Pc vs rasberry pi vs streamer

analog-jimaras

Banned Users
16 February 2012
3,167
Καλημέρα σε όλους.
Από τη μέρα που ήρθε στην κατοχή μου το denafrips pontus ii ενα κορυφαίο για την κατηγορία του dac, άρχισα ξανά το σκάλισμα της ιδανικής ψηφιακης πηγής.
Κάνω χαλάστρα στον εαυτό λέγοντας ότι αυτή δεν υπάρχει
Εξηγούμαι λοιπόν, ξεκίνησα από εδώ

Και έφτιαξα αυτό
1000036231.webp
Φοβερός ήχος με πολύ δυνατά σημεία την αναπαραγωγή tidal και internet radio
Ενα ομως προβληματικο καλώδιο usb με οδήγησε σε λάθος συμπεράσματα και βιαστικά πήρα και αυτό.
1000036255.webp
Ακόμη πιο δυνατό στην αναπαραγωγή internet radio πολύ κοντά στο rasberry με tidal.
Η συνολική μου εκτίμηση μετά απο παρα πολλές ακροάσεις είναι ότι η αναπαραγωγή sacd.iso και γενικά dsd απο υπολογιστή με foobar σωστά στημένο και τα αρχεία να βρίσκονται on board σε m.2 nvme δίσκο είναι η κορυφή της αναπαραγωγής. Ακολουθεί η αναπαραγωγή tidal με το rasberry και πολύ κοντά το cambridge σε συγκεκριμένους audiophile σταθμούς.
Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές εκτιμήσεις στο δικό μου σύστημα, πιθανά σε αλλα συστήματα να υπάρχουν διαφορετικές εντυπώσεις. Αν και το rasberry μου εχει κάνει το γύρο αρκετών συστημάτων έως τώρα.

Last edited:
  • Like
Reactions: platon and Sonorus
Καλά τα πάς.
Εκεί που είσαι ήμουνα και εκεί που είμαι θάρθεις (με ένα router της προκοπής) :p

Καλά τα πάς.
Εκεί που είσαι ήμουνα και εκεί που είμαι θάρθεις (με ένα router της προκοπής) :p
Ναι αν όλα τα προαναφερομενα τα είχα συνδέσει στο δεύτερο σύστημα με τα b&w 805 ίσως λίγο μπάσο να μου έλλειπε σε σχέση με τα atc, στο μεγάλο σύστημα μάλλον για επιστροφή στο μέλλον μιλάς.🤣🤣

Για το πως θα το κάνεις να παίζει καλύτερα από όλα και παντού μιλάω 😉
Φυσικά, να μην κάνουμε και το καλαμπούρι μας όμως.
Μέχρι να μου έρθει το νέο router της οπτικής, έχω κάνει τα εξής:
1. Aπο το υπάρχον ρούτερ φεύγει 2μετρο utp Lszh Awg23 στο microtik swich.
2. Ρυθμίστηκε το microtik να απομονώνει συγκεκριμένες πόρτες.
3. Απο το microtik στο streamer φεύγει 1μετρο utp Lszh Awg23
Οι διαφορές χωρίς switch ενδιάμεσα όπως και χωρίς τα συγκεκριμένα καλώδια είναι ακουστές.

Router με vlan για το streamer που να κάνει isolate τη θύρα είναι η συνταγή.
Και μπορεί να μην έχουμε δυνατό μπάσο αλλά είναι περιγραφικό.

(δικαιολογίες των μικροτσού... ε, μικρογούφερων)

Μάλιστα κ. Εγγλεζοηχε μικρογουφερα, απλά οπως ξέρεις το συγκεκριμένο switch είναι μεν managed αλλα οχι σε επίπεδο Vlan.
Στην παρούσα φάση μαζευω για αυτό:
Κάνει οτι προσπαθούσα να πετύχω με το pi να δωσω i2s (συν όλα τα υπόλοιπα καλούδια που προσφέρει)
Οπότε το swich θα περιμένει.

• Like
Reactions: Tzimisce
Μάλιστα κ. Εγγλεζοηχε μικρογουφερα, απλά οπως ξέρεις το συγκεκριμένο switch είναι μεν managed αλλα οχι σε επίπεδο Vlan.
Στην παρούσα φάση μαζευω για αυτό:
Κάνει οτι προσπαθούσα να πετύχω με το pi να δωσω i2s (συν όλα τα υπόλοιπα καλούδια που προσφέρει)
Οπότε το swich θα περιμένει.
Θα ξεκινήσουμε με το βασικό … το κολπο πασχει που πας γυμνός με τετοιο ονομα στο λακο με τα ψηφιακα αγγούρια
Προτάσεις για τον αγαπητο Τζημαρα που πια μονο αναλογκ δεν ειναι (με αγαπη παντα) και εχειβπεσει με τα μουτρα στη ψηφιακή καψουρα (οπως και εγω)

Παμε για χαβαλε
ananalog-jimaras
bananalog-jimaras
XXXanalog-jimaras
analomg-jimaras
dissanalog-jimatas

1000017050.jpg1000017051.jpg
Εγώ είμαι με ένα τέτοιο και παίζω μεσω jriver. Η γνώμη μου μπορεί να μη μετράει στους υπόλοιπους καθώς παίζω σε πολυκαναλο integra για τις χαρές των διπλών sub και του dirac. Όμως παίζει πολύ καλύτερα απο το προηγούμενο pc που είχα και καλύτερα απο το εσωτερικό player του integra. Το pc παίζει fanless όταν αναπαράγει μουσική και δεν έχει κανένα κινητο μέρος. Οι ταινίες ειναι σε άλλο pc που εκτελεί χρέη server και παιζουν μεσω του shield. Η αλήθεια ειναι όμως οτι δεν έχω ακούσει raspberry στο σύστημα για ΑΒ.

• Wow
  • Like
Reactions: vlad66 and Vass xen
Θα ξεκινήσουμε με το βασικό … το κολπο πασχει που πας γυμνός με τετοιο ονομα στο λακο με τα ψηφιακα αγγούρια
Προτάσεις για τον αγαπητο Τζημαρα που πια μονο αναλογκ δεν ειναι (με αγαπη παντα) και εχειβπεσει με τα μουτρα στη ψηφιακή καψουρα (οπως και εγω)

Παμε για χαβαλε
ananalog-jimaras
bananalog-jimaras
XXXanalog-jimaras
analomg-jimaras
dissanalog-jimatas
Άλλα μας έλεγες όταν άκουσες τα βινύλια που σου καθάρισε ο analog.
To βινύλιο είναι συναίσθημα, όμως δυστυχώς τίποτα δεν παίζει καλύτερα από τα αρχεία υπερύψηλης ανάλυσης με ενα καλό dac.
Στην τελική ολα τα μουσικά όργανα που αγαπάμε αναλογικά δεν είναι?

• Like
Reactions: Vass xen
1000036442.jpgαλήθεια ειναι όμως οτι δεν έχω ακούσει raspberry στο σύστημα για ΑΒ.
Eδω ενα απο τα δικά μου. Πολύ φορτωμένο, i9, 6 δισκους κτλ.
Ξεκίνησα αυτή τη στήλη γιατί εχω τη δυνατότητα να συγκρίνω streamer, pi, και pc στο σύστημα μου.

Last edited:

Βασικά δεν κάνει αυτό που συζητούσαμε.
Αυτό θα μετατρέψει το USB σήμα σε κάτι άλλο.
Απέχει πολύ από το βγάζω I2S, το χρονίζω και το στέλνω στο DAC.
Τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω, ο @Δημήτρης Δημητρακούδης που είναι ο ψηφιακός της παρέας ας με διορθώσει αν κάνω λάθος.

IMHO με τα ίδια λεφτά περίπου παίρνεις το κύκλωμα του IAN και κάνεις καλύτερη δουλειά.

Δηλαδή δεν θα του φτιάξεις τα φρένα αλλά θα του δυναμώσεις την κόρνα;
Μία φορά βρε κερατά, μία, να κάνεις αυτό που σου λένε και να μην πας με τη φιλοσοφία του "περίπου αυτό κάνει και αυτό"! 😂

Τα DDC έχουν γίνει πολύ της μόδας τελευταία, κυρίως επειδή πολύς κόσμος έχει streamers που δεν έχουν I2S έξοδο αλλά έχει DACs που έχουν I2S είσοδο.

Το κατά πόσο η αλυσίδα streamer με USB -> DDC για I2S -> DAC παίζει καλύτερα από streamer με USB -> DAC δεν μπορεί να προσδιοριστεί χωρίς δοκιμή. Δεν υπάρχει κανόνας, εξαρτάται από τις υλοποιήσεις.

Αλλά γενικά, ένα streamer που δίνει πολύ καλή έξοδο I2S συνήθως παίζει καλύτερα από τους παραπάνω συνδυασμούς (θεωρώντας ότι και το DAC έχει σωστή I2S είσοδο).

Οπότε το stack του Iancanada που θα δώσει το τέλειο I2S είναι η πιο ασφαλής επιλογή (εφόσον συνδυαστεί με κατάλληλα τροφοδοτικά, λειτουργικό, κτλ κτλ).

Το μόνο μείον που έχει είναι ότι δεν μπορεί να αγοραστεί έτοιμο. Θέλει και λίγο DIY, παιδικού επιπέδου όμως.

Άλλα μας έλεγες όταν άκουσες τα βινύλια που σου καθάρισε ο analog.
To βινύλιο είναι συναίσθημα, όμως δυστυχώς τίποτα δεν παίζει καλύτερα από τα αρχεία υπερύψηλης ανάλυσης με ενα καλό dac.
Στην τελική ολα τα μουσικά όργανα που αγαπάμε αναλογικά δεν είναι?
Όταν διαβάζω τέτοια ενα συμπέρασμα βγάζω: το πικάπ θέλει αναβάθμιση.

Μία φορά βρε κερατά, μία, να κάνεις αυτό που σου λένε και να μην πας με τη φιλοσοφία του "περίπου αυτό κάνει και αυτό"! 😂
Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό είμαι πρωταθλητής, στατιστικά πάντως τελικά μου βγαίνει.

Τα DDC έχουν γίνει πολύ της μόδας τελευταία, κυρίως επειδή πολύς κόσμος έχει streamers που δεν έχουν I2S έξοδο αλλά έχει DACs που έχουν I2S είσοδο.

Το κατά πόσο η αλυσίδα streamer με USB -> DDC για I2S -> DAC παίζει καλύτερα από streamer με USB -> DAC δεν μπορεί να προσδιοριστεί χωρίς δοκιμή. Δεν υπάρχει κανόνας, εξαρτάται από τις υλοποιήσεις.

Αλλά γενικά, ένα streamer που δίνει πολύ καλή έξοδο I2S συνήθως παίζει καλύτερα από τους παραπάνω συνδυασμούς (θεωρώντας ότι και το DAC έχει σωστή I2S είσοδο).

Οπότε το stack του Iancanada που θα δώσει το τέλειο I2S είναι η πιο ασφαλής επιλογή (εφόσον συνδυαστεί με κατάλληλα τροφοδοτικά, λειτουργικό, κτλ κτλ).

Το μόνο μείον που έχει είναι ότι δεν μπορεί να αγοραστεί έτοιμο. Θέλει και λίγο DIY, παιδικού επιπέδου όμως.
Καταπληκτική διπλωματία Δημήτριε σαν την πυθεία ένα πράγμα.
Αν δεν το ακούσουμε δεν μπορούμε να πούμε
Δεν είπα ότι διστάζω λόγο του δύσκολου επίπεδου diy απλά ένα απρόβλεπτο πρόβλημα (ένα usb καλώδιο έκανε το dac μου να παραμορφώνει κι εγω θεώρησα οτι έφταιγε το pi) με εκανε να το παρατήσω και να παω σε μια ετοιμη λύση. Τώρα που βλεπω την τιμή του ετοιμου προιοντος (iris) στα 620 απο audiophonics το σκεφτομαι πολυ.

Δεν είναι διπλωματία, απλά έτσι είναι τα πράγματα. Είναι άπειροι οι συνδυασμοί μηχανημάτων εκεί έξω. Δεν μπορείς να μαντέψεις πως θα συνεργαστούν μεταξύ τους.

Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι το stack του Ian σε πλήρη ανάπτυξη θα βγάλει καλύτερη έξοδο I2S από οποιοδήποτε DDC, ανεξαρτήτου κόστους.

Το πόσο καλύτερη θα είναι βέβαια είναι άλλο θέμα. Αλλά θα είναι καλύτερη.

Όταν διαβάζω τέτοια ενα συμπέρασμα βγάζω: το πικάπ θέλει αναβάθμιση.
Εδώ είναι ομως μια απο τις φορές που το συμπέρασμα λανθάνει. Το Gyrodeck το εχω τερματίσει σε αναβαθμίσεις και εκθρόνισε το πλατό που ειχα πει οτι δεν θα αποχωριζόμουν ποτε.

Δεν είναι διπλωματία, απλά έτσι είναι τα πράγματα. Είναι άπειροι οι συνδυασμοί μηχανημάτων εκεί έξω. Δεν μπορείς να μαντέψεις πως θα συνεργαστούν μεταξύ τους.

Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι το stack του Ian σε πλήρη ανάπτυξη θα βγάλει καλύτερη έξοδο I2S από οποιοδήποτε DDC, ανεξαρτήτου κόστους.

Το πόσο καλύτερη θα είναι βέβαια είναι άλλο θέμα. Αλλά θα είναι καλύτερη.
Ετσι εισαι πιο ξεκάθαρος και μου δειχνεις ποιο δρομο να ακολουθήσω.