Ευτυχώς δια χειρός βοηθείας του Tzimisce, ιδου το περιβόητο:
http://www.apappasae.gr/The%20art%20...rts%20v0.3.pdf
Μελετάτε και αποφαίνεστε.
Χαιρετώ
http://www.apappasae.gr/The%20art%20...rts%20v0.3.pdf
Μελετάτε και αποφαίνεστε.
Χαιρετώ
η AUDIGY 2 ZS LAPTOP που έχω με τους νέους drivers κάνει resample και στα 48 και στα 96 και έχει ρύθμιση bit accurate καθώς βλέπετε και στις φωτο...Έχουμε πει και ξαναπει όταν γράφουμε κάτι να το τεκμηριώνουμε...
![]()
![]()
Κι εγώ αυτό γνωρίζω. Εκτός αν στα "μουλωχτά" η Creative άλλαξε κάτι στο chip.
Το pdf το στέλνει ο Themiloc...
Αυτό είναι το περιβόητο pdf περί PC Transport...
Κι εγώ αυτό γνωρίζω. Εκτός αν στα "μουλωχτά" η Creative άλλαξε κάτι στο chip.
θα μου επιτρέψεις να σου πω οτι μόνο το foobar παίζει to ζητούμενο ασ λεει οτι θέλει η κάρτα , το ίδιο πράγμα έκανα και εγώ και νόμιζα οτι άκουγα σωστά ,Η SB2 ZS από την πρώτη στιγμή με τους παλιούς drivers(σε περιβάλλον vista) είχε την επιλογή 'bit accurate'...Αντίθετα την επιλογή 96 Khz την απέκτησε με τους νέους drivers που αναφέρω πριν...
Όπως και νά 'χει όμως το θέμα είναι πως 'έκατσε' πανεύκολα στα vista και με 10 λεπτά σετάρισμα την 'είδε' το Benchmark και άκουσα μουσική...Και ένα επιπλέον 'καλό' είναι πως τη 'βλέπουν' και τα προγράμματα (WMP11 και WINAMP) οπότε το βλέπω περιττό να πάω σε foobar...
θα μου επιτρέψεις να σου πω οτι μόνο το foobar παίζει to ζητούμενο ασ λεει οτι θέλει η κάρτα , το ίδιο πράγμα έκανα και εγώ και νόμιζα οτι άκουγα σωστά ,
η διάφορα είναι άπλα τεράστια , πίστεψέ με , η δε διαφορά με το cd transport ...... χαώδης ......... η αίσθηση είναι αυτη του μαστερ tape .. :a0210:
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πως ένα pc μπορεί να ξεπεράσει σε ποιότητα ένα cd player με μόνο πλεονέκτημα το transport και μόνο όταν η μουσική αναπαράγεται από τον σκληρό δίσκο.
H μουσική δεν αναπαράγεται από τον σκληρό δίσκο αλλά από εξωτερικό dac...
Για ποιο cd player μιλάς??? των 20 ευρώ, των 500, των 2.500, των 10.000, των 50.000???
Και γιατί να μην παίζει καλύτερα???
ετσι να σε τσιγκλίσω να το φτιάξεις όπως πρέπειΘα το δοκιμάσω...
Αν και επαναλαμβάνω πως τελικά αυτό που θέλω είναι να κάνω την SB να...μην υπάρχει. Στην ουσία την χρησιμοποιώ σαν optical interface γιατί το laptop ΔΕΝ έχει ψηφιακή έξοδο...Έχω στο μυαλό κι ένα τεστ που θα ξεκαθαρίσει 100% τα πράγματα...
Όσο για το άλλο στο τέλος με το master tape...τι τό 'θελες...τέλος πάντων...
Τα λάθη ανάγνωσης στο pc διορθώνονται λόγω buffer αλλά κι επειδή τα dvd-rom των υπολογιστών διαβάζουν σε υψηλή ταχύτητα περνώντας από το ίδιο σημείο πολλές φορές εξαλείφωντας το όποιο λάθος ενώ στα DVDp η ταχύτητα ανάγνωσης περιορίζεται στο 1Χ και η δέσμη λέιζερ περνάει μόνο μια αφορά από κάθε σημείο. Στο pc δηλαδή γίνεται επανάληψη της ανάγνωσης κάθε σημείου ώστε να υπάρχει bit exact ροή δεδομένων προς το dac (εφόσον η κάρτα ήχου έχει ASIO drivers και δεν κάνει από μόνη της καμία κουφή υπερδειγματοληψία...).αφού η μουσική δεν γίνεται rip στον σκληρό για να αποφευχθούν τα
λάθη ανάγνωσης κατά την μεταφορά στο dac, ποιο είναι το πλεονέκτημα της όλης διαδικασίας? Λογικά αφού το θέμα ανοίχτηκε στην hi end το cd player δεν πρέπει να στοιχίζει ας πούμε 2.500 ?
Αλλά και γιατί όχι ένα dvd player των 100 να μην τα καταφέρει καλύτερα από το pc σαν transport μόνο?
Τα λάθη ανάγνωσης στο pc διορθώνονται λόγω buffer αλλά κι επειδή τα dvd-rom των υπολογιστών διαβάζουν σε υψηλή ταχύτητα περνώντας από το ίδιο σημείο πολλές φορές εξαλείφωντας το όποιο λάθος ενώ στα DVDp η ταχύτητα ανάγνωσης περιορίζεται στο 1Χ και η δέσμη λέιζερ περνάει μόνο μια αφορά από κάθε σημείο. Στο pc δηλαδή γίνεται επανάληψη της ανάγνωσης κάθε σημείου ώστε να υπάρχει bit exact ροή δεδομένων προς το dac (εφόσον η κάρτα ήχου έχει ASIO drivers και δεν κάνει από μόνη της καμία κουφή υπερδειγματοληψία...).
Πέραν αυτού, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, ένα dvd-rom υπολογιστή είναι πιο ποιοτική κατασκευή από το αντίστοιχο transport ενός γήινου CDp παρά τη χαμηλή τιμή του, όπως και τα τσιπάκια dac μιας κάρτας ήχου από pc είναι πιο ακριβά από οποιουδήποτε CDp.
Για να το θέσω πιο σωστά, σε ένα σχετικά ακριβό CDp το ένα τρίτο σχεδόν είναι το κέρδος του εμπόρου (το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το κέρδος του καταστήματος η/υ), το μισό και βάλε είναι το κόστος κατασκευής του case και ένα μεγάλο ποσοστό πάει στη διαφήμιση -ανάλογα και την εταιρεία- αφήνοντας ψίχουλα μόνο για ευτελή ηλεκτρονικά.
Τα μόνα CDp που "μιμούνται" τη λειτουργία του pc είναι τα πανάκριβα κι εξαιρετικά Meridian, τα οποία ,σημειωτέον, έχουν τρανσπορτ από pc!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.