- 19 June 2006
- 15,781
να το αφήσεις έτσι. Οι κραδασμοί είναι φυσιολογικοί, δεν πρόκειται για κάποιο πρόβλημα.
Ωραίοι οι βιδωτοί και οι Κ φακοί αλλά κι αυτή η μηχανή χρειάζεται έναν πολύ ζουμ γι αρχή. Προτείνω τον TAMPRON 17-50 2.8. Και με τη σταθεροποίηση στο σώμα, θα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μα έχει ήδη τον (για τα λεφτά του) αρκετά καλό 18-55 !... Γιατί να βρεθεί με σχεδόν 2 ίδιους φακούς ? Παραπάνω ο Send, δεν αναφέρεται στον Μιχάλη όταν μιλάει για τους Μ32... Βέβαια, εγώ δεν ξέρω τις προτιμήσεις του Μιχάλη, θυμάμαι κι εγώ όταν πρωτοασχολήθηκα με την φωτογραφία τρωγόμουν (όπως όλοι στην αρχή) για τα εξωφρενικά ζούμ κλπ μέχρι που προσγειώθηκα (χωρίς να είμαι και ειδικός) και κατάλαβα την πραγματική αξία ενός καλού ευρυγώνιου, ενός καλού πορτραιτίστα φακού και ενός φωτεινού prime γενικής χρήσης, χωρίς να υποβαθμίζω βέβαια την αξία ενός καλού ζούμ... Σίγουρα κάποιος που θα αγαπήσει και θα εμβαθύνει λίγο στην φωτογραφία, σύντομα θα ανακαλύψει - ακριβώς όπως στο audio hifi - τις διαφορές μεταξύ των φακών. Σύντομα το μάτι του θα εξασκηθεί να μπορεί να αναγνωρίσει αυτό που κάνει την διαφορά ανάμεσα σε δύο φωτογραφίες παρμένες με διαφορετικά συστήματα ή απλά δύο φακούς. Και τότε θα αρχίσει να ψάχνεται...
Και μιά και ανάφερα το audio, μην ξεχνάμε ότι την μουσική που ακούμε, μπορούμε ανα πάσα στιγμή να την ξανααγοράσουμε ή να βελτιώσουμε το σύστημα με το οποίο την ακούμε - δεν μπορούμε όμως να βελτιώσουμε την ηχογράφιση. Ετσι και στην φωτογραφία, είναι η στιγμή που περνάει και χάνεται... και εμείς πρέπει να την συλλάβουμε... Και όπως την τραβήξεις εκείνη την στιγμή που θα συμβεί μπροστά σου, έτσι θα την έχεις για μιά ζωή... Οτι επεξεργασία και να κάνεις αργότερα, θα είναι πάντα "τεχνητή"... Ο φακός λοιπόν είναι το μικρόφωνο, και η κάμερα το ADC.