Περί ανέμων και υδάτων..

Εγω παλι βλεπω ενα τρι καλο φακουδακι fenix να προσπαθει να κρυφτει ως σουβλακι....

κατσε εννοεις το αντικειμενο στα αριστερα.....ειναι ενας fenix Tk45?

Πολυ πραμα εχει η ιστοσελιδα του φιλου σου. Και ετυχε σε καιρο που ψαχνω για καμια καραμπινα (κανονικη οχι airsoft) αλλα δεν ξερω τι να παρω. Με κινδυνο να ξεφυγουμε απο το θεμα : θελω να παρω μια που να ειναι κατραμι μαυρη, μαλλον σε συνθετικο, να μην χρειαζεται πολυ συντηρηση (κατι σαν τα glock), να μην σκουριαζει καθολου (κατ' αναγκη ελαχιστα). Δεν ξερω αμα θα ειναι επαναληπτικη ή ημιαυτοματη. Μερικα απο αυτα που κοιταω χωρις σειρα:
BENELLI M3 και Μ4 (ακριβες αλλα μαλλον απο τις κορυφαιες)
BENELLI SUPER NOVA
REMINGTON 870 (κλασσικη αξια με πανω απο 10εκατομυρια πωλησεις)
REMINGTON 877 (διαστημικο αλλα γουστοζικο)
MOLOT (αυτο και εαν ειναι εντυπωσιακο)
Το οπλο μαλλον δεν θα παει καθολου για κυνηγι. Αντε καμια σκοποβολη. Περισσοτερο για την φαση που λεμε θα αγοραστει, να λεμε οτι εχουμε ενα καλο.

Εννοειται οτι θα μπει φακος πανω (για να μην ξεφυγουμε απο το θεμα) με διακοπτη πιεσης (remote switch) και ενα καρο συμπραγκαλα (θα γινει μεταλλαγμενο).

Συγγνωμη για το τελειως εκτος θεματος (περαν του φακου που θα μπει επανω του) αλλα ειμαι στο ψαξιμο.
Δεκτες προτασεις [links - βιβλια - οδηγους αγορας κτλ ] (καλυτερα μαλλον σε πμ για να μην ενοχλουμε στο site).

καλυτερα παρε μια σκοπευτικη καραμπινα αφου δεν θα την χρησιμοποιεις για κυνηγι.στο λεω γιατι ασχολουμε και με τα δυο.

Re: Απάντηση: Περί ανέμων και υδάτων..

καλυτερα παρε μια σκοπευτικη καραμπινα αφου δεν θα την χρησιμοποιεις για κυνηγι.στο λεω γιατι ασχολουμε και με τα δυο.

Τι σκοπευτικη καραμπινα εννοεις; Μαρκα - μοντελο;

κοιτα τα οπλα που ειναι για σκοπευση ειναι πιο ''μελετημενα'' ενω τα κυνηγετικα πιο απλα.βεβαια ολα ειναι σχετικα,στο σκοπευτηριο εχω κερδισει αρκετους με ενα ρωσικο δικαννο που εχω το οποιο οι σκοπευτες το χλευαζουν.τεσπα ψαξτο και σ'αυτο το σαιτ(πρεπει να κανεις εγραφη για να συμμετεχεις) και πιστευω θα σε βοηθησουν.

http://www.e-artemis.gr/forum/

και εδω κατηγοριες οπλων και μοντελα

http://www.e-fox.gr/index.php?pN=guncategory

παντως αν θελεις για σκοπευση προτιμησε ενα σουπερ ποζε δικαννο και οχι καραμπινα(αλληλεπιθετο δλδ με τις καννες η μια πανω στην αλλη)

Last edited:

παντως αν θελεις για σκοπευση προτιμησε ενα σουπερ ποζε δικαννο και οχι καραμπινα(αλληλεπιθετο δλδ με τις καννες η μια πανω στην αλλη)

Μπα τα δικαννα ουτε να τα βλεπω δεν θελω. Ηθελε να μου δωσει και ο συγχωρεμενος ο παππους μου ενα guerini pintossi με κοκκορια απο το 50 μαλλον πρεπει να ηταν και δεν το ηθελα.

ενταξει οχι και με κοκορια βεβαια εχει αλλη αξια ενα τετοιο.παρε οτι σου κανει κεφι για να το ευχαριστηθεις και αν μενεις αθηνα ελα στο σκοπευτηριο του σχιστου να ριξουμε πιατα.

ενταξει οχι και με κοκορια βεβαια εχει αλλη αξια ενα τετοιο.παρε οτι σου κανει κεφι για να το ευχαριστηθεις και αν μενεις αθηνα ελα στο σκοπευτηριο του σχιστου να ριξουμε πιατα.

το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω τι να παρω. Οικονομικο ή ακριβο (πανω απο 1.200).
Εαν παω για τα 1200 μαλλον η λυση ειναι MOLOT. Εαν παω για φθηνο μαλλον για καμια επαναληπτικη θα παω ή μπορει και για το baikal mp153.
Πιθανον να με πιασει και καμια ορεξη για πρακτικη σκοποβολη (βεβαια να υπαρχει και ρευστο).

μια καλη καραμπινα με 1200 παιρνεις.απο αυριο θα σου γραψω καλες προτασεις.εγω εχω baikal δικαννο,απλα εργαλειο αλλα θα σε συμβουλευα καραμπινα baikal ξεχνα το.γενικα τουρκικες και ρωσικες μην κοιταζεις.σε καταταξη προσωπικη γουστου τα δικαννα τα εχω πρωτα τις χραπα-χρουπα 2ρες και τις καραμπινες δεν ψηνομαι καθολου.υπαρχουν φαν και εχθροι στα δικαννα-καραμπινες.
μια καραμπινα πασιγνωστη και αξιολογη σχεδον σταθερη αξια ειναι η beretta vitoria αν θες μελετησε την λιγο.http://www.hobbi.gr/product_info.php?cPath=49_69_106_303&products_id=902 και σε πολλα σχεδια.
παντως οτι και να επιλεξεις θα πας σε οποιοδηποτε μαγαζι και θα την επωμισεις,να δεις οτι σου κανει.

Last edited:

μια καλη καραμπινα με 1200 παιρνεις.απο αυριο θα σου γραψω καλες προτασεις.εγω εχω baikal δικαννο,απλα εργαλειο αλλα θα σε συμβουλευα καραμπινα baikal ξεχνα το.γενικα τουρκικες και ρωσικες μην κοιταζεις...

ουτε το MOLOT να δω ; Μονο τα καλυτερα ακουω αλλα ακριβουτσικο.

ελα φιλε μου ειχα φαει εναν ιο ξεγυρισμενο και ετρεχα με το pc.θα σου γραψω μοντελα αυριο να ξεσκονισω λιγο.τις molot δεν τις ξερω καλα αλλα οι ρωσικες ειναι το κλασσικο που λεμε ''σκυλια'' αλλα απο αυτοματισμους ασ'το.τα ρωσικα φτιαχνονται απο τα λιωμενα μεταλλα των πολεμικων οπλων οποτε μιλαμε για οτι καλυτερο.

ελα φιλε μου ειχα φαει εναν ιο ξεγυρισμενο και ετρεχα με το pc.θα σου γραψω μοντελα αυριο να ξεσκονισω λιγο.τις molot δεν τις ξερω καλα αλλα οι ρωσικες ειναι το κλασσικο που λεμε ''σκυλια'' αλλα απο αυτοματισμους ασ'το.τα ρωσικα φτιαχνονται απο τα λιωμενα μεταλλα των πολεμικων οπλων οποτε μιλαμε για οτι καλυτερο.

Οκ θα περιμενω νεα σου. Σημερα αγορασα και τον ετησιο οδηγο αγορας Κυνηγι και Κυνοφιλια, για να ριξω μια ματια. Ειχε και δωρο κυαλια μεσα. Αλλα νομιζω μερικα μοντελα δεν τα εχει μεσα ουτε και τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα των οπλων (πχ ποσες σφαιρες παιρνουν μεσα).

απο τον νομο επιτρεπεται 3 φυσιγγια στις καραμπινες ετσι ερχονται και απο τα εργοστασια,βεβαια στα δικαννα ενταξει ενοειται 2.υπαρχει ενα εξαρτημα που το βγαζεις και δεχεται μεχρι 5 η καραμπινα αυτο βεβαια ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.θα σε συμβουλευα να πας σε ενα οπλοπωλιο και να δοκιμασεις μερικα οπλα στα πλαισια που εχεις και σε γνωστα κομματια.οσο το ψαχνεις θα μπερδευεσαι.δες ποιο σου καθετε(βασικο)καλα και αν σε καλυπτει σε ενα καλο ποσοστο παρ'το.μετα το παμε και σε κανα γνωστο οπλουργο να σου βαλει μετρα (σου το ρυθμιζει συμφωνα με τον σωματοτυπο σου) και εισαι αρχηγος.

Θα παρακαλούσα να μην γίνεται συζήτηση περί όπλων. Χώρια του ότι είναι εκτός θεματολογίας του φόρουμ υπόκεινται και σε ειδική νομοθεσία.

Θα παρακαλούσα να μην γίνεται συζήτηση περί όπλων. Χώρια του ότι είναι εκτός θεματολογίας του φόρουμ υπόκεινται και σε ειδική νομοθεσία.

Σεβαστο αυτο που ζητας μπιλυ αλλα νομιζα οτι γενικα μπορουμε και ιδιαιτερα σε αυτο το ποστ να μιλησουμε για οτι θελουμε (συμπεριλαμβανομενων και τον οπλων). Και φυσικα μιλαμε για καραμπινες και οχι για ραβδωτα και πολεμικα. Εαν παλι αυτο ειναι αντιθετο ως προς του κανονες του site να με συγχωρεσεις προσωπικα. Εαν δεν υπαρχει κατι τετοιο στους κανονες παρακληση να μας το πεις. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δεν τίθεται θέμα αφού υπάρχει κατανόηση.
Σωστά το "περι ανέμων και υδάτων" στο παρόν νήμα, αλλά ρε παιδιά άλλο να μιλάμε πχ για εξωλέμβιες και άλλο για όπλα. Δεν υπάρχει προσωπικά θέμα οπλοφοβίας. απλώς το συγκεκριμένο τυχαίνει ιδιαίτερης ευαισθησίας απο κάποιες κοινωνικές ομάδες και ίσως μερικοί δυσανασχετίσουν διαβάζοντας τα εδώ.