Πεδιόμετρο...

Λοιπόν, παρέλαβα το satlook micro+ G2 μεταχειρισμενο - αλλα σε εξαιρετική κατάσταση. Μου κόστισε 160Ε με τα μεταφορικά. Αρχίζω τώρα το διάβασμα για τη χρήση του.Οποιος το έχει παρακαλώ - ας μου στείλει ένα πμ για βοήθεια. Ευχαριστώ :)

Μόλις πέρασα στο Satlink WS-6906 το τελευταίο software από 18/2/2011.

Το logo επανήλθε. Καμιά άλλη εμφανής διαφορά στα μενού.
Υπάρχει πλέον και μια αρκετά πλούσια λίστα δορυφόρων. Από τους "βασικούς" για εμάς, χρειάστηκε να προσθέσω μόνο τον 10Ε.

Μου άρεσε ακόμη ότι σε κάποιους δορυφόρους (π.χ. Altantic Bird 3), έχει δύο καταχωρήσεις στη λίστα: Μία και C-Band και μία για ku. :D

Παιδια ερωτηση για το satlink 6906. Το αγορασα και το χαζευω και δε βρισκω πουθενα στις μετρησεις:
* Carrier to Noise Readout
* dBuV Readout
ενω στο site του στα χαρακτηριστικα λεει πως παρεχει αυτες τις μετρησεις. Μπορει καποιος να βοηθησει?

Λοιπόν ακούστε πως αγόρασα πεδιόμετρο...

- Ημέρα πρώτη, εγώ ταράτσα, αυτή στο σαλόνι με το τηλέφωνο στο χέρι να επαναλαμβάνει "στον επόμενο τόνο η ώρα είναι...." εεεεεεεεε, λάθος, λάθος. Επαναλάμβανε "SNR 50, AGC 78, BER 0, SNR 52, AGC 79, BER 0, κ.ο.κ για κανένα μισάωρο.
- Ημέρα δεύτερη το ίδιο, απλώς έστριψα λίγο το LNB ώστε να ανέβει το BER μην πάθει τίποτα η καψερή από την ανία.....
- Ημέρα τρίτη, μια από τα ίδια, σαλόνι, τηλέφωνο, ταράτσα κι αφού περιεργάστηκα για κανένα μισάωρο την γειτονιά από εκεί ψηλά, κεντράρισμα στις 13 και αυτή φώναζε σαν ευτυχισμένο F-16 στο Αιγαίο " Lock, Lock, Lock".

Tο βράδυ της λέω, "που να βρούμε τώρα τον Eurobird που θέλεις εσύ, καμιά βδομάδα θα φάμε πάλι στην ταράτσα", μιλάμε άλλαξε είκοσι χρώματα!

Πιο βράδυ καθόμασταν στον καναπέ, αυτή κοιτάζει τηλεόραση, εγώ σερφάρω με το λαπι-τόπι, μια στιγμή πετάω "βρε κοίτα να δείς πώς ρίξανε τις τιμές σε αυτά τα πραγματάκια". Τσίμπησε, ήρθε να δεί ποια είναι η ευκαιρία, ρωτά "τι κάνει αυτό το πράγμα;" , ε λέω με πολύ φυσικό τρόπο "με αυτά βρίσκουν τους δορυφόρους οι τεχνικοί, κοίτα τιμή, χώωωμα".

Απάντηση:
"ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ!!!!!!!!!!!!!!"

Αμέσως παράγγειλα το Satlink WS-6908, λοιπόν κανονίστε να ανεβάσετε τίποτα φρέσκα firmware, settings γιατί θε έχουμε εργολαβία εντός των ημερών....
:firstprize::firstprize::firstprize:

Η κοπέλα είναι υπομονετική και έχει και χιούμορ. Είσαι πολύ τυχερός.

Για βάλε το εαυτό σου στη θέση της να κρατάς το μπουκαλάκι του μανών καθώς φτιάχνει τα νύχια των ποδιών της...

Σιγά σιγά θα μας πεις ότι σε παρακαλούσε τόσον καιρό να αγοράσεις πεδιόμετρο κι εσύ το σκεφτόσουνα.. :grinning-smiley-043

Είπα ότι με δόλιο τρόπο πήρα το ΟΚ, οι δικές μου προθέσεις ήταν ξεκάθαρες, αυτό που με έκοβε ήταν ότι πήγαινα για μεγαλύτερο μηχανάκι, εξ ου και οι μηχανορραφίες....

Τώρα θα δεις τι θα πει ευκολία στην εγκατάσταση! Δεν κουβαλάς τίποτα, δεν χρειάζεσαι κανέναν, έχεις γρήγορο αποτέλεσμα. Μεγάλη υπόθεση!

(Από την άλλη, αναπολώ τις εποχές με 14άρα crt στην ταράτσα, Humax 5400, μπαλαντέζα, φραπεδιά, ένα εικοσάλεπτο κουβάλημα και προετοιμασία)

Μπορείς να αναπολείς ALEX, αλλά όοοοοοσο και να τα "βάζεις κάτω" και να τα υπολογίζεις, είναι τόση η ευκολία του να έχεις ένα πεδιόμετρο, που δεν περιγράφεται!

Εγώ στην αρχή έπαιρνα ένα μόνιτορ Amiga, δέκτη Kaon + τηλεκοντρόλ, μπαλαντέζα, "Τ" σούκο, καλώδιο επέκτασης κεραίας, καρεκλίτσα, περιοδικό, τα απαραίτητα εργαλεία και οτιδήποτε για να δροσιζόμαστε. Μετά από ένα διάστημα, αγόρασα ένα DVD Player portable με οθόνη 7" και Video IN, στο οποίο σύνδεα εκεί τον δέκτη. Και αυτό με βόλεψε σε σχέση με το "τέρας" το μόνιτορ.

Τώρα...? Φορτισμένο πεδιόμετρο, περιοδικό, καρεκλίτσα, εργαλεία, και ένα καλωδιάκι κεραίας! Τέλος το κουβάλημα! :SFGSFGSF:

Σάκη, είναι αυτονόητο πως έχεις δίκιο. Αλλωστε δεν είπα ότι μου έλειψε η παλιά τακτική ή ότι επιστρέφω σε αυτήν. Απλά μια δόση νοσταλγίας και ρομαντισμού, υπάρχει..

Σάκη, είναι αυτονόητο πως έχεις δίκιο. Αλλωστε δεν είπα ότι μου έλειψε η παλιά τακτική ή ότι επιστρέφω σε αυτήν. Απλά μια δόση νοσταλγίας και ρομαντισμού, υπάρχει..
Σωστός! :ernaehrung004:

Tίποτα settings για το WS 6908 έχετε; Με μια ματιά είδα ότι 9Ε καπούτ.
Μία-μία με το χέρι φίλε μου. Ακόμα δεν το έχω κάνει... αλλά θα το κάνω για όλους τους περίεργους δορυφόρους.
Πόσο θα μου πάρει? Σίγουρα όχι και πάρα πολύ.

Είμαι διχασμένος ως προς το αν πρέπει να πάρω το WS6908 ή το WS6909 που έχει και DVB-T τώρα που μπαίνουμε στην ψηφιακή εποχή. Η τιμή που τα βρήκα είναι 110 περίπου το WS6908 και 160 το WS6909. Ποια είναι η άποψή σας;
Επειδή αυτό που με ενδιαφέρει είναι πρωτίστως το DVB-S με νοιάζει να πάρω αυτό με τις περισσότερες δυνατότητες στα δορυφορικά.

Last edited:
Η άποψη μου είναι ότι αν δεν είσαι επαγγελματίας το επίγειο είναι υπερβολή.
Αν μπορώ να ρωτήσω, από που οι τιμές αυτές;;

Οι τιμές είναι από ebay. Απλά μια αναζήτηση για WS6908 και WS6909 θα σου βγάλει τις τιμές που έγραψα παραπάνω.
Γιάννη επειδή οι τιμές είναι τέτοιες το συζητάω. Το WS6909 είναι αρκετά ακριβό αν το ψάξεις να το πάρεις από εδώ. Απλά επειδή στα 160 που βρίσκω εδώ το WS6908 παίρνω απ' έξω το WS6909 με ενδιαφέρει η σύκγρισή τους ως προς το δορυφορικό κομάτι. Αν είναι ίδια ως προς το δορυφορικό και η μόνη διαφορά είναι ότι το 6909 δίνει και επίγειο τότε θα πάρω αυτό.

Και εγώ μπερδεύομαι με τα μοντέλα φίλε μου. Αυτό που σου προτείνω, να δεις ποιο μοντέλο SAT υποστηρίζει και HD λήψη.
Υπάρχει και μοντέλο που έχει και SAT HD και επίγεια, αλλά δεν ξέρω τιμή.
Επίσης προσοχή σε κάποιο/κάποια μοντέλα, δεν δείχνει/δείχνουν εικόνα στα επίγεια MPEG4 κανάλια.

Σ' ευχαριστώ Σάκη για την απάντηση αλλά γιατί να κοιτάξω κάποιο που να υποστηρίζει HD; Άμα τον κεντράρω σούπερ τον δορυφόρο στα αναλογικά δεν θα είναι σούπερ και στα HD;

(Στα ψηφιακά θες να πεις...)

Γιατί υπάρχουν αναμεταδότες που είναι DVB-S2 (ακόμα και με SD κανάλια) που εκεί το δικό μου SD πεδιόμετρο 6906 δεν τους βλέπει.
Τιμές δεν ξέρω, αλλά το λέω να μην χάσεις καμιά καλή ευκαιρία που πιθανόν βρεις μπροστά σου. :grandpa: