Πεδιόμετρο...

Re: Απάντηση: Πεδιόμετρο...

Το δικό μου 6906 είχε καλώδιο Serial(RS232)>USB, όπως επίσης είχε και ζελατίνα στην οθόνη.
Είχε καλώδιο για τροφοδοσία από αναπτήρα αυτοκινήτου, μετασχηματιστή, μια απλή μαύρη θήκη,
ένα mini CD μόνο με οδηγίες σε PDF και μία "μούφα F" (φις δορυφορικής θηλυκό-θηλυκό).

Το δικό μου έχει αυτά ακριβώς και επιπλέον ένα καλώδιο βίντεο με τρια θυληκά RCA στο ένα άκρο και Mini-Jack στο άλλο.

Καλησπέρα παιδιά! Λοιπόν το δικό μου περιέχει μέσα στο κουτί ότι έχει το δικό σας εκτος από το καλώδιο του pc. Μετά από τηλέφωνο που τους πήρανε μου είπανε ότι και στα άλλα που έχουνε δεν υπάρχει καλώδιο(για το pc) μέσα στο κουτί.
Σάκη έλενξα την οθόνη δεν είδα να έχει ζελατίνα. Βασικά δεν το πείραξα πολύ για να το πάω να το δούνε και αυτοί.
Τώρα το θέμα με τις συχνότητες! Έβαλα στο πεδιόμετρο την 11.823Η/27.500 hotbird και όπως είχα πεί στο ποιο πάνω post δεν πήγαινε πάνω από το 45% στο quality , πήγα στoν δέκτη να δώ τη σήμα φέρνει και είχε 52 %. Από τα νευρα μου ανέβασα την τηλεόραση και δέκτη(dm500) πάνω στην ταράτσα και προσπάθησα να το πιάσω χωρίς πεδιόμετρο όπου είδα κάπου σα 90% σήμα!!!
Οπότε κάτι συμβαίνει με το πεδιόμετρο. Αύριο θα πάρω ένα καινούργιο lnb γιατί τώρα έχω ένα twin lnb και λέω μήπως φταίει αυτό.

Θα περιμένουμε νέα σου φίλε. Υπάρχει περίπτωση να έχει κανένα βραχυκύκλωμα το καλώδιο?
...τώρα έχω ένα twin lnb και λέω μήπως φταίει αυτό.
Πολύ πιθανόν.

Θα περιμένουμε νέα σου φίλε. Υπάρχει περίπτωση να έχει κανένα βραχυκύκλωμα το καλώδιο?

Πολύ πιθανόν.
Θα το δοκιμάσω αυριο και βλέπουμε!!

Το δικό μου 6906 είχε καλώδιο Serial(RS232)>USB, όπως επίσης είχε και ζελατίνα στην οθόνη.
Είχε καλώδιο για τροφοδοσία από αναπτήρα αυτοκινήτου, μετασχηματιστή, μια απλή μαύρη θήκη,
ένα mini CD μόνο με οδηγίες σε PDF και μία "μούφα F" (φις δορυφορικής θηλυκό-θηλυκό).

Μήπως στην οθόνη είναι η ζελατίνα και νομίζεις πως έχει γρατζουνιές?
Εγώ δεν την είχα πάρει χαμπάρι, παρά την είδα μετά από την χρήση του, όταν με την ζέστη άρχισε να κάνει φουσκάλες και να ξεφτίζει.
Το να διαφέρουν οι ενδείξεις μεταξύ των πεδιόμετρων μας, δεν είναι λογικό.
Πιθανόν το πιάτο δεν μπορεί να λάβει παραπάνω σήμα ή θέλει καλύτερη ρύθμιση.
Και οι δύο μπάρες για λήψη ASTRA ή HOTBIRD, πρέπει να περνάνε το 70-80%.
Βέβαια σε μικρά πιάτα, δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αυτό ή όχι.
Εγώ και στους δύο παραπάνω δορυφόρους, αν δεν θυμάμαι λάθος, η κάτω μπάρα φτάνει στο 90% και πάνω.

Εγω σημερα πηρα το μοντελο και οντως ι μπαρα το ανωτερο φτανει 70-80%.ετσι εναι και τα περισσοτερα μοντελα,οπως και το TRIMAX.αμα δειχνει το καναλι και το "lock" ειναι αναμμενο εισαι οκ.

εμενα μεσα δεν ειχε καλωδιο,που μπορεις καλιστα να παρεις απο το εμποριο,ειχε ενα καλωδιο για av in και an out ταυτοχρονα,ανταπτορα αυτοκινητου,λουρακι και θηκη.

λιγο μπερδεμα ειναι με τους δορυφορους,αλλα πανευκολο αν το μαθεις.

εγω βρηκα αυτο το site http://www.lyngsat.com/hb8.html που εχει ολα τα καναλια και πηγα σε καποια που θελω,τα κατεβασα τα καναλια και ειμαι οκ!

οπως και για το av out, αν θελει καποιος να το δει σε μεγαλυτερη οθονη,το καλωδιο που ειχε η συσκευασια,που βγαζει σε θυληκα RCA,αρκει να το συνδεσετε μαζι με ενα απλο καλωδιο RCA,αρσενικο-αρσενικο και ειστε ετοιμοι!στην 37αρα μου εδειχνει αρκετα καλα.... :jester:

ανεβαινω ταρατσα να κατι κατι τεστ...αν εχω αλλες εντυπωσεις θα σας πω...

Αγόρασα κι εγώ την προηγούμενη εβδομάδα το Satlink WS-6906. Ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει στην πράξη αλλά για τη δουλειά που το θέλω, δείχνει να είναι μια χαρά. Ωστόσο υπάρχουν τρία θεματάκια που με προβληματίζουν και είπα να ρωτήσω αν κάποιος έχει βρεί λύση...

1. Υπάρχει κάπου ένδειξη μπαταρίας; Αν ναι, δεν την έχω βρεί. Αν όχι, θα περιμένω να σβήσει για να καταλάβω ότι θέλει φόρτιση;
2. Χωρίς να του έχω συνδέσει LNB, σε κάποιες συχνότητες (από διάφορους δορυφόρους) μου δίνει Signal Intensity ψηλό (μέχρι και 75%) και Signal Quality μέχρι και 25%. Εννοείται ότι δεν κλειδώνει αλλά αυτό είναι φυσιολογικό;
3. Το πρόγραμμα του κατασκευαστή για firmware update και επεξεργασία settings μου δίνει συνεχώς "connect fail" στην com1. Κάποιος που το χρησιμοποιεί, θα μπορούσε να γράψει τις ρυθμίσεις της σειριακής του και το chipset της μητρικής του;

Ευχαριστώ!

Απάντηση: Re: Πεδιόμετρο...

1. Υπάρχει κάπου ένδειξη μπαταρίας; Αν ναι, δεν την έχω βρεί. Αν όχι, θα περιμένω να σβήσει για να καταλάβω ότι θέλει φόρτιση;
2. Χωρίς να του έχω συνδέσει LNB, σε κάποιες συχνότητες (από διάφορους δορυφόρους) μου δίνει Signal Intensity ψηλό (μέχρι και 75%) και Signal Quality μέχρι και 25%. Εννοείται ότι δεν κλειδώνει αλλά αυτό είναι φυσιολογικό;
3. Το πρόγραμμα του κατασκευαστή για firmware update και επεξεργασία settings μου δίνει συνεχώς "connect fail" στην com1.
1. Ξαφνικά θα κλείσει. Δεν υπάρχει ένδειξη μπαταρίας.
2. Μου φαίνεται πως ναι... αλλιώς, πιθανόν "βλέπει" κανένα link, κανένα wifi που υπάρχει εκεί κοντά...?
3. Και εγώ έχω τα ίδια.

Σάββατο έβαλα σε φίλο 2 πιάτα 90x100. Ένα για Turksat και ένα για Hispasat.
Χαίρομαι την κάθε στιγμή με αυτό το πεδιόμετρο! :grinning-smiley-043

Last edited:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Τελικά βρήκα τρόπο να το "αναβαθμίσω".
Κατέβασα ένα πρόγραμμα "upgrade.exe" από άλλο forum (δεν ξέρω αν μπορώ να το αναφέρω εδώ) και ένα bin αρχείο.
Το "upgrade.exe" δουλεύει με το 6906 αλλά θέλει κόλπο (συνηθισμένο σε δέκτες αλλά δεν το αναφέρουν οι οδηγίες):
Το συνδέουμε σβηστό, λέμε στο πρόγραμμα τι θέλουμε να κάνει (upgrade, data dump κλπ.) και όταν του λέμε να εκτελέσει την εντολή, αυτό βγάζει ένα μήνυμα σχετικά με την com και περιμένει.
Σ' εκείνο το σημείο ανάβουμε το 6906, συνδέονται μεταξύ τους και εκτελείται η εργασία.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως το firmware-αναβάθμιση που κατέβασα, έσβησε σχεδόν όλους τους δορυφόρους από τη λίστα. Αφησε μόνο κάποιους Astra, τους Hotbird κι έναν Eutelsat W2 αν θυμάμαι καλά.
Οπότε, όποιος δοκιμάζει αναβαθμίσεις, οπωσδήποτε να παίρνει πρώτα backup τα περιεχόμενα του satlink! Κάτι που δεν έκανα εγώ βέβαια! :antlers:

Version αναβάθμισης είδες να αλλάζει ή πιθανόν πέρασες πάλι την ίδια?
Εγώ έχω πρόβλημα σύνδεσης καθώς προσπαθώ να το συνδέσω με καλώδιο αντάπτορα, σε σειριακή.

Καλημέρες πηρα το IBERSAT 2009 και ψάχνω τρόπο να αναβαθμίσω τα settings. To κακό είναι οτι το site τους δεν δουλευει πλέον. Εχω βρει το αντίστοιχο πρόγραμμα απο το Sembox DSM 2009 (που είναι πανομοιότυπο) στην διεύθυνση http://www.sembox.de. H σύνδεση γίνεται επιτυχώς μεν όταν προσπαθω νε φέρω τα settings από το iber στον υπολογιστή για επεξεργασία, διακόπτεται όμως στα μισα της προσπάθειας γιατι το iber κλεινει αυτόματα μετά από 1-2 λεπτά.
Επίσης προσπάθησα να περάσω το τελευταιο firmware του sembox στο iber. To flashing έγινε μεν επιτυχώς αλλά το iber φτάνει στο logo screen και μετά δεν δουλευει.
Έτσι ξαναπέρασα ενα παλαιότερο version της ibersat που βρήκα σε άλλο forum το v1.81.
μήπως εχει καμιά ιδέα κανείς για το πως θα περάσουμε τα settings ή πως θα βρούμε καινουργιο firmware.

ΥΓ Επι τη ευκαιρία να ευχαριστήσω και δημόσια τον συμφορουμιτη kokolino από τον οποίο αγόρασα το συγκεκριμένο, για την εξαιρετική κατάσταση που το παρέλαβα.

Version αναβάθμισης είδες να αλλάζει ή πιθανόν πέρασες πάλι την ίδια?
Εγώ έχω πρόβλημα σύνδεσης καθώς προσπαθώ να το συνδέσω με καλώδιο αντάπτορα, σε σειριακή.

Δεν μπορώ να βρώ πουθενά στα μενού έκδοση firmware.
Πάντως υπάρχει μια εμφανής διαφορά (εκτός της λίστας δορυφόρων): όταν ξεκινάει, δεν βγάζει πλέον το logo "Satlink".

Για τη σύνδεση, κι εμένα δεν συνδέονταν με τίποτα.
Δοκίμασα και "κανονική" σειριακή και με adaptor (prolific αν δεν κάνω λάθος).
Ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσει Satlink-PC ήταν αυτός που προανέφερα.

καλημέρα και από μένα
Έχω κάνει και εγώ αναβάθμιση του 6906 και χάθηκε η λίστα με του δορυφόρους που έμειναν μόνο τρεις.
μήπως κάποιος γνωρίζει πώς θα αναβαθμίσουμε την λίστα;
ευχαριστώ

Καλημέρες πηρα το IBERSAT 2009 και ψάχνω τρόπο να αναβαθμίσω τα settings. To κακό είναι οτι το site τους δεν δουλευει πλέον. Εχω βρει το αντίστοιχο πρόγραμμα απο το Sembox DSM 2009 (που είναι πανομοιότυπο) στην διεύθυνση http://www.sembox.de. H σύνδεση γίνεται επιτυχώς μεν όταν προσπαθω νε φέρω τα settings από το iber στον υπολογιστή για επεξεργασία, διακόπτεται όμως στα μισα της προσπάθειας γιατι το iber κλεινει αυτόματα μετά από 1-2 λεπτά.
Επίσης προσπάθησα να περάσω το τελευταιο firmware του sembox στο iber. To flashing έγινε μεν επιτυχώς αλλά το iber φτάνει στο logo screen και μετά δεν δουλευει.
Έτσι ξαναπέρασα ενα παλαιότερο version της ibersat που βρήκα σε άλλο forum το v1.81.
μήπως εχει καμιά ιδέα κανείς για το πως θα περάσουμε τα settings ή πως θα βρούμε καινουργιο firmware.

ΥΓ Επι τη ευκαιρία να ευχαριστήσω και δημόσια τον συμφορουμιτη kokolino από τον οποίο αγόρασα το συγκεκριμένο, για την εξαιρετική κατάσταση που το παρέλαβα.

Βρήκες τίποτα; Έχω στα χέρια μου ένα ίδιο και δε βρίσκω κάποιο πρόγραμμα για να του κάνω update τη λίστα των TP.

Μπα τπτ. Μήπως μπορείς να κανείς backup το δικό σου firmware να μου το στείλεις ; Γιατί μάλλον το δικό μου είναι ακόμα παλιότερο