Pentax k20d στα 399 ???

Λοιπόν έχουμε και λέμε.

Ένας θόρυβος (ένας μικρός βόμβος) ακούγεται συνεχώς αλλα αρκετά χαμηλής έντασης και πρέπει είτε να εχει πολύ ησυχία ή να βάλεις το αυτί σου κοντά στην μηχανή. Σε απόσταση παρόμοια με αυτήν που κρατάς μια compact (30εκ απο το πρόσωπο) σχεδόν δεν τον άκουγα.

Όταν ζούμαρα-ξεζούμαρα άκουγα έναν άλλο θόρυβο. Σαν ένα ελφρύ ντουπ που υπάρχει ακόμα και όταν το κάνω πολύ αργά Υποθέτω οτι έχει κάποια σχέση με την προσαρμογή στην μεταβολή αυτή. Τί είδους δεν ξέρω...

ΑΠΑΤΗ!!!! ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΡΟΣΦΟΡΑ". Προσπαθούν να ξεστοκάρουν εκθεσιακά κομμάτια και σε φλομώνουν στο ψέμμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας!!!!

θα προτιμούσα να μη μπω σε λεπτομέρειες. Δε θέλω να πάρω μπάλλα και όλους οσους ανακατευτηκαν στην ιστορια γιατι ορισμενοι με εξυπηρετησαν πολυ φιλοτιμα.

Κάποιοι άλλοι μου είπανε ψέμματα (οτι το τεμαχιο που πηγα να παραλαβω ηταν καινουριο ενω ηταν demo με σκόνη κλπ) και γενικά από ότι φαίνεται και στις συζητήσις αυτου´του thread, τα καινούρια τεμάχια ήταν ελάχιστα και μετά προσπαθούνε να σπρώξουνε τα εκθεσιακά κομμάτια. ´

Η απάντηση τους οταν τους ρωτησα αν μπορουνε να μου παρεχουνε καινούριο αυτό που παρήγγειλα ήταν η εξής:

"Ειμαστε καλυμενοι καθως η προσφορα μας ισχυει μεχρις εξαντλησεως των αποθεμάτων"

Δε λεω. Καλυμμένοι είναι, αλλά είναι τρόπος να απαντάς ετσι στον πελάτη;;;

Αυτά τα πράματα δε τα περιμένω από σοβαρή και μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων...

θα προτιμούσαμε να μας δώσεις τα πλήρη στοιχεία σου και με αυτά να κάνουμε μια καταγγελία (ή να στείλουμε μια επίσημη επιστολή) προς την εταιρεία. Το έχουμε κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν.

παντως με την πενταξ εχει κανακανεο το μουλτιραμα προσφορες. πριν 2, 5 χρονια αγορασα την K100Ds με 400 ε και πριν μια μερα ειχς 650ε , επισης και σε ολυμπους κανει προσφορα , ειχε βγαλεο την Ε330 στα 200 ε..! την 400 επισης , παρεμπιπτωντως την πηρα απο το κουτι της καινουργια..! και με θηκη δωρο απο το μαγαζι στην Πατρα
...προσωπικα δεν σκπεπτομαι να την αγορασω αν και πηγα και ειδα την προσφορα ...και οχι γι α οικονομικους λογους , αλλα για να μην παρασειρομαστε στα καταλαλωτικα, το μονο που θα ειθελα διαφορα θα ηταν στη δυναμικη περιοχη και στο θορυβο σε νυχτερινες δρομου χωρις φλασ, δεν ξερω ποσο καλυτερα θα ηταν με την Κ20
!
επισης δεν μου αρεσουν τα ive view , μην ξεχνατε οτι ο αισθητηρας ειναι σονυ..!

pragmati prospathun na sproksun ta ekthesiaka.. otan me piran proti fora tilefono mu eipan oti einai ekthesiako komati kai oti mporoun na mu proteinun alles prosfores kai oti kai kala itan kaliteres..pigenete se ena magazi multirama kai peite ston ipalilo na dei sto sistima pu iparxei pano apo ena komati..emena mu ferane ena kenurgio (itan sfragismeno kai i kamera xorista kai oli i siskevasia mazi me ton fako mesa se zelatina me timi pano 799E) kai tus evala kai mu tin ferane apo tin Arta! :)

επισης μια μικρη παρατηρηση, το κουμπι που απελευθερωνει το κλριστρο ειναι μαυρο παλστικο ..σε αντιθεση με την Κ100ds που εχω ,ειναι μεταλλικο χρωμομενο, χωρις να θελω να πω η να υποννοω κατι περισσοτερο, ετσι το ειδα και δεν μου αρεσε

Απάντηση: Re: Pentax k20d στα 399 ???

pragmati prospathun na sproksun ta ekthesiaka.. otan me piran proti fora tilefono mu eipan oti einai ekthesiako komati kai oti mporoun na mu proteinun alles prosfores kai oti kai kala itan kaliteres..pigenete se ena magazi multirama kai peite ston ipalilo na dei sto sistima pu iparxei pano apo ena komati..emena mu ferane ena kenurgio (itan sfragismeno kai i kamera xorista kai oli i siskevasia mazi me ton fako mesa se zelatina me timi pano 799E) kai tus evala kai mu tin ferane apo tin Arta! :)

Θερμή παράκληση:
Φίλε μου γράφε ελληνικά σε παρακαλώ, είναι κανονισμός του ΑVClub.

Eυχαριστώ.

διαβαζα σε ενα φορουμ πως αντικατεστησαν τους ccd kodak αισθητηρες αν και ειχαν καλυτερη διαχειρηση θορυβου και δυναμικης περιοχης,επιεδη ηταν ενεργοβοροι και δεν ταιριαζαν με τις εμπορικες ευκολιες και αξεσουαρ του live proview
επισης το οτι εχουν μεγαλυτεροι πυκνοτητα σε πιχελ , αυτο δεν ειναι παντα καλο γιατι στον ιδιο χωρο υπαρχουν περισσοτερες παρεμβολες . δεν υιοθετω κατι απο αυτα δεν ειμαι τεχνικος . τα διαβασα

επισης μια μικρη παρατηρηση, το κουμπι που απελευθερωνει το κλριστρο ειναι μαυρο παλστικο ..σε αντιθεση με την Κ100ds που εχω ,ειναι μεταλλικο χρωμομενο, χωρις να θελω να πω η να υποννοω κατι περισσοτερο, ετσι το ειδα και δεν μου αρεσε

Εγώ πάντως που είχα την K100D Super για 1,5 χρόνο και πηρα τώρα την Κ20D, όσο και αν εκτιμώ την μικρή, πρέπει να πώ οτι η K20D είναι τελείως άλλο πράγμα. 2 επίπεδα πάνω σίγουρα, και ακόμα δεν την έχω δουλέψει πολυ για να δώ και όλα τα χαρακτηριστικά της.
Η K100D είναι για μένα απο τις καλύτερες εισαγωγικές μηχανές που κυκλοφόρησαν αλλά πραγματικά ωχριά μπροστά στην μεγαλη αδελφή της.

εν διαφωνω ,ειναι ημιεπαγγελαμτικη . αλλα δεν μιλαω για τις ευκολιες και τησ δυνατοτητες , μιλαω για ουσιαστικες διαφορες που βλεπονται στην καθημερινη χρηση
..ας πουμε ποτε μου δεν εχω φωτογραφισει συνεχομενες ληψης στο δευτερολεπτο, ουτε μπακετιγκ, μια μια φωτο βγαζουμε...επισης τις πιο πολλες δεν χρησιμοποιω το αυτο φοκους , φωτογραφιζω με υπερεστιαση με σταθερους παλοιους φακους, βεβαια η τεχνολογια προχωραει και μαζι της οι ευκολιες.....δεν ξερω, μας αρκει μονοο να τις εχουμε σε μια συσκευη χωρις .. να τις χρησιμοποιουμε?

Συμφωνώ, και εγώ εξάλλου κυρίως σταθερούς manual χρησιμοποιώ.
Ta drive και τα bracketing ούτε γω τα χρησιμοποιώ καθόλου και ούτε και πρόκυτε.
Αλλά εννοώ τα περισσότερα και καθαρότερα πιξελ, το 100iso, τα ξεχωριστά κουμπιά για να αλλάζω όλα αυτά που αλλάζω συνήθως, τις δύο ρόδες μπροστά πίσω για να αλλάζεις γρήγορα ρυθμίσεις, πάνω απο όλα το φωτεινό πεντάπρισμα σε σχέση με τους καθρέπτες της K100D, το weather/dust sealing και την δυνατότητα του customization της χρήσης της. Αυτά είναι τα σημαντικότερα και για μένα κάνουν αρκετή διαφορά γιατί έχουν χρήση. Η επιλογές σημείων εστίασης και ένα σωρό άλλα που έχει δεν θα μου αλλάξουν καθόλου την χρήση. Τα παραπάνω όμως ναι. Αααα και το ασύρματο φλας, μόλις πάρω συμβατό φλας. Τέρμα τα καλώδια...

Παραμένει εργαλείο, αλλα είναι ενα καλύτερο εργαλείο.

αν και τελευταια που χρησιμοποιω φιλμ, μου κακοφαινεται να οταν πληρωνω την αγορα την εμφανιση το σκαναρισμα....!αλλα τα πληρωνω...