Pc vs rasberry pi vs streamer

Από την άλλη πλευρά πάλι, ποτέ μη λες ποτέ! Αν βρεθεί κανένας φίλος, να συνεργαζόμαστε και να το παλεύουμε μαζί, έ, τότε...

Κοίτα.
Τα δικά μου συμπεράσματα δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζουν με τα δικά σου.
Μπορεί να ακούμε το ίδιο πράγμα σαν αλλαγή στον ήχο και εσένα να μην αρέσει αυτό που αρέσει σε εμένα.
Πες λόγω γούστου; Λόγω συστήματος; Χώρου; Αφού τα ξέρεις.
Οπότε, πρακτικά σε αυτό το δρόμο ο καθένας βαδίζει μόνος του. :)

εννοείς ως streamer το Τ8 μαλλον και όχι σαν ολοκληρωμένη υλοποίηση ,όπως πουλιέται

To T8 είναι transport streamer. Δεν έχει dac, προενισχυή ή κάτι τέτοιο. ;)

3) Δηλαδή το Eversolo T8 ,είναι για κλωτσιές ηχητικά?

Κανείς δεν είπε ότι είναι για κλωτσιές, αφού κανείς δεν το έχει ακούσει!
Δεν είναι και φτηνό στα 1400€ που κοστίζει.
Ούτε καν για το Wiim που κάνει 200€ δεν είπε κανείς ότι είναι για κλωτσιές.
Απλά, ΠΑΝΤΑ θα υπάρχουν υποχωρήσεις στα consumer προϊόντα από τη στιγμή που θα κριθούν για τις ευκολίες τους, το GUI τους, την ευκολία χειρισμού τους, την plug and play φιλοσοφία τους κλπ.
Δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα μηχάνημα plug and play με ένα που θα παλεύεις μήνες για να το φέρεις εκεί που θέλεις.

Και άντε και να κάνουμε μία υπόθεση ότι το RpI των 400€ παίζει καλύτερα από το Eversolo T8.
Αν σου το δώσω πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να το στήσεις; :p
Με τους δικούς μου κανόνες στο firewall, το δικό μου QoS στο router ή την δική μου τοπολογία που έχω στο δίκτυο;
Ή νομίζεις ότι έχει ο κάθε αντιπρόσωπος την όρεξη να μιλάει με τις ώρες με κάθε πελάτη που δεν θα καταφέρει να το στήσει;

Ξέρω, έχεις άγνωστες λέξεις ήδη. 😂

Δεν ξέρω, το έχει ακούσει κανείς μας;
Η απαντηση ειναι όχι. Εχω ακούσει οτι dac υπάρχει στην αγορα ( και τα πολύ ακριβά ideon audio absolute Epsilon dac, rockna) αλλα απο streamers μονο τα ακολουθα
1. Εversolo A8
2. Eversolo A6
2. Cambridge
3. Elac
4. Pioneer N-30AE
4. Coctail Audio
Ποιοτικά με τη σειρα που αναγραφω και ολα παιζουν χειροτερα απο το pi με usb.

To βιντεακι του denafrips
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Απο τα 12 λεπτα και μετά λεει για τις ρυθμισεις i2s

Η απαντηση ειναι όχι. Εχω ακούσει οτι dac υπάρχει στην αγορα ( και τα πολύ ακριβά ideon audio absolute Epsilon dac, rockna) αλλα απο streamers μονο τα ακολουθα
1. Εversolo A8
2. Eversolo A6
2. Cambridge
3. Elac
4. Pioneer N-30AE
4. Coctail Audio
Ποιοτικά με τη σειρα που αναγραφω και ολα παιζουν χειροτερα απο το pi με usb.
Υποθετω πως τα ακουσες με τα δικα τους dac.
To A6 το ακουσες μεσω usb αλλα με αλλο ντακ; εχει σοβαρη διαφορα εναντι των αλλων συνδεσεων

Ά! Όχι! 🏴‍☠️
Με πολλά έχω καταπιαστεί, αποκλείεται να μπώ και σ' αυτό, αυτό μου έλειπε. Έρχεται κάποτε μία στιγμή που λες "Όχι, δεν θέλω να μάθω άλλα πράγματα, κουράστηκα"!
Και μη με βάζεις σε πειρασμό ("...ψάχνεσαι")! 😁
Άκου, "ψάχνομαι"! 😡
Από την άλλη πλευρά πάλι, ποτέ μη λες ποτέ! Αν βρεθεί κανένας φίλος, να συνεργαζόμαστε και να το παλεύουμε μαζί, έ, τότε...
Ίσως!.. 😉
Κοίτα, όταν πηγαίνεις εκδρομή σε ένα βουνό δεν είναι υποχρεωτικό να σκαρφαλώνεις μέχρι την κορυφή. Αν πας στον Όλυμπο ας πούμε, δεν είναι ανάγκη να φτάσεις στο Μύτικα, μπορείς να πας αυτοκινητάδα ως το Λιτόχωρο-μια χαρά είναι κι εκεί.
Εγώ ας πούμε, έχω ένα Rpi 3B+ με 1GB RAM, σε θηκη FLIRC, τροφοδοτικό ifi Ipower και τρέχω Gentoo player. Συνολικό κόστος 170 ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν το τροφοδοτικό και το Gentoo. Ήδη παίζει απο τη USB το ίδιο καλά αν όχι καλύτερα απο το Cambridge Audio Bluray Player που έχω για πηγή. Γιατί να ασχοληθώ άλλο;

Κοίτα, όταν πηγαίνεις εκδρομή σε ένα βουνό δεν είναι υποχρεωτικό να σκαρφαλώνεις μέχρι την κορυφή. Αν πας στον Όλυμπο ας πούμε, δεν είναι ανάγκη να φτάσεις στο Μύτικα, μπορείς να πας αυτοκινητάδα ως το Λιτόχωρο-μια χαρά είναι κι εκεί.
Εγώ ας πούμε, έχω ένα Rpi 3B+ με 1GB RAM, σε θηκη FLIRC, τροφοδοτικό ifi Ipower και τρέχω Gentoo player. Συνολικό κόστος 170 ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν το τροφοδοτικό και το Gentoo. Ήδη παίζει απο τη USB το ίδιο καλά αν όχι καλύτερα απο το Cambridge Audio Bluray Player που έχω για πηγή. Γιατί να ασχοληθώ άλλο;
Φιλε Κωστα δεν θα μπορούσες να κανεις πιο πολύ λαθος.
Θα προσπαθήσω να το γράψω με νούμερα. Pi με μαμά τροφοδοσία κάτω των 4gb 0,9%
Με τροφοδοσία ifi power 1,2%
Με ifi και 4gb οπου μπορούμε να φορτώσουμε στη μνήμη του gentoo, το ονομαζει ramsystem 6 αν θυμάμαι καλα και εδω αρχίζουν τα ωραία 20%
Βασική πλακέτα ian canada για τροφοδοσία και αξιοπρεπής μετασχηματιστης εκτιναζονται τα ωραία 70%.
Καθαρισμός (isolation) δικτύου, με σωστά σεταρισμενο switch 85%
Είναι κρίμα να έχεις πληρώσει για gentoo και να μην αγγίζεις τις δυνατότητες του.

Φιλε Κωστα δεν θα μπορούσες να κανεις πιο πολύ λαθος.
Θα προσπαθήσω να το γράψω με νούμερα. Pi με μαμά τροφοδοσία κάτω των 4gb 0,9%
Με τροφοδοσία ifi power 1,2%
Με ifi και 4gb οπου μπορούμε να φορτώσουμε στη μνήμη του gentoo, το ονομαζει ramsystem 6 αν θυμάμαι καλα και εδω αρχίζουν τα ωραία 20%
Βασική πλακέτα ian canada για τροφοδοσία και αξιοπρεπής μετασχηματιστης εκτιναζονται τα ωραία 70%.
Καθαρισμός (isolation) δικτύου, με σωστά σεταρισμενο switch 85%
Είναι κρίμα να έχεις πληρώσει για gentoo και να μην αγγίζεις τις δυνατότητες του.
Θα με βάλεις σε έξοδα; το κρίμα στο λαιμό σου!

• Haha
Reactions: Tzimisce and vlad66
Και για να απαντήσω και σε ερωτήματα που μπήκαν παραπάνω με χονδρικά 500 ευρώ (μαζι και το swich) έχουμε ενα streamer με usb που παίζει πολυ καλύτερα απο εμπορικά μηχανήματα πολλαπλάσιας αξίας.
Ανεβάζοντας το κόστος παραπάνω χονδρικά στα 850 έχουμε i2s. Πως παίζει εκεί προσεχώς ελπίζω.

3) Δεν ξέρω, το έχει ακούσει κανείς μας;

Λογικά από το προσεχές Σαββατοκύριακο θα το ακούνε κάποιοι.

Υπήρχε μια καθυστέρηση λόγω εορτής στην Κινα και άλλαζε κάθε τρεις μέρες η προβλεπόμενη άφιξή του. Τώρα δεν έχει άλλη καθυστέρηση γιατί είναι καθ' οδόν.

Λογικά από το προσεχές Σαββατοκύριακο θα το ακούνε κάποιοι.

Υπήρχε μια καθυστέρηση λόγω εορτής στην Κινα και άλλαζε κάθε τρεις μέρες η προβλεπόμενη άφιξή του. Τώρα δεν έχει άλλη καθυστέρηση γιατί είναι καθ' οδόν.
Τι είναι καθοδον? για ρίξε λεπτομέρειες.

To Eversolo T8. Μόλις φτάσει σε χέρια χρηστών, θα έχουμε και εντυπώσεις.
Τουλάχιστον στα "χαρτιά" φαίνεται καλή λύση .Βέβαια καλό θα ήταν να γίνει ενα συγκριτικό μεταξυ του Eversolo & Bluesound Icon ως transport .Υπάρχει βέβαια μια σημαντική διαφορα τιμής .

Την πρώτη φορά δεν το τόλμησα να το κάνω και πήρα streamer switch τροφοδοτικά καλώδια Ethernet, φίλτρα Ethernet isolators καλά καλώδια coaxial και rca και τώρα πληρώνω 16 ευρώ το μήνα για το Qobuz . Ο ήχος είναι πάρα πολύ καλός . Ομως τελικά πιστεύω ότι με ενα cd transport θα το ευχαριστιόμουν πολύ περισσότερο και θα χαιρόμουν τη μουσική που μου ανήκει . Και αυτό για μένα είναι το ομοσταυλο roksan attessa transport .

Όσοι έχετε cd player και streamer τι ακούτε πιο πολύ ;

Πρέπει να έχεις μεγάλη συλλογή από cd/βινύλια κλπ για να μη βαριεσαι να τ ακούς.

Για πολλούς από μας που έχουμε μικρή συλλογή από αυτά, δυστυχώς το streaming είναι μονόδρομος

Sent from my 24030PN60G using Tapatalk