Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία?
H γνωμη μου για τηνσυζητηση και οως εχει μετατραπει, και επισης για το νημα προταση μυ προς τους διαχειριστες.
Η συζητηση γυρισε στην "Σωτηρια" η μη μεσω της βαπτισης περνοντας βεβαια απο την βαρβαριτητα της εκκλησιας που τοσο ταλαιπωρει και καταπιεζει τον ανθρωπο σημερα κλπ κλπ.
-Για το ποιος θα σωθει στο τελος, οπως λεει και ο Pleo, ειναι θέμα του Κριτη, και την ημερα της κρισεως.
-Θα σωθουν λιγοι....Ναι θα σωθουν λιγοι. Πολλοι λιγοι. Ο ιδιος μας το εχει πει.
-Αυτο το επιχειρημα που ερχεται και σε αλλα νηματα σχετικα με λαθρομεταναστες τρομοκρατες κλπ ξαναχτυπα εδω..." ετυχε να γεννηθουν καποια μιλια πιο μακρυα....
Ατοπο τελειως σαν επιχειρημα γιατι τιποτα δεν "ετυχε". Εγω δεν "ετυχε να γεννηθω" εκει που γεννηθηκα και να γινω αυτος που εγινα. Γεννηθηκα συγκεκριμενα απο τους γονεις μου, που αποφασισαν να τεκνοποησουν και ειχαν προγραμματισει την οικογενιακη και κοινωνικη μας ωη, που ηταν σε αυτο το συγκεκριμενο τοπο με αυτα τα ηθη και τα εθιμα και που αυτοι γεννηθηκαν απο τους γονεις τους που επισης μεγαλωσαν παιδια κλπ.
Αν καποιος μου ελεγε "αι αν τυχιανε και γεννιωσουν 5 χιλιαδες χιλιομετρα μακρυτερα" (οπως ηδη μου εχει ειπωθει LOL) Θα του ελεγα οτι λεει μπουρδες, γιατι απλα δεν θα ημουν εγω.
Οπως το ειπα οπως στρωνει κανεις ετσι κοιμαται. Και τα παιδια του πληρωνουν τις αποφασεις του. Επισης καθε στιγμη ο ανθρωπος ειναι ελευθερος να παρει τις αποφασεις του. Αυτα "τα τυχαια" ειναι για τυχαρπαστες εξηγησεις.
-Προχτες εμαθα κατι τραγικο που αφορα ην κοινωνια και δη την "κοσμικη" κοινωνια... Ηξερα οτι στην Αθρησκευτη και κατα ππολλω αθεη Γαλλια, σκοτωνοταν μια γυναικα καθε δυο μερες απο τον συντροφο της. Τεραστειο μου φαινοταν και ακαταληπτο. Αλλα προχτες εμαθα κατι που το ξεπερασε... ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 2 παιδια σκοτωνονται στην χωρα, απο κακομεταχειρηση των γονειων η των θετων (συχνα ο γκομενος της μαμας) γονειων των. και αυτη ειναι μια εκτιμηση προς τα κατω ελεγε ο δικηγορος ειδικος του θεματος.
Τι λετε ; να ηταν βαφτισμενα ; λετε να τα ππνιξαν σε καμμια βαφτιση ;
Ουαι υμιν Γραμματεις και Φαρισαιοι υποκριται
- Για το
"δεν με διαλξατε εσεις, εγω σας διαλεξα" , νομιζω οτι το λεει για τους λειτουργους Του δηλαδη για τους ιερεις, και ιεραποστολους, και οχι για ολους τους πιστους.
-Η ερωτηση της αρχης, (που προσωπικα με εκπλησει ειναι αληθεια) ηταν εαν ενα αβαπτιστο μωρο μπορει να μπει στην εκκλησια, σε βαπτισια. Φυσικα οποιοσδηποτε μπορει να μπει εαν σεβεται τις νορμες συμπεριφορας. Οποιοσδηποτε βαπτισμενος η μη, εξαου δεν εχουμε πορτιερηδες οπως στις συναγωγες και στα τζαμια για να απαγορευουν εισοδους.
Αλλα η ερωτηση οπως προειπα εγινε βημα,
ακομα μια φορα, για να ακουσουμε 1) ποσο οπισθοδρωμικη ειναι η εκκλησια, 2) ποσο βαναυση και επικινδυνη για τα παιδια, 3) ποσο ανευθυνοι ειναι οι Χριστιανοι γονεις, και αν το ταβηξουμε το επιχειρημα 4) ισως να επρεπε να τους παιρνουν και τα παιδια για να μην υποστουν τετοια μαρτυρια, 5) ποσο καθυστερημενοι ειναι οι Χριστιανοι πιστοι γιατι η επιστημη κλπ (τι χες γιαννη τι'χα παντα) κλπ κλπ κλπ.
Ευτυχως που το γελοιο δεν σκοτωνει...
Γιαυτο προτεινω στους διαχειριστες να κλεισει το νημα τουλαχιστον οσον αφορα την ερωτηση και τις αναλογες απαντησεις, και αν θελουν να κρατησουν την (ασκοπη κατ εμε, και στην ουσια κακοβουλη ως συνηθως οσον αφορα τον Χριστιανισμο) συζητηση και νομιζουν οτι δεικνυει καποιον προβληματισμο, ας φτιαξουν ανοιξουν ξεχωριστο νημα.
Ενα τελευταιο για τους αφισιναδος του αντιχριστιανισμου.
Οσοι δεν θελετε και αποριπτετε, ειναι απλο...
Μην βαλετε τα παιδια σας στην κολυβηθρα γιατι ειναι επικινδυνο.
Βαλτε τα σε γυαλα σαν τα χρυσοψαρα.
Και μετα περιμενετε να δειτε ποιος, ποτε και ΠΩΣ θα τα ψαρεψει. Εχετε 30 με 40 χρονια καθυστερηση, μην ανησυχειτε θα προλαβετε...
Παντως εμας επ ουδενι κλονιζετε την Πιστη μας.