Pc vs rasberry pi vs streamer

@ sonus naturalis αν τελικά δεν βρω λύση στα μισά χρήματα αγοράζω το iris της denafrips και παίζω και απο pc και απο το pi στην i2s.
Πρώτα όμως θέλω να παλαιψω λίγο ακόμη το pi. Οπότε είσαι η επόμενη στάση μου

Εντάξει, το Eversolo T8 είναι πιο όμορφο, το παραδέχομαι!
Αλλά το Raspberry; Που για χάρη του σφάζονται παλικάρια;
Για πες! 😁

το ras δεν είναι κονσουμεράδικο προϊόν

άλλος το έχει σκέτο πάνω σε ξύλινη βάση (από αυτές που κόβουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα αλλά χωρίς το χερούλι με την τρύπα), άλλος του φτιάχνει αλουμινένιο σασί/κουτί στο cnc του που το βλέπεις και τρίβεις τα μάτια σου...

Για να μη μπερδεύουμε τους αναγνώστες μας το pi αυτή τη στιγμή παίζει 50% καλύτερα απο τη usb απο ότι το eversolo απο την i2s. Ανοιχτή η πόρτα μου για ποιον διαθέτει eversolo και θέλει να το ακουσει με τα αυτιά του. Δεν θέλει το άτιμο να παίξει απο την i2s να δω πόσο καλύτερα μπορεί να πάει.

ΟΚ, αλλά επίσης για να μην μπερδεύουμε τα προίόντα μεταξύ τους και το τι μπορούν να κάνουν, το A6 είναι Streamer πιο κάτω κατηγορίας από το Α8, και το Τ8 το οποίο έχει τη δυνατότητα 8 διαφορετικών αναθέσεων των pins (που δεν έχει το Α8, εκείνο έχει μόνο ρύθμιση για το pin του mute και το επίπεδο σε αυτό το συγκεκριμένο pin) είναι streamer-transport σκέτο, χωρίς στάδιο ψηφιοαναλογικής μετατροπής.

Τελικά όλα τα προϊόντα έχουν νόημα απ' ό,τι βλέπω.

Μια στιγμή το jumper j7 πρέπει να είναι εκτός τo jumper j6 πρέπει να είναι εκτός επίσης?? το manual λέει dsd and mute.

τι εννοείς ;;
Το i2s δυστυχώς δεν είναι standard πρωτόκολλο σαν το usb, ο denafrips πχ δια στόματος του σχεδιαστη τους μας λέει ότι μιλαει στην 000, ο άλλος στην 100 και ο τρίτος στην 101, 111 κτλ οπως μας γράφει ο pleo πολυ ωραία πιο πάνω
Σήμερα οι κατασκευαστές σκέφτηκαν πιο έξυπνα και αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε διαφορετική ανάθεση των pins στις θύρες. Ο σκοπός είναι η καλύτερη μετάδοση με εκμετάλευση των «πιο ικανών» αγωγών για το «πιο απαιτητικό κομμάτι του σήματος».
Υπάρχει λοιπόν πιθανότητα είναι η ερώτηση να αλλάζει ΚΑΙ η ανάθεση των πιν στο εσωτερικο απο καλωδίο σε καλώδιο το οποίο όχι μόνο να επηρεάζει την ποιοτική απόδοση αλλά τη μετάδοση συνολικά απο κατασκευαστή σε κατασκευαστή?

• Like
Reactions: vlad66
Μια στιγμή το jumper j7 πρέπει να είναι εκτός τo jumper j6 πρέπει να είναι εκτός επίσης?? το manual λέει dsd and mute.

To J7 δεν είναι jumper, είναι μια προαιρετική διασύνδεση που δεν μας αφορά εδώ. Αφορά DACs που περιμένουν να δουν σήμα mute μέσω του καλωδίου HDMI. Το δικό σου dac σύμφωνα με το manual του δεν έχει τέτοια απαίτηση.

Το i2s δυστυχώς δεν είναι standard πρωτόκολλο σαν το usb, ο denafrips πχ δια στόματος του σχεδιαστη τους μας λέει ότι μιλαει στην 000, ο άλλος στην 100 και ο τρίτος στην 101, 111 κτλ οπως μας γράφει ο pleo πολυ ωραία πιο πάνω
Σήμερα οι κατασκευαστές σκέφτηκαν πιο έξυπνα και αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε διαφορετική ανάθεση των pins στις θύρες. Ο σκοπός είναι η καλύτερη μετάδοση με εκμετάλευση των «πιο ικανών» αγωγών για το «πιο απαιτητικό κομμάτι του σήματος».
Υπάρχει λοιπόν πιθανότητα είναι η ερώτηση να αλλάζει ΚΑΙ η ανάθεση των πιν στο εσωτερικο απο καλωδίο σε καλώδιο το οποίο όχι μόνο να επηρεάζει την ποιοτική απόδοση αλλά τη μετάδοση συνολικά απο κατασκευαστή σε κατασκευαστή?

Αν ένα καλώδιο πωλείται σαν HDMI θα έχει standard pinout. Δεν γίνεται διαφορετικά.

Το καλώδιο HDMI βολεύει στην μεταφορά I2S σήματος γιατί διαθέτει συστραμμένα ζεύγη καλωδίων τα οποία είναι ότι πρέπει για να μεταφέρουν σήμα μορφής LVDS που "παράγουν" όλες οι πηγές I2S "HDMI".

1760909389834.gif

Στην παραπάνω εικόνα οι αγωγοί για τα σήματα TMDS Channels και Clock που αναφέρονται είναι αυτοί που αξιοποιούνται για την μεταφορά του LVDS κωδικοποιημένου I2S.

......., το A6 είναι Streamer πιο κάτω κατηγορίας από το Α8, ....
Οχι! Ως "μηχανισμος" και ηχος στρημερ ειναι ιδια, η διαφορα ειναι στο ντακ και στην πιο καλη τροφοδοσια - που στο Α6 διορθωνεται (το εκανα με Beatchnik) - με πανω απο διπλασια τιμη ομως. Το λεω γιατι τα ειχα και τα δυο (το Α6 το εχω ακομη).

• Like
Reactions: petronik

Μόνο αν το καλώδιο είναι diy. Δεν νομίζω να μπαίνει πια κανείς στον κόπο να φτιάξει κάτι τέτοιο. Πολύ λεπτοδουλειά και αμφίβολο το αποτέλεσμα.
Παίρνεις ένα οποιοδήποτε καλώδιο HDMI και κανείς τη δουλειά σου. Απλώς θα τσεκάρεις την αντιστοιχία των pin στις θύρες των μηχανημάτων.

Χμμ! :unsure: 🤔

Εννοείς πιο ψηλά ποιοτικά ή πιο ψηλά σε οικονομικό κόστος,

Και τα δύο, ανάλογα τι θα επιλέξεις. :)

By default θα πάει πιο ψηλά σε ποιότητα ακόμη και μόνο του, στα 150€ + ένα καλό γραμμικό τροφοδοτικό (200€ )
DDC για να βγάλεις τις εξόδους που έχει το Holo βρίσκεις με 400€ αλλά δεν συγκρίνεται μία native έξοδος I2S με έξοδο USB που γίνεται I2S μέσω ενός DDC.
Στη μία περίπτωση έχουμε native σήμα, στην άλλη μετατροπή.
Αν πας σε RpI με γραμμικό τροφοδοτικό, reclocking και έξοδο I2S θα σου βγει κάπου στο χιλιάρικο +-100€ αλλά δεν θα συγκρίνεται με consumer προϊόν σε αυτό το κόστος.
Ούτε σε ήχο (που παίζει πολύ καλύτερα) ούτε σε ρυθμίσεις (που έχει άπειρες ενώ τα consumer δεν έχουν σχεδόν καμία) αλλά ούτε και σε ευκολία στησίματος και συντήρησης (που θα σου βγάλει την πίστη, επειδή ξέρω ότι ψάχνεσαι και δεν θα το αφήσεις ήσυχο 😂)

........... ρυθμίσεις (που έχει άπειρες ενώ τα consumer δεν έχουν σχεδόν καμία) αλλά ούτε και σε ευκολία στησίματος και συντήρησης (που θα σου βγάλει την πίστη, επειδή ξέρω ότι ψάχνεσαι και δεν θα το αφήσεις ήσυχο 😂)
Ά! Όχι! 🏴‍☠️
Με πολλά έχω καταπιαστεί, αποκλείεται να μπώ και σ' αυτό, αυτό μου έλειπε. Έρχεται κάποτε μία στιγμή που λες "Όχι, δεν θέλω να μάθω άλλα πράγματα, κουράστηκα"!
Και μη με βάζεις σε πειρασμό ("...ψάχνεσαι")! 😁
Άκου, "ψάχνομαι"! 😡
Από την άλλη πλευρά πάλι, ποτέ μη λες ποτέ! Αν βρεθεί κανένας φίλος, να συνεργαζόμαστε και να το παλεύουμε μαζί, έ, τότε...
Ίσως!.. 😉

• Haha
Reactions: vlad66
Απαντήσεις που δεν δόθηκαν,στις εσωτερικές μου αναζητήσεις 😸
1) Τελικά , ΠΟΣΟ κοστίζει ένα κορυφαίο RPI.
2) Σε πιο εύρος τιμής πρέπει να κινηθούμε, για να αγοράσουμε ένα consumer streamer με απόδοση εφάμιλλη του RPI .
3) Δηλαδή το Eversolo T8 ,είναι για κλωτσιές ηχητικά?

2) Σε πιο εύρος τιμής πρέπει να κινηθούμε, για να αγοράσουμε ένα consumer streamer με απόδοση εφάμιλλη του RPI .
εννοείς ως streamer το Τ8 μαλλον και όχι σαν ολοκληρωμένη υλοποίηση ,όπως πουλιέται

Πάντως την άλλη φορά που θα πάω στο σπίτι του Μιχάλη,θα σας βάλω ΟΛΟΥΣ να δοκιμάσετε espresso από την δικιά μου μηχανή που θα κουβαλήσω και από την δικιά του ( που κάνει ένα τσουβαλι ευρώ) .
Αν οι διαφορές είναι μεγάλες,τότε και μόνο τότε (ίσως) να κοιτάξω κανά RPI.
Το σκεπτικό μου ,θα σας το εξηγήσω επί τόπου😄

• Haha
Reactions: vlad66 and Tzimisce

1) Πολλά. :) Ενδεικτικά ο μόνος από την παρέα που το έχει πάει κυριολεκτικά "ταβάνι" είναι ο DrPanK, ο οποίος έβαλε μέσα ότι καλύτερο υπάρχει από τροφοδοτικά, ρολόγια, πλακέτες, κτλ κτλ. Του στοίχισε πάνω από 3Κ. Αλλά λέει ότι είναι ότι καλύτερο έχει ακούσει, και έχει ακούσει πολλά.
Τέτοια επένδυση προφανώς έχει νόημα μόνο αν και το υπόλοιπο σύστημα είναι σε παρόμοιο επίπεδο.

2) Αυτό πρέπει να το απαντήσουν αυτοί που έχουν ακούσει και κονσουμεράδικα streamers. Από την δική μου (περιορισμένη) εμπειρία, δεν υπάρχει τέτοιο μηχάνημα που να πιάνει κορυφαίο RPi.

3) Δεν ξέρω, το έχει ακούσει κανείς μας;

• Like
Reactions: mdvq
Αν ένα καλώδιο πωλείται σαν HDMI θα έχει standard pinout. Δεν γίνεται διαφορετικά.

Το καλώδιο HDMI βολεύει στην μεταφορά I2S σήματος γιατί διαθέτει συστραμμένα ζεύγη καλωδίων τα οποία είναι ότι πρέπει για να μεταφέρουν σήμα μορφής LVDS που "παράγουν" όλες οι πηγές I2S "HDMI".

View attachment 259648

Στην παραπάνω εικόνα οι αγωγοί για τα σήματα TMDS Channels και Clock που αναφέρονται είναι αυτοί που αξιοποιούνται για την μεταφορά του LVDS κωδικοποιημένου I2S.

Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω εδώ:

Για το DAC του φίλου μας του Δημήτρη (@analog-jimaras) στο manual που υπέδειξες πιο πάνω αναφέρεονται τα εξής:
PONTUS comes with a LVDS I2S input over the HDMI connector. Despite the I2S input has no industrial standard, it is probably the best digital input interface to-date. NOTE: DENAFRIPS cannot guarantee the compatibility with other I2S devices.
Το ίδιο ισχύει και για το δικό μου DAC, Shanling EH3, όπως ανέφερα σε προηγούμενο post, όπου παρέθεσα και διαγράμματα Pinouts, τα οποία δίνει η Shanling. Η οποία συνιστά το δικό της καλώδιο που δίνει χωριστά και πωλείται ως LVDS καλώδιο, όπως βρήκαμε.

screenshot_2024_04_03_at_15_37_18_shanlingl8_1webp_webp_600_600.webp

Ερώτημα:
α) Το καλώδιο LVDS HDMI είναι ένα κοινό HDMI καλώδιο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ή πρόκειται για παραλλαγή του HDMI που χρειάζεται να προμηθευτούμε για τη σύνδεση συσκευών I2S;
β) Αν είναι παραλλαγή, χρησιμοποιείται ένα ενιαίο καλώδιο ως LVDS, ή κάθε κατασκευάστρια εταιρεία φτιάχνει το δικό της;
Λαμβανομένου υπ' όψιν ότι ακόμα και σ' αυτή την περίπτωση μπορεί να υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ των συνδεομένων συσκευών.

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως από τις σελίδες του παρόντος νήματος ανακύπτει ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα που μάλλον είναι αντικείμενο για αυτοτελές νήμα και χωριστή συζήτηση:
Πως αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο τη σύνδεση I2S που παρέχουν κάποια από τα μηχανήματα μας.

Είναι εντελώς κοινό HDMI. Δεν υπάρχουν παραλλαγές.

Η αξιοποίηση της σύνδεσης I2S/HDMI δεν είναι κάτι τι ιδιαίτερο, ισχύει ότι ισχύει και για τις S/PDIF και USB.
Δοκιμάζεις και κρίνεις ποια από αυτές παίζει καλύτερα στο σύστημά σου με τις συσκευές σου.