ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ,ΘΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΑΝ ΦΕΤΟΣ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ,ΘΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΑΝ ΦΕΤΟΣ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Οι τιμές εκεί ευτυχώς είναι ακόμη λογικότατες, τώρα για Σποράδες μόνο η Aλόνησσος και η Σκύρος:grinning-smiley-043 επειδή ίσως ακόμη δεν τα έχει αγγίξει η λαίλαπα του τουρισμού, η Σκύρος ιδιαίτερα με τα πιο καθαρά νερά ου Αιγαίου, με πάρα πολύ καλό ψάρι και την κορυφαία Αστακομακαρονάδα ever:violent-smiley-030:

Ωπ, τσίμπησα Σίμο!

Για Σκύρο παιδιά ό,τι πληροφορία και βοήθεια θέλετε, εδώ!
Θα σας ενημερώσω για τα καλύτερα, ώστε να γλιτώσετε κ...ταβέρνες, δωμάτια-πρώην στάβλους και καφέ της σειράς (όχι ότι έχει και πολλά). Καθαρά νερά, γραφική χώρα, ωραία καφέ και μπαράκια, ψάρι, φοβερά τυροκομικά και κατσικάκι, εξαιρετικά διατηρημένος οχυρωμένος προϊστορικός οικισμός (προσφέρεται δωρεάν ξενάγηση και καφές σε όποιον με ειδοποιήσει), 2 μουσεία, πευκόδασος και βραχοτόπια (από όλα έχουμε).
Προτείνεται σε οικογένειες και χαλαρά ζευγάρια. Να την αποφύγουν όσοι θέλουν τρελή νυχτερινή χωή και μπαρότσαρκες, τρέντυ εμφανίσεις και "επώνυμους", καθώς και οι μπακουροπαρέες.
Βέβαια μη νομίζετε, και κει προσπαθούν να εκμεταλλευτούν όσο μπορούν. Με ενάμισι μήνα τουριστική σαιζόν πάνε να βγάλουν για όλο το χρόνο, αλλά υπάρχουν και επιχειρηματίες που τους κόβει και σέβονται τους πελάτες τους.

Αν κάποιος θέλει τηλέφωνα για κράτηση θέσης στο (ένα και μοναδικό) πλοίο (αυτοκίνητο ή μηχανή επιβάλλεται), για δωμάτια κλπ, ας μου πει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ,ΘΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΑΝ ΦΕΤΟΣ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠ

Το έχουν ξεφτιλίσει το θέμα πάντως..
Κάποτε πήγαν να μου πασάρουν κατεψυγμένο γαύρο για φρέσκο οι αθεόφοβοι...:violent-smiley-030:

παιδιά το καλύτερο φαγητό στο νησί είναι τα κρεατικά τους, για όσα νησιά έχουν ζώα. Πχ το κατσικάκι στη Σαμοθράκη ή τα παϊδάκια και τα κεμπάμπ στην Κεφαλλονιά. Άλλο πράμα. Ψαράκι καλύτερα από εκεί που ξέρουμε ή τελοσπάντων κάπου δίχως πολύ κίνηση που έχουμε όλες τις ενδείξεις ότι προέρχεται από την ντόπια ιχθυόσκαλα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ,ΘΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΑΝ ΦΕΤΟΣ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Οι τιμές εκεί ευτυχώς είναι ακόμη λογικότατες, τώρα για Σποράδες μόνο η Aλόνησσος και η Σκύρος:grinning-smiley-043 επειδή ίσως ακόμη δεν τα έχει αγγίξει η λαίλαπα του τουρισμού, η Σκύρος ιδιαίτερα με τα πιο καθαρά νερά ου Αιγαίου, με πάρα πολύ καλό ψάρι και την κορυφαία Αστακομακαρονάδα ever:violent-smiley-030:

Αλόνησος; :flipout:
Πλάκα κάνεις; Εκεί έτσι και πεινάσεις σου παίρνουν το σκάλπ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ,ΘΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΑΝ ΦΕΤΟΣ Κ

παιδιά το καλύτερο φαγητό στο νησί είναι τα κρεατικά τους, για όσα νησιά έχουν ζώα. Πχ το κατσικάκι στη Σαμοθράκη ή τα παϊδάκια και τα κεμπάμπ στην Κεφαλλονιά. Άλλο πράμα. Ψαράκι καλύτερα από εκεί που ξέρουμε ή τελοσπάντων κάπου δίχως πολύ κίνηση που έχουμε όλες τις ενδείξεις ότι προέρχεται από την ντόπια ιχθυόσκαλα.

Απ'όσο μπορώ να ξέρω για τα νησιά της περιοχής μας, τα περισσότερα αρνιά κατσίκια κ.λ.π είναι απο Αυστραλία!!!:slapface: :slapface: :slapface:

Οπότε καλύτερα να παίρνουμε κεφτεδάκια ντολμαδάκια και λοιπά άκια στο ταπεράκι και θα είμαστε μια χαρα!:flipout::BDGBGDB55: :flipout: :BDGBGDB55: :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ,ΘΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΑΝ ΦΕΤΟΣ Κ

Ποιόν σε σένα ...τον ΑΕΚτζή ε τί να πώ -bye-

Φίλε Eki, εγώ λόγω επαγγέλματος, τους γαύρους τους παστώνω!!-bye-

Υ.γ Τρέμε γιατρέ...:flipout: :flipout: :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ,ΘΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΑΝ ΦΕΤ

Απ'όσο μπορώ να ξέρω για τα νησιά της περιοχής μας, τα περισσότερα αρνιά κατσίκια κ.λ.π είναι απο Αυστραλία!!!:slapface: :slapface: :slapface:

Οπότε καλύτερα να παίρνουμε κεφτεδάκια ντολμαδάκια και λοιπά άκια στο ταπεράκι και θα είμαστε μια χαρα!:flipout::BDGBGDB55: :flipout: :BDGBGDB55: :flipout:

είπαμε, σε όσα νησιά έχουν δικά τους ζώα. Πχ στη Σαμοθράκη βλέπεις παντού κατσίκια. Μέχρι και στην παραλία φτάνουν.

Βρε για δικά τους τα βαφτίζουν αλλά άμα τα ρωτήσεις θα σου μιλάνε Αυστραλέζικα...:BDGBGDB55:
Μην κοιτάς που τα'χουν χύμα στο κύμα..-bye-

Βρε για δικά τους τα βαφτίζουν αλλά άμα τα ρωτήσεις θα σου μιλάνε Αυστραλέζικα...:BDGBGDB55:
Μην κοιτάς που τα'χουν χύμα στο κύμα..-bye-

Για Σκύρο πάντα, όσους παραγωγούς (κοινώς τσοπάνηδες) γνωρίζω, σφάζουν αυτά που αναπαράγουν και εκτρέφουν οι ίδιοι στο νησί. Κάποιες ταβέρνες μαγειρεύουν ντόπια κρέατα, οι ιδιοκτήτες είναι και παραγωγοί (για αιγοπρόβατα μιλάω, τα χοιρινά και τα μοσχάρια έρχονται από αλλού).
Τώρα το ψάρι είναι άλλη ιστορία...

δυστυχως οι Ελλαδα δεν ειναι για τους Ελληνες ειδικα τον Αυγουστο που παει το 80% των αδειουχων

το προβλημα θα λυθει μονο αν ορανωθει σε νεες βασεις το θεμα των αδειων δηλαδη να μην κλεινουν τα παντα 20 Ιουλιου με 20 Αυγουστου και ξερετε πια ειναι η πλακα η Ελλαδα τον Αυγουστο ειναι στα χειρωτερα της!!!!!

να πας τελη Μαιου Σποραδες?μαγεια!!! τι να σου πουν οι Σευχελλες μπροστα τους μια χελωνα εχουν σε ενα παρκο , λενε οτι ειναι 300 ετων (εχει ψοφησει εδω και 200 χρονια αλλα την εχουν στην μπριζα) και πεντε παραλλιες σιγα, big deal

Απάντηση: Re: ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ,ΘΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΑΝ ΦΕΤΟΣ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

δυστυχως οι Ελλαδα δεν ειναι για τους Ελληνες ειδικα τον Αυγουστο που παει το 80% των αδειουχων

Ειναι για τους Ελληνες φιλε, αρκει να μην πηγαινουν ολοι στα ιδια μερη. Και να πεις οτι δεν εχουμε μερη.......

το προβλημα θα λυθει μονο αν ορανωθει σε νεες βασεις το θεμα των αδειων δηλαδη να μην κλεινουν τα παντα 20 Ιουλιου με 20 Αυγουστου και ξερετε πια ειναι η πλακα η Ελλαδα τον Αυγουστο ειναι στα χειρωτερα της!!!!!

Απ'οτι ειπαν στο δημοσιο θα το εφαρμοσουν.
Η Αθηνα τον Αυγουστο ειναι στα ΚΑΛΥΤΕΡΑ της
-bye-

να πας τελη Μαιου Σποραδες?μαγεια!!! τι να σου πουν οι Σευχελλες μπροστα τους μια χελωνα εχουν σε ενα παρκο , λενε οτι ειναι 300 ετων (εχει ψοφησει εδω και 200 χρονια αλλα την εχουν στην μπριζα) και πεντε παραλλιες σιγα, big deal

:grinning-smiley-043

-bye-

Πήγα Μαγιόρκα πέρυσι, Ιούλιο. Αεροπορικό εισιτήριο και ξενοδοχείο 4 αστέρων στην παραλία, πρωϊνό και 1 γεύμα ημερησίως 700 ευρώ το άτομο για μια εβδομάδα.

Έμεινες ευχαριστημένος από το πακέτο? Προσωπικά το θεωρώ ίσως την χειρότερη επιλογή διακοπών που έκανα ποτέ (με τον Δημήτρη ανακαλύψαμε αργότερα μέσα από το φόρουμ ότι ήμασταν στο ίδιο γκρουπ εκείνες τις μέρες). Προσωπικά μετά από αυτή την εμπειρία που ήταν η πρώτη μου με πρακτορείο και γκρουπ το απέκλεισα να ξαναπάω διακοπές με αυτόν τον τρόπο.Απορώ που ο Δημήτρης αναφέρει το superior μετά τον τρόπο που μας μεταχειρίστηκαν.
Anyway, για τα σχόλια για Πελοπόννησο συμφωνώ και επαυξάνω, μιας και έχω καταγωγή από Μεσσηνία. Ο λόγος που έχουν μεινει έτσι πανέμορφα αυτά τα μέρη είναι επειδή δεν έχουν πλακώσει (ακόμα??) οι ορδές των βαρβάρων.
Εντελώς μεταξύ μας, ακολουθήστε την διαδρομή που προτείνεται παραπάνω και θα πάθετε πλάκα!! Χλιδή δεν θα βρείτε πουθενά, αλλά πχ για 3ημερο Αγ.Πνέυματος δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε. Συν το γεγονός ότι πας οδικά και δεν τα σκας στους απατεώνες με τις ακτοπλοϊκές (προσωπικά με χαλάει απίστευτα ΚΑΙ αυτή η εκμετάλλευση).

Tην Πελοποννησο την εχει σωσει το ιδιο που εχει σωσει ως τωρα και το Πηλιο, το οτι ΔΕΝ εχει καλο οδικο δίκτυο, ειδικα προς τα παράλια. Αν μπορουσε ο Αθηναιος να φτασει πχ στο Γερολιμενα ή στη Νεαπολη, σε 2-2μιση ωρες, θα ηταν αλλιως η κατασταση.

Ειδικά η διαδρομή από τον Καιάφα και μέχρι Κορώνη είναι όλα τα λεφτά...

Μιλάμε για παραλία 80χλμ μέσα στην άμμο (σε σημείο να τη σιχαθείς- εγώ ποτέ) με ενδιάμεσες στάσεις στον Κακόβατο, Θολό, Αι Γιαννάκη, Ελαία, Γιαννιτσοχώρι..... ταβέρνες με ντόπιο ψαρικό, καλά κρέατα και το κυριότερο... γουστάρεις να είσαι μόνος σου στη παραλία ??? Μπορείς...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ,ΘΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΑΝ ΦΕΤΟΣ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙ

Έμεινες ευχαριστημένος από το πακέτο? Προσωπικά το θεωρώ ίσως την χειρότερη επιλογή διακοπών που έκανα ποτέ (με τον Δημήτρη ανακαλύψαμε αργότερα μέσα από το φόρουμ ότι ήμασταν στο ίδιο γκρουπ εκείνες τις μέρες). Προσωπικά μετά από αυτή την εμπειρία που ήταν η πρώτη μου με πρακτορείο και γκρουπ το απέκλεισα να ξαναπάω διακοπές με αυτόν τον τρόπο.Απορώ που ο Δημήτρης αναφέρει το superior μετά τον τρόπο που μας μεταχειρίστηκαν.

Το Superior το ανέφερα ως παράδειγμα φθηνού πρακτορίου, όχι ως παράδειγμα καλού. Πέρα από την απίστευτη κοροϊδία της επιστροφής που το αεροπλάνο μας έγινε λεωφορείο, τα λεφτά που πλήρωσα για αεροπλάνο/ξενοδοχείο/γεύμα τα θεωρώ λίγα. Δεν πήρα πακέτο εκδρομών (και ποτέ δεν παίρνω όταν έχω περιθώριο επιλογής), και είδα όλα τα αξιοθέατα που ήθελα εγώ μόνος μου στο ρυθμό που ήθελα και πολύ φθηνότερα. Γενικά αντιπαθώ τα οργανωμένα ταξίδια. Μόνο Κίνα πήγα με πακέτο (Travel Plan, άριστο). Όταν είμαι μόνος μου παίρνω flight only και στη χειρότερη περίπτωση ξενοδοχείο για ένα βράδυ (σπάνια πάω διακοπές σε full σεζόν). Μετά επι τόπου βρίσκω το ξενοδοχείο που μου αρέσει αφού δω πρώτα τους χώρους και τα δωμάτια. Ρωτάω τιμή πόρτας και μετά συγκρίνω τιμές από το Internet και το παίρνω με το φθηνότερο τρόπο. Δε με νοιάζει η χλιδή όσο το να βρω δωμάτια/πανσιόν με ένα ιδιαίτερο χρώμα από την παράδοση του κάθε τόπου. Μαγιόρκα είχα την οικογένεια και δεν ήθελα να τη βάλω σε τέτοιες περιπέτειες. Άλλωστε ο προορισμός ήταν επιλογή της συζύγου. Εγώ προτιμώ τη Νοτιοανατολική Ασία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ,ΘΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΑΝ ΦΕΤΟΣ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙ

Ήμουν εκεί το καλοκαίρι που έγιναν οι πυρκαγιές (παιδάκι ακόμα, φυσικά). Κάναμε ελεύθερο camping και φύγαμε 5 μέρες νωρίτερα, γιατί άρχισε να καίγεται ο τόπος.

Εγώ ήμουν εκεί τελευταία χρονιά το 2003. Όλο το νησί ήταν καταπράσινο και γεμάτο δένδρα (τέλος Ιουλίου). Πώς το κατάφεραν; Απλώς μάζεψαν τα κατσίκια.

Το καλοκαίρι του 2008 προγραμματίζω μεγάλο ταξίδι στα παράλια της Τουρκίας. Ξεκινώ από Καλλίπολη, θα κατέβω μέχρι Αττάλεια (φυσικά θα περάσω απέναντι σε Λέσβο, Χίο, Σάμο) και θα γυρίσω από Καππαδοκία. Άτομα 8 (6 η οικογένεια και 2 τα πεθερικά, ο πεθερός μου ξέρει τουρκικά άριστα).

Είτε θα γίνει με κράτηση ξενοδοχείων από πριν, είτε (το πιθανότερο) με μεγάλο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο. Σύνολο 6500 χλμ σε 20-22 μέρες.

Off topic λίγο, αλλά εγώ απορώ και για το χαρακτηρισμό του Superior ως φθηνό. Τα Χριστούγεννα που έψαχνα για Αυστρία ήταν απ' τα πιο ακριβά (αν όχι το πιο ακριβό). Για καλοκαιρινές διακοπές δε γνωρίζω βέβαια...

Off topic λίγο, αλλά εγώ απορώ και για το χαρακτηρισμό του Superior ως φθηνό. Τα Χριστούγεννα που έψαχνα για Αυστρία ήταν απ' τα πιο ακριβά (αν όχι το πιο ακριβό). Για καλοκαιρινές διακοπές δε γνωρίζω βέβαια...

.....Μάνο μου ταπαμε, δεν πας ποτέ σε προορισμούς στην High Season!!!!:rifle: :rifle: :rifle: :rifle:

Περισυ 100 ευρω τρία άτομα κέντρο Βιέννης... Πολύ καλό. Μόνο πρωινό.
Νάξο την προηγούμενη 120 bungalows πολύ καλύτερο ακόμα (αλλά όχι κέντρο Βιέννης)
Πράγα το 2004 με 140 με πρωϊνό, κέντρο, χλίδα
Σαντορίνη φάτσα καλντέρα το 2004 140 χωρίς πρωϊνό
Ζαγόρια τα τρία τελευταία χρόνια ~70 με πρωϊνό
2005 Lecco στη λίμνη Como με 130 με πρωϊνό πολύ καλό...

πάντα 2και ένα παιδί.
φαγητό ποτέ μέσα, είναι δέσμευση άχρηστη.

Στους Τούρκους δε δίνω δεκάρα.
Καμμιά Ιταλία με κόβω γιά φέτος ή Αυστρία και πάλι.