Πενταπλός φόνος εν ψυχρώ ???

Απάντηση: Re: Πενταπλός φόνος εν ψυχρώ ???

Αν ητανε σε εμβρασμο ψυχης ρε παιδια με το που θα καθαριζε 1 θα σταματουσε. Αυτος ομως καθαρισε 5. Ποσο δηλαδη ητανε σε εμβρασμο ψυχης μπορει καποιος να μου εξηγησει?!?!?!?! Εδω μιλαμε για τρελα οχι αστεια. Τι ειναι η ανθρωπινη ζωη στραγαλια?!?!?!

Σκότωσε 5 ανθρώπους πυροβολώντας τους πρώτα από μακρυά και μετά αποτελειώνοντάς τους από κοντά. Δηλαδή έρειξε τουλάχιστον 2 φορές στον καθένα τους. Εχασε και κάποιες βολές, αρα μιλάμε για πάνω από 10 πυροβολισμούς, άρα γέμισε τουλάχιστον 3 φορές την 5σφαιρη καραμπίνα.
Ε, δεν γεμίζεις και αδειάζεις 3 φορές μια καραμπίνα εν βρασμό ψυχής....

Εκείνο που μου κάνει εντύπωση εμένα είναι η "παρέμβαση" του τρίτου προσώπου που ειδοποίησε τους φερόμενους δράστες ότι κάποιοι είναι στο χωράφι τους...

αυτοι οι Ανθρωποι εχουν μια κατανοηση σε τετοια θεματα ....

ο ενας ξυπναει τον αλλον ..

τελος παντων αυτος ισως καλως ενηργησε ..δεν ηξερε οτι ο αλλος θα τους εκτελεσει !!!!

Άν κάποιος σου σκοτώσει το παιδί σου 17 χρονών, δεν θέλεις να τον δεις ισόβια στο μπουντρούμι αλλά τουλάχιστον νεκρό.
Ισόβια θα πει ότι σε 25 χρόνια βγαίνει έξω.
Όπως και ο Παπαχρόνης που έσφαζε τις γκόμενες σαν κότες και σήμερα είναι έξω.

Re: Απάντηση: Πενταπλός φόνος εν ψυχρώ ???

Και ο νομοθέτης ειναι επιεικής και απαλλάσσει συγγενείς πρώτου βαθμού απο την κατηγορία τής υπόθαλψης εγκληματία.

και όχι μόνο πρώτου βαθμού, μιλάει για "οικείους" σύμφωνα με τον αυθεντικό ορισμό που δίνει ο ίδιος. Εξ αίματος σε ευθεία γραμμή απεριορίστως, και σε πλάγια μέχρι και αδερφούς, και συζύγους και μνηστήρες ακόμη αδερφών. Και δεν είναι θέμα επιείκειας, αλλά αναγνώρισης της εσωτερικής σύγκρουσης που βιώνουν οι οικείοι του δράστη. Γι' αυτό και έχει πολύ σωστά νομίζω χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη εξαίρεση ως ειδικός λόγος άρσης του καταλογισμού. Δηλαδή είναι η πράξη άδικη, αλλά τελικώς δεν μπορείς να πεις στο δράστη το πολύ απλό "φταις".

δηλαδή αμέσως μετά από το ζωώδες ένστικτο της αυτοσυντήρησης και προστασίας της οικογένειας, λειτούργησε το ζωώδες ένστικτο προστασίας κατά της δικαστικής δίωξης;

Όλα νομίζω καταλήγουν στην άποψη περί φόνου εν ψυχρώ. Με όλες τις επιφυλάξεις εννοείται κάποιου που παρακολουθεί το γεγονός από τα δελτία ειδήσεων.

Κάπως έτσι. Δεν είναι περίεργο όμως να θέλει κάποιος να κρυφθεί από το νόμο για να μη πληρώσει για ότι έκανε.
Πιστεύω ότι στο μυαλό του το είχε δουλέψει κάπως έτσι: "Την επόμενη φορά που θα έρθουν θα τους δείξω εγώ". Δεν ξέρω αν είχε αποφασίσει από πριν να τους σκοτώσει ή να τους απειλήσει ισχυρά αλλά στην πορεία εξελίχθηκε όπως εξελίχθηκε.

Εκείνο που μου κάνει εντύπωση εμένα είναι η "παρέμβαση" του τρίτου προσώπου που ειδοποίησε τους φερόμενους δράστες ότι κάποιοι είναι στο χωράφι τους...
Πιθανά να ήξερε ότι ο δράστης είχε προηγούμενα με τα θύματα και τον ενημέρωσε για να δει και ο ίδιος πως θα αντιδράσει (ο δράστης). Στα χωριά είναι κοινή μια τέτοια συμπεριφορά. Επίσης μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι μπορεί να είχε πάρει το μέρος του δράστη στην διαμάχη του με τα θύματα, οπότε θεώρησε ότι έπρεπε να τον ενημερώσει.

Δημήτρη γιατί σού κάνει εντύπωση??Το ´τρίτο πρόσωπο ´είχε αποκτήσει ´νόημα ζωής´μέσα στην προσωπική του απομόνωση.Και νομικά αυτό το πρόσωπο δεν έχει καμιά ευθύνη.Μοιάζει ειρωνικό.

Εάν η ανάγκη εμάς όλων τών ´παρατηρητών´είναι να φωνάζουμε ´θάνατος´,το thread αυτό δεν έχει αξία,κατά τήν γνώμη μου.Εχει αξία στο να κατανοήσουμε την ανθρώπινη συμπεριφορά και τήν σημασία δημιουργίας πιό ανοικτών κονωνιών πού να μήν φοβούνται τον γείτονα.
Συνήθως οπαδοί ακραίων λύσεων ειναι όσοι ζητούν ´καθαρές κοινωνίες´.Αυτό πού διέπραξε ο δράστης φοβούμενος τήν ´καταπάτηση τού χωραφιού του´,το ίδιο ακριβώς φοβούνται και όσοι φωνάζουν για θανατικές καταδίκες-το δικό τους χωράφι-.Καθ´υπερβολήν κάποιος θα μπορούσε να βρεί ομοιότητες στίς δύο κατηγορίες αυτές.
Και εκεί ακριβώς ποντάρει ο κάθε ηγέτης ακραίων απόψεων.Καπως έτσι και ο Χιτλερ γοήτευσε τα πλήθη ολόκληρης τής Γερμανίας.
Θα παρακαλούσα να μην διαβαστει το συγκεκριμένο post ως αιχμή πρός όποιο μέλος τού φόρουμ ,αλλά σαν μιά προσωπική ,γενική εκτίμηση.

Μήπως έχουμε ξεφύγει λίγο, κύριοι δεν είμαστε λαϊκοί δικαστές. Το θέμα είναι ότι έχουμε 5 ανθρώπους νεκρούς από σφαίρες άλλων ανθρώπων για την προστασία της ιδιοκτησίας τους?
Μπορούμε να τους φέρουμε πίσω με το διάλογο?
Στην Ελλάδα απ' όσο γνωρίζω δεν ισχύει η θανατική ποινή,
ίσως και μπορεί να κάνω λάθος ο τελευταίος που εκτελέστηκε ήταν ο Μπελογιάννης το 52 ή το 54.

Ο τελευταίος που εκτελέστηκε ηταν ο Λυμπέρης επί χούντας, επειδή έκαψε τη οικογενειά του.Προτελευταιοι ηταν δυο γερμανοί ληστές πρατηρίων βενζίνης,που σκότωσαν κάποιους απο τούς ιδιοκτήτες ή και εργαζομένους στα εν λόγω πρατήρια γύρο στά 1968-69 νομίζω.

Ο τελευταίος που εκτελέστηκε ηταν ο Λυμπέρης επί χούντας, επειδή έκαψε τη οικογενειά του.Προτελευταιοι ηταν δυο γερμανοί ληστές πρατηρίων βενζίνης,που σκότωσαν κάποιους απο τούς ιδιοκτήτες ή και εργαζομένους στα εν λόγω πρατήρια γύρο στά 1968-69 νομίζω.

οχι δεν ηταν αυτοι οι τελευταιοι .....

ο τελευταιος Ανθρωπος που εκτελεστηκε στην Ελλαδα ηταν ο Βασιλης Καραφατσας !!..
μαλον απο τα Τρικαλα η καταγωγη του ...εκτελεστηκε επι Χουντας το 1971 βασανιζοντας τον πρωτα ....

ηταν 20 χρονων αγροτης και αναστημα 1,5 μετρο !!

το ενγκλημα που ειχε διαπραξει : Ηταν Μαρτυρας του Ιεχωβα ......

ειναι πραγματι ειρωνικο να εκτελειτε ανθρωπος που δεν δεχετε να παρει οπλο να σκοτωσει αλλον ανθρωπο και να πιστευει στην αγαπη και να εχει την ιδια τυχη με αυτους που παιρνουν οπλο και σφαζουν και βιαζουν και ληστευουν !!!

οχι δεν ηταν αυτοι οι τελευταιοι .....

ο τελευταιος Ανθρωπος που εκτελεστηκε στην Ελλαδα ηταν ο Βασιλης Καραφατσας !!..
μαλον απο τα Τρικαλα η καταγωγη του ...εκτελεστηκε επι Χουντας το 1971 βασανιζοντας τον πρωτα ....

ηταν 20 χρονων αγροτης και αναστημα 1,5 μετρο !!

το ενγκλημα που ειχε διαπραξει : Ηταν Μαρτυρας του Ιεχωβα ......

ειναι πραγματι ειρωνικο να εκτελειτε ανθρωπος που δεν δεχετε να παρει οπλο να σκοτωσει αλλον ανθρωπο και να πιστευει στην αγαπη και να εχει την ιδια τυχη με αυτους που παιρνουν οπλο και σφαζουν και βιαζουν και ληστευουν !!!

Δεν τόξερα αυτό Βαγγέλη.Προφανώς θάχε περάσει στα ψιλά τότε.Τα άλλα τα θυμαμαι γιατί μούχαν κανει εντύπωση τα πρωτοσέλιδα τών εφημεριδων τής εποχής(ημουν 9-10 ετών τότε ,μια ηλικία πού τετοια θεματα προκαλούν αίσθηση)

Σπύρο, ευχαριστώ δεν ήμουν απόλυτα σίγουρος, έχεις δίκιο τελικά ρε θηρίο:music-smiley-005: τι θυμάσαι τελικά?
:violent-smiley-030: