Πεδιόμετρο...

Συμπατριωτάκη αυτό ακριβώς είχα περιγράψει σε παλαιότερο post μου και ανέφερε και ο φίλος mouse. Το SATHERO μπορεί να μην είναι επαγγελματικό(περισσότερο μοιάζει με παιχνίδι με πράσινη οθόνη) αλλά έχει το κάτι που σε βοηθάει στη στιγμή που το χρειάζεσαι(πχ ΝΙΤ). Δεν λέω ότι τα υπόλοιπα δεν είναι καλά αλλά χρησιμοποιείς εκείνο που σε εξυπηρετεί.Εαν δεν καταφέρω κάτι με το sathero τότε παίρνω το Promax HD ή το UNAHOM.
πατριδα εγω παντως θα πουλησω και τα δυο μου οργανα και λεω να παρω το horizon hdsm hd-s2 που ειναι πολυ καλο απο οτι το ειδα.
οποτε sathero και horizon θα πανε για πουλημα,ουσιαστικα οπως προανεφερα το sathero μου ειναι αχρηστο εκτος απο μια φορα που με βοηθησε το nit που εχει.

Stivi1981 καλή επιτυχία τότε στην πώληση των παλαιών,
και καλή αγορά του καινούργιου που είναι και αστέρι (μου φαίνεται το είχα δει σε κάποια έκθεση-electronica) απλά για Ελλάδα και ημιεπαγγελματικό ήταν λίγο ακριβούτσικο.

ναι οτι ειναι λιγο ακριβουτσικο ειναι αλλα αν δουλεψεις καποιο απο τα horizon θα δεις οτι τα αξιζει τα χρηματα του..
να φανταστεις με το παλιο που εχω horizon hdsm κανω εγκαταστασεις με κλειστα ματια σε χρονο μηδεν.
αλλα λογω dvb-s2 πρεπει να παρω αλλο οργανακι...για να ειμαι πιο σιγουρος..
προς το παρων κανω την δουλεια μου και με το παλιο οργανο.
ευχαριστω και χαρηκα που τα ειπαμε

Θα ήθελα να μου προτείνει κάποιος ένα πεδιόμετρο για τα επίγεια ψηφιακά κανάλια. Σκοπεύω να διορθώσω τα κακώς κείμενα στην πολυκατοικία που μένω και θεωρώ ότι θα μου είναι αρκετά χρήσιμο ένα τέτοιο όργανο. Μιλάμε πάντα για ένα αξιόλογο ερασιτεχνικό μηχανάκι.

Απάντηση: Re: Πεδιόμετρο...

Αυτο που του προτεινεις ειναι απλα μια τηλεοραση!

Ο φιλος ζητησε πληροφοριες για επιγειο πεδιομετρο μερικες προτασεις

SATLINK WS 6905

Emitor DIGIAIR dB

iNETFINDER TF-203 DVB-T

Re: Απάντηση: Re: Πεδιόμετρο...

Αυτο που του προτεινεις ειναι απλα μια τηλεοραση!

Ο φιλος ζητησε πληροφοριες για επιγειο πεδιομετρο μερικες προτασεις

SATLINK WS 6905

Emitor DIGIAIR dB

iNETFINDER TF-203 DVB-T
καλυτερα να μας πει ο φιλος darios και ποσα χρηματα περιπου διαθετει

φιλε στελιο και τα 3 πεδιομετρα ειναι mpeg2,μονο το σατλινκ 6905 βρισκει mpeg4 αλλα μονο σημα και οχι εικονα

Φιλε stivi με πρόλαβες αυτό ήθελα να ρωτήσω .. εάν βρίσκει mpeg4 και τα αποκωδικοποιεί. Περίπου το badget στα 150 euro..

Φιλε stivi με πρόλαβες αυτό ήθελα να ρωτήσω .. εάν βρίσκει mpeg4 και τα αποκωδικοποιεί. Περίπου το badget στα 150 euro..

το satlink δειχνει κανονικα σημα στα mpeg4 αλλα εικονα δειχνει μονο στα mpeg2..κοιτα εδω στο λινκ που το λεει
http://www.ptm-sat.gr/epigeio-psifiako-pediometro-dvbt-satlink-ws-6905-p-257.html
τωρα για mpeg4 επιγειο που να δειχνει και εικονα θα το ψαξω γιατι προς το παρων λογω περιοχης δεν μου εχει χρειαστει,οταν ερθουνε με το καλο τα ψηφιακα θα παρω και εγω ενα

Παρε την τηλεοραση, μια χαρα ειναι για την ρυθμιση επιγειας κεραιας, δεν εχεις να κανεις με μοιρες και ανυψωση. Μια φορα θα το χρησιμοποιησεις ουτως η αλλως και θα σου μεινει και για οποια αλλη χρηση σαν TV και μονιτορ με av in. Εχει καλη ευαισθησια, πιανει και με την εσωτερικη κεραια που σου δινει η συσκευασια και σου βγαζει και μπαρες για το σημα και την ποιοτητα στην αναζητηση (που μπορει να ειναι ανα καναλι η ανα συχνοτητα).

Ελατε τωρα, εμεις απο επαρχια το ξερουμε καλα το αθλημα της επιγειας κεραιας. Πατεντες ολοκληρες καναμε για να πιανει η ΥΕΝΝΕΔ.

Αν το θες απλά για να ρυθμίσεις μόνο την κεραία σου τότε πιστεύω δεν αξίζει να πάρεις πεδιόμετρο.
Με έναν δέκτη SD + μια τηλεόραση κάνεις δουλειά.

Βέβαια μου έχουν τύχει 2-3 περιπτώσεις που χωρίς το πεδιόμετρο (Horizon HDTM Plus) δεν θα εντόπιζα 100% το πρόβλημα.
Και αυτό χάρη στη μέτρηση BER με τα αστεράκια που έχει. Γιατί μπορεί η ένταση σήματος και το MER να είναι τέλεια, αλλά το BER όχι.
Πραγματικά το συγκεκριμένο πεδιόμετρο με έχει σώσει και αξίζει τα λεφτά του.

Αν πάντως προσέξεις να έχεις καλή κεραία, καλό καλώδιο από την κεραία στον ενισχυτή, ενισχυτής τόσο μεγάλος όσο χρειάζεται για να μην μπουκώνει το σήμα και τέλος σωστά τερματισμένα καλώδια στο splitter και στις πρίζες στο σπίτι όλα κομπλέ, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα.

Να έχεις υπόψη σου ότι η κεραία θέλει ιδιαίετρη προσοχή. Αν ξεκινάει κακό σήμα από την κεραία τότε ότι και να κάνεις μετά δεν το φτιάχνεις. Γιαυτό δώσε ιδιαίτερη βάση στο θέμα κεραίας.

Last edited:
Βασικά το πρόβλημα μου είναι άλλο. Ως ο μόνος που κατέχω, έχω αναλάβει το εξής έργο. Αποφασίσαμε στην πολυκατοικία να κάνουμε μια εκ νέου σωστή κεντρική εγκατάσταση TV+SAT, ώστε κάθε διαμέρισμα να είναι κατά κάποιο τρόπο ανεξάρτητο. Η πολυκατοικία έχει 6 ορόφους και δώδεκα διαμερίσματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο κεντρική εγκατάσταση TV. Από τον κεντρικό ενισχυτή το τηλεοπτικό σήμα εισάγεται σε ένα splitter με 9 εξόδους και καταλήγει σε διαμερίσματα (9 καλώδια 12 διαμερίσματα?). Ο σκοπός μου είναι στην πρώτη φάση να δω τι συμβαίνει με την καλωδίωση για αυτό λέω ότι μάλλον θα με βοηθήσει ένα πεδιόμετρο. Στην συνέχεια θέλω να υλοποιήσω την εγκατάσταση με multiswitch. Πρόσφατα ζητήσαμε μία προσφορά από έναν επαγγελματία ο οποίος έκανε μία μελέτη
( 2 δευτερόλεπτα στο μυαλό του ) και αποφάνθηκε να μας βάλει ένα δορυφορικό πιάτο σε κάθε διαμέρισμα στο μπαλκόνι και να του δώσουμε έκαστος 200 ευρώ. Αυτά........

darios said:
και αποφάνθηκε να μας βάλει ένα δορυφορικό πιάτο σε κάθε διαμέρισμα στο μπαλκόνι και να του δώσουμε έκαστος 200 ευρώ. Αυτά........
Θα μπορούσε να σας βάλει και παραπάνω πιάτα ( ρυχά , βαθιά , γλυκού, καφέ ) ανα διαμέρισμα. Τυχεροί είσαστε !!:bigcry: :flipout::violent-smiley-030:

Last edited by a moderator:
Αυτό το 9 καλώδια 12 διαμερίσματα είναι λίγο πρόβλημα, οπότε σε πρώτη φάση όπως είπες θα πρέπει να τσεκάρεις την καλωδίωση.
Ή ρωτάς τον ηλεκτρολόγο που τα πέρασε, ή αν δεν έχεις επαφή με τον ηλεκτρολόγο (το πιο συνηθισμένο) τα τσεκάρεις μόνος με γεννήτρια και άνοιγμα πριζών.

Μετά βάζεις ένα κοινό πιάτο και πολυδιακόπτη όπως σωστά είπες.
Το θέμα εδώ είναι πόσους και ποιούς δορυφόρους θα βάλεις? Μόνο Nova? Μόνο OTE? Και τα 2? Αλλά αν βάλεις και τα 2 θα παίζουν 100% και τα 2 χωρίς κανένα πρόβλημα μέσα από πολυδιακόπτη? Ή άλλος μπορει να μη θέλει αυτά αλλά τα ελεύθερα κανάλια από Astra 1 ή Astra 2.

Ακόμα αν σε κάθε διαμέρισμα κατεβαίνει ένα καλώδιο και μετά πάει σε σειρά και σε άλλες πρίζες, τότε δεν θα μπορείς να βλέπεις ταυτόχρονα δορυφορική σε όλες τις θέσεις στο διαμέρισμα. Ακόμα οι πρίζες θα πρέπει να είναι TV-RADIO-SAT για να αφήνουν να περνάει και το δορυφορικό σήμα.

Το 12 πιάτα - ένα σε κάθε διαμέρισμα δεν το σχολιάζω καν...

Last edited:
Δοκιμασα και εγω το satlink ws6906,και μπορω να πω οτι ειναι πολυ καλο,με διευκολυνε πολυ αφου βρηκα τον δορυφορο να καταφερω να βγαλω το μεγιστο σημα,και ειδικα και με την περιστροφη του lnb,εκει η διαφορα στην μπαρα ληψης ποιοτητας σηματος ειναι τεραστια.Και μια ερωτηση,με ενα κατοπτρο 90εκ.στοχευσα τον Eurobird 28.5E,το lnb που εχω ειναι 0,7db(ναι το ξερω αρχαιο),ο δεκτης κατεβαζει καμποσα καναλια,αλλα οχι την συχνοτητα του μουσικου The Vault,λετε αν αλλαξω lnb να δω διαφορα ή τσαμπα ιστορια;

Το lnb καλό είναι να το αλλάξεις έτσι κι αλλιώς. Τώρα με τέτοιο κάτοπτρο (και μόνο εάν 90 cm είναι η μικρή διάμετρος) ίσως στην Κέρκυρα να μπορούσες να κάνεις κάτι (αλλά και πάλι δύσκολα).

θελω να ευχαριστησω την εταιρια ptm sat για την εξαιρετικη κάλυψη στην εγγυηση της μπαταριας ενος satlink ws6902 , καθως την πρωτη φορα αντικατεστησε πληρως το πεδιομετρο ( πριν 3 μηνες ) και πριν σημερα μετα απο τηλεφωνο μου , εστειλε με δικια της χρεωση μια νεα μπαταρια .
το καλο να λέγεται και πλεον ειμαι σιγουρος οτι καλα εκανα και αγορασα απο την ελλαδα το εν λογω μηχανημα καθως αν το ειχα αγορασει απο την κινα και ειχα προβλημα ηδη θα ειχα πληρωσει την διαφορα στα μεταφορικα .
για αλλη μια φορα μπραβο τους .