Πείτε μου αν κάνω λάθος

13 March 2007
688
Βόλος
Παλιότερα είχαμε την επιλογή καθότι υπήρχαν διαφορετικές συνδέσεις ήχου και εικόνας, να μην ασχολούμαστε με την επιλογή πηγής από τον ενισχυτή έτσι ώστε να γλιτώνουμε και κάποια χρήματα. Π.χ Είχα στην κατοχή μου εναν ενισχυτή δίχως HDMI, βέβαια "έβγαζα" μια χαρά τον ήχο μου από την Οπτική- τώρα με αυτά τα Bitstream, DTS-HD, κ.α που περνούν μόνο από HDMI, καθώς και τα παλιό 3D συστήματα- είμαστε υποχρεωμένοι να ανανεώνουμε τους ενισχυτές μας ωστε να τα "πάρουμε" ή εμένα μου φαίνεται;

Μπορεις να κανεις τη δουλεια σου με ενα παλιοτερο ενισχυτη, αρκει να εχει 5.1 ή 7.1 input και να κανει η πηγη την αποκωδικοποιηση των νεων format ηχου (ενα blu ray πχ me 7.1 out).

Ακομα εχω τον 5.1 ενισχυτη που ειχα αγορασει το 1999.
Δεν αλλαξα ουτε οταν βγηκαν οι 7.1, ουτε οταν βγηκαν οι DTS 96, ουτε οταν βγηκαν αυτοι με HDMI, ουτε οταν βγηκαν αυτοι με DTS-MA, ουτε οταν βγηκαν αυτοι με HDMI 1.4a ( 3D compatible), ουτε αυτοι με 7.2 ή 9.1, ουτε και θα αλλαξω πριν κανει αποσβεση ο ενισχυτης μου.

Αν ηταν να αλλαζω καθε λιγο και λιγακι τοτε μαλλον δεν θα με απασχολουσε το να απολαυσω καποιες ταινιες, μουσικη, κτλ αλλά το να ειμαι καταναλωτης.

Διαφορετικα αν αλλαζα καθε λιγο και λιγακι, και ημουν και γενναιοδωρος ως προς αυτη την καταναλωτικη μου μανια τοτε:
τηλεοραση... 2000
πολυκαναλο ηχοσυστημα με ηχεια, καλωδια και λοιπα, κομπλε... 2900
bluray 3D... 280
Καλωδια HDMI και λοιπα, πολυμπριζα... 100
τηλεκοντρολ...
HTPC... 800
και βαλε...
...και ολα αυτα επι τρεις φορες, ή τοσες οσες θα με ειχε πιασει η καθε αλλαγη προς το "καλυτερο".

Εχεις αναλογιστει ποσες φορες μπορεις να πας στον κινηματογραφο (2 ατομα) με αυτα τα χρηματα;
Χωρις να εχεις βαλει δοσεις και μπελα;

Εγω το εχω αναλογιστει.
Και ουδεποτε εδωσα ουτε τα μισα απο αυτα τα χρηματα για την αγορα τους.
Μερικα τα προσπερασα κιολας. Οπως την αγορα bluray, dvd recorder, dvd player, τηλεχειριστηρια και λοιπα αχρηστα κατα την γνωμη μου.

Αν λοιπον κρατας ενα αυτοκινητο καποια χρονια, ενα ψυγειο, μια κουζινα και γενικα σεβεσε τον κοπο που εκανες για να βγαλεις καποια χρηματα τοτε θα κρατησεις τον ενισχυτη σου.
Αφου ακομα και σημερα μπορεις να τον συνδεσεις με υπαρχουσες συσκευες αφου ακομα διαθετουν ψηφιακη εξοδο, οπτικη ή ομοαξονικη.

Ολα αυτα αλλαζουν αν εισαι απο αυτους που απευθυνεται η εκφραση "μαζι τα φαγαμε".
Αν ομως δεν εισαι το μονο που αλλαζει ειναι το φουσκωμα της πιστωτικης.
-Δεν εχω καν...

Αυτο βεβαια το μηνυμα δεν απεθυνοταν σε εσενα. Απλα ηταν αφορμη.
Μιας και εσυ εισαι απο αυτους που σκεφτονται, αναρωτιουνται, τι εγιναν τα χρηματα τους.
Που εδωσες, πηρες καποιες ωρες απολαυσης και τωρα σκεφτονται τροπους να σε πεισουν να δωσεις ξανα για λιγες ακομα ωρες απολαυσης, κοκ.
Αλλά δεν μασας απο οτι φαινεται.

Δεν αλλαξα ουτε οταν βγηκαν οι 7.1, ουτε οταν βγηκαν οι DTS 96, ουτε οταν βγηκαν αυτοι με HDMI, ουτε οταν βγηκαν αυτοι με DTS-MA, ουτε οταν βγηκαν αυτοι με HDMI 1.4a ( 3D compatible), ουτε αυτοι με 7.2 ή 9.1, ουτε και θα αλλαξω πριν κανει αποσβεση ο ενισχυτης μου.

Αν ηταν να αλλαζω καθε λιγο και λιγακι τοτε μαλλον δεν θα με απασχολουσε το να απολαυσω καποιες ταινιες, μουσικη, κτλ αλλά το να ειμαι καταναλωτης.

Διαφορετικα αν αλλαζα καθε λιγο και λιγακι, και ημουν και γενναιοδωρος ως προς αυτη την καταναλωτικη μου μανια τοτε:
τηλεοραση... 2000
bluray 3D... 280
τηλεκοντρολ...
HTPC... 800
και βαλε...
...και ολα αυτα επι τρεις φορες, ή τοσες οσες θα με ειχε πιασει η καθε αλλαγη προς το "καλυτερο".

Εχεις αναλογιστει ποσες φορες μπορεις να πας στον κινηματογραφο (2 ατομα) με αυτα τα χρηματα;

Εγω το εχω αναλογιστει.
Μερικα τα προσπερασα κιολας. Οπως την αγορα bluray, dvd recorder, dvd player, τηλεχειριστηρια και λοιπα αχρηστα κατα την γνωμη μου.

Αν λοιπον κρατας ενα αυτοκινητο καποια χρονια, ενα ψυγειο, μια κουζινα και γενικα σεβεσε τον κοπο που εκανες για να βγαλεις καποια χρηματα τοτε θα κρατησεις τον ενισχυτη σου.
Αφου ακομα και σημερα μπορεις να τον συνδεσεις με υπαρχουσες συσκευες αφου ακομα διαθετουν ψηφιακη εξοδο, οπτικη ή ομοαξονικη.

Ολα αυτα αλλαζουν αν εισαι απο αυτους που απευθυνεται η εκφραση "μαζι τα φαγαμε".
-Δεν εχω καν...
Ετσι ακριβώς
:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Πείτε μου αν κάνω λάθος

τηλεοραση... 2000
bluray 3D... 280
τηλεκοντρολ...
HTPC... 800
και βαλε...

Εγω το εχω αναλογιστει.

-Δεν εχω καν...

Αυτα που λες, προυποθετουν οτι εισαι ικανοποιημενος με την εμπειρια που εχεις απο τα Ελληνικα σινεμα. Αν ναι, προφανως δεν σε πολυ ενδιαφερει η audio/video τεχνολογια.
Εδω μεσα ομως, ειμαστε ενα κατ'αρχην τεχνολογικο φορουμ, που δεν αρκουμαστε στο να δουμε μια ταινια ή να ακουσουμε καποια μουσικη, αλλα θελουμε να το κανουμε με τις καλυτερες δυνατες συνθηκες.
Εκει μπαινει η παραμετρος των μοντερνων A/V μηχανηματων: Αν το αντεχει η τσεπη σου, μπορεις να δημιουργησεις σπιτι σου πολυ καλυτερες συνθηκες θεασης/ακροασης απο εναν κινηματογραφο, ωστε να απολαυσεις τις αγαπημενες σου ταινιες ακομα πιο πολυ.
Το χομπι μας δεν στοχευει στην εξοικονομηση χρηματων απο τις επισκεψεις στο σινεμα, αλλα στην μεγαλυτερη πιστοτητα ως προς την αναπαραγωγη του κινηματογραφικου/μουσικου υλικου... Το οτι κοστιζει, αδρα πολλες φορες, ειναι προφανες και φυσικα σε περιοδους οικονομικης κρισης, χομπυ σαν το δικο μας περνούν στο περιθωριο. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι ενας av χομπιστας ειναι απο αυτους που "τα εφαγαν" με τον Παγκαλο. Αντιθετως, η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι φυσιολογικοι ανθρωποι με παθος για την τεχνολογια και οχι ξεροι "καταναλωτες"...

Re: Απάντηση: Re: Πείτε μου αν κάνω λάθος

Αυτα που λες, προυποθετουν οτι εισαι ικανοποιημενος με την εμπειρια που εχεις απο τα Ελληνικα σινεμα. Αν ναι, προφανως δεν σε πολυ ενδιαφερει η audio/video τεχνολογια.
Εδω μεσα ομως, ειμαστε ενα κατ'αρχην τεχνολογικο φορουμ, που δεν αρκουμαστε στο να δουμε μια ταινια ή να ακουσουμε καποια μουσικη, αλλα θελουμε να το κανουμε με τις καλυτερες δυνατες συνθηκες.
Εκει μπαινει η παραμετρος των μοντερνων A/V μηχανηματων: Αν το αντεχει η τσεπη σου, μπορεις να δημιουργησεις σπιτι σου πολυ καλυτερες συνθηκες θεασης/ακροασης απο εναν κινηματογραφο, ωστε να απολαυσεις τις αγαπημενες σου ταινιες ακομα πιο πολυ.
Το χομπι μας δεν στοχευει στην εξοικονομηση χρηματων απο τις επισκεψεις στο σινεμα, αλλα στην μεγαλυτερη πιστοτητα ως προς την αναπαραγωγη του κινηματογραφικου/μουσικου υλικου... Το οτι κοστιζει, αδρα πολλες φορες, ειναι προφανες και φυσικα σε περιοδους οικονομικης κρισης, χομπυ σαν το δικο μας περνούν στο περιθωριο. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι ενας av χομπιστας ειναι απο αυτους που "τα εφαγαν" με τον Παγκαλο. Αντιθετως, η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι φυσιολογικοι ανθρωποι με παθος για την τεχνολογια και οχι ξεροι "καταναλωτες"...

Απλά ο φιλος λεει το αυτονόητο.
Ολοι εδώ σάφως είναι σίγουρα άνθρωποι με πάθος και τάση πρός την τεχνολογία αλλα επίσης σίγουρα, οι αλλαγές στον τομέα της εικόνας τουλάχιστον ειναι καταιγιστικες και εν όψη ΔΝΤ οι πιο πολύ απο εμάς -φυσιολογικοί άνθρωποι- δεν εχουμε την οικονομική δυνατοτητα να αλλαζουμε ΑV-ΑΜΡ καθε 8μήνες.

Το πως θα χαλάσει κάποιος τα λεφτά του είναι καθαρά θεμα της οικονομικής του άνεσης , της καταναλωτικής μανίας, της προσωπικής του ματαιοδοξίας (να έχει ο,τι πιο μοντερνο κυκλοφορεί) και το πιο σημαντικό το πόσο αγαπά το χομπι του .

Απο κει και μετά τιποτα δεν είναι αχρηστο. Δεν μπορουμε να κατηγορουμε τις εταιρίες που εξελίσονται και παράγουν ολο και πιο πληρη μηχανήματα. Παντα υπάρχουν εναλλακτικές με κάποιους συμβιβασμους. ΕΠειδή ο αρχικός ποστερ αναφέρθηκε σε ενισχυτές, προφανώς πρέπει να βλέπουμε και τα θετικά της όλης ιστορίας. Καταρχάς ξεπουλουνται συνεχώς μτχ διαμαντια. Δευτερον πολυ χαμηλές τιμες στα τελευτα κομάτια, παρα πολύ χαμηλές σε παλαιότερα κομάτια 2ετιας/3ετιας.

Εγω προσωπικά δεν πιστεύω παντως ότι τρέχουν τοσο γρήγορα οι εξελίξεις.
Δηλαδή το 8 μηνες που έγραψε ο προηγούμεος, είναι κατι παραπάνω απο υπερβολικό. Συγκεκριμένα οι φετινοί ενισχυτες εκτός απο κάτι φρου-φρου και αρωματα (συμβατότητα με δικτυα,Iphone & νεοτερα room correction ) δεν προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο.

Πολύ σημαντικό είναι να μην μιζεριάζει κάποιος επειδή δεν έχει ό,τι βλέπει στην "βιτρίνα" ειτε ειναι αμαξι ,είτε ενισχυτής, ειτε παπουτσι.

Αυτο που πρέπει όλοι να κάνουμε ανεξαρτήτως ΔΝΤ & οικονομικής κατάστασης ειναι να ζυγιζουμε τις επιθυμίες μας. Προφανώς αρκετά πράγματα δεν αξίζουν το κόστος της αναβάθμισης, πολύ περισσότερα είναι άχρηστα.

Το χομπυ ειναι χομπυ.
Η τσεπη μας τσεπη μας.
Ο καταναλωτισμος και οι ψευτικες αναγκες υπαρκτα.
Οι λοιπες υποχρεωσεις (οικογενεια, υγεια, κτλ) με προτεραιοτητα.
Η λογικη λογικη.

Μεσα σε ολα αυτα λοιπον εκεινο που ειπα ειναι οτι εχουμε (αγοραζουμε) οσο πρεπει.
Οχι οσο θελουν.
Αυτο ηταν το νοημα του μυνηματος.

Δεν νομιζω να διαφωνει κανεις σε αυτο παρα μονο οσοι χρωστανε σε πιστωτικες ποσά που αδυνατουν τωρα ή αργοτερα να πληρωσουν.
Ή οσοι πραγματικα ειναι απο αυτους που μαζι τα εφαγαν. Μην ξεχναμε τον αποτομο νεοπλουτισμο.

Αν λοιπον δεν ειναι καποιος απο τις δυο παραπανω κατηγοριες και εχει μυαλο στο κεφαλι του τοτε βαζει πανω απο το χομπυ του την λογικη.
Αλλιως παυει να ειναι χομπυ αλλά εμμονη, αρρωστια.

Βεβαια σε μια Ελλαδα που βγαινεις στον δρομο και βλεπεις μεσα στην τρελη κινηση της Αθηνας, με τους ανυπαρκτους δρομους, τζιπαρες των 90.000 ευρω, και σε τρελα ποσοστα υπερπολυτελη αυτοκινητα ανω των 60.000 ευρω, τοτε καταλαβαινεις πως δεν υπαρχει λογικη.

Αυτα για να μην λεμε οτι εχει σχεση η κριση.
Εκτος και αν παμε στο θεμα αν ολα αυτα μας οδηγησαν στην κριση.
Αν ο νεοπλουτισμος σχετιζεται με την ψηφοθηρια, την διαφθορα, κτλ.
Αλλά αυτο ειναι ενα αλλο θεμα απο μονο του.

Τελος δεν κατακρινω οσους αγοραζουν οσο αντεχει η τσεπη τους.
Μονο οσους δεν το αντεχει.

Το χομπυ ειναι χομπυ.
Η τσεπη μας τσεπη μας.
Ο καταναλωτισμος και οι ψευτικες αναγκες υπαρκτα.
Οι λοιπες υποχρεωσεις (οικογενεια, υγεια, κτλ) με προτεραιοτητα.
Η λογικη λογικη.

Μεσα σε ολα αυτα λοιπον εκεινο που ειπα ειναι οτι εχουμε (αγοραζουμε) οσο πρεπει.
Οχι οσο θελουν.
Αυτο ηταν το νοημα του μυνηματος. ......................................................
Έτσι ακριβώς. Συμφωνώ απόλυτα. Στα 51 μου, δεν είχα και δεν έχω πιστωτική, μόνο και μόνο επειδή ότι και να χρειαστώ, σίγουρα μπορεί να περιμένει μέχρι να είμαι έτοιμος. Παίζει βέβαια ρόλο και το πώς έχει μεγαλώσει ο καθένας. Για μένα, όταν χρωστάς κάτι, μέχρι να το ξεπληρώσεις, απλά δεν είναι δικό σου. Ε λοιπόν, δεν θα μπορούσα να το ευχαριστηθώ. Και κάτι ψιλά που υπαρχουν για λόγους υγείας, είναι σαν να μην υπάρχουν.
Τώρα που σταθεροποιήθηκαν τα πράγματα :flipout::flipout::flipout: και θα πάρουμε κάποιες αυξήσεις, εμείς οι δάσκαλοι :flipout::flipout::flipout::flipout: ίσως ανανεώσω κάτι. Με προγραμματισμό πάντα.
Καλημέρα σε όλους!

Δεν μπορώ να μην "ανακατευτώ" στην ωραία συζήτηση.
Για να συνφωνήσω με τον audiov και να επαυξήσω: Έχουμε άραγε συνειδητοποιήσει ότι είμαστε πλέον η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα στον κόσμο που αποκαλούμε δυτικό ή πολιτισμένο, η οποία δεν παράγει σχεδόν τίποτα. Οι δίπλα μας παράγουν Fiat, τρένα, αεροπλάνα. Οι παραδίπλα μας παράγουν Renault, Mirage, επίσης τρένα, επίσης αεροπλάνα. Δεν τελειώνει ο κατάλογος... Ακόμα και η πιό μικρές χώρες της ευρωζώνης -που αδυνατώ να καταλάβω πως είμαστε κι εμείς μέσα σ'αυτήν- παράγουν προϊόντα κορυφαία. Και εννοώ ΚΟΡΥΦΑΙΑ, και ο κατάλογος πάλι δεν τελειώνει: Zwan, Nestle, Nounou, Philips, ..., ..., ... Να πάμε στις πιό "κρύες" να απελπιστούμε: Volvo, Scania, Nokia, Erikson, Valmet, επίσης αεροπλάνα, επίσης τρένα. Στον πυρήνα (Γερμανία) φυσικά ντρέπομαι να πάω: Τόσο το σπίτι μας όσο και οι δρόμοι μας είναι γεμάτοι από AEG, Bosch, Siemens, Opel, WV και βέβαια Porsche και Mercedes. Είναι οι τζιπάρες που αναφέρει ο φiλος audiov.
Ενα μόνον ερώτημα, υπαρξιακό ίσως: Δικαιούμαι εγώ να προβληματίζομαι με τη ρύθμιση του YPAO και με το από ποιές συχνότητες και κάτω να στέλνω στο sub, όταν καταναλώνω ακόμα και κρεμύδια Αργεντινής..?
Δικαιούμαι να έχω Υamaha TDM και Yamaha RX-V ? (εχω πράγματι). Και Land Rover έχω. Που κάποιοι άλλοι που εμείς σνομπάρουμε, το παράγουν από τις αρχές του αιώνα, ενώ εμείς δεν παράγουμε ούτε το καπάκι της βαλβίδας του λάστιχου. Δικαιούμαι να μετέχω στο club μας και να πρήζω τους καλούς φίλους με τις ερωτήσεις και τις ατέλειωτες απορίες μου?

Πολύ φιλικά,
Τάσος.