Pc μονο για μουσική

Win 7 και Mac Os σε dual boot;
Τότε θα πρέπει να πας σε συγκεκριμένη μητρική και σεταπ,δεν γίνεται με όλα...

MacOS δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μπεί πάνω σε PC.
Μόνο εάν γνωρίζεις 110% πώς και τί.

Αν και πάλι, δεν θα φανεί κάπου χρήσιμο γι' αυτό που θέλεις.

Αν μιλάμε για hackintosh, τότε η συζήτηση ξεκίνησε σε λάθος βάση.
Πρώτα πρέπει να ελέγξεις διεξοδικά τις συμβατότητες και μετά να αγοράσεις.
Ειδικά μητρική και κάρτα γραφικών να αγοράσεις μετά από διαδικτυακή έρευνα.

Επανέρχομαι στην αρχική μου πρόταση για διαφορετικούς λόγους. Windows σε macmini εγκαθίσταται πολύ εύκολα, macosx σε ξένο υπολογιστή πολύ δύσκολα. Στην ανάγκη αγόρασε τον καινούριο macmini που έχει usb3. Ίσως να μη σου έρθει πιό φτηνά, αλλά θα γλιτώσεις πολλά νεύρα, γιατί μέχρι να κάνεις το hackintosh να δουλέψει...

Μία σκέψη είναι να μπεί το mac os. Μέχρι στιγμής έτσι και αλλοιώς δεν είχα καμμία εμπλοκή με apple -απο την εποχή της Lisa-, μόνο για λόγους σύγκρισης. Δεν καίγομαι και ιδιαίτερα. Κοιτούσα την Intel DH67GD-B3. Τί λέει;

Απάντηση: Re: Pc μονο για μουσική

Μία σκέψη είναι να μπεί το mac os. Μέχρι στιγμής έτσι και αλλοιώς δεν είχα καμμία εμπλοκή με apple -απο την εποχή της Lisa-, μόνο για λόγους σύγκρισης. Δεν καίγομαι και ιδιαίτερα. Κοιτούσα την Intel DH67GD-B3. Τί λέει;

Εγώ που την είδα,δεν...
6 usb 3 δίσκους έχεις είπες;
Εχει μόνο 2 USB 3 ports,δεν έχει εσωτερική σύνδεση για παραπάνω,μόνο 2 SATA 6 Gb/s ports...
Κι αν μάλιστα αυτά τα μοιράζει και μεταξύ τους όπως πολλές φορές κάνει η GB,άστο...

Re: Απάντηση: Pc μονο για μουσική

Πολύ ενδιαφέρον, με υπερκαλύπτει. Ευχαριστώ.

+ έναν i3 ή i5, ενα ειδικό HTPC κουτί (εάν θες μικρό μέγεθος, πράγμα που συνεπάγεται με μειωμένες δυνατότητες επέκτασης βέβαια) ένα αθόρυβο και ποιοτικό τροφοδοτικό, αρκετή μνήμη, ssd για ταχύτητα, μειωμένο θόρυβο και κατανάλωση και είσαι έτοιμος.
Σημείωση: Υπάρχουν κουτιά που βγάζουν θύρες USB 3 και μπροστά για να μην ψέχνεις για συνδέσεις στο πίσω μέρος του κουτιού.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pc μονο για μουσική

+ έναν i3 ή i5, ενα ειδικό HTPC κουτί (εάν θες μικρό μέγεθος, πράγμα που συνεπάγεται με μειωμένες δυνατότητες επέκτασης βέβαια) ένα αθόρυβο και ποιοτικό τροφοδοτικό, αρκετή μνήμη, ssd για ταχύτητα, μειωμένο θόρυβο και κατανάλωση και είσαι έτοιμος.
Σημείωση: Υπάρχουν κουτιά που βγάζουν θύρες USB 3 και μπροστά για να μην ψέχνεις για συνδέσεις στο πίσω μέρος του κουτιού.

Συμφωνώ σε όλα εκτός απ' τις μπροστά θύρες.
Ευκολία μεν,άσχημο δε τόσα καλώδια στη φάτσα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pc μονο για μουσική

Συμφωνώ σε όλα εκτός απ' τις μπροστά θύρες.
Ευκολία μεν,άσχημο δε τόσα καλώδια στη φάτσα.

Συμφωνώ. Εάν οι δίσκοι είναι μόνιμα συνδεδεμενοι καλύτερα όχι καλώδια μπροστα. Πάντως για προσωρινές συνδέσεις είναι πρακτικό.

Kάτι τέτοιο μας κάνει? foxconn

με εξωτερικό τροφοδοτικό, καθόλου φουρφούρια, αστακός απο συνδέσεις (πλην firewire) και μέχρι 8GB RAM.

Δεν είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας βέβαια, αλλά με ένα παρόμοιο (με intel atom d2500) μια χαρά κάνω την δουλειά σπίτι.
Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο νομίζω στο audio. Tη ζημιά την κάνει η usb, έτσι κι αλλιώς στα πισιά.

είναι με τροφοδοσία όπως στα media players. εξωτερικό τροφοδοτικό (πακέτο με nano desctop)

Είχα δει και κιτάκια για εξωτερικό τροφοδοτικό σε χαμηλής κατανάλωσης pc. Αν σε ενδιαφέρει πες μου να το ψάξω.

Για υγρόψυξη δεν ξέρω. Προσωπικά δεν θα έβαζα οτιδήποτε υγρό σε μηχάνημα που λειτουργεί με ρεύμα και ζεσταίνεται.
Όσο ασφαλή και αν είναι τα υλικά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο αστοχίας (ή έτσι πιστεύω εγώ :ADFADF1: )

αν ήμασταν κοντά θα στο έδινα να δοκιμάσεις. με ssd μέσα και 4GB είναι το δικό μου και δεν έχει κολλήσει πουθενά (ούτε σε 24/192)
επίσης βγάζει και οπτική και hdmi, όπως θα είδες.

δεν ξέρω, δεν μπροώ να το προτείνω Βαγγέλη, απλά μεταφέρω την εμπειρία μου.
Εγώ ήθελα κάτι για αρχή και προσφερόταν ως πολύ οικονομικό... αποδείχτηκε και αξιόπιστο, παρά το πλαστικό κουτί και τη fanless λειτουργία έχει παίξει επί πολλές ώρες χωρίς πρόβλημα.
Για το μέλλον δεν ξέρω.

Re: Απάντηση: Pc μονο για μουσική

Ψάχνοντας για επεξεργαστή μάλλον καταλήγω στο 4130τ, με 35w κατανάλωση. Στην Ελλάδα όμως δεν το βρίσκω. Απο έξω απο που μπορώ να τον προμηθευτώ; Οικονομικά και αξιόπιστα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pc μονο για μουσική

Ψάχνοντας για επεξεργαστή μάλλον καταλήγω στο 4130τ, με 35w κατανάλωση. Στην Ελλάδα όμως δεν το βρίσκω. Απο έξω απο που μπορώ να τον προμηθευτώ; Οικονομικά και αξιόπιστα;

Εδώ πάντως τους έχει άμεσα διαθέσιμους και με δωρεάν μεταφορικά.
Δεν κοίταξα όμως αν είναι οι καλύτερες τιμές,θα δω κι άλλα.

Edit:
Ακυρο,έχεις δίκιο...

Last edited:
Ωραιότατο για μικρό PC αυτο του Dalanik, αλλα τιμη; θα ειναι ακριβοτερο απο ενα αντιστοιχο λαπτοπ;