Pentax k20d στα 399 ???

ναι εχεις δικαιο στην λειτουργικοτητα .. σε RAW εχεις δει διαφορες?
το weather[dust sealing ι ειναι, νεος τροπος καθαρισμου της σκονης?
το customization ? μικρορυθμιση της εστιασης?

μηπως υπαρχει και σε προσφορα η Κ10 στα μουλτιραμα..και ποσο ligοτερο θα την δινουν αν την εχουν?

pragmati prospathun na sproksun ta ekthesiaka.. otan me piran proti fora tilefono mu eipan oti einai ekthesiako komati kai oti mporoun na mu proteinun alles prosfores kai oti kai kala itan kaliteres..pigenete se ena magazi multirama kai peite ston ipalilo na dei sto sistima pu iparxei pano apo ena komati..emena mu ferane ena kenurgio (itan sfragismeno kai i kamera xorista kai oli i siskevasia mazi me ton fako mesa se zelatina me timi pano 799E) kai tus evala kai mu tin ferane apo tin Arta! :)

και μένα έτσι μου είπαν. Αλλά πριν πάω μου είπαν ότι είναι καινούριο και ότι μόνο η συσκευασία ειναι πειραγμένη. Επίσης μου είπαν και άλλες ανακρίβεις.

Όσο για το θέμα της καταγγελίας, έκανα τη δική μου καταγγελία στην γενική προισταμένη της εταιρίας υπεύθυνη για τις δημοσιες σχεσεις και μου αντιπρότεινε να αγοράσω SONY που έχουν σε προσφορα!!! Τελικώς δέχθηκε να μου κάνει περεταίρω έκπτωση στην για ένα εκθεσιακό κομμάτι το οποίο και πήρα, αφότου παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει καινούρια Κ20 σε στοκ πουθενά και ότι εξαντλήθηκε... Την ρώτησα γιατί υπάρχει τότε η "προσφορά" στο ηλεκτρονικό κατάστημά τους;;; Η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει πλέον και ότι όταν καταχώρησα την παραγγελία μου δεν γνώριζαν ότι δεν υπάρχει και γιαυτό την επεξεργάστηκαν. Ωστόσο όταν κλείσαμε το τηλεφωνο διαπίστωσα ότι η "προσφορά" εξακολουθεί να ζει και να βασιλεύει στο site τους.

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0315668&catid=060400

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μία μεγάλη εταιρία δε μπορεί να έχει στην ηλεκτρονική εποχή έλεγχο του στοκ της και σύνδεση με το ηλεκτρονικό κατάστημά της. Οφείλει αν όχι τιποτα άλλο από σεβασμό προς τον πελάτη.

Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Εγώ προσωπικά ενοχλήθηκα με τις πολλές ανακρίβειες που μου είπαν και της μη-αλήθειες, και αμφιβάλλω οτι θα ξαναγοράσω κάτι απο το κατάστημα τους οχι υπο συνθηκες προσφορας.

Δεν την έχω δουλέψει ακόμα καθόλου και οι φωτό που τράβηξα είναι κυρίως δοκιμαστικές.

Το weather/dust sealing σημαίνει οτι οι επαφές και γενικά τα μέρη που μπορεί να μπεί στο σώμα υγρασία και σκόνη είναι σφραγισμένα. Αυτό σημαίνει αντοχή σε τέτοιες συνθήκες.

Το customization εννοώ οτι μπορείς να "σώσεις" ρυθμίσεις που σε βολέυουν και να τις έχεις σε ξεχωριστό πρόγραμα. Να μην χρειάζεται να τις σετάρεις κάθε φορά. Μπορεις να ρυθμίσεις τα jpeg που θα βγάζει όπως τα θες με πολλές επιλογές που σου δίνει, ώστε να μην χρειάζεται να τραβάς πάντα σε raw. Υπάρχουν φορές που το jpeg αρκεί. Επίσης μπορεις να τραβάς Raw+jpeg και να μην χρειάζεται να καταφεύγεις στο extract jpeg απο το Pentax Photo Browser οταν δεν θες να μετατρέπεις 200raw που είναι καλά φωτισμένα...

Η Προσφορά των 399 ισχύει, έχει αλλάξει όμως η περιγραφή απο κιτ σε μόνο σώμα. Αλλά και πάλι φτηνή είναι.

Προφανώς κατάλαβαν την πατάτα και προσπαθούν να τα μαζέψουν. Βλέπω ακόμη οτι γράφει "κατόπιν παραγγελίας" δηλαδή...

Υποθέτω οτι ήθελαν να ξεστοκάρουν τίποτε K10 ή Κ100 και κατα λάθος έγραψαν Κ20...

τώρα το άλλαξαν αυτό ναι.

είχαν και Κ10 για ξεστοκάρισμα.

επίσης να πω ότι ο φακός που είχανε στο ΚΙΤ που μου φέραν, είχε τον 18-55 AL και όχι τον ΙΙ ο οποίος είναι ο κανονικός φτηνός ΚΙΤ φακός της pentax K20D. Απλά εγώ εχω άλλους καλύτερους Pentax φακους και δε με νοιαζει τόσο πολύ. προφανώς αυτός ο φακός προήλθε από κάποιο ΚΙΤ Κ10 η κάποια άλλη μηχανή...

Στο τέλος 369 ευρώ για αυτό που πήρα είναι πάρα πολύ καλά. Αλλά θα προτιμούσα αντί να μου λένε ιστορίες για αγρίους, να μου ξεκαθαρίζαν απο την αρχή οτι εχουν εκθεσιακά κομμάτια μόνο να μου δώσουν. Και όχι επί 5 μέρες να λένε ότι κατέβει στον καθένα....

Αναφορικά να πω ότι η μηχανή αυτή αγοράστηκε ως αναβάθμιση από την *istDS η οποία με τη σειρά της αντικατέστησε την Pentax Spotmatic F (η οποία είχε αγοραστεί καινούρια από Αμερική όταν ξεστοκάρανε τις Spotmatic το 78 για να σπρώξουν τις Κ1000). Δεν την χρησιμοποίησα ακόμη αλλά από αυτά που έχω δει (και τις φωτο που εχω δει) πρόκειται για εξαιρετική μηχανή. Πολύ καλό και φωτεινό VF.

και ποσο θα την προσφερουν την Κ10? αληθεια στην τυχη βαζουν τις τιμες? παντως ο κατερελος και το αντοραμα οπως εισα στο σιτε τους , δεν εχουν σε στοκ την Κ20

και στην Κ7 μετα απο λιγο καιρο...!
ειδα και στην σονυ εχει προσφορα στα 350 ε

λετε να κανουν προσφοραστα multirama την olympus pen? την εχουν στα 680 με δωρο το οφθαλμοσκοπειο

Re: Περιεχομενα : Σώματα DSLR

πολυ καλο το αρθρο, θα ηθελα μια γνωμη επειδη εγινε λογος για την Κ20 της πενταχ τις τελευταιες μερες, εδω διαβασα σε συγκριση με την Κ 100
, θα ηθελα την γνωμη σας σε συγκριση με την κ10, επειδη εχει ccd αισθητηρα ..χωρις live proview και επειδη η κ10 πωλειται ακομη γυρο στα 300 ευρο

ποιος γνωριζει με τι τροπο μπορω να τραβηξω πολλα καρε το δευτερολεπτο με την συγκεκριμενη camera....

Έχει δυο τρόπους, το hi drive και το burst και οι δύο είναι προσβάσιμοι ώς εξής.
Πατάς το Fn και μετά στο pad το πάνω. Εκεί έχεις 4 επιλογές. Normal, hi drive, burst, remote. Διαλέγεις και πέρνεις!

Έχει δυο τρόπους, το hi drive και το burst και οι δύο είναι προσβάσιμοι ώς εξής.
Πατάς το Fn και μετά στο pad το πάνω. Εκεί έχεις 4 επιλογές. Normal, hi drive, burst, remote. Διαλέγεις και πέρνεις!
Εισαι θεος ....ο φιλος στο παραπανω post δεν μπηκε στον κοπο να γραψει 2 λεξουλες εχω διαβασει το manual και δεν εβγαλα ακρη για αυτο και αναγκαστηκα να θεσω την ερωτηση μου ΕΔΩ αλλοστε ποιος ειναι ο λογος υπαρξης του forum???

ΤΟν παρεξήγησες τον Βλάσση. Δεν την έχει την μηχανή, και σου είπε την μόνη σίγουρη λύση για να βρείς αυτό που ψάχνεις. ΑΝ δεν το βρήκες δεν έψαξες σωστά.
Θα σου πρότεινα να το βρείς και να διαβάσεις τί λέει ακριβώς (δεν έχω το manual μαζί μου οπότε δεν ξέρω και γώ που βρίσκεται) γιατί μπορεί να δίνει χρήσιμες πληροφοριές για τις λειτουργίες αυτές. Ας πουμε στο burst mode νομίζω η ανάλυση είναι στα 3ΜΡ.
Κάνε τον κόπο να το βρείς, αξίζει.

Μολις εστειλες το post το βρηκα αμεσως ΟΚ μπορει να παρεξηγησα το φιλο οσον αφορα το burst mode δεν το καταλαβα ξερεις μεχρι πριν 15 ημερες η μονη επαφη μου με DSLR ηταν στα σταν των καταστηματων τωρα ξεκιναω
"ψαρουκλα" γιαυτο και η βοηθεια σας ειναι αμεριστη.......