PC AUDIO

Το benchmark δεν έχει ένδειξη ;-(
Αλλά όταν ζητάω σε vista υποχρεωτική έξοδο σε 24/192 και από συγκεκριμένα pc τα καταφέρνω. Σε άλλα pc δεν τα καταφέρνω είτε λόγο κακών spdif είτε λόγο ανεπαρκείας ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο…

Βασίλη έχεις θέμα με το 24/οτιδήποτε ? ή μόνο με το 24/192?

Το 24/96 τελικά σου δίνει 20/96 ?

Σε ρωτάω για να καταλάβω τι παίζει.
Λίγη θεωρία όπως τη θυμάμαι γιατί δεν είμαι σπίτι να ψάξω bookmarks:

Από 16 σε 20 και 24 υπάρχουν διάφοροι παράμετροι που ορίζουν τη συμπεριφορά του dac και πώς διαμορφώθηκε το σήμα έως ότου φτάσει εκεί.
Το spdif πρότυπο εάν θυμάμαι καλά θέλει υποχρεωτικά 20 bit υποστήριξη.- Ενώ optional δίνει ως 24. (το 32 πιθανά είναι υπερβολή άλλωστε)

Τώρα ανάλογα με την πυγή το σήμα μπορεί να διαμορφωθεί με διάφορους τρόπους.
α/ Σύνηθες να προστίθενται μόνο μηδενικά στο αρχικό pcm 16 bit για να φτάσουμε τα 20, όταν εσωτερικά το dac υποστηρίζει 20. Ακόμα το ίδιο γέμισμα με μηδενικά μπορεί να σου δώσει και 24. Εάν αυτά φτάσουν σε dac που δεν υποστηρίζει 24 τότε κάνει truncate τα παραπανίσια bits και δεν έχεις πρόβλημα.
β/ Σε περιπτώσεις όπου το σήμα αναδιαμορφώνεται σε τιμές 24 τότε ένα dac που δεν υποστηρίζει 24 θα κόψει τα τέσσαρα τελευταία και την (διαμορφωμένη) πληροφορία.

Το ίδιο (β) θα συμβεί και σε πρωτότυπο υλικό 24Bit , το 20αμπιτο dac θα κόψει τα 4 least significant bits.

Τα παραπάνω είναι απλοποιημένα… αλλά μπορεί να σου δίνει τη λύση του γιατί σε εσένα κλειδώνει στα 20.
Θα καταλάβεις δε ότι εφόσον αυτό το αναφέρει το ίδιο το dac τότε πρόκειται για ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ… Άλλοι θα σου έλεγαν ‛ναι 24 λαμβάνω…’

Τέλος να προσθέσω ότι τα περισσότερα usb dac τερματίζουν στα 24/96 από usb.

με 3 dac και δυο καρτες και εναν πολυκαναλο τιποτα δεν επαιξε στα 96.

.. μήπως είχες φτηνό οπτικό?
(sorry εάν σε ξαναρώτησα… ξεχνάω)
Δοκίμασες coaxial?

Αν υποθέσουμε πως έχουμε bit accurate streaming τότε είτε 16 bit(red book) είτε 20 bit(HDCD) είτε 24/96(HD) έχουμε...οδηγείται αυτούσιο στο dac το οποίο αναλαμβάνει να το παίξει όπως είναι(αν είναι συμβατό με όλα τα παραπάνω formats) ή να το κάνει upsampling και μετά να το παίξει(benchmark)...

Πού δείχνει το src τα bits του σήματος της εισόδου ?
Ή κάτι άλλο λες πιο πάνω και δεν κατάλαβα?

Έχεις δίκιο - οι ενδείξεις των bits που έχει το SRC είναι για τον ADC του, μπερδεύτηκα γιατί το δουλεύω ως τέτοιο εδώ και πολλούς μήνες και έχω συνηθίσει να βλέπω τα σχετικά LED αναμμένα.

Πάντως το PC επιμένει ότι στέλνει 24/96 και το SRC όπως και ο AV δεν έχουν πρόβλημα να τα δεχτούν στις εισόδους τους.

και μετα την προσθηκη του wasapi ξαναδοκιμασα και δουλευη στα 96.

τουλαχιστον προς το παρον δεν ακουω διακοπες.

Λοιπόν, όσοι έχετε PC Audio σύστημα δοκιμάστε στο pc να αλλάξετε καλώδιο ρεύματος με κάτι οντιοφίλ, χωρίς ακριβούς ακροδέκτες - δεν χρειάζεται.Έκανα πείραμα με το μπλε της Kimber κι έμεινε πάνω(για την ώρα-δανεικό είναι).Δεν χρειάζεται καν Α/Β, μόνο Β..!Υπ'όψιν έχω tower και κάρτα ήχου PCI.Ίσως να παίζει ρόλο κι αυτό.Οι ακροδέκτες είναι του 1 Ευρώ.Δοκιμάστε το, δεν χάνετε τίποτα, μιλάμε για κάτω από 20 Ευρώ συνολικό κόστος.Εάν δεν παίξει καλύτερα το βάζετε στην φραπεδιέρα να χτυπάει τον καφέ γρηγορότερα..:BDGBGDB55: