Όποτε χρειάστηκε να παραγγείλω/φτιάξω υπολογιστή ακολούθησα μερικές απλές αρχές:
-Imtel και Intel inside. Δεν έχω τίποτα με την AMD, αλλά οι κατασκευαστές του Hardware και Software που μας ενδιαφέρει κάνουν τις δοκιμές τους με υπολογιστές που τηρούν τις επίσημες προδιαγραφές και αυτές καλώς ή κακώς τις θέτουν η intel, η Microsoft και η Apple που καθορίζουν και τις αντίστοιχες πλατφόρμες. Ακολουθώντας αυτό τον κανόνα μειώνονται οι πιθανότητες να τύχουν ασυμβατότητες που είναι πολύ συνηθισμένες στο αντικείμενο μας.
-Όχι overclocking και τα παρόμοια. Προτιμώ τη σταθερότητα και την αξιοπιστία. Οι "καταιγιστικές επιδόσεις" δεν ενδιαφέρουν το χώρο μας που είναι η παραγωγή και αναπαραγωγή μουσικής. Δεν είμαι Gamer πάντως, οφείλω να το πω αυτό.
-Μία γενιά τεχνολογίας πίσω. Προτιμώ να ψωνίζω εξαρτήματα όταν οι τεχνολογίες έχουν ωριμάσει και θα είναι και φθηνότερες (και οι κατασκευαστές του δικού μας Hardware και Software θα έχουν κάνει τις δοκιμές τους). Ποτέ ψώνια ως early adopter. Μία χρονική απόσταση 6 μηνών ως ένα χρόνο είναι λογική, νομίζω.
Έχω ακολουθήσει τους παραπάνω "κανόνες" κι' ως τώρα δεν έχω διαψευστεί.
Υ.Γ. Κάποιοι "συμβιβασμοί" είναι απαραίτητοι. Η σύνδεση με το Internet για παράδειγμα. Όλα τα προγράμματα -και το Hardware- ζητούν να συνδεθούν. Δεν είχα πρόβλημα μ' αυτό, ούτε κατά τη διάρκεια ηχογραφήσεων. Αντίθετα, χρειάζεται προσοχή στην επιλογή του Antivirus. Μπορεί να "πεταχτεί" και να ενοχλήσει στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Επίσης να επιβαρύνει υπερβολικά τον υπολογιστή.