pentax k-x

zilmer,

όντως δεν λες βλακείες, επειδή είναι μικρός ο αισθητήρας έχει και μικρή δυναμική περιοχή.
Αν κάνεις δυνατότερη υποέκθεση ώστε να μην έχεις καμένα θα σου βγάλει θόρυβο στα λιγότερο φωτεινά και αυτός είναι ενας λόγος που συνήθως οι κομπακτ υπερεκθέτουν.
Παίξε και άλλο με την υποέκθεση ζυγίζοντας καμμένα - θόρυβο.
Αλλά πριν δοκίμασε αν γίνεται να χαμηλώσεις contrast & saturation που συνήθως στις κόμπακτ είναι υπερβολικά ακόμη και στη νορμαλ-"ουδέτερη" ρύθμιση.

Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι και μια DSLR θα παρουσιάσει δυσκολίες να αποτυπώσει ταυτόχρονα σκοτεινά και φωτεινά σε μια βοτσαλωτή παραλία καλοκαιρινό μεσημέρι.
Το ίδιο μας το μάτι αντιμετωπίζει πρόβλημα σε αυτές τις συνθήκες...

Και φυσικά θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος οτι σε τέτοιες συνθήκες καλύτερα να απολάυσεις τον ήλιο παρά να βγάλεις φωτογραφίες που δεν κάνουν ούτε για τον κάδο ανακύκλωσης. Αλλα ο αναμάρτητος πρώτος τω λίθο βαλέτω...

δεν μπορώ να καταλάβω, η k-x είναι παλιάς γενιάς μηχανή και είναι ακόμα ακριβή!!

έχω την k100d και θέλω να αλλάξω το σώμα!

Re: Απάντηση: pentax k-x

δεν μπορώ να καταλάβω, η k-x είναι παλιάς γενιάς μηχανή και είναι ακόμα ακριβή!!

έχω την k100d και θέλω να αλλάξω το σώμα!

Υπάρχει και η λύση μιας μτχ K10 ή K20D αν επιμένεις σε Pentax. Αμφότερες με θωρακισμένη κατασκευή και αρκετά πιο ογκώδεις από την K-x

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα την συμβουλή σας. Χρησιμοποιώ πάνω στην K-x μου ώς επι το πλείστον τον 50αρη 1.7 prime που απέκτησα πρόσφατα και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Μέσα στο σπίτι όμως χρειάζομαι κάτι πιο wide και συνάμα γρήγορο γιατί με τον 50αρη τραβιέμαι πίσω αλλά και πάλι δεν είναι πάντα αρκετό. Θα είχατε να μου προτείνεται κάτι έστω και σε παλιούς manual pentax-takumar-άλλος η και af σε λογικά πλαίσια τιμών(πχ ο fa31 ltd της pentax είναι πολύ εκτός budget).Επίσης διαπιστώνω ότι οι διαπιστωμένα καλοί φακοί απο την εποχή των φιλμάτων μηχανών όχι μόνο δεν είναι φθηνοί αλλά αντιθέτως αρκετά αλμυροί.

Last edited:
Από Pentax δες τον 35άρη f2.4..

Άλλη επιλογή είναι ο Samyang 35mm f1.4 και θα βγει σε κάποιο καιρό και ο 24άρης f1.4. Μόνο MF βέβαια.

Από Pentax δες τον 35άρη f2.4..

Άλλη επιλογή είναι ο Samyang 35mm f1.4 και θα βγει σε κάποιο καιρό και ο 24άρης f1.4. Μόνο MF βέβαια.

Σε ευχαριστώ, ποιόν 35αρη Pentax εννοείς?Τον DA?

O 35 είναι πολύ καλός φακός αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα σε βολέψει απόλυτα αν το "προβλημα" είναι ο χωρος ίσως να κοιταγες για το sigma το 30 φ1.4.
Εγώ εχω τον 24αρη sigma τον 2.8 ο οποίος είναι εκπληκτικός αν δεν σε πειράζει το mf. Υπάρχει και σε af αλλά είναι σπάνιος και αρκετά ακριβός ίσως και πάνω από 200 ευρώ. Αν είσαι Αθηνα και θες να τον δοκιμάσεις πες μου
Αν το budget σου πλησιαζει τα 300-400 ψάξε είτε τον fa 35 f2.0 (γύρω στα 300) είτε τον πολύ καλο fa 24 f2.0 (350-400)

Last edited:
O 35 είναι πολύ καλός φακός αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα σε βολέψει απόλυτα αν το "προβλημα" είναι ο χωρος ίσως να κοιταγες για το sigma το 30 φ1.4.
Εγώ εχω τον 24αρη sigma τον 2.8 ο οποίος είναι εκπληκτικός αν δεν σε πειράζει το mf. Υπάρχει και σε af αλλά είναι σπάνιος και αρκετά ακριβός ίσως και πάνω από 200 ευρώ. Αν είσαι Αθηνα και θες να τον δοκιμάσεις πες μου
Αν το budget σου πλησιαζει τα 300-400 ψάξε είτε τον fa 35 f2.0 (γύρω στα 300) είτε τον πολύ καλο fa 24 f2.0 (350-400)

Σε ευχαριστώ για την πρόταση και όλα τα παιδιά για τη βοήθεια τους.

επανέρχομαι με ένα timelapse που ολοκλήρωσα χθες με την κ-χ

Προτείνω να το δείτε σε 1080 και fullscreen για να αναδειχθεί η όποια λεπτομέρεια του 50ρη φακού.
http://www.youtube.com/watch?v=_dL90aZXSXA

είναι κάτι καυτερές πιπεριές που πήρε η αδερφή μου σε κιτ από το άμαζον.
PK_tether ανοιχτό για 25 ώρες στο htpc με usb Προέκταση 2 μέτρων. Το πρόγραμμα κράσαρε 4 φορές και έχασα από 10 λεπτά μέχρι 1,5 ώρα μέχρι να το δω και να το ξανατρέξω.

17 γίγα φώτος (~1350)
8 energizer lithium --> 26 ευρώ... :(
Οταν τελειωσε και η δεύτερη τετράδα μπαταριών, πήρα τις φώτο,τις πέταξα στο lightroom για ένα autoWB, crop σε 1080 και εξαγωγή σε jpeg
τις ένωσα με το quicktime pro (1.4GB το αρχικό βίντεο) και τέλος το συμπίεσα σε mp4 με το handbrake

η καινούρια συσκευασία άντεξε 950 ή 16 ώρες ανοιχτή μηχανή, να κάνει συνέχεια μπιπ ότι εστιάζει και να τραβάει κάθε λεπτό, το δεύτερο σετ είχε βγάλει ήδη 300 και άντεξε άλλες 9 ώρες ή 400 περίπου λήψεις. Στο γκουγκλ λένε ότι μπορείς να πας πάνω απο 2000 κλικ με μια τετράδα, αλλά λογικά αυτό το πετυχαίνεις με μικρότερο χρόνο ανοιχτής μηχανής

Και μιας και οι λίθιουμ είναι τόσο ακριβές, ξεκίνησα διαδικασίες να φτιάξω μόνος μου ένα τέτοιο http://www.ebay.com/itm/PENTAX-AC-A...ables_Cords&hash=item1c1e7762a9#ht_1320wt_905

αν τυχόν έχει κάποιος θα ήθελα να μου πει τι εξοδο δίνει ακριβώς. Με βάση την αναζήτηση που έκανα κατέληξα πως 6v και 3a πρέπει να είναι μια χαρά. Παρήγγειλα ήδη αυτό http://www.ebay.com/itm/15065087989...NX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649#ht_2024wt_952
και όταν έρθει θα πάω σε κατάστημα ηλεκτρονικών για ποιοτικό AC->DC που να δίνει ακριβώς αυτό που θέλω

εννοώ ένα μετασχηματιστή που τον βάζω στο ac και του ορίζω να μου δώσει έξοδο (σε ένα οποιοδήποτε βύσμα) DC-6Volts-3amp (όσο δηλαδή δίνουν 4 Lithium από το κουτί τους). Το βύσμα αυτό θα το οδηγήσω σε 2 καλώδια (+ και -) τα οποιία θα κοληθούν εσωτερικά στα ανταπτοράκια που παρήγγειλα. έτσι θα βάζω τις 2 "άδειες" μπαταρίες στην κ-χ θα κλείνω το καπάκι απο κάτω, τα 2 καλώδια θα βγαίνουν έξω από το ειδικό πορτάκι που υπάρχει γ αυτή τη δουλειά στη μηχανή και έτσι θα έχω απεριόριστη διάρκεια μπαταρίας