Περαστικά μας!!!!!!!!!

Κώστα περαστικά.
Τρακτερογεγέδες υπάρχουν παντού.
Είτε οδηγούν το Tζον Ντήρ είτε την φτιαγμένη μπέμπα τους...

Πάντως καλά είναι όλοι μας ακόμα και στα φανάρια, να κόβουμε και να ελέγχουμε τι κάνει ο "κόκκινος"...
Ή τι δεν κάνει...
Προσωπικά δύο φορές την γλύτωσα έτσι.
Και από τότε ούτε τα φανάρια δεν εμπιστεύομαι...

Re: Απάντηση: Περαστικά μας!!!!!!!!!

Πάντως καλά είναι όλοι μας ακόμα και στα φανάρια, να κόβουμε και να ελέγχουμε τι κάνει ο "κόκκινος"...
Ή τι δεν κάνει...

+1000... Ειδικά δε όταν πέφτει η μαύρη νύχτα και οδηγούν τα παιδιά του Πλούταρχου και της Τζούλιας, έχοντας κατεβάσει από ένα μπουκαλάκι ουίσκυ, αφού ως γνωστόν δεν τους πιάνει το ποτό...

Σιδερένιος...

Πλέον μετα απο αυτά που έχω δεί δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε κανέναν και σε καμία προτεραιότητα που υποτίθεται οτι μπορεί να έχω. Αντιμετωπίζω κάθε αυτοκίνητο ωσαν να ήταν κίνδυνος, δεν μπορείς να βασιστείς στο οτι δεν θα κάνει την παπαρία ο άλλος... Έχω σωθεί άποιρες φορές απο αυτήν την τακτική και δεν πα να μου λένε οτι είμαι υπερβολικός δεν την αλλάζω. Και σε όσους φίλους έχω κάνει εγώ μαθήματα αυτό προσπαθώ να τους μάθω. ΝΑ είναι συνεχώς σε επιφυλακή γιατί κυκλοφορούν ένα σωρό άσχετοι εκεί έξω...

Περαστικά σου φίλε μου, μην στενοχωριέσαι για το αμάξι, αυτό θα ξαναγίνει (και γι αυτό πληρώνουμε και τις ασφαλιστικές άλλωστε). Εγώ στη θέση σου πάντως θα τον κυνηγούσα αυτόν τον κάγκουρα δικαστικά μέχρι να μπει πίσω από τα σίδερα.

Περαστικα σου φιλε μου! Ευχομαι να μην σου ξανασυμβει. Ειμαι πολυ περιεργος να μαθω τι ελεγε ο θυτης μετα το συμβαν.
Εγω ειχα παρομοιο συμβαν λιγο πριν το Πασχα στην Εθνικη Λαμιας - Καρπενησιου (Ο θεος να την κανει Εθνικη)! Οχι με τρακτερ, αλλα με ΙΧ που παραβιασε ΣΤΟΠ. Ο οδηγος του ηταν ενας 75χρονος με ιστορικο πολλων τροχαιων, ιατρικο ιστορικο τριων εγκεφαλικων, κι ομως το μπουρδελο το Κρατος δεν του ειχε αφαιρεσει το διπλωμα!

Περαστικά φίλε μου. Τα τρακτερ είναι μεγάλος μπελάς σε όλη την επαρχία.
Στην Καρδίτσα στο χωριο της γυναίκας μου πας σε μια ευθεία 10-15 χιλιόμετρα και εκεί που πας με 100-120 Km/h σου πετάγεται μπροστα το τρακτερ και .....@$%@.
Αστα να πάνε, σιδερένιος.

Τώρα τι να πω.... επειδή καβαλάω μηχανή
σκέφτηκα τι θα γινόταν αν αντί για αμάξι είχες μηχανή !
Περαστικά ρε Κωστα......

Κωστα περαστικα ,μην σε νοιαζουν τα σιδερα εσυ να εισαι καλα και παντα τυχερος

Να σαι καλα σιδερενιος για πες μας ο τυπος στο τρακτερ επαθε τιποτα ?
Πως αντεδρασε ? Την ζημια ποιος θα την καλυψει ?

Ή τι δεν κάνει...

Όχι απλώς είναι καλό.
Επιβάλλεται.
Ειδικά στο μυαλό του δίτροχου δεν πρέπει να υφίσταται η έννοια της προτεραιότητας (του ίδιου). Παντού και πάντα πρέπει να κόβει ταχύτητα ή να σταματά και να ελέγχει.
Σε φανάρια ή σε διασταύρωση με Stop, κατά 99,9% ο άλλος θα σταματήσει.
Τί γίνεται όμως αν , για οποιονδήποτε λόγο, ισχύσει το 0,1% και δεν σταματήσει;
Προσωπικά δεν αφήνω ούτε αυτό το ποσοστό στη τύχη.

Κώστα, περαστικά εύχομαι και να είσαι πάντα υγιής και γερός μετά από τέτοιες κακές στιγμές.

Προσωπικά, στο τιμόνι έχω υιοθετήσει, εδώ και πολλά χρόνια, την εξής πρακτική:

Κάθε φορά που μπαίνω στο αυτοκίνητο λέω στον εαυτό μου ''αυτή είναι η τελευταία φορά που οδηγείς''. Σε όποιον το έχω πει του φαίνεται μακάβριο και παράλογο. Σε μένα, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, έχει λειτουργήσει ευεργετικά. Είμαι πάντα στην τσίτα, 100% συγκεντρωμένος αφού είναι η τελευταία φορά που οδηγώ. Στο τιμόνι, βάσει των παραπάνω, φαντάζομαι πράγματα. Πλάθω σενάρια με το μυαλό μου, σκέφτομαι καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν από το πουθενά, γενικά είμαι σε εγρήγορση για αναπάντεχες φάσεις. Η παραπάνω μέθοδος με έχει βοηθήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν και σε μια-δυο περιπτώσεις μ' έχει σώσει κιόλας.

Δυστυχώς, το παραπάνω σύστημα δεν το έχω εφαρμόσει και εκτός αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα η ημέρα να περνάει, πολλές φορές, μίζερα, όταν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος....

Περασμένα - ξεχασμένα να είναι φίλε μου.
Πάντα σιδερένιος και καλα ξεμπερδέματα με τις ασφαλιστικές :tdown:

Κώστα, περαστικά εύχομαι και να είσαι πάντα υγιής και γερός μετά από τέτοιες κακές στιγμές.

Κάθε φορά που μπαίνω στο αυτοκίνητο λέω στον εαυτό μου ''αυτή είναι η τελευταία φορά που οδηγείς''. Σε όποιον το έχω πει του φαίνεται μακάβριο και παράλογο. Σε μένα, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, έχει λειτουργήσει ευεργετικά. Είμαι πάντα στην τσίτα, 100% συγκεντρωμένος αφού είναι η τελευταία φορά που οδηγώ. Στο τιμόνι, βάσει των παραπάνω, φαντάζομαι πράγματα. Πλάθω σενάρια με το μυαλό μου, σκέφτομαι καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν από το πουθενά, γενικά είμαι σε εγρήγορση για αναπάντεχες φάσεις. Η παραπάνω μέθοδος με έχει βοηθήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν και σε μια-δυο περιπτώσεις μ' έχει σώσει κιόλας.

Δυστυχώς, το παραπάνω σύστημα δεν το έχω εφαρμόσει και εκτός αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα η ημέρα να περνάει, πολλές φορές, μίζερα, όταν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος....

same here 100% !!!!!!

Περαστικά σου Κωστή κι άλλο κακό να μην σε βρει.

:grinning-smiley-043
Και έλεγα ότι είμαι ο μόνος περίεργος που το κάνει αυτό.....
Πάντως με έχει βοηθήσει και μένα αυτός ο τρόπος σκέψης. Μετά από 20 χρόνια οδήγησης, μπορώ και λέω ότι δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε ατύχημα στο οποίο να φταίω. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό....