ότι είσαι διατεθημένος να τους στείλεις λεπτομερείες φωτογραφίες αν θέλουν, αρκεί να σου υποδείξουν που να τις κάνεις upload,

Μετα απο 2-3 email Που τους εστειλα, γραφωντας αυτα που αναφερα και σε εσας, μου εστειλαν ενα mail που γραφει:

Please contact us at [email protected] to provide further details about the item you received.

If the item you received was coins, please provide us the police report to prove your claim.

Τελος μου γραφει και το εξης:

Please respond to this email within 3 calendar days. Your prompt response will help us resolve this case quickly. Failure to respond may result in the cancellation of your case.

Τι ακριβως πρεπει να κανω στην αστυνομια;
Τι να τους ζητησω;
Θα βαλουν τα γελια οι μπάτσοι.
Να τους ζητησω μια βεβαιωση (την γνωστη δηλωση του νομου 105;) που θα λεει οτι παρελαβα ενα νομισμα αντι για την micro sd καρτα;

Εξήγησέ τους ότι δεν πρόκειται για πλαστό νόμισμα, αλλά για νόμισμα που σου έστειλαν αντί για άλλο προϊόν...

Ρε συ... πραγματικά... κούραση η όλη φάση....

Ναι οντως.
Φαντασου να ειχα παρει κατι ακριβο.
Όπως ειχα πει αγορασα 2 καρτες μνημες στα 10 ευρω απο διαφορετικους πωλητες.
Έκανα στον εναν dispute μεσω paypal και στον αλλον dispute μεσω ebay.co.uk

Απο το dispute του ebay μου απαντησαν θετικα και μου έβαλαν πίσω τα λεφτα χωρις να κανω τιποτα περα απο το dispute.

Με το paypal ολο στα mail ειμαι.
Θα τους στειλω τις φωτο μονο απο το νομισμα. Σιγα μην τρεχω στους μπατσους.

Απλα αυτο που ζητανε, τι ακριβως χαρτι ειναι;
Εχετε ζητησει ποτε κατι τετοιο;

Προσωπικά πάντως απορώ ποιος είναι ο λόγος να ξεκινήσεις μια τέτοια ιστορία από την αρχή...

τι χαρτί επιμένεις ότι σου ζητάνε ?
Τίποτα δεν ζητάνε.
Να τους πείς τι έγινε ζητάνε.

Πολύ το κουράζεις.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με Paypal

τι χαρτί επιμένεις ότι σου ζητάνε ?
Τίποτα δεν ζητάνε.
Να τους πείς τι έγινε ζητάνε.

Πολύ το κουράζεις.

please provide us the police report to prove your claim.

Δεν ζηταν να τους πω μονο τι εγινε.
Τους τα εχω πει αλλωστε 100 φορες.

Έχει τύχει ποτέ σε εσάς να ζητησουν τετοιο εγγραφο για να σας κανουν refund;