Pentax 20d

και για του λόγου το αληθές μόλις βάλω στο χέρι την 1DS φέρε τον φακό και τράβα κάποια τυχαία καρέ. Και δέστα μετά στον ΗΥ.

Τι λες να φέρω και κάποιους βιδωτούς για σύγκριση? Απλώς για τους ευρυγώνιους πρέπει να ελέγξω εάν υπάρχει θέμα με τον καθρέπτη, αν και το πρόβλημα είναι μόνο με τον ειδικής σχεδίασης καθρέπτη της 5D νομίζω.

Εδώ που τα λέμε, μήπως μία 1Ds II μεταχειρισμένη να είναι προτιμότερη ως αγορά?

Re: Απάντηση: Pentax 20d

Ο τύπος είναι σίγουρα κακός στα μαθηματικά πάντως:

"The K20D is equipped with Pentax's moving-sensor image stabilisation system, which has shown itself to be one of the best on the market. Pentax claims that it offers four stops of extra shooting stability, but this is a little optimistic. Using the kit 18-55mm lens supplied, at the longest focal length of 55mm, conventional wisdom says that you need a shutter speed of at least 1/60th of a second for hand-held shooting, so adding four stops to this would give a shutter speeds of 1/8th of a second, but shots taken at this speed show very visible movement blur. Speeding up by one stop to 1/15th of a second produces shake-free shots fairly reliably, which is a three-stop advantage. It may be that the shake reduction works better using lenses with a longer focal length, but with the standard three stops is the limit. Mind you three stops isn't at all bad, and compares well with the performance of lens-based IS systems used by other manufacturers."

1/8 είναι 3 και όχι 4 στοπ κάτω από το 1/60, και 1/15 είναι προφανώς 2 και όχι 3 στοπ κάτω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pentax 20d

Ο τύπος είναι σίγουρα κακός στα μαθηματικά πάντως:

"The K20D is equipped with Pentax's moving-sensor image stabilisation system, which has shown itself to be one of the best on the market. Pentax claims that it offers four stops of extra shooting stability, but this is a little optimistic. Using the kit 18-55mm lens supplied, at the longest focal length of 55mm, conventional wisdom says that you need a shutter speed of at least 1/60th of a second for hand-held shooting, so adding four stops to this would give a shutter speeds of 1/8th of a second, but shots taken at this speed show very visible movement blur. Speeding up by one stop to 1/15th of a second produces shake-free shots fairly reliably, which is a three-stop advantage. It may be that the shake reduction works better using lenses with a longer focal length, but with the standard three stops is the limit. Mind you three stops isn't at all bad, and compares well with the performance of lens-based IS systems used by other manufacturers."

1/8 είναι 3 και όχι 4 στοπ κάτω από το 1/60, και 1/15 είναι προφανώς 2 και όχι 3 στοπ κάτω.

Δικηγόρε μου εσύ you are looking for evidence:flipout::flipout::flipout::Banane0:

Αρχείο RAW (PEF) της K20D με τον 16-45 f/4 ανοικτό στο f/4 http://daystarvisions.com/Docs/Rvws/K20D/raw/K20D1058.PEF
μέγεθος 13,3mb

Καλά αυτός ο χριστιανός δεν μπορούσε να κλείσει 2-3 διαφράγματα;
Με τελείως ανοικτό το φακό.......τι να πώ;:nounder:
Και σαν φωτογράφος δε λέει και τίποτα :tdown:

Η Pentax ανακοίνωσε (πολύ γρήγορα) ένα νέο firmware για την K20D, ώστε να διορθώσει λάθος "hot" pixel στην κατάσταση self-timer 2 δεπτερολέπτων...

Όσοι την έχετε το κατεβάζετε εδώ:
http://www.pentax.jp/english/support/digital/k20d_s.html

Επίσημη δικαιολογία της pentax "ελαχιστοποίηση του θόρυβου"
http://www.dpreview.com/news/0806/08061601pentaxfirmware.asp

:BDGBGDB55:

Αν κ είμαι πρωτάρης στην dslr φωτογραφία, σήμερα αγόρασα το σώμα της k20d για να αντικαταστήσω το σώμα της k100d. Ρώτησα σε κάποια μαγαζιά κ κάτω από 1050 ευρώ δεν το έβρισκα, κατέληξα να το αγοράσω από το pixmania με 908,90 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά άμεσης αποστολής σε 2-3 ημέρες παράδοσης. Την k100d θα την δώσω στην αδελφή μου, ξέρει όμως πολλά παραπάνω από εμένα και μου δείχνει εκείνη διάφορα που δεν ξέρω.

:a0210:

Το μικρόβιο της αναβάθμισης δύσκολα το ξεκολλάς... :BDBDG54:

Σύντομα θα κάνω σύγκριση των δύο ! :BDGBDGB53:

καλοριζικη και καλες νεες ληψεις. Αντε σιγα σιγα και σε "νεους φακους".

με εναν καφε θα την βγαλουμε?? ουζα θελουμε να δουμε και τι ωραια χρωματα βγαινουν οι μεζεδες.

Re: Απάντηση: Pentax 20d

:BDGBGDB55:

Αν κ είμαι πρωτάρης στην dslr φωτογραφία, σήμερα αγόρασα το σώμα της k20d για να αντικαταστήσω το σώμα της k100d. Ρώτησα σε κάποια μαγαζιά κ κάτω από 1050 ευρώ δεν το έβρισκα, κατέληξα να το αγοράσω από το pixmania με 908,90 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά άμεσης αποστολής σε 2-3 ημέρες παράδοσης. Την k100d θα την δώσω στην αδελφή μου, ξέρει όμως πολλά παραπάνω από εμένα και μου δείχνει εκείνη διάφορα που δεν ξέρω.

:a0210:

Το μικρόβιο της αναβάθμισης δύσκολα το ξεκολλάς... :BDBDG54:

Σύντομα θα κάνω σύγκριση των δύο ! :BDGBDGB53:

Kαλορίζικη Μιχάλη !!! :grinning-smiley-043

Φαντάζομαι οι φακοί σου παιζουν μια χαρά στην 20d έτσι ?

Αναμενουμε εντυπώσεις... -bye-
Ως γνωστόν τρώγοντας έρχεται η όρεξη οποτε ....

Απάντηση: Re: Pentax 20d

με εναν καφε θα την βγαλουμε?? ουζα θελουμε να δουμε και τι ωραια χρωματα βγαινουν οι μεζεδες.

Ξέρει καλά ο Μιχάλης τί εννοώ :Banane0: