pentax k-x

Θα σε συμβούλευα, πάντως να μη κάνεις καμιά κουτουράδα, χωρίς να έχεις δεί έστω και μια φορά από κοντά το γνήσιο τροφοδοτικό. Οι πιθανότητες να κάψεις τη μηχανή είναι μεγάλες!

Βλέπεις ότι ο τύπος χρησιμοποίησε μετασχηματιστή 1,8Α. Εσύ έλεγες γιά 3Α, θέλει πολύ προσοχή τα 3Α είναι ένταση αιχμής στην εκφόρτιση μπαταρίας. Θα σου πρότεινα να ψάξεις για τεχνικά δεδομένα του γνήσιου εξαρτήματος ή να πας να το δείς σε κατάστημα (... λίγο χλωμό αυτό βέβαια, σιγά μη το έχουν! ).

η καινούρια συσκευασία άντεξε 950 ή 16 ώρες ανοιχτή μηχανή, να κάνει συνέχεια μπιπ ότι εστιάζει και να τραβάει κάθε λεπτό, το δεύτερο σετ είχε βγάλει ήδη 300 και άντεξε άλλες 9 ώρες ή 400 περίπου λήψεις. Στο γκουγκλ λένε ότι μπορείς να πας πάνω απο 2000 κλικ με μια τετράδα, αλλά λογικά αυτό το πετυχαίνεις με μικρότερο χρόνο ανοιχτής μηχανής
Με manual focus νομίζω ότι θα άντεχαν για πολύ περισσότερες λήψεις.

Βλέπεις ότι ο τύπος χρησιμοποίησε μετασχηματιστή 1,8Α. Εσύ έλεγες γιά 3Α, θέλει πολύ προσοχή τα 3Α είναι ένταση αιχμής στην εκφόρτιση μπαταρίας. Θα σου πρότεινα να ψάξεις για τεχνικά δεδομένα του γνήσιου εξαρτήματος ή να πας να το δείς σε κατάστημα (... λίγο χλωμό αυτό βέβαια, σιγά μη το έχουν! ).

Ο γνήσιος μετασχηματιστής δίνει 6,5 βολτ και 3 Αμπέρ δλδ 19,5 Βατ σύνολο. Στο pentaxforums ένας κάθισε με πολύμετρο και μέτρησε βέβαια μέχρι 0,6Α σε διάφορες χρήσεις της μηχανής. Εκεί που καταλήγω είναι πως οτιδήποτε στα 5,5-6,5 βολτ κόντά στα 2 αμπέρ θα είναι υπέραρκετό (δλδ να μπορεί να δώσει μέχρι περίπου 18 βατ ισχύως). Αν είναι και ποιοτικός ο μετασχηματιστής, άρα σταθερή και αξιόπιστη η έξοδός τους δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να πάνε στραβά. Η καλωδίωση είναι πολύ απλή για να εισάγει κάποιο πρόβλημα. Μόνο το + - θέλει προσοχή.Κατά τ άλλα στη χειρότερη θα μένει ανοιχτό το κύκλωμα και δεν θα δίνει ρεύμα.

Νάσσο σίγουρα βγαίνουν παραπάνω λήψεις αλλά όχι με τη μηχανή ανοιχτή για timelapse τόσες ώρες. Αν γκουγκλάρεις για "how long lithium batteries last on pentax k-x" θα δεις τυπάδες να λένε για πάνω από 2000 κλικ ακόμα και με χρήση aytofocus.

το είχα διαβασει και σκεφτόμουνα να το γράψω εδώ μια και θυμόμουνα ότι ασχολείσαι.
Βασικά η μόνη παρατήρηση είναι ότι δεν φαινεται πουθενά ο συγγραφέας :))))
Μπραβο

voted αλλά έχε το νου σου ότι το BH σε Ελλάδα στέλνει με UPS ή Fedex νομίζω οπότε το τελωνείο θα είναι κάπως τσουχτερο

Thanks a lot για τις ψηφους. Πήγε πολύ καλύτερα απ ότι περίμενα το αρθράκι και τσίμπησα τελικά δωροεπιταγή 50 δολαρίων !!!
Το πρόβλημα όμως είναι όπως είπε και ο Ntinnton ότι για να στείλει ελλάδα θέλει 200$ για τελωνείο και αποστολή. άρα δε με συμφέρει με τίποτα. μου δίνει επιλογή αποστολής με fedex kai Ups. Μου δίνει επίσης επιλογή να πληρώσω τελωνείο απο πριν ή αφού φτάσει (-150 αν το πληρώσω αφού φτάσει). Τι μου προτείνετε να κάνω? Να το στείλω σε κανα συγγενή Αμερικάνο και αυτός να μου το στείλει με απλό ταχυδρομίο (upsp αν θυμάμαι καλά) και να ελπίζω να μην περάσει τελωνείο?