Πεδιόμετρο...

stivi1981

Senior Member
27 October 2008
487
Ν.φθιωτιδος
το διακοπτακη το ειχε πανω το οργανο η το εβαλες εσυ?πολυ περιεργο παντως.....δλδ ο ρολος που παιζει το διακοπτακη στο δικο σου ποιος ειναι?

brisim_12

New member
24 August 2010
30
το διακοπτακη το ειχε πανω το οργανο η το εβαλες εσυ?πολυ περιεργο παντως.....δλδ ο ρολος που παιζει το διακοπτακη στο δικο σου ποιος ειναι?

εγω τον εβαλα στο μαυρο το καλωδιο οπως εσυ.οταν το βαζω για φωρτιση το διακοπτη στη θεση off αναβοσβηνη το πρασινο λαμπακι το βαζω on σταθεροποιητε και φορτιζει.αυτο μονο

stivi1981

Senior Member
27 October 2008
487
Ν.φθιωτιδος
κατσε δηλαδη να καταλαβω,,,οταν το διακοπτακη ειναι στο off και το οργανο δεν ειναι στον φορτιστη και πατησεις το on στην προσοψη τοτε το οργανο αναβει???

Nektarios2015

AVClub Fanatic
4 March 2015
10,384
Θελω να παρω ενα πεδιομετρο κατα βαση για επιγεια ψηφιακα. Αλλα να ειναι combo δεν θα με χαλαγε μιας και το trimax s2500 ποου εχω εχει παλιωσει και δεν κραταει η μπαταρια του.
Διαβαζω και πονταρω στο x-finder, σε amiko ή edision εκδοση. Μου φαινονται καπως τα ~400 τη σημερον ημερα, αλλα απο την αλλη αμα κολλησω καπου και το χρειαζομαι κατι, εστω και λιγο θα το παρω.
Ποια η εμπειρια σας μεχρι τωρα οι εχοντες αυτο? τα αξιζει τα λεφτα του, υπαρχει καποιο εναλλακτικο ως επιλογη σε καλυτερη τιμη?

brisim_12

New member
24 August 2010
30
amiko x finter:
περασα το νεο λογισμικο 1,75 αλλα καναλια δεν ειχε οπως το edision που εινε πληρες .που μπορω να βρω λιστα;;;;και πως την περναω. ευχαριστω

Last edited by a moderator:

hercoulis

AVClub Addicted Member
7 September 2008
2,388
Για το πεδιόμετρο WS - 6908 έχει βγεί νεότερη αναβάθμιση από την V2.5 ?

sat3x1

Established Member
2 October 2009
120
Στην παρακάτω διεύθυνση έχω ανεβάσει Screenshot σημάτων πομπών δορυφόρων: 3.1 9 13 16 19.2 39 Ε h**p://www.easybytez.com/5zbwm47aivrb

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Θέλει φίλος να του δώσω το ένα από τα δύο μου Satlink 6906, και σκέφτομαι μπας και έπαιρνα ένα Xfinder.

Εσείς που έχετε Xfinder, υπάρχει κάτι που σας ενοχλεί στο πεδιόμετρο?

Τα Xfinder, έχουν δυνατότητα διαφάνειας (transparency) στα μενού? Σε αυτό εδώ?...

1370784168_www.satsis.info_gi-xfinder_15.jpg

Θα με βόλευε να υπάρχουν έστω και οι βασικές ενδείξεις στην κάτω μεριά μαζί με εικόνα καναλιού, όπως βλέπουμε στους δέκτες μας πατώντας το Info.
Υπάρχει άλλος τρόπος να βλέπουμε κανάλι+ενδείξεις ταυτόχρονα?

Last edited:

stivi1981

Senior Member
27 October 2008
487
Ν.φθιωτιδος
στο δικο μου που φοραω την 1.1.19 εκδοση δεν εχει την δυνατοτητα που λες.τωρα σε αλλη εκδοση ισως και απο αλλη εταιρια ισως να το εχει αυτο..
αλλο τροπο να δεις εικονα και σημα παραληλα δεν εχω βρει εγω τουλαχιστον!

apostolosat

Senior Member
20 July 2013
453
ΑΘΗΝΑ
Αν κάποιο παλικάρι έχει πρόσβαση στο satlink.com ας δει αν έχει βγει νέο firmware για το satlink WS-6979.... νομίζω έχει βγει νέα version V1.68...και αν μπορεί να το ανεβάσει.

kostas2005

Established Member
17 December 2008
100
Καλησπέρα
Υπάρχει link για το τελευταίο firmware/software για το Satlink 6906?
Βρήκα μια σελίδα που δείχνει η επίσημη αλλά τα link δεν δουλεύουν.

kostikos

Supreme Member
14 February 2012
3,960
Ενταση σηματος δειχνει. Μια πιο φανταχτερη μορφη αυτου ειναι:
satelite_finder_m.jpg

Nikolas1980

New member
17 January 2016
17

kostikos

Supreme Member
14 February 2012
3,960
Το 6933 ειναι πραγματικο πεδιομετρο και αξιζει. Ωστόσο, εξαρταται τι θα σε ενδιεφερε να κανεις. Αν το θελεις για να ρυθμισεις τον 9Ε και αν μαλιστα παρεις το TD-88, αυτο θα το καταφερεις σχεδον με κλειστα ματια και με ελαχιστο εξοπλισμό. Αν θελεις να ασχοληθεις σαν χομπι, ενα πεδιομετρο σαν το πρωτο ειναι καλο για να ξεκινησεις. Αν λοιπον το θελεις απλα για τον οτε, θα προτεινα να παρεις το πιο οικονομικό πεδιομετρο (10 ευρω), να κατεβασεις μια εφαρμογη sat finder στο κινητο σου και με αυτο το site, δε θα εχεις απολυτως κανενα προβλημα.

japetus

Senior Member
22 March 2011
410
To 6933 το έχω και εγώ και με έχει βολέψει πολύ, ειδικά σε νέες εγκαταστάσεις..
Τα άλλα που δείχνεις τα φτηνότερα, απαιτούν να υπάρχει συνδεδεμένος δέκτης και να μπει το μηχανάκι ανάμεσα σε αυτόν και την κεραία, αλλά δεν μπορείς να ξέρεις αν το σήμα που κάποια στιγμή πιάνεις είναι όντως της συχνότητας και του δορυφόρου που επιθυμείς αν δεν ρίξεις μια ματιά στη τηλεόραση του δέκτη..
Θα πρέπει δηλαδή να ανεβοκατεβαίνεις και να κοιτάς..
Για το πρώτο που έβαλες, είσαι απλά στο πιάτο, συνδέεις το λνβ του επάνω και όταν πιάσεις σήμα σε κάποια συχνότητα, δεν έχεις παρά να ελέγεις και 2-3 άλλες συχνότητες του ίδιου δορυφόρου που είναι στη μνήμη, ώστε να σιγουρευτείς ότι πρόκειται όντως για το δορυφόρο που σε ενδιαφέρει...

statik

Senior Member
22 May 2008
456
Ως αρχάριος, ψάχνω για συσκευή ανιχνευτή δορυφόρου. Εχω ενα κλασικο Satfinder, αυτό με την βελόνα που σφυρίζει αλλά δεν έβγαλα άκρη.
Εψαχνα για τον αστρα 19.2 , βρήκα με τι κινητό μου με apk την διευθυνση που πρέπει να έχει, λιγο δεξιά-αριστερά άρχησε να σφυρίζει το satfinder.
Το ερωτημα είναι όμως οτι ΔΕΝ ξερω τι βρηκε!. Ετσι βάζω στον δεκτη να βρει τα κανάλια απο Astra και δεν βρηκε τιποτε. Ολη μέρα πάλευα και το αποτελεσμα μηδέν. Προκειμένου να φωναξω ατομο που θελει 30 λεω να βρω αν υπάρχει κανένα μηχανηματάκι που να σου λεει τι βρίσκει. Υπάρχει ? Να μην έχει και καμι απεριουσία...
Τα παρακατω κανιυν δουλεια?
https://www.amazon.co.uk/Schwaiger-SF9000011-SAT-Finder-Recognition-Measurement/dp/B0010SGL9A

https://www.alibaba.com/product-detail/SATFINDER-3-HD-SLIM-SF03-HDS_126911594.html

Υ.Γ. Πιατι 0,90, 1Lnb

statik

Senior Member
22 May 2008
456
Απάντηση: Re: Πεδιόμετρο...

Λεω να το πάρω , αλλά να ρωρήσω:
Σε αυτό αλλα και σε άλλα από ότι κατάλαβα βαζει ο χρήστης εναν Δορυφόρο και έναν Τransporter που θέλει να πιάσει.
Ισχυει το αντίθετο, δηλαδή να πιάσει ενα σήμα το LNB και να σου δείξει το πεδιόμετρο το τι πιανει?

kostikos

Supreme Member
14 February 2012
3,960
Ναι γίνεται αυτο, αλλα μετά χρειζεσαι φασματογραφο. Συσκευη δηλαδη που αναλυει την κυματομορφή που τυχαια εχεις πιασει, το συγκρινει με γνωστες κυματομορφες και σου λεει σε ποιο δορυφορο εισαι. Αυτα ομως ειναι επαγγελματικά μηχανηματα και κοστιζουν πολυ ακριβα. Ριξε και μια ματια σε αυτο εδω το νημα.