PC AUDIO

Πάντως ο ίδιος ο Peter Pawlowski που έγραψε το foobar κοίτα τι λέει...

digital_7.jpg

Σε ελεύθερη μετάφραση...

Ο ήχος foobar2000 είναι καλύτερος από άλλα players?

OXI. Οι περισσότερες από τις διαφορές ποιότητας ήχου που ακούμε είναι PLACEBO(τουλάχιστον με την πραγματική μουσική), δεδομένου ότι οι πραγματικές διαφορές στα παραγόμενα ηχητικά δεδομένα είναι κάτω από το κατώφλι θορύβου τους (1 ή 2 τελευταία μπιτ στα δεκαεξάμπιτα δείγματα). Το foobar2000 έχει χαρακτηριστικά επεξεργασίας ήχου όπως επαναδειγματισμό η έξοδο 24bit στις νέες high-end κάρτες ήχου, αλλά τα περισσότερα από τα άλλα γνωστά players είναι σε θέση να κάνουν το ίδιο πράγμα!!!!!!

η δυνατότητα του foobar είναι να δώσει kernel stream , σε μένα δεν το κάνει πάντα , δεν ξέρω γιατί .. μπαίνει η κάρτα ήχου στη μέση και κάνει ρεσαμπλ κλειδώνοντας το dac στα 96κηζ σταθερα ασχέτως τhn δειγματοληψία του αρχείου

IMHO Όσα λέει για τα BIOS είναι υπερβολικά και αμφιλεγόμενα.
Με vista γλυτώνεις από τις δυσκολίες των xp . Όποτε μια προσιτή, απλή και εύκολη λύση για πολλούς είναι τα vista & foobar.
Βασίλη, για Linux minimal – και κάτι που πολλοί φίλτατοι στο δορυφορικό κομμάτι του forum εχουν – είχα πριν καιρό προτείνει και το dreambox.

το πράγμα φωνάζει Linux ...

Σίγουρα τα Windows δημιουργούν προβλήματα στο 24/96 και είναι δύσκολο να διορθωθούν λόγω της κλειστής αρχιτεκτονικής τους.
Το Linux επιτρέπει αυτά να διορθωθούν αλλά είναι δύσκολο να γίνει από το μέσο χρήστη.
Πιθανή λύση είναι να φτιαχτεί μια διανομή όπως αυτή εδώ που να είναι έτοιμη,τεσταρισμένη και ρυθμισμένη ειδικά για αναπαραγωγή 24/96.

Πάντως ο ίδιος ο Peter Pawlowski που έγραψε το foobar κοίτα τι λέει...

digital_7.jpg

ενταξη λοιπον.
βαλε το foobar και θα περιμενουμε τη γνωμη σου.

αμα πιστευης οτι ακους placebo φωναξε και 2-3 φιλους και καντους

blind test.

υ.γ.και δωσε 100 ευρω να παρης μια m audio audiophile.

ουτε για ενα καλωδιο δε φτανουν.

Διαβάζω προσεκτικά όλα τα ποστ σχετικά με το pc audio και θα ήθελα να σας κάνω κάποιες προτάσεις που μένα είχαν εκπληκτικά αποτελέσματα
Αρχικά vista sp1 σε πεντακάθαρο setup ( καλό είναι το παρτιτιον με τα βιστα να έχει μόνο τα απαραίτητα σε software )
Foobar 0.9.5.6 την τελευταία έκδοση δηλαδή με το plug-in για kernel streaming και ρυθμισμένο με 1000ms
Επίσης αυτό που έχει κάνει μεγάλη διαφορά στο παίξιμο του foobar είναι στην επιλογή preferences-advanced-playback-full file buffering να βάλετε περί τις 40000 ένα παίζεται flac ape η 100000 εάν παίζεται wav – στην ουσία φορτώνεται το αρχείο στην μνήμη του υπολογιστή και δεν παίζει από τον δίσκο εσωτερικό η εξωτερικό και εμένα τουλάχιστον έχει πολύ πιο smooth παίξιμο με καλύτερο εστιασμο κτλ
Το σημαντικότερο όμως όλων είναι το καθαρό setup των windows πάντα ( εγώ κάνω ghost κάθε περίπου 1 μήνα ) εάν υπάρχει ένα πράγμα που μου την σπάει στο pc audio setup είναι αυτό και μόνο
Το hardware μου είναι ένα laptop acer me amd turion x64-4gb ram και λαπτοπ όχι μόνο για ευκολία ( χωρίς καλώδια οθόνες κτλ ) αλλά για το γεγονός ότι μπορώ να παίζω με μπαταρία – καλώδιο usb kimber 3μ που έχουν αφαιρεθεί οι φερριτες – benchmark dac1 usb – cardas golden reference rca – musical fidelity kw250s – audioquest volcano 3m – b&w 805s
Παλιότερα χρησιμοποιήθηκε και η audigy 2 pcmcia με οπτικό κατευθείαν στον kw250s με καλά αποτελέσματα ( η σύνδεση αφορούσε bit accurate και bypass δηλαδή χωρίς να χρησιμοποιται το dac της audigy αλλά to dac του ενισχυτή )

Όλο το υλικό έχει γίνει extract με το EAC σε accurate stream mode με ένα παλιό liteon cdrw που κάνει εξαιρετική δουλειά σε wav αλλά και σε flac ape για σύγκριση
Τα ριπ του eac έχουν πολύ μεγάλη σημασία !!!

Παρακαλώ οι χρήστες του foobar να επαληθεύσουν εάν τους κάνει διαφορά το full file buffering

Όχι δεν μου κάνει διαφορά… το full buffering.
Αλλά, συστήνεται.

Ενδεικτικά θεωρώ ότι θα κάνει διαφορά σε pc
που κάνουν και άλλες δουλειές εκείνη τη στιγμή.
που ούτος ή άλλος είχαν κάποια θέματα processing power
που αντλούν περιεχόμενο από φορτωμένο δίκτυο

Διαβάζω προσεκτικά όλα τα ποστ σχετικά με το pc audio και θα ήθελα να σας κάνω κάποιες προτάσεις που μένα είχαν εκπληκτικά αποτελέσματα
Αρχικά vista sp1 σε πεντακάθαρο setup ( καλό είναι το παρτιτιον με τα βιστα να έχει μόνο τα απαραίτητα σε software )
Foobar 0.9.5.6 την τελευταία έκδοση δηλαδή με το plug-in για kernel streaming και ρυθμισμένο με 1000ms
Επίσης αυτό που έχει κάνει μεγάλη διαφορά στο παίξιμο του foobar είναι στην επιλογή preferences-advanced-playback-full file buffering να βάλετε περί τις 40000 ένα παίζεται flac ape η 100000 εάν παίζεται wav – στην ουσία φορτώνεται το αρχείο στην μνήμη του υπολογιστή και δεν παίζει από τον δίσκο εσωτερικό η εξωτερικό και εμένα τουλάχιστον έχει πολύ πιο smooth παίξιμο με καλύτερο εστιασμο κτλ
Το σημαντικότερο όμως όλων είναι το καθαρό setup των windows πάντα ( εγώ κάνω ghost κάθε περίπου 1 μήνα ) εάν υπάρχει ένα πράγμα που μου την σπάει στο pc audio setup είναι αυτό και μόνο
Το hardware μου είναι ένα laptop acer me amd turion x64-4gb ram και λαπτοπ όχι μόνο για ευκολία ( χωρίς καλώδια οθόνες κτλ ) αλλά για το γεγονός ότι μπορώ να παίζω με μπαταρία – καλώδιο usb kimber 3μ που έχουν αφαιρεθεί οι φερριτες – benchmark dac1 usb – cardas golden reference rca – musical fidelity kw250s – audioquest volcano 3m – b&w 805s
Παλιότερα χρησιμοποιήθηκε και η audigy 2 pcmcia με οπτικό κατευθείαν στον kw250s με καλά αποτελέσματα ( η σύνδεση αφορούσε bit accurate και bypass δηλαδή χωρίς να χρησιμοποιται το dac της audigy αλλά to dac του ενισχυτή )

Όλο το υλικό έχει γίνει extract με το EAC σε accurate stream mode με ένα παλιό liteon cdrw που κάνει εξαιρετική δουλειά σε wav αλλά και σε flac ape για σύγκριση
Τα ριπ του eac έχουν πολύ μεγάλη σημασία !!!

Παρακαλώ οι χρήστες του foobar να επαληθεύσουν εάν τους κάνει διαφορά το full file buffering

Ενδιαφέρον post αλλά αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν το παρόν setup να παίζει καλύτερα με το stream να οδηγείται στο dac από την 1000 φορές αργότερη-ατελέστερη-ακατάλληλη για ήχο usb σύνδεση και να μην παίζει καλύτερα το προυγούμενο setup με την audigy 2 η οποία λειτουργούσε στην ουσία σαν optical interface στέλνοντας το stream στην πολύ ανώτερη optical είσοδο του benchmark απασχολώντας ελάχιστους πόρους από το σύστημα...!!!

(Το δεύτερο setup είναι αυτό ακριβώς που χρησιμοποιώ αλλά όχι με foobar αλλά με winamp. Παίζει πολύ καλά. Όταν λέμε βέβαια 'παίζει πολύ καλά' για να μην τρελλενόμαστε εννοούμε μέχρι να βάλουμε μαύρο δισκο στο πικάπ. Εκεί τελειώνει ο ουρανός που λέει και το τραγούδι...)

Ναι θεωρητικά δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με το usb ως σύνδεση audio αλλά το benchmark έχει πολύ προηγμένο σύστημα εισόδου στο usb ( driveless ) και γιαυτο είναι και από τα λίγα dac που μπορεί να δέχεται σήματα 24/96 σε αντίθεση με πολλά άλλα που δέχονται μόνο 16/44-48 στο usb
Αναφορικά με την οπτική πιστεύω πως υπάρχει το εξής πρόβλημα ,στην ουσία μιλάμε για coaxial εν αρχής οπτικό μετά και ξαναμανα coaxial + το γεγονός ότι δεν υπάρχει αξιοπρεπές οπτικό καλώδιο ούτε έτοιμο mini toslink se toslink και συνήθως πρέπει να χρησιμοποιηθεί μουφα mini σε κανονικό όπου και εκεί η ποιότητα είναι της τάξης του 1 ευρω

Σαφέστατα το βυνιλιο είναι άλλο πράγμα αλλά λόγω επαγγελματικής μου σχέσης με αυτό ( πολλά χρόνια ραδιοφωνικός παραγωγός και dj ) με έχει κουράσει σε απίστευτο βαθμό το βαλε να παίξει γύρνα πλευρά κτλ
Ευτυχώς όλα τα έργα τα έχω και σε cd η έχουν περαστεί με το pt-too.

Ενδιαφέρον post αλλά αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν το παρόν setup να παίζει καλύτερα με το stream να οδηγείται στο dac από την 1000 φορές αργότερη-ατελέστερη-ακατάλληλη για ήχο usb σύνδεση και να μην παίζει καλύτερα το προυγούμενο setup με την audigy 2 η οποία λειτουργούσε στην ουσία σαν optical interface στέλνοντας το stream στην πολύ ανώτερη optical είσοδο του benchmark απασχολώντας ελάχιστους πόρους από το σύστημα...!!!

(Το δεύτερο setup είναι αυτό ακριβώς που χρησιμοποιώ αλλά όχι με foobar αλλά με winamp. Παίζει πολύ καλά. Όταν λέμε βέβαια 'παίζει πολύ καλά' για να μην τρελλενόμαστε εννοούμε μέχρι να βάλουμε μαύρο δισκο στο πικάπ. Εκεί τελειώνει ο ουρανός που λέει και το τραγούδι...)

Οι εμπειρίες που έχω με το Usb του Benchmark είναι μικρές – ως κάτοχος του προηγούμενου μοντέλου χωρίς usb.
Πάντως σε ακροάσεις που έτυχε να κάνω το usb ακουγόταν κάπως καλύτερα (πιθανά να οφείλετε και στα εσωτερικά upgrades).

Αλλά ONGAKU, γιατί θεωρείς κατώτερη την είσοδο usb? Τουλάχιστον πάς ενάντια στο ρεύμα… όπου οι περισσότεροι λένε ότι η usb του Benchmark δίνει καλύτερο αποτέλεσμα. Γιατί το οπτικό να είναι καλύτερο?
Στο κάτω κάτω και στα δύο πρωτόκολλα μπορεί να χάσεις bits κατά τη μεταφορά.

Re: Απάντηση: PC AUDIO

Τώρα δοκιμάζω αυτό :

Windows Vista SP1 + Foobar2000 + wasapi plugin (foo_out_wasapi) = bit perfect audio stream (??)

... νομίζω οτι δουλεύει σωστά με την δική μου κάρτα .....

το βρήκα εδώ http://whathifi.co.uk/forums/p/131545/133741.aspx

το δοκιμασα και κανη μια διαφορα προς το καλυτερο.

ασε που δουλευης το pc και δεν επηρεαζη τιποτα τη μουσικη.

με maudio audiophile 2496.

Όλα περίμενα να τα διαβάσω, αλλά ότι το USB είναι πιο αργό από το s/pdif δεν το περίμενα.. Μιλάμε για 480Mbit vs. 1,5Mbit.. (όχι ότι παίζει κανένα ρόλο για τις εφαρμογές που μας ενδιαφέρουν, αλλά λέμε..)

usb 480Mbit !!! :grinning-smiley-043

- Πες μου pls πως γίνεται transfer αρχείων από usb σε usb με rate πάνω από 40mbits(και πάρα πολλά λέω)...
- Και μετά ρίξε μια ματιά κι εδώ

Last edited:
Η αλήθεια είναι πως το usb interface είναι ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ πιο γρήγορο αλλά το optical είναι πολύ πιο απροβλημάτιστο και πιο ποιοτικό...
Μην ξεχνάμε πως στα mainframes(όπου διακινούνται πολύ αυαίσθητα δεδομένα με τρομερούς ρυθμούς) χρησιμοποιούνται κατά κόρον η optical συνδέσεις...

Απάντηση: Re: PC AUDIO

Η αλήθεια είναι πως το usb interface είναι ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ πιο γρήγορο αλλά το optical είναι πολύ πιο απροβλημάτιστο και πιο ποιοτικό...
Μην ξεχνάμε πως στα mainframes(όπου διακινούνται πολύ αυαίσθητα δεδομένα με τρομερούς ρυθμούς) χρησιμοποιούνται κατά κόρον η optical συνδέσεις...

Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά.
Η οπτική/ομοαξονική δουλεύει σε πραγματικό χρόνο.

Αντίθετα με την spdif, ό,τι έχει παρει το μάτι μου με usb interface δουλεύει τελείως διαφορετικά. Δεσμεύεται bandwidth (isochronous mode) και το τράνσπορτ στέλνει τα δεδομένα (όχι σε πραγματικό χρόνο) ώστε να μην "ξεμένει" το DAC. Η ποιότητα και το jitter λοιπόν εξαρτάται αποκλειστικά από το ρολόι του DAC.
Αρκετό υλικό υπάρχει στο audioasylum σχετικά με το θέμα της διασύνδεσης μέσω usb.
Τελικά το θέμα δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα αλλά με τον τρόπο λειτουργίας του τύπου δισύνδεσης.

usb 480Mbit !!! :grinning-smiley-043

- Πες μου pls πως γίνεται transfer αρχείων από usb σε usb με rate πάνω από 40mbits(και πάρα πολλά λέω)...

40mbits = λιγότερο από 4,5ΜΒ/sec. Αν οι συνδέσεις USB σου βγάζουν μόνο 4,5ΜΒ/sec κάτι δεν πηγαίνει καθόλου καλά. Οι προδιαγραφές του USB 2.0 είναι σαφέστατες.

- Και μετά ρίξε μια ματιά κι εδώ

Που να δεις το USB 4.0 τι ταχύτητες θα πιάνει.. Και τι έγινε; Οι ταχύτητες είναι το πρόβλημά μας;