pentax k-x

Καλορίζικη κι' από μένα Άρη! Καλές κι' εμπνευσμένες σκοπεύσεις!
Εκείνο το κορδονάκι (στην πρώτη φωτο) είναι στο πακέτο;

Oχι, αυτο το ειχε μεσα σε ενα αλλο πακετακι που πηρα μαζι της Hamaμε τριποδακι, πανακι και προστ. οθονων! Το θεμα ειναι που χρησιμευει? Τα CD που εχει μεσα η ΚΧ εχουν κανα προγραμμα φωτογραφιας?

Oχι, αυτο το ειχε μεσα σε ενα αλλο πακετακι που πηρα μαζι της Hamaμε τριποδακι, πανακι και προστ. οθονων! Το θεμα ειναι που χρησιμευει? Τα CD που εχει μεσα η ΚΧ εχουν κανα προγραμμα φωτογραφιας?

Έχει το Digital Camera Utility της Pentax, γιά το οποίο υπάρχει πρόσφατη αναβάθμιση στο γιαπωνέζικο site της εταιρείας!

Χειρίζεται κανονικά τα PEF (RAW) αρχεία της Pentax, αναγνωρίζει τούς γνήσιους φακούς της μαμάς εταιρείας και γενικά έχει πολλές δυνατότητες, αλλά θέλει και λίγο διάβασμα! Δε χάνεις τίποτα να το εγκαταστήσεις, αν έχεις χώρο στο δίσκο.
Καλό είναι καί το ελεύθερο RAW Therapee.

Last edited:
Εγώ το χρησιμοποιούσα σχεδόν αποκλειστικά και ήμουν πολύ ικανοποιημένος. Αρκετά απλό στην λειτουργία του. Επειδή τις περνούσα μετά απο Photoshop έκανα μια δυο βασικές αλλάγες και το fine tuning το έκανα εκεί.
Αν δεν έχεις σκοπό να βάλεις κάποιο ακριβότερο το συνιστώ

Παιδια η Κx τελικα τα αξιζει τα λεφτα της και με το παραπανω! Διαβασα ολο το manual της μηχανης και κανει παπαδες, ουτε που το ειχα σκεφτει οτι θα εχει τοσο πολλα μενου και ρυθμισεις! Απο ποιοτητα μου φενεται πολυ καλη οπως και απο μεγεθος ικανοποιητικη για τα χερια μου που ειναι και λιγο παντοφλες. Ο σταθεροποιητης τελικα μια χαρα δουλευει στον 18-55, για μεγαλυτερους φακους δεν ξερω. Το βραδυ σε υψηλα ISO ο θορυβος ελαχιστος! Οι επαν. μπαταριες μια χαρα κρατανε, ειδη εχω κανει καμια 300αρια κλικ και δεν εχουν αδιασει ακομα. το μονο που μενει ειναι να παρουμε κανα πιο ποιοτικο φακο! Το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι το Photoshop δεν μου διαβαζει τα αρχεια RAW και RAW+, ξερει κανεις τι μπορει να παιζει?

Last edited:
Σωστό και αυτό που λέει ο φίλος spageo, η καινούρια έκδοση του ps διαβάζει κανονικά και τα PEF...

Παιδιά έκανα κάτι δοκιμές σε φωτό jpeg μεγέθους 5ΜΒ περίπου με το photoshop και το silever effex και μου παράγει στο τελικό στάδιο φωτογραφίες μεγέθους 135ΜΒ!!! Κάνω κάτι λάθος?

Παιδιά έκανα κάτι δοκιμές σε φωτό jpeg μεγέθους 5ΜΒ περίπου με το photoshop και το silever effex και μου παράγει στο τελικό στάδιο φωτογραφίες μεγέθους 135ΜΒ!!! Κάνω κάτι λάθος?

Φίλε μου καλύτερα να ρωτήσεις στο δίπλα forum που λέει Τεχνικές Επεξεργασίας. Αν και μια σύντομη απάντηση είναι ότι μάλλον έσωσες το αποτέλεσμα σε TIFF ή PSD (ή ακόμα και PNG). Κάνε ένα Save as Jpeg και νομίζω πως θα είσαι εντάξει :)

Για ποια εκδοση μηλαμε για το CS5?

Yeap!!

Το πιο λογικό είναι να την έκανες 32bit και να την έσωσες σε tiff...

ναι έχω βγάλει 5-6 time lapses Μέχρι στιγμής με διάρκεια απο μισή ώρα μέχρι μερικές ώρες και δε με έχει προβληματίσει στο παραμικρό.
αν ασχολιόμουν λίγο παραπάνω θα έκανα και ένα ωραίο crop στα 1920χ1080 γιατί με τη μαμίσια ανάλυση το μόνο που μπορώ να κάνω είναι 1626χ1080. Επίσης την ένωση των frames την έκανα με εντελώς μπακαλίστικο τρόπο χρησιμοποιώντας το quicktime.... Αν κάποιος έχει καμία πρόταση πως θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ πιο αποτελεσματικά τα frames να μη διστάσει να το πει :) ...