Πεδιόμετρο...

Ναι στα ψηφιακά SD εννοούσα :p και τα είπα αναλογικά επηρεασμένος από την επίγεια.
OK Ευχαριστώ. Στο ψάξιμο λοιπόν ξανά. Αν και νομίζω ότι όσα DVB-S2 είδα ξεφεύγουν σε τιμές πάνω από 300. Εγώ εκεί στο 160άρι κοιτάω κάτι οπότε με βλέπω για ένα από αυτά που είπα παραπάνω.
Απ' όσο είδα το 6909 υποστηρίζει mpeg-2 MP@ML ενώ δεν αναφέρει τίποτα για mpeg-4. Άρα δεν θα μπορώ να ελέγξω με εικόνα τα κανάλια του επίγειου ψηφιακού της digea. Μάλλον με βλέπω για το 6908.

Last edited:
Πήρα κι εγώ το Satlink WS-6908. Αν και αναφέρει diseqc 1.1, στην πράξη δεν έχει τέτοια δυνατότητα. Στο λογισμικό έχει επιλογή diseqc 1.0/1.1 αλλά δουλεύει μόνο σε 1.0.
Υπάρχει κανένα software update;

Μου άρεσε που έχει πολύ καλή ευαισθησία, δε μου άρεσε πως ακόμα και σε πολύ χαμηλής ισχύος σήματα, το Signal είναι μεγάλο (πχ 70), σα να επηρεάζεται από το ισχυρό signal άλλων transponders (πχ στις 0.8W, 11261H) δείχνει σήμα 70 και quality 10 (δε κλειδώνει σταθερά το κανάλι - είναι πολύ οριακό).

Καλοδούλευτο σου εύχομαι.
Εμένα με έχει βάλει από χθες στο τριπάκι ο Σάκης και έχω αρχίσει και ζαχαρώνω το WS6912 με τον φασματογράφο και το DVB-S2. Έλεγα να μην ξεπεράσω τα 160 αλλά τελικά μάλλον θα την κάνω την υπέρβαση και θα τα δώσω για το 6912.
Εξ' άλλου είναι κάτι που θα το αγοράσω μία φορά και δεν νομίζω να το αλλάξω να πάω σε κάτι καλύτερο ποτέ μιας και ρυθμίζω την κεραία μου σπανίως και κανενός φίλου όποτε τύχει.
Αυτό που λες σε επηρεάζει πολύ αρνητικά; Ούτως η άλλως πειράζεις πιάτο και lnb μέχρι να πιάσεις τα μέγιστα σταθερά και με μηδενικό ber σε έναν transponder, σωστά;
Φίλε μου πόσο το πήρες και από που; Ρωτάω γιατί ψάξε ψάξε ανακάλυψα ότι κυκλοφορούν πολλές μαϊμούδες satlink καθώς οι κινέζοι τα έχουν ξεσκίσει στην αντιγραφή και τα πουλάνε και καλά ως original σε πολύ χαμηλότερες τιμές (εξ' ου και οι τιμές που βρήκα και ανέφερα παραπάνω). Αυτό δεν σημαίνει ότι απαραιτήτως έχουν κάποιο ελάττωμα αλλά μπορεί και μια υλοποίησή τους από κάποιο εργοστάσιο να έχει (πχ λόγω φθηνών και προβληματικών κολλήσεων στο εσωτερικό). Η διαφορά του original με το imitation είναι συνήθως στον έλεγχο ποιότητας του εργοστασίου από την μαμά εταιρία καθώς κατά τα άλλα οι πλακέτες και τα κυκλώματα είναι φασόν που το παίρνουν οι κινέζοι και το ξεφτιλίζουν στην κόπια.
Και μια ερώτηση, τον φασματογράφο πως τον δουλεύει κάποιος; Κοιτάς απλά το σημείο που θα γίνει μέγιστο το σήμα σε όλο το φάσμα ή σε εξυπηρετεί αν έχεις προτίμηση σε κάποιους αναμεταδότες να το ρυθμίσεις να πιάνει πιο καλά αυτούς;

Όλα κινέζικα είναι, δε νομίζω πως υπάρχουν αυθεντικά και μαϊμούδες.

Εγώ το πήρα 169 ευρώ από tronix.gr (σαν inetfinder SF-201 - αλλά είναι ίδιο με το Satlink WS-6908)

http://www.tronix.gr/inetfinder-sf-201-dvb-s--ws-6908_p395.html

Απλώς το πολύ signal σε μπερδεύει, σε έναν χαμηλής ισχύος διαπομπό έπρεπε να είναι χαμηλά.

Επειδή πρόκειται να αγοράσω πειδόμετρο για τα επίγεια (έχω ήδη το Horizon V3+ για τα δορυφορικά), ήθελα να ρωτήσω τί λιγότερο (ή περισσότερο) έχουν αυτά που λέτε σε σχέση με τα Horizon που είναι στην διπλάσια τιμή.

@tsatasos Θα σου πω την άποψή μου κι ας με διορθώσει κάποιος αν είμαι λάθος. Στα επίγεια είτε πάρεις το ακριβό Horizon είτε πάρεις το φθηνό satlink θα κάνεις ακριβώς την ίδια δουλειά για τον λόγο ότι δεν είναι όπως στα δορυφορικά που έχει τόσο λεπτοδουλειά στο κεντράρισμα του δορυφόρου τόσο από το πιάτο όσο και από το lnb που να θέλει τόσο άμεση απόκριση. την κεραία των αναλογικών και επίγειων ψηφιακών θα της δώσεις την κλίση στον ιστό ενώ την έχεις στο έδαφος και μετά θα την στήσεις και θα την περιστρέφεις σιγά σιγά μέχρι να πιάσεις το μέγιστα σήμα σε db το οποίο θα στο δείξει το όργανο και εκεί μετά σφίγγεις τον ιστό. Δεν θα κερδίσεις ή θα χάσεις κάποιους αναμεταδότες μικρορυθμίζοντάς την λίγο καλύτερα ούτε και θα καταλάβεις διαφορά στην ποιότητα εικόνας.
Τώρα διαφορές μεταξύ τους θα μάθεις από κάποιον που θα τα έχει δουλέψει και τα δύο πράγμα πολύ δύσκολο.

Απάντηση: Re: Πεδιόμετρο...

Και μια ερώτηση, τον φασματογράφο πως τον δουλεύει κάποιος; Κοιτάς απλά το σημείο που θα γίνει μέγιστο το σήμα σε όλο το φάσμα ή σε εξυπηρετεί αν έχεις προτίμηση σε κάποιους αναμεταδότες να το ρυθμίσεις να πιάνει πιο καλά αυτούς;
Το πρώτο... και όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους.

Το 6912 πόσο το βρήκες? Αν είχα την δυνατότητα να δώσω περισσότερα χρήματα,
να ξέρεις πως θα είχα πάρει το Combo που υποστηρίζει και HD, γι' αυτό και στο είπα.

Όπως λέει και ο Πάνος φίλε μου, ΟΛΑ Κινέζικα είναι, μαζί και το δικό μου!
Πάρε το ποιο οικονομικό και τα άλλα άστα.

Πήρα κι εγώ το Satlink WS-6908...

Μου άρεσε που έχει πολύ καλή ευαισθησία, δε μου άρεσε πως ακόμα και σε πολύ χαμηλής ισχύος σήματα, το Signal είναι μεγάλο (πχ 70), σα να επηρεάζεται από το ισχυρό signal άλλων transponders (πχ στις 0.8W, 11261H) δείχνει σήμα 70 και quality 10 (δε κλειδώνει σταθερά το κανάλι - είναι πολύ οριακό).
Πάνο... καλοδούλευτο!!!

Το να μας βγάζει μεγάλο signal εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου, αφού το quality είναι το βασικό για να έχουμε σωστή λήψη.

Last edited:
@malakoudi
Φυσικά και είναι όλα made in china αλλά υπάρχουν κατηγορίες και κατηγορίες made in china. Η εταιρία που θέλει να κάνει καλό όνομα και δίνει το brand name της σε κάποιο προϊόν κάνει ποιοτικό έλεγχο στο εργοστάσιο κατά την διάρκεια παραγωγής των προϊόντων της για να αποφύγει ελαττωματικές παρτίδες που θα βλάψουν το κύρος της και για να το επιτύχει αυτό συνήθως δίνει την παραγωγή σε ένα εργοστάσιο. Επειδή όμως τα πάντα copies κτώνται αυτή την στιγμή αν κάνεις μια καλή αναζήτηση θα βρεις τουλάχιστον 10 διαφορετικά εργοστάσια παράγουν κλώνους SatLink (Όπως και Trimax). Κάποια από αυτά σίγουρα χρησιμοποιούν υποδεέστερα υλικά όπως πυκνωτές και κολλήσεις που δημιουργούν άμεσα ή μελλοντικά προβλήματα στις συσκευές.

Στείλε pm στον mpokeras να σου στείλει το firmware upgrade για το ws9608 και πέρασέ το στο δικό σου αφού είναι τα ίδια. Ίσως σου διορθώσει τα προβλήματα που ανέφερες με το diseqc 1.1 και το πολύ signal σε χαμηλής ισχύος διαπομπούς. Πάρε φυσικά, εφόσον είναι εφικτό, το δικό σου το firmware backup γιατί σιγουριά.

@Sakis.com
Η τιμή που βρήκα το 6912 είναι 250-265 μαζί με τα μεταφορικά. Ψάχνω να το πάρω από Γερμανία κι όχι από Κίνα γιατί άμα σου κάτσει πρόβλημα με το κινέζικο άντε να το στέλνεις πίσω ενώ Γερμανία είναι πιο εύκολο και δίνει και δύο χρόνια εγγύηση αντί για ένα που δίνει ο κινέζος. Ως το βράδυ μάλλον θα την έχω κάνει την αγορά οπότε θα ενημερώσω τι πήρα τελικά.
Το combo είναι το 6909 και απ´όσο διάβασα δεν υποστηρίζει HD. Εκτός αν υπάρχει κι άλλο combo που δεν το ξέρω. Το μόνο με HD είναι το 6912 που απ ότι κατάλαβα είναι κοντά στο trimax 3500

@tsatasos Θα σου πω την άποψή μου κι ας με διορθώσει κάποιος αν είμαι λάθος. Στα επίγεια είτε πάρεις το ακριβό Horizon είτε πάρεις το φθηνό satlink θα κάνεις ακριβώς την ίδια δουλειά για τον λόγο ότι δεν είναι όπως στα δορυφορικά που έχει τόσο λεπτοδουλειά στο κεντράρισμα του δορυφόρου τόσο από το πιάτο όσο και από το lnb που να θέλει τόσο άμεση απόκριση. την κεραία των αναλογικών και επίγειων ψηφιακών θα της δώσεις την κλίση στον ιστό ενώ την έχεις στο έδαφος και μετά θα την στήσεις και θα την περιστρέφεις σιγά σιγά μέχρι να πιάσεις το μέγιστα σήμα σε db το οποίο θα στο δείξει το όργανο και εκεί μετά σφίγγεις τον ιστό. Δεν θα κερδίσεις ή θα χάσεις κάποιους αναμεταδότες μικρορυθμίζοντάς την λίγο καλύτερα ούτε και θα καταλάβεις διαφορά στην ποιότητα εικόνας.
Τώρα διαφορές μεταξύ τους θα μάθεις από κάποιον που θα τα έχει δουλέψει και τα δύο πράγμα πολύ δύσκολο.

Ναι δίκιο έχεις, αλλά επειδή είμαι 100% ευχαριστημένος σε όλους τους τομείς από το Horizon που έχω για τα δορυφορικά, θα πάρω το αντίστοιχο και για τα επίγεια.

Εκεί που δουλεύω χρησιμοποιώ το TV Explorer II της Promax (3500 νομίζω είχε), αλλά μόνο για επίγεια. Σε δορυφορικά 2-3 φορές έχω πιάσει δορυφόρο και έκανα πολύ περισσότερη ώρα απότι με το Horizon.

Μια φορά είχα χρησιμοποιήσει κάποιο σαν αυτό το Satlink που λέτε και το παράτησα γρήγορα. Με το Horizon κάνεις πολύ γρήγορα και εύκολα τη δουλειά σου. Ελπίζω να μου βγει έτσι κιαυτό για τα επίγεια.

@Sakis.com
Η τιμή που βρήκα το 6912 είναι 250-265 μαζί με τα μεταφορικά. Ψάχνω να το πάρω από Γερμανία κι όχι από Κίνα γιατί άμα σου κάτσει πρόβλημα με το κινέζικο άντε να το στέλνεις πίσω ενώ Γερμανία είναι πιο εύκολο και δίνει και δύο χρόνια εγγύηση αντί για ένα που δίνει ο κινέζος. Ως το βράδυ μάλλον θα την έχω κάνει την αγορά οπότε θα ενημερώσω τι πήρα τελικά.
Το combo είναι το 6909 και απ´όσο διάβασα δεν υποστηρίζει HD. Εκτός αν υπάρχει κι άλλο combo που δεν το ξέρω. Το μόνο με HD είναι το 6912 που απ ότι κατάλαβα είναι κοντά στο trimax 3500
Θα περιμένουμε νέα σου.

Για το Combo έχεις δίκιο. Έψαξα και εγώ τώρα, αλλά Combo με HD δεν πήρε το μάτι μου. -bye-

Μια φορά είχα χρησιμοποιήσει κάποιο σαν αυτό το Satlink που λέτε και το παράτησα γρήγορα. Με το Horizon κάνεις πολύ γρήγορα και εύκολα τη δουλειά σου. Ελπίζω να μου βγει έτσι κιαυτό για τα επίγεια.
Λογικά θα σε βολέψει μια χαρά το horizon στα επίγεια.
Κοίτα είναι λογικό όταν έρχεσαι από ένα μηχανάκι που δουλεύεις καιρό, το έχεις συνηθίσει, και λογικά έχει καλύτερες δυνατότητες και ποιότητα από ένα άλλο να μην σε βολέψει το άλλο. Εγώ που έρχομαι από δέκτη-δανεική 14άρα τηλεόραση και μπαλαντέζα στην ταράτσα μια χαρά θα με βολέψει το satlink :p .
Και εξαρτάται και τι ακριβώς ήταν αυτό που δούλεψες γιατί το κάτι σαν το satlink δεν σημαίνει τίποτα. Στο 6902 το φάσμα σέρνεται, οπότε είναι ουσιαστικά άχρηστο, ενώ στο 6912 πάει σφαίρα (πάντα με αυτά που διαβάζω καθώς δεν έχω κανένα από τα δύο ακόμη!). Υπάρχουν και κάτι άλλα που βλέπω στο ebay "σαν το satlink" τα οποία πρέπει να είναι τελείως φόλα. Άμα βρεθείς με κάποιο από τα παιδιά που έχουν satlink WS9606 ή 9608 ή 9612 και το δουλέψεις θα είναι καλύτερα καθώς θα έχεις ένα μέτρο σύγκρισης.

Σωστός...

Είπα κάποιο σαν αυτό γιατί κάπου εκεί είχε. Κάτι λιγότερο από 200 και έμοιαζε πολύ.

Τέλος πάντων, αυτές τις μέρες πιστεύω θα πάρω το επίγειο Horizon και αφού το δοκιμάσω θα γράψω εντυπώσεις.

Τελικά χτύπησα το WS6912 στα 238 από Γερμανία συν 17 τα μεταφορικά δηλαδή μου βγήκε σύνολο 255 . Θα μπορούσα να το πάρω μέχρι και 240 μαζί με τα μεταφορικά αν ήμουν λίγο πιο τυχερός και δεν υπήρχε τόσο ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη δημοπρασία καθώς ένα παλικαράκι το πήρε στα 224 σε δημοπρασία του ιδίου 4 μέρες πριν. Βέβαια δεν ρίσκαρα να το χάσω και να περιμένω την επόμενη δημοπρασία. Είχα σαν άνω όριο τα 260 και χτύπησα μέγιστη προσφορά 243 .
Σε μερικές μέρες που θα το έχω και θα αρχίσουν τα παιχνίδια θα σας πω κι εντυπώσεις.

Μεγειά σου!

Κεγώ τελικά δεν κρατήθηκα και πήρα το Horizon HDTM Plus για τα επίγεια.

Όπως ακριβώς το περίμενα είναι. Πολύ εύκολο στη χρήση με όλα τα απαραίτητα και με γρήγορες εναλλαγές στο σήμα όταν αυτό αλλάζει. Γενικά είναι το ίδιο (αντίστοιχο) με το v3+ που έχω για τα δορυφορικά.

.............

Στείλε pm στον mpokeras να σου στείλει το firmware upgrade για το ws9608 και πέρασέ το στο δικό σου αφού είναι τα ίδια. Ίσως σου διορθώσει τα προβλήματα που ανέφερες με το diseqc 1.1 και το πολύ signal σε χαμηλής ισχύος διαπομπούς. Πάρε φυσικά, εφόσον είναι εφικτό, το δικό σου το firmware backup γιατί σιγουριά.

..να το δώσω, αρχηγέ...αλλά που να βρώ το firmware upgrade?

Re: Απάντηση: Re: Πεδιόμετρο...

Μεγειά σου!

Κεγώ τελικά δεν κρατήθηκα και πήρα το Horizon HDTM Plus για τα επίγεια.
Μεγειά σου κι εσένα. Πόσο το πήρες και από που αν επιτρέπεται;
..να το δώσω, αρχηγέ...αλλά που να βρώ το firmware upgrade?
Έλα μην το κρύβεις δώστο και στους υπόλοιπους :p
Δεν ξέρω γιατί μου είχε μείνει η εντύπωση ότι το είχες αναβαθμίσει. Προφανώς κάποιος άλλος το αναβάθμισε και θυμόμουν λάθος

Last edited:
Χωρίς να το έχω ψάξει πάρα πολύ, νομίζω δεν υπάρχει νέο firmware για το WS-6908. Υπάρχει για το WS-6906.