το πράγμα φωνάζει Linux ...
Πάντως ο ίδιος ο Peter Pawlowski που έγραψε το foobar κοίτα τι λέει...
![]()
Διαβάζω προσεκτικά όλα τα ποστ σχετικά με το pc audio και θα ήθελα να σας κάνω κάποιες προτάσεις που μένα είχαν εκπληκτικά αποτελέσματα
Αρχικά vista sp1 σε πεντακάθαρο setup ( καλό είναι το παρτιτιον με τα βιστα να έχει μόνο τα απαραίτητα σε software )
Foobar 0.9.5.6 την τελευταία έκδοση δηλαδή με το plug-in για kernel streaming και ρυθμισμένο με 1000ms
Επίσης αυτό που έχει κάνει μεγάλη διαφορά στο παίξιμο του foobar είναι στην επιλογή preferences-advanced-playback-full file buffering να βάλετε περί τις 40000 ένα παίζεται flac ape η 100000 εάν παίζεται wav – στην ουσία φορτώνεται το αρχείο στην μνήμη του υπολογιστή και δεν παίζει από τον δίσκο εσωτερικό η εξωτερικό και εμένα τουλάχιστον έχει πολύ πιο smooth παίξιμο με καλύτερο εστιασμο κτλ
Το σημαντικότερο όμως όλων είναι το καθαρό setup των windows πάντα ( εγώ κάνω ghost κάθε περίπου 1 μήνα ) εάν υπάρχει ένα πράγμα που μου την σπάει στο pc audio setup είναι αυτό και μόνο
Το hardware μου είναι ένα laptop acer me amd turion x64-4gb ram και λαπτοπ όχι μόνο για ευκολία ( χωρίς καλώδια οθόνες κτλ ) αλλά για το γεγονός ότι μπορώ να παίζω με μπαταρία – καλώδιο usb kimber 3μ που έχουν αφαιρεθεί οι φερριτες – benchmark dac1 usb – cardas golden reference rca – musical fidelity kw250s – audioquest volcano 3m – b&w 805s
Παλιότερα χρησιμοποιήθηκε και η audigy 2 pcmcia με οπτικό κατευθείαν στον kw250s με καλά αποτελέσματα ( η σύνδεση αφορούσε bit accurate και bypass δηλαδή χωρίς να χρησιμοποιται το dac της audigy αλλά to dac του ενισχυτή )
Όλο το υλικό έχει γίνει extract με το EAC σε accurate stream mode με ένα παλιό liteon cdrw που κάνει εξαιρετική δουλειά σε wav αλλά και σε flac ape για σύγκριση
Τα ριπ του eac έχουν πολύ μεγάλη σημασία !!!
Παρακαλώ οι χρήστες του foobar να επαληθεύσουν εάν τους κάνει διαφορά το full file buffering
Ενδιαφέρον post αλλά αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν το παρόν setup να παίζει καλύτερα με το stream να οδηγείται στο dac από την 1000 φορές αργότερη-ατελέστερη-ακατάλληλη για ήχο usb σύνδεση και να μην παίζει καλύτερα το προυγούμενο setup με την audigy 2 η οποία λειτουργούσε στην ουσία σαν optical interface στέλνοντας το stream στην πολύ ανώτερη optical είσοδο του benchmark απασχολώντας ελάχιστους πόρους από το σύστημα...!!!
(Το δεύτερο setup είναι αυτό ακριβώς που χρησιμοποιώ αλλά όχι με foobar αλλά με winamp. Παίζει πολύ καλά. Όταν λέμε βέβαια 'παίζει πολύ καλά' για να μην τρελλενόμαστε εννοούμε μέχρι να βάλουμε μαύρο δισκο στο πικάπ. Εκεί τελειώνει ο ουρανός που λέει και το τραγούδι...)
Τώρα δοκιμάζω αυτό :
Windows Vista SP1 + Foobar2000 + wasapi plugin (foo_out_wasapi) = bit perfect audio stream (??)
... νομίζω οτι δουλεύει σωστά με την δική μου κάρτα .....
το βρήκα εδώ http://whathifi.co.uk/forums/p/131545/133741.aspx
Όλα περίμενα να τα διαβάσω, αλλά ότι το USB είναι πιο αργό από το s/pdif δεν το περίμενα.. Μιλάμε για 480Mbit vs. 1,5Mbit.. (όχι ότι παίζει κανένα ρόλο για τις εφαρμογές που μας ενδιαφέρουν, αλλά λέμε..)
Η αλήθεια είναι πως το usb interface είναι ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ πιο γρήγορο αλλά το optical είναι πολύ πιο απροβλημάτιστο και πιο ποιοτικό...
Μην ξεχνάμε πως στα mainframes(όπου διακινούνται πολύ αυαίσθητα δεδομένα με τρομερούς ρυθμούς) χρησιμοποιούνται κατά κόρον η optical συνδέσεις...
usb 480Mbit !!!
- Πες μου pls πως γίνεται transfer αρχείων από usb σε usb με rate πάνω από 40mbits(και πάρα πολλά λέω)...
- Και μετά ρίξε μια ματιά κι εδώ
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.