Πεδιόμετρο...

Απάντηση: Re: Πεδιόμετρο...

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θέλω πάλι την βοήθεια σας. Υπάρχει κάποιος οδηγός για το πως στήνουμε παράκεντρα LNB; Δοκίμασα χθες και δεν τα κατάφερα. Έβαλα κέντρο Hotbird (είναι του κουμπάρου και έχει για ακόμα 1 μήνα nova και μετά πάει ΟΤΕ) και προσπαθούσα να βάλω το 2ο στον Eurobird. Ο Hotbird ήταν καμπάνα αλλά το 2ο δεν μπορούσα με τίποτα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι το παράκεντρο LNB μπαίνει στην αντίθετη μεριά από αυτή που είναι ο δορυφόρος. Το πιάτο του είναι 1μ και τα 2 LNB είναι κανονικού μεγέθους.

ΥΓ: Συγνώμη αν είμαι Off Topic.

Για τον ΟΤΕ το lnb θα το βαλεις δεξια οπως το βλεπεις απο μπροστα το πιατο(εχε υποψη σου οτι οι δυο θεσεις ειναι πολυ κοντινες και αυτο θελει προσοχη στο στυριγμα για τον Eurobird 9e οπως επισης την στροφη του lnb), ριξε μια ματια στη φωτο στο παρακατω λινκ

http://multifeed-set-ups.blogspot.com/

Last edited:
απο διαφορες εγκαταστασεις που εκανα αυτο τον καιρο λογω οτε-tv μπορω να πω οτι ο καλυτερος συνδιασμος ειναι να κεντραρεις τον eurobird και να πιανεις παρακεντρα τον hotbird...σε κατοπτρο 80cm
το πεδιομετρο μου ομως δεν με βοηθαει και πολυ ομως γιατι ειναι το horizon hdsm το πρωτο και δεν πιανει dvbs-2 που ειναι και οι συνχοτητες του οτε.οποτε τον eurobird τον πιανω σαν δορυφορο με αλλη συχνοτητα...
εμφαση δινω να πιανει καλυτερα ο οτε μιας και ο δεκτης κανει κατι κουλα και θελει πολυ σημα ειδικα το βραδυ και με βροχη που πεφτει η ισχυς του δορυφορου.γενικα πολυ καλη δουλεια κανουνε και τα σλιμ lnb.αν και σε 1μετρο πιατο που εχει ο φιλος και τα απλα lnb θα κανουνε δουλεια
προσανατολιζομαι σε κανουριο πεδιομετρο και ειμαι αναμεσα στο sathero και στο trimax sm-3500 στο οποιο δεν ειμαι σιγουρος gia to dvbs-2
ενω το πρωτο εχει σιγουρα...

παντως με επαγγελματικο πεδιομετρο σε ενα φιλο για να του βαλω οτε ,μου εβγαλε την παναγια.πανω απο 6 ωρες εφαγα για να παιξει.80cm με ενα 1 lnb στις 9.0

να πιανω καρφι τον 9 πανω και μετα να πηγαινω κατω και να μου κατεβαζει καναλια το πεδιομετρο απο τον 10.πανω κατω οτι ναναι..δοκιμασα και ενα dreambox να κατεβαζει καποια καναλια.το βαζω στο καον 0 σημα.

μιλαμε για τρελο σπασιμο νευρων.με τα πολλα επαιξε ο καον πηγε σημα 20% και πηγα πανω και κουνησα το πιατο μεχρι να πιασει το μεγιστο ο δεκτης και ευτυχως τελειωσα.

ειναι τελικα δυσκολος ο eurobird?επειδη ειναι κοντα με τον 10?μηπως εβγαζε και 10 και 9 επειδη μπορει να μπερδευε transporder?

Last edited:
Για τον eurobird έχω και εγώ πρόβλημα, ενώ τον πιάνω με παράκεντρο lnb, δεν κατεβαινουν οι transponders του ΟΤΕ.
Το έχω λίγο παρξηλώσει βέβαια το σύστημα, είναι πιάτο 1.40 με κέντρο στις 19 και επτά lnb επάνω, έχω δίπλα στις 7 και στον Hotbird, και έτσι το lnb του Eurobird χωράει οριακά να μπει και χωρίς πολλές δυνατότητες μετακίνησης. Παρόλα αυτά πιάνει και κάποιες συχνότητες του 10, κατεβάζει και αρκετούς transponders, αλλά δυστυχώς όχι αυτούς του ΟΤΕ.

Περίεργο μου φαίνεται. Με κέντρο 23,5 λαμβάνω άνετα και πλήρως eurobird 9 (σε gibertini 1,25*1,34). Δοκίμασες να βάλεις χειροκίνητα τις συχνότητες του πακέτου;

Re: Απάντηση: Πεδιόμετρο...

Δοκίμασες να βάλεις χειροκίνητα τις συχνότητες του πακέτου;

Ναι, και οι συχνότητες υπάρχουν μέσα.. Δεν ξέρω, ίσως η στενότητα του χώρου, ίσως το λαμάκι της βάσης που είναι λίγο περίεργα στραβωμένο.
Είχα σχετική κουβέντα με ένα τεχνικό τις προάλλες και μου είπε ότι και αυτός έχει μικροπροβλήματα στην σωστή ρύθμιση του lnb για τις συχνότητες του ΟΤΕ στις 9. Είμαι ΒΑ, θράκη, αν έχει κάποια σημασία..
Είδα επίσης στο Lyngsat ότι η συχνότητα 12111 έχει FEC 3/5. Είναι τυπογραφικό λάθος; Σε dbox δεν βρίσκω τέτοια επιλογή για να τη διαλέξω.

Το Lnb γα τις 9 είναι το δεύτερο από δεξια..

Γεια σας παιδια
διαβαζω ολες τις αποψεις σας και θα ηθελα μια βοηθεια.
αγορασα εδω και καιρο αυτο το πεδιομετρο απο εβαυ.
http://www.ebay.co.uk/itm/Digital-S...?pt=Motoren_Positionierer&hash=item4aaacb46b3
απο τοτε οσες φορες και αν προσπαθησα δεν καταφερα να το δουλεψω.απο οσο εχω ψαξει πρεπει να ειναι κλωνος του 6906.του περασα και ενα φιρμαςαρε που ειχα βρει στο νετ αλλα παλι τπτ.
οι αποριες επικεντρωνονται στο που μπορω να βρω τις συχνοτητες για τον hotbird αλλα και για hellasat να τις περασω , αλλα και πως ακριβως δουλευει?που ακριβως θα κανω αναζητηση του δορυφορου?
ειμαι ασχετος τελειος με το αντικειμενο.οταν αγορασα το μηχανημα ηθελα να βαλω hotbird δεν τα καταφερα και τελικα εφερα τεχνικο.τωρα θελω να το πεδεψω λιγο και να βαλω μονος ενα πιατο στις 39 αν τα καταφερω!!!!
Ευχαριστω οποιον αντεξε να διαβασει ολα αυτα που εγραψα.

Τελικά δεν έχω καταλάβει εάν είναι πιο πρακτικό είναι να έχεις ένα πεδιόμετρο τύπου satlink η trimax με display, με αζιμούθιο, spectrum analyzer κ.τ.λ ή κάτι σαν το sathero το οποίο είναι γρήγορο βολικό (dvb s2, nit). Παρακαλώ τη γνώμη σας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πεδιόμετρο...

Γεια σας παιδια
διαβαζω ολες τις αποψεις σας και θα ηθελα μια βοηθεια.
αγορασα εδω και καιρο αυτο το πεδιομετρο απο εβαυ.
http://www.ebay.co.uk/itm/Digital-S...?pt=Motoren_Positionierer&hash=item4aaacb46b3
απο τοτε οσες φορες και αν προσπαθησα δεν καταφερα να το δουλεψω.απο οσο εχω ψαξει πρεπει να ειναι κλωνος του 6906.του περασα και ενα φιρμαςαρε που ειχα βρει στο νετ αλλα παλι τπτ.
οι αποριες επικεντρωνονται στο που μπορω να βρω τις συχνοτητες για τον hotbird αλλα και για hellasat να τις περασω , αλλα και πως ακριβως δουλευει?που ακριβως θα κανω αναζητηση του δορυφορου?
ειμαι ασχετος τελειος με το αντικειμενο.οταν αγορασα το μηχανημα ηθελα να βαλω hotbird δεν τα καταφερα και τελικα εφερα τεχνικο.τωρα θελω να το πεδεψω λιγο και να βαλω μονος ενα πιατο στις 39 αν τα καταφερω!!!!
Ευχαριστω οποιον αντεξε να διαβασει ολα αυτα που εγραψα.
Φίλε μου, αυτό το πεδιόμετρο έχω και εγώ και είμαι υπέρ ευχαριστημένος!
Δεν έχω περάσει κανένα firmware.
Συχνότητες από το king Of Sat.net
Για αναζήτηση, όπως στην φωτογραφία που λέει AUTO SCAN.

Ψάξτο λίγο παραπάνω... το πεδιόμετρο αυτό είναι πανεύκολο και δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μόνο μία φορά μου έκανε κάτι τρελό. Είχα περάσει μία-μία τις συχνότητες σε διάφορους δορυφόρους
και όταν το άνοιξα την επόμενη μέρα, μου είχε κάνει εργοστασιακή επαναφορά στα πάντα!!!

297565966_888.JPG

Απάντηση: Re: Πεδιόμετρο...

Τελικά δεν έχω καταλάβει εάν είναι πιο πρακτικό είναι να έχεις ένα πεδιόμετρο τύπου satlink η trimax με display, με αζιμούθιο, spectrum analyzer κ.τ.λ ή κάτι σαν το sathero το οποίο είναι γρήγορο βολικό (dvb s2, nit). Παρακαλώ τη γνώμη σας.
Έχω το Satlink 6906 και το πήρα γιατί δεν ήθελα να δώσω πολλά χρήματα. Το πήρα από χόμπι και δεν μετάνιωσα καθόλου.
Αν δεν είχα πρόβλημα με χρήματα? Θα έπαιρνα το καλύτερο Satlink που να είναι και DVB-S2 HD, να έχει spectrum, αλλά και DVB-T με εικόνα.

Το spectrum βολεύει να βλέπεις με μία ματιά, πολλές συχνότητες μαζί και την μεταβολή που γίνεται όταν πειράζεις το πιάτο, το LNB, κλπ.
Η εικόνα είναι κάτι χρήσιμο. Άλλους δεν τους νοιάζει καθόλου και μόνο με τις μπάρες είναι ευχαριστημένοι. Εγώ πλέον την συνήθισα και την θέλω.
ΝΙΤ δεν έχω. Αν είχα θα το χρησιμοποιούσα. Δεν μπορώ να πω όμως πως μου λείπει. Δεν το έχω και "δεν με νοιάζει".

Γενικά... ΟΛΑ είναι μια συνήθεια.
Εγώ έψαξα για διάφορα πεδιόμετρα πριν το πάρω και για τον χαρακτήρα τον δικό μου έκανα σίγουρα την καλύτερη επιλογή.

NIT καλο ειναι να εχει, το spectrum του Trimax ειναι οντως καλο και real time. Το Trimax θεωρειστε το σαν το φτηνοτερο επαγγελματικο που μπορεις να αγορασεις.

εγω ειμαι σε διλημμα...
τα τελευταια χρονια κανω εγκαταστασεις με το horizon hdsm το πρωτο...το οποιο με εχει βολεψει αφανταστα
λογω φορητοτητας,αυτονομιας και ευκολιας...
λογω ομως οτι δεν πιανει ομως συχνοτητες dvbs-2 λεω να παω σε κατι καλυτερο.
προσανατολιζομαι στο sathero sh200..που ειναι και φθηνο μιας και το αντιστοιχο horizon εχει 600 ευρω περιπου,,,
κοιταγα και το trimax sm-3500 αλλα νομιζω δεν εχει dvbs-2...οποτε καλο και φθηνο ειναι το sathero...
εχει καποιος να προτεινει καποιο καλυτερο?

Γιατί χρειάζεται ένα πεδιόμετρο να μπορεί να δει dv-bs2 συχνότητες? Την σκόπευση την κάνουμε και με dvb-s συχνότητα...ίσως όταν αυτές εκκλείψουν τελείως (πράγμα απίθανο για τα επόμενα χρόνια) να είναι απαραίτητο! Δε λέω, ωραίο είναι να υπάρχει σαν δυνατότητα, αλλά όχι απαραίτητο!

Χρειάζεται τουλάχιστον λόγω του πακέτου του ΟΤΕ (για την εύρεση του καλύτερου δυνατού σήματος στις συχνότητές του).

Χρειάζεται τουλάχιστον λόγω του πακέτου του ΟΤΕ (για την εύρεση του καλύτερου δυνατού σήματος στις συχνότητές του).
ετσι ειναι οπως τα λεει ο φιλος σεραφειμ.
πχ σημερα σε μια εγκατασταση αλλα ελεγε το οργανο και αλλα ο δεκτης σε ολες τις συχνοτητες του οτε,
ασε που ο δεκτης ειναι οτι να ναι στη ενδειξη σηματος.σε μια εγκατασταση μου κατεβασε καναλια και στο σημα ειχε ποιοτητα μηδεννννν.
γενικως παντως θα με βολευε το dvbs-2.περνας τις 4 συχνοτητες του οτε και κοιτας να πιασεις πρωτα σαυτες τις μεγιστες τιμες.ο πελατης πληρωνει και θελει να βλεπει αδειαλειπτα τα καναλια του οτε,σε οσους ανεφερα για τα υπολοιπα καναλια του δορυφορου μου ειπανε μην με μπερδευεις

Ναι, δε διαφωνώ σ'αυτό, απλά αναρωτιέμαι, δε μπορεί να γίνει η σκόπευσγ σε κάποια sd συχνότητα του ΟΤΕ?

Παντως να αναφερω το First Strike FS1 εχει δυνατοτητα για dvb-s2 αλλα χωρις να σου βγαζει το lock. Μπορειτε δηλαδη να βρειτε τον δορυφορο με ενα sd αναμεταδοτη και μετα να γυρισετε σε εναν του οτε ωστε να κανετε περαιτερω ρυθμιση

The FS1 is made for MPEG2 signals but has the ability to detect other signals. See the chart below.

MPEG2 SD Signal / Quality / Lock
MPEG2 HD Signal / Quality / Lock
MPEG4 SD Signal / Quality
MPEG4 HD Signal / Quality
Digicipher Signal / Quality
Digicipher 8psk Signal / Quality