Πενταπλός φόνος εν ψυχρώ ???

Συγνώμη αλλά όλοι εσείς που είστε υπέρ της Θανατικής ποινής, δέχεστε να είστε αυτοί που πρώτοι θα πατήσουν την σκανδάλη; Αν δέχεστε να πάρετε εσείς αυτή την ευθύνη, τότε καλώς και είστε υπέρ.

Δέχεστε να είστε οι πρώτοι που θα γδάρουν, θα κρεμάσουν, θα κλείσουν τον διακόπτη της ηλεκτρικής καρέκλας, θα πυροβολήσουν ένα ένοχο εγληματία;
Δηλαδή θα δεχτούν να γίνουν και αυτοί δολοφόνοι;.

Αν είστε τόσο αποφασισμένοι, τότε καλώς, αλλιώς είναι καλό να λείπουν οι βαρύγδουπες δηλώσεις περί εκτελέσεων, γδαρσίματος, κρεμάλας και άλλα που τόσο εύκολα λέμε (και εγώ μαζί τα λέω έτσι) από την πολυθρόνα μας.

Απάντηση: Re: Πενταπλός φόνος εν ψυχρώ ???

1. Με δυο πρόχειρες ερωτήσεις που έκανα σε φίλους κυνηγούς έμαθα ότι κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει το κυνήγι (σε κυνηγετική περίοδο) σε χωράφι που δεν είναι περιφραγμένο. Επομένως ο κτηνοτρόφος δεν είχε δικαίωμα.

2. Είδα ότι τα πτώματα ήταν στο δρόμο και στα σύνορα του χωραφιού, άρα δεν μπορεί να ισχυριστεί ο κατηγορούμενος ότι είχαν παραβιάσει ασύστολα το χωράφι του (νοικιασμένο και όχι ιδιοκτησία).

3. Εκείνο όμως που με ζορίζει αφάνταστα είναι οι χαριστικές βολές σε άτομα εκτός του χώρου του και μάλιστα σε ένα άτομο που έτρεχε για να φύγει μακριά.

4. Και τέλος με ζορίζει αφάνταστα η προσπάθεια να καταγραφεί μετά το έγκλημα ως σοκαρισμένος κλπ.

Τα παραπάνω δείχνουν στα μάτια μου ότι πρόκειται για έγκλημα εκ προμελέτης ή τέλος πάντων εν ψυχρώ και όχι εν βρασμώ ψυχής. Συμφωνείτε κύριε Σούρλα ή συντρέχουν άλλοι λόγοι για τον καταλογισμό ελαφρυντικών; Θα παρακαλούσα για την επιστημονική σας εμπειρία.

και εγω συμφωνω με το σκεπτικο σου!!!!

ειναι καθαρα προμελετημενο ενγκλημα και εντελως ψυχρο !!!!!!!

αυτος σιγουρα ελεγε με τον πατερα του : αστους να ερθουν εδω και θα τους κανονισω εγω !!!

μιλαμε για την ΑΠΟΛΥΤΗ Διαστροφη !..να πω Αναισθησια ........Ασεβεια προς την Ανθρωπινη ζωη ;;;
Πατερας Γιος Αδερφη εχουν μια παραξενη συμπεριφορα και ψυχρα ......:violent-smiley-011:

Αν ητανε σε εμβρασμο ψυχης ρε παιδια με το που θα καθαριζε 1 θα σταματουσε. Αυτος ομως καθαρισε 5. Ποσο δηλαδη ητανε σε εμβρασμο ψυχης μπορει καποιος να μου εξηγησει?!?!?!?! Εδω μιλαμε για τρελα οχι αστεια. Τι ειναι η ανθρωπινη ζωη στραγαλια?!?!?!

Re: Απάντηση: Πενταπλός φόνος εν ψυχρώ ???

Συγνώμη αλλά όλοι εσείς που είστε υπέρ της Θανατικής ποινής, δέχεστε να είστε αυτοί που πρώτοι θα πατήσουν την σκανδάλη; Αν δέχεστε να πάρετε εσείς αυτή την ευθύνη, τότε καλώς και είστε υπέρ.

Δέχεστε να είστε οι πρώτοι που θα γδάρουν, θα κρεμάσουν, θα κλείσουν τον διακόπτη της ηλεκτρικής καρέκλας, θα πυροβολήσουν ένα ένοχο εγληματία;

Αν είστε τόσο αποφασισμένοι, τότε καλώς, αλλιώς είναι καλό να λείπουν οι βαρύγδουπες δηλώσεις περί εκτελέσεων, γδαρσίματος, κρεμάλας και άλλα που τόσο εύκολα λέμε (και εγώ μαζί τα λέω έτσι) από την πολυθρόνα μας.

100%:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Πενταπλός φόνος εν ψυχρώ ???

και εγω συμφωνω με το σκεπτικο σου!!!!

ειναι καθαρα προμελετημενο ενγκλημα και εντελως ψυχρο !!!!!!!

αυτος σιγουρα ελεγε με τον πατερα του : αστους να ερθουν εδω και θα τους κανονισω εγω !!!

κατι τετοιο θα ηταν..προηγουμενα μεταξυ τους υπηρχαν σιγουρα γι'αυτο υπηρχαν χαριστικες βολλες και λοιπα..

Re: Απάντηση: Πενταπλός φόνος εν ψυχρώ ???

Φίλε αυτοί που θα πατήσουν ότι πατήσουν, δε θα γίνουν δολοφόνοι, αλλά σκουπιδιάρηδες.

Ο δράστης σύμφωνα με τις μαρτυρίες των χωριανών του, μεταξύ άλλων του καταμαρτυρούν ότι δεν κάπνιζε και δεν έπινε... Ε, τι διαφορετικό να περιμένει κανείς από ένα τέτοιο άνθρωπο...

Ο δράστης σύμφωνα με τις μαρτυρίες των χωριανών του, μεταξύ άλλων του καταμαρτυρούν ότι δεν κάπνιζε και δεν έπινε... Ε, τι διαφορετικό να περιμένει κανείς από ένα τέτοιο άνθρωπο...

Επισης πηγαινε καθε Κυριακη στην Εκκλησια, και μεταλαμβανε καθε 2 Κυριακες. Μαλλον δε προσεχε και πολυ στη Λειτουργια.

Φαντάζομαι οτι κάνεις χιούμορ !!!

Πριν αρχίσουμε να λυπόμαστε το "κακόμοιρο" κορίτσι του οποίου τα κανάλια βίασαν την προσωπικότητα, ας σκεφτούμε ότι το ίδιο κορίτσι τις 24 τελευταίες ώρες (και συνέχιζε ακόμα και μετά την ομολογία του δράστη !!!), προσπαθούσε να συγκαλύψει το έγκλημα και να παραπλανήσει την αστυνομία δίνοντας ψευδή κατάθεση και προσφέροντας ψεύτικο άλλοθι στον αδελφό της....Και αν δεν κάνω λάθος αυτό ονομάζεται ψευδορκία και συγκάληψη εγκληματία και τιμωρείται αυστηρά...

Eσείς δηλαδή πιστεύετε ότι εκτός απο τούς ενόχους ,θά πρέπει να καταδικαζεται και όλη η οικογένεια λόγω συγγενείας??Δεν τόξερα ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη.
Λογικό το βρίσκω η κόρη να καλύπτει - εάν ισχύει κατι τετοιο-τού στενούς της συγγενείς και ειδικά μάλιστα σε μιά τετοια κλειστή οικογενεια.
Δεν σκοπέυω να συμμετέχω στην ανθρωποφαγία τών καναλιών,ούτε να επικροτήσω άθλιες αντιεπιστημονικές και απάνθρωπες απόψεις που εξέφρασε συνάδελφός μου δυστυχώς ,στον Αλφα χτές, παραβιάζοντας κάθε έννοια ιατρικής δεοντολογίας,οταν εξέταζε δημοσίως την κοπέλλα και στο τελος της επιτέθηκε προσωπικά,ενισχύοντας τίς πιθανότητες αυτοδικίας.
Και ο νομοθέτης ειναι επιεικής και απαλλάσσει συγγενείς πρώτου βαθμού απο την κατηγορία τής υπόθαλψης εγκληματία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πενταπλός φόνος εν ψυχρώ ???

όλα ωραία και θα τα πίστευα κι εγώ εάν δεν υπήρχε αυτή η άτιμη η χαριστική βολή σε κάθε ένα από τα θύματα, ακόμη και στον κακόμοιρο τον 17χρονο που από ό,τι δείχνουν τα στοιχεία είχε πετάξει το όπλο του και προσπαθούσε να διαφύγει. Από ό,τι δείχνουν τα στοιχεία, όπως έχουν παρουσιαστεί, επαναλαμβάνω.

Εάν το πάρουμε έτσι, η συντριπτική πλειοψηφία των φόνων γίνονται εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Τώρα για το θέμα της υπόθαλψης, λογικό είναι να εξαιρούνται οι οικείοι του δράστη. Σε τι θα μείνει δηλαδή πιστή η αδερφή, στο νόμο ή στον αδερφικό δεσμό; Δεν μπορείς να την ψέξεις. Έως ένα σημείο φυσικά. Άλλο να κρύψει την αλήθεια και να υποστηρίξει ψεύτικο άλλοθι και άλλο, για παράδειγμα, να φτάσει να κατηγορήσει κάποιον άλλο για το έγκλημα, εκεί τα πράγματα θα άλλαζαν πιστεύω.

Δεν μίλησα για βρασμό ψυχής.Το παρεξήγησες.Μιλησα για πρωτογενές ζωώδες ένστικτο ,που σκοπό έχει την προστασία τής οικογενειας και της περιουσίας,όπως το καταλάβαινε ο δράστης.Δεν έδωσα κανένα ελαφρυντικό και ήμουν σαφής απο την αρχή.

Για έναν τύπο σαν κι αυτόν ευχαρίστως θα πατούσα το κουμπί του ρεύματος.
Και για τον γύφτο που πουλάει ναρκωτικά σε παιδιά επίσης.
Και για τον Μπους επίσης.

:flipout: :flipout: :flipout:

αχ αυτο το ΚΟΜΒΙΟΝ τι μας κανει ........ :violent-smiley-030:

.....μα και ποσες φορες θελουμε να το πατησουμε που απο το πατα πατα θα ελιωνε ...... :flipout:

α να χαθεις ...:flipout: :flipout:

και εγω που δεν πινωκαπνιζω ;;;;;; ουτε κουμπουρια εχω ουτε χτηματα ουτε προβατα ουτε αδερφη να μη καλυψει ....

καλα τα λεμε εμεις !!! αλλα και η Αδερφη του παντως ας σκεφτουμε σε τι θεση ηρθε ...... ειναι τρελα ολη η φαση ...

Last edited:
Eσείς δηλαδή πιστεύετε ότι εκτός απο τούς ενόχους ,θά πρέπει να καταδικαζεται και όλη η οικογένεια λόγω συγγενείας??Δεν τόξερα ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη.
Λογικό το βρίσκω η κόρη να καλύπτει - εάν ισχύει κατι τετοιο-τού στενούς της συγγενείς και ειδικά μάλιστα σε μιά τετοια κλειστή οικογενεια.
Δεν σκοπέυω να συμμετέχω στην ανθρωποφαγία τών καναλιών,ούτε να επικροτήσω άθλιες αντιεπιστημονικές και απάνθρωπες απόψεις που εξέφρασε συνάδελφός μου δυστυχώς ,στον Αλφα χτές, παραβιάζοντας κάθε έννοια ιατρικής δεοντολογίας,οταν εξέταζε δημοσίως την κοπέλλα και στο τελος της επιτέθηκε προσωπικά,ενισχύοντας τίς πιθανότητες αυτοδικίας.
Και ο νομοθέτης ειναι επιεικής και απαλλάσσει συγγενείς πρώτου βαθμού απο την κατηγορία τής υπόθαλψης εγκληματία.

αμα ειναι παιδι σου αδερφος αδερφη σου και ΔΕΝ εισαι και σιγουρος 100% για το τι εγινε ..... τοτε ειναι δυσκολο να παρεις αποφαση και να καταδωσεις μαρτυρησεις .....

Κύριε Βλασσίδη ,η περίπτωσις τού δράστη αφορά την εγκληματολογία κυρίως.
Θα σας πω πάλι τήν γνώμη μου γιατί νομίζω οτι το πρωτο μου post παρερμηνευτηκε-οχι απο εσάς-ειδικά κάτω απο τίς επιταγές τής λαϊκής επιθυμίας για θανατικές καταδίκες ,ανασκολοπισμούςκ.λ.π.,κ.λ.π.
Πρωτον δεν πιστευω ότι υπάρχει ψυχική διαταραχή στον δράστη.
Δευτερον,δεν θεωρώ ότι υπάρχουν ελαφρυντικά συμφωνα με τον νόμο.
Τρίτον:Οι πολύ κλειστές κοινωνίες είναι οργανωμένες σε πολύ μικρές ομάδες ,περιχαρακωμένες γύρο απο καποιες πρωτόγονες αντιλήψεις περί οικογενειας,τιμής,περιουσίας,κ.λ.π.Εκεί ακόμα και ο γειτονας θεωρείται ´ξένος´και ´δυνάμει εχθρός´,πόσω μάλλον ο ´κυνηγός καταπατητής´.Οι άνθρωποι μέσω τής παιδείας ,τού πολιτισμού, τής γενικότερης οικογενειακής και κοινωνικής εκπαιδευσης και τών νόμων μιάς οργανωμένης κοινωνίας,περιορίζουν το ζωώδες βιολογικό ένστικτό τους ,και προσαρμοζονται,όσο γίνεται στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Μιά οικογένεια που δεν έχει όλα τα παραπάνω -και είναι πολλές αυτές-αναπτύσσει πρωτόγονους κώδικες αντιλήψεως οσον αφορά έννοιες όπως ιδιοκτησία,πατέρας-αφέντης,τροφή ,προστασία τού ´δικού μου´κ.ο.κ.
Σε τετοιους ανθρώπους ,μιά χ συμπεριφορά άλλων ατόμων(ασήμαντη για εμάς) μπορεί να πυροδοτήσει αντιδράσεις εκρηκτικές εφ´όσον θεωρήσουν ότι θίχτηκε κάποιος απο τούς κώδικες που ανέφερα παραπάνω.Αυτό οδηγεί σε ανεξέλεγκτη βία η οποία μπορεί να εκφραστεί και με το μένος που επέδειξε και ο συγκεκριμένος δράστης .Οι χαριστικές βολές είναι δειγμα μίσους κυρίως και δευτερευόντως έλλογη συμπεριφορά για να μην καταγγελεθεί ο δράστης απο κάποιον επιζήσαντα στην αστυνομία.
Πιστευω ότι ο δράστης δεν έχει μετανοιώσει για τήν πράξη του γιατί δεν αντιβαινει στίς δικές του αξίες πρωτογονης ζωώδους επιβίωσης.
Αυτά τα λίγα πρός το παρόν.
Υ.Γ
Οσον αφορά την θανατική ποινή,θεωρώ ότι ενα δημοκρατικό κράτος απαγορευεται να εκτελεί εν ψυχρώ -όπως ένας φονιάς-ανθρώπους.
Οποιος μάλιστα κουμπουροφόρος επιθυμεί το κρατος να εκτελέσει τον συγκεκριμενο δραστη τού ειδεχθούς αυτού εγκλήματος,γιατί δεν το κανει ο ίδιος ,αλλά ζητά αντιπρόσωπο???Νομίζω οτι με τις κρατούσες συνθήκες θα θεωρηθεί λαϊκός ήρωας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ η θανατική ποινή.

Μήπως έχουμε ξεφύγει λίγο, κύριοι δεν είμαστε λαϊκοί δικαστές. Το θέμα είναι ότι έχουμε 5 ανθρώπους νεκρούς από σφαίρες άλλων ανθρώπων για την προστασία της ιδιοκτησίας τους?
Μπορούμε να τους φέρουμε πίσω με το διάλογο?
Στην Ελλάδα απ' όσο γνωρίζω δεν ισχύει η θανατική ποινή,
ίσως και μπορεί να κάνω λάθος ο τελευταίος που εκτελέστηκε ήταν ο Μπελογιάννης το 52 ή το 54.

Κύριε Βλασσίδη ,η περίπτωσις τού δράστη αφορά την εγκληματολογία κυρίως.
Θα σας πω πάλι τήν γνώμη μου γιατί νομίζω οτι το πρωτο μου post παρερμηνευτηκε-οχι απο εσάς-ειδικά κάτω απο τίς επιταγές τής λαϊκής επιθυμίας για θανατικές καταδίκες ,ανασκολοπισμούςκ.λ.π.,κ.λ.π.
Πρωτον δεν πιστευω ότι υπάρχει ψυχική διαταραχή στον δράστη.
Δευτερον,δεν θεωρώ ότι υπάρχουν ελαφρυντικά συμφωνα με τον νόμο.
Τρίτον:Οι πολύ κλειστές κοινωνίες είναι οργανωμένες σε πολύ μικρές ομάδες ,περιχαρακωμένες γύρο απο καποιες πρωτόγονες αντιλήψεις περί οικογενειας,τιμής,περιουσίας,κ.λ.π.Εκεί ακόμα και ο γειτονας θεωρείται ´ξένος´και ´δυνάμει εχθρός´,πόσω μάλλον ο ´κυνηγός καταπατητής´.Οι άνθρωποι μέσω τής παιδείας ,τού πολιτισμού, τής γενικότερης οικογενειακής και κοινωνικής εκπαιδευσης και τών νόμων μιάς οργανωμένης κοινωνίας,περιορίζουν το ζωώδες βιολογικό ένστικτό τους ,και προσαρμοζονται,όσο γίνεται στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Μιά οικογένεια που δεν έχει όλα τα παραπάνω -και είναι πολλές αυτές-αναπτύσσει πρωτόγονους κώδικες αντιλήψεως οσον αφορά έννοιες όπως ιδιοκτησία,πατέρας-αφέντης,τροφή ,προστασία τού ´δικού μου´κ.ο.κ.
Σε τετοιους ανθρώπους ,μιά χ συμπεριφορά άλλων ατόμων(ασήμαντη για εμάς) μπορεί να πυροδοτήσει αντιδράσεις εκρηκτικές εφ´όσον θεωρήσουν ότι θίχτηκε κάποιος απο τούς κώδικες που ανέφερα παραπάνω.Αυτό οδηγεί σε ανεξέλεγκτη βία η οποία μπορεί να εκφραστεί και με το μένος που επέδειξε και ο συγκεκριμένος δράστης .Οι χαριστικές βολές είναι δειγμα μίσους κυρίως και δευτερευόντως έλλογη συμπεριφορά για να μην καταγγελεθεί ο δράστης απο κάποιον επιζήσαντα στην αστυνομία.
Πιστευω ότι ο δράστης δεν έχει μετανοιώσει για τήν πράξη του γιατί δεν αντιβαινει στίς δικές του αξίες πρωτογονης ζωώδους επιβίωσης.
Αυτά τα λίγα πρός το παρόν.
Υ.Γ
Οσον αφορά την θανατική ποινή,θεωρώ ότι ενα δημοκρατικό κράτος απαγορευεται να εκτελεί εν ψυχρώ -όπως ένας φονιάς-ανθρώπους.
Οποιος μάλιστα κουμπουροφόρος επιθυμεί το κρατος να εκτελέσει τον συγκεκριμενο δραστη τού ειδεχθούς αυτού εγκλήματος,γιατί δεν το κανει ο ίδιος ,αλλά ζητά αντιπρόσωπο???Νομίζω οτι με τις κρατούσες συνθήκες θα θεωρηθεί λαϊκός ήρωας.

Πληρεστερη εξηγηση και αποδικοποιηση της συμπεριφορας τετοιων ανθρωπων οι οποιοι ειναι κλειστοι και καχυποπτοι λογω απομονωσης... δεν θα βρουμε !!!!! :grinning-smiley-043

εδω ειναι που μετραει η γνωμη του ειδικου( Σουρλας στην συγκεκριμηνη στιγμη ) ....οτι και να λεμε εμεις ειναι για το καφενειο ...

Εκείνο που μου κάνει εντύπωση εμένα είναι η "παρέμβαση" του τρίτου προσώπου που ειδοποίησε τους φερόμενους δράστες ότι κάποιοι είναι στο χωράφι τους...