Περι ανεμιστηρων. Οροφης & δαπέδου.

Ο ανεμιστήρας τοποθετήθηκε σήμερα με 8αρες βίδες (δεν χωρούσαν 10αρες) και 8αρια ουπα πλαστικά.

Δεν υπάρχει κανένας τζόγος στην βάση και όλα δουλεύουν ρολόι.

Ωραιος...
Στην συγκεκριμενη Αγγελε προκειμενου να διασφαλισει το καλο και δυνατο σφιξιμο-κρατημα κατα την προσωπικη μου αποψη καλα εκανε....

Για να μην ανοίξω καινούργιο θέμα , επαναφέρω αυτό...
Θέλω να βάλω ανεμιστήρα οροφής σε δύο υπνοδωμάτια 16 και 18 τ.μ.
Ύψος 3.20 αν θυμάμαι...
Τι πρέπει να προσέξω στην εγκατάσταση, σε τι ύψος από το κρεβάτι θα πρέπει να μπει?
Έχετε να μου προτείνετε κάτι συγκεκριμένο? Με ενδιαφέρει να έχει και φως.
Με ενοχλεί όλο το βράδυ το a.c και ξυπνάω με ενόχληση στον λαιμό...
Ευχαριστώ...

Σκεφτομαι να βαλω φετος σε ενα υπνοδωματιο στο χωριο ανεμιστηρα και ειμαι μεταξυ ανεμιστηρα οροφης και ενος XiaoMi δαπεδου.

Για ανεμιστηρα οροφης εχω καταληξει σε αυτον που τον εχει προσφορα το Praktiker. Eχει ολα αυτα που θελω.
Υπαρχουν αλλοι δυο ανεμιστηρες οροφης στο χωριο εδω και 30 χρονια και ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι παρολο που δεν εχουν τα πολλα καλουδια/ρυθμισεις των συγχρονων.

Για δαπεδου εχω ηδη δυο Xiaomi στην Αθηνα και δεν εχω λογια για την αποδοση, την λειτουργικοτητα και την ποιοτητα. Ιδιως για τις λειτουργιες υπνου.
Εχω τον κλασσικο και τον tower. Δεν μπορω να επιλεξω μεταξυ των δυο επειδη ειναι και οι δυο αριστοι και αθορυβοι στις χαμηλες σκαλες. Ισως τον Τοwer.
Δεν εχουν τηλεκοντρολ που για καποιους ειναι must, αλλα εχουν δεκαδες ρυθμισεις μεσω μιας εξαιρετικης εφαρμογης κινητου.

Έχω το εξής πρόβλημα.
Στο δωμάτιο των παιδιών δεν μπαίνει ανεμιστήρας οροφής, οπότε πρέπει να πάω σε κάποιον δαπέδου.
Τα παιδιά κοιμούνται σε κουκέτα, σε διάταξη L όπου το | είναι περίπου στο 1.80.

Τι ανεμιστήρας θα με κάλυπτε; Εννοείται αθόρυβος αφού θα μπει σε υπνοδωμάτιο.

Για να μην ανοίξω καινούργιο θέμα , επαναφέρω αυτό...
Θέλω να βάλω ανεμιστήρα οροφής σε δύο υπνοδωμάτια 16 και 18 τ.μ.
Ύψος 3.20 αν θυμάμαι...
Τι πρέπει να προσέξω στην εγκατάσταση, σε τι ύψος από το κρεβάτι θα πρέπει να μπει?
Έχετε να μου προτείνετε κάτι συγκεκριμένο? Με ενδιαφέρει να έχει και φως.
Με ενοχλεί όλο το βράδυ το a.c και ξυπνάω με ενόχληση στον λαιμό...
Ευχαριστώ...
Πήρα πέρσι αυτόν για την κρεβατοκάμαρα και δύο τέτοιους για τα δωμάτια των παιδιών. Πολύ ευχαριστημένος και από τους δύο -για τα τετραγωνικά σου προτίμησε τον 1ο.
Στις οδηγίες γράφει σε τι απόσταση από το ταβάνι μπαίνει, οπότε μην σε αγχώνει. Η εγκατάσταση την είχε την δουλειά της, αλλά δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο να προσέξεις - απλά ακολουθείς τις οδηγίες.
Καμία σχέση η φυσική δροσιά που βγάζει ο ανεμιστήρας με ένα a/c. Από ότι διάβαζα όταν το έψαχνα, δεν κάνει για όλες τις περιπτώσεις: για σπίτια που πιάνουν ακραίες θερμοκρασίες δεν κάνουν δουλειά (πχ ρετιρέ στο κέντρο πόλης).

Από ότι διάβαζα όταν το έψαχνα, δεν κάνει για όλες τις περιπτώσεις: για σπίτια που πιάνουν ακραίες θερμοκρασίες δεν κάνουν δουλειά (πχ ρετιρέ στο κέντρο πόλης).

Αν πιάσεις ακραίες θερμοκρασίες, βάζεις το air condition στους 28 βαθμούς και τον ανεμιστήρα.
Κάπου εκεί, κάτω από τους 30, οι ανεμιστήρες δουλεύουν μια χαρά.
Και το aircondition δεν δουλεύει συνέχεια για να σε τσακίσει.

• Like
Reactions: dk31