Πεδιόμετρο...

@malakoudi
Φυσικά και είναι όλα made in china αλλά υπάρχουν κατηγορίες και κατηγορίες made in china. Η εταιρία που θέλει να κάνει καλό όνομα και δίνει το brand name της σε κάποιο προϊόν κάνει ποιοτικό έλεγχο στο εργοστάσιο κατά την διάρκεια παραγωγής των προϊόντων της για να αποφύγει ελαττωματικές παρτίδες που θα βλάψουν το κύρος της και για να το επιτύχει αυτό συνήθως δίνει την παραγωγή σε ένα εργοστάσιο. Επειδή όμως τα πάντα copies κτώνται αυτή την στιγμή αν κάνεις μια καλή αναζήτηση θα βρεις τουλάχιστον 10 διαφορετικά εργοστάσια παράγουν κλώνους SatLink (Όπως και Trimax). Κάποια από αυτά σίγουρα χρησιμοποιούν υποδεέστερα υλικά όπως πυκνωτές και κολλήσεις που δημιουργούν άμεσα ή μελλοντικά προβλήματα στις συσκευές.

Γενικά συμφωνώ, αλλά όχι για τα Satlink και παρόμοιου κόστους προϊόντα. Προϊόντα τόσο φτηνά δε νοιάζονται για brand name. Είναι φασονατζίδικα και πουλάνε σε όποιον τους ζητήσει, με ότι όνομα τους ζητήσει. Πλέον το καταλαβαίνουμε πολύ εύκολα λόγω της παγκοσμιοποίησης, ebay κτλ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πεδιόμετρο...

Από τον Ζώτο 430.
Καλορίζικο! :grinning-smiley-043

Τελικά χτύπησα το WS6912 στα 238 από Γερμανία συν 17 τα μεταφορικά δηλαδή μου βγήκε σύνολο 255 . Θα μπορούσα να το πάρω μέχρι και 240 μαζί με τα μεταφορικά αν ήμουν λίγο πιο τυχερός και δεν υπήρχε τόσο ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη δημοπρασία καθώς ένα παλικαράκι το πήρε στα 224 σε δημοπρασία του ιδίου 4 μέρες πριν. Βέβαια δεν ρίσκαρα να το χάσω και να περιμένω την επόμενη δημοπρασία. Είχα σαν άνω όριο τα 260 και χτύπησα μέγιστη προσφορά 243 .
Σε μερικές μέρες που θα το έχω και θα αρχίσουν τα παιχνίδια θα σας πω κι εντυπώσεις.
Καλορίζικο και σε εσένα! :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

micro G2 γιατι εχει ΝΙΤ (αναγνωριση δορυφορου που το αλλο δεν εχει)

Το παρέλαβα χθες αλλά δεν είχα χρόνο να παίξω μαζί του μέχρι σήμερα το απόγευμα. Είμαι κατενθουσιασμένος καθώς έκανα κάποιες μικροδιορθώσεις στο πιάτο και κεντράρισα στο μέγιστο astra και παράκεντρα Hotbird σε λίγα μόλις λεπτά χωρίς κουβάλα ένα σωρό πράγματα στην ταράτσα. Τον φασματογράφο δεν τον έχω ψάξει ακόμη τι κάνει και πως, απλά διαπίστωσα ότι όσο το σήμα αυξάνεται σε SNR και quality τόσο ανεβαίνει η καμπύλη του φάσματος. Γενικά δυστυχώς είχα πολύ λίγο χρόνο να ασχοληθώ και δεν πρόλαβα να το χαρώ το μηχανάκι αλλά το Σαββατοκύριακο θα ασχοληθώ εκτενώς να μάθω όλα τα καλούδια του. Μέ κέντρο τον Astra και παράκεντρα τον hotbird ποιους άλλους να βάλω που έχουν καλά fta ποδόσφαιρα;

ψηνομαι και εγω να παρω ενα οικονομικο πεδιομετρο.ποιο θα προτεινατε στο στυλ του satlοok αλλα με NIT?η αλλη λυση που σκεφτομαι ειναι να αγοαρασω μια usb δορυφορικη καρτα και να χρησιμοποιησω καποιο προγραμμα satfinder.τι λετε μια τετοια λυση ειναι ισαξια σε αποδοση με 1 πεδιομετρο?

Τελικά πήρα το Satlook Micro μεταχειρισμένο από ebay. Έχει άλλος αυτό το πεδιόμετρο; Έχω μερικές απορίες στη χρήση του.
1. Ενώ με καλώδιο 1-2 μέτρα από το LNB δείχνει πχ SNR 10dB, όταν μετράω από το σημείο του δέκτη (δηλαδή μετά από 30-35 μέτρα καλώδιο) το SNR είναι πολύ χαμηλό, 2-3 dB μόνο. Είναι φυσιολογικό αυτό για τα Satlook Micro ή το δικό μου έχει κάποιο πρόβλημα;
2. Η θέση LNB2 τι νόημα έχει; Δε βρίσκω πουθενά στα μενού επιλογή αλλαγής από LNB1 σε LNB2.
3. Η ευαισθησία του σε πολύ οριακές λήψεις δε με εντυπωσίασε, συχνότητα που ο δέκτης οριακά λοκάρει, δε κλειδώνει στο Satlook Micro.

Έχω βάλει το τελευταίο λογισμικό.

To WS-6908 το έδωσα γιατί δεν υποστήριζε diseqc 1.1 και δεν είχε NIT. Από την άλλη όμως φαίνεται να είχε καλύτερη ευαισθησία, σημαντικό σε ανίχνευση πολύ οριακών σημάτων.

Last edited:
Παιδια που μπορω να βρω καπου τον κωδικο ωστε να κανω το satlook micro g2 μου να ενεργοποιηθει ο αναλυτης φασματος?

Μιας και ψαχνομαι και εγω να παρω ενα φθηνο πεδιομετρο ειχα ψηθει να δωσω 300 ευρω για το Trimax SM-3500 εως οτου εριξα μια ματια στα πεδιομετρα first strike
http://firststrikemeters.com/fs1.html

Απο οσα διαβασα εβθασα στο συμπερασμα οτι ειναι πραγματικο οργανο (με ενδειξη lock και ηχο που αυξομειωνεται) και οχι συνδυασμος δεκτη-lcd οπως ειναι τα φτηνα inetfinder-satlink

Ο dealer στην Αγγλια το πουλαει 200 λιρες αλλα ηρθα σε επαφη με ενα Αμερικανο dealer και συμφωνησαμε να μου το στειλει ως sample να μην πληρωσω τελωνεια και το κοστος μου βγηκε συνολικα 212 δολαρια (147 ευρω). Οταν ερθει και πανε ολα καλα θα σας δωσω το email-στοιχεια του για οποιον τυχον θελει

Εχω ηδη κατεβασει το προγραμμα για το οργανο και εχω φτιαξει και την δικια μου λιστα με τους δορυφορους 9 εως 28 east, παραγγειλα και ενα dish angle meter
http://www.ebay.com/itm/130266512914?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

και δυο inverto black ultra απο τον φιλο εδω μεσα στο satrix και ο σκοπος μου ειναι τωρα να κεντραρω το 1.30χ1.20 πιατο στους 28.2 με παρακεντρο τους 19.2 και το δευτερο 80αρι στο hotbird.

Οποτε μολις ερθει το οργανο, ετοιμαζω φραπε, πακετο τσιγαρα και παω ταρατσα

Απο οσα διαβασα εβθασα στο συμπερασμα οτι ειναι πραγματικο οργανο (με ενδειξη lock και ηχο που αυξομειωνεται) και οχι συνδυασμος δεκτη-lcd οπως ειναι τα φτηνα inetfinder-satlink

Ένδειξη lock και αυξομειώμενη ένταση έχει πάντως το φτηνό ibersat που έχω (αντιστοιχο των openbox - aidooo - sembox κλπ)

Ειναι κλωνος του First Strike FS1 που αναφερω πιο πανω. Σημερα μου ηρθε ειδοποιηση να το παρω απο το ταχυδρομειο, μου βγηκε συνολικα 147 ευρω και μου ηρθε σε 9 ημερες απο Αμερικη. (μου το εστειλε ως engineering sample)
Αυριο θα το δοκιμασω και θα σας πω την γνωμη μου
O πωλητης ειναι αυτος και με εξυπηρετησε με συναλλαγη εκτος ebay και πληρωμη paypal.
http://www.ebay.com/itm/FS1-First-S...322?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a1066ca32

Του ξεκαθαρισα οτι ειμαι χομπιστας και δεν εχω λεφτα για τελωνεια και δεχτηκε
Μπορω να δωσω και το email του για οποιον θελει να αγορασει απο εκει

Δειτε και λιγο στο πως δουλευει και στην πραξη
http://www.youtube.com/watch?v=d4-myu6NN6A
http://www.youtube.com/watch?v=v8i1Z2vLxIc

Λοιπον παρελαβα σημερα και οι πρωτες εντυπωσεις ακρως θετικες. Μου εστειλε η εταιρεια της λιστες με Ευρωπαικους δορυφορους αλλα εφτιαξα και εγω μια δικια μου με τις θεσεις 9/13/19.2/28.2/39 που με ενδιαφερουν.
Στιβαρη κατασκευη, πολυ φωτεινη οθονη και ηχειο δυνατο.
Αυτο που προλαβα να κανω σημερα ηταν το 80αρι πιατο που εχω στην ταρατσα να το παω στις 39 μοιρες απο το πουθενα που ηταν πριν (πειραματισμος με κατι φιλους, δεν ειχα πειραξει ομως την ανυψωση).

Μου πηρε χωρις πλακα περιπου 2 λεπτα, το οργανο πραγματι τα σπαει, κουνας το πιατο, lockαρει οταν πλησιαζεις, και δενεις οταν βγαλεις το μεγιστο στην μπαρα (το εφτασα στα 93%)

Εγω σαν μαγειρας το συστηνω αφοβα!!
Επομενη αποστολη στοχευση του 1.30χ1.20 πιατου μου στις 28.2

καλοριζικο φιλε!
δεν εχω καποιο πιατο που να μου περισσευει αλλα ουτε και γνωσεις για να παιξω με ενα τετοιο μηχανακι. ομως με βαζεις σε σκεψεις...