Περί βαπτίσεως και λοιπών αποριών

Status
Not open for further replies.
Λοιπόν το αργότερα έφτασε. Ο Δαρβίνος έκανε πολλά λάθη, και ο Ντώκινς υποστηρίζει ότι είναι καλό να αλλάζεις άποψη, γιατί αυτό δείχνει ότι η επιστήμη αντλεί την αξία της από την αμφισβήτηση των ίδιων θεωριών που προβάλλει. :ban-aki:
Η επιστημη...
Αυτο ειναι καλο !

Ο αθεος δεν πιστευει στον Θεο. Πολυ ωραια μεχρι εδω. Αλλα στην περιπτωση που θα αποδεικνυοταν ( που δεν, γιατι δεν ειναι αποδειξιμη υποσταση, αλλα ας υποθεσουμε) η υπαρξη του Θεου, γιατι δεν θα το ακολουθησει ;;;;
Τελικα μηπως ο ορος δεν ειναι "αθεος" αλλα κατι αλλο ; "Σατανιστης" για παραδειγμα ;
Γιατι πιστευεις οτι ο αθεος τοτε θα ακολουθουσε τον Σατανα ( εβραικη λεξη για το εχθρος );
Τοτε θα αποδεικυονταν οτι για ολα τα στραβα του κοσμου , αυτος ο θεος, θα ηταν υπευθυνος. Εστω οτι τα ειχε δημιουργησει ο Σατανας ( δικο του δημιουργημα και αυτος) , δεν τα απετρεψε. Δεν τον θελω αυτο τον θεο. Απαθης.

Ένταξη.Ο αγνωστικισμός έχει και λίγο ζαμαν φου στο DNA του..Χαλαρος δεν φανατιζεται.Για να περνάει η ώρα.. Μεταξύ μας κάπως ετσι πρέπει να γίνουν και οι σκληροπυρηνικοί Αθεοι.. Δεν έχει νόημα να λιντσάρεις κάτι που πιστεύεις ότι δεν υπάρχει.

Θα ζητουσες ποτε απο εναν θεωρητικο να παρει θεση αναμεσα στο φωτονιο η το κυμα του ?
Γιατι λοιπον ζαμανφουτιστης καποιος που παραδεχεται οτι ΔΕΝ γνωριζει τι υπαρχει ?
Τοτε ολοι οσοι θελουν να ειναι σοβαροι με τον εαυτο τους .... ζαμανφουτιστες !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να

Ο Χριστός όμως είχε την ευκαιρία να Βαπτιστεί από επιλογή σε μεγάλη ηλικία κάτι που δεν έχουν τα σημερινά παιδάκια,Για να έρθουμε και στο θέμα μας..
Αυτό πως το εξηγεις;
Εγώ πιστεύω παίζει τον ρόλο του " μην χάσουμε κάνα αρνί απ το μαντρί ."

Μήπως ξεχνάς ότι από τα χρόνια του Χριστού έως τα δώθε έχει υπάρξει συγκεκριμένος λόγος για τη βάπτιση των νηπίων σε όσο το δυνατό πιο μικρή ηλικία; Μάλλον ε;

Νομίζω ότι πέφτεις στην παγίδα του να θεωρείς πράγματα αγνοώντας πολλά από εκείνα που τα αποτελούν.

Τεσπα, δεν έχω πρόθεση να πω ότι δεν υπάρχουν και κακόβουλοι και πονηροί και καιροσκόποι. Το αντίθετο (δες τους προτεστάντες για παράδειγμα) αυτό όμως δεν αρκεί για να ξεθεμελιώσει την αρχή του Χριστιανισμού, δηλαδή τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων που δεν έχουν αλλάξει κατ' ελάχιστο από... πάντα.

Οχι. ειναι ενθεοι. Απλα δεν τους εκφραζει καποια θρησκεια.

Δεν ειναι ενθεοι ... αφηνουν το ενδεχομενο να υπαρχει θεος ... Η ... να μην υπαρχει.
Δεν εχουν ετυμηγορησει (οι αθρησκοι ) ! Και πως μπορουν, αλλωστε ? :laugh:
Απο την αλλη, σιγουρα δεν μπορουν να κατανοησουν τι ρολο παιζει μια θρησκεια
απεναντι σε μια ανθρωπινη εποπτεια που ΔΙΑΡΚΩΣ αλλαζει και μεταλλασεται !

Last edited:
Αυτό είναι σωστό.Ο Χοκινς ακυρώθηκε σε κάποια φάση αλλά αυτός που τον ακύρωσε δήλωσε ότι χωρίς τον Χοκινς δεν θα έβγαινε παραπέρα.. Αλλά αυτά συμβαίνουν στην επιστήμη.. Η Επιστήμη συνεχώς αναθεωρεί.. Η θρησκείες κατακλύζονται από σταθερές.

Οι σταθερές αυτές είναι σταθερές όμως. Αν δεν γνωρίζεις για ποιες σταθερές μιλά ο Χριστιανισμός, καλό είναι να το δεις πρώτα. Είμαι σίγουρος ότι θα εκπλαγείς.

Στοιχιματιζω ενα πεντοδολλαρο οτι θα ξαναρθει στο κεντρο ενδιαφεροντος των παντων...Θα πει το χρημα, την μασα, την αρπα η κατι τετοιο....:flipout:

@
Οι σταθερές αυτές είναι σταθερές όμως. Αν δεν γνωρίζεις για ποιες σταθερές μιλά ο Χριστιανισμός, καλό είναι να το δεις πρώτα. Είμαι σίγουρος ότι θα εκπλαγείς.

Δεν ειναι ενθεοι ... αφηνουν το ενδεχομενο να υπαρχει θεος ... Η ... να μην υπαρχει.
Δεν εχουν ετυμηγορησει (οι αθρησκοι ) ! Και πως μπορουν, αλλωστε ? :laugh:
Νομιζα οτι δεν εχεις αφησει ενδεχομενο να μην υπαρχει. Οποτε εισαι αγνωστικιστης , γιατι ο αγνωστικιστης και ο αθεος ειναι και αθρησκος.-bye-

Κάποιες από αυτές τις σταθερές,αν όχι Όλες,Υπάρχουν και σε κείμενα της αρχαιότητας.Αν διεκδικήσουμε copy/paste το έχασε το παιχνίδι.

Νομιζα οτι δεν εχεις αφησει ενδεχομενο να μην υπαρχει. Οποτε εισαι αγνωστικιστης , γιατι ο αγνωστικιστης και ο αθεος ειναι και αθρησκος.-bye-

Γραφω συνεχεια εδω μεσα "μονοι ειμαστε, ο ενας τον αλλον εχουμε μονο"
και εσυ καταλαβες οτι δεν εχω αφησει ενδεχομενο να μην υπαρχει (Θεος) ???
Κατι γραφω ΠΟΛΥ λαθος ! :icon15:

Διαβασε σε παρακαλω αυτο > http://union.atheia.gr/ένωση-άθεων/ορισμός-αθέου-αθρήσκου-και-αγνωστικι/

Κάποιες από αυτές τις σταθερές,αν όχι Όλες,Υπάρχουν και σε κείμενα της αρχαιότητας.Αν διεκδικήσουμε copy/paste το έχασε το παιχνίδι.

Ε, ναι. Είμαι σίγουρος ότι το όλο θέμα περιστρέφεται γύρω από το εγωιστικό του ποιος την έχει πιο... πρωταρχική, και αυτός είναι και ο λόγος που ο Χριστιανισμός έχει την αξία που έχει. Δηλαδή σου λέει, σταμάτα επιτέλους να είσαι εγωιστής, δεν έχει σημασία ποιος την έχει πιο... πρωταρχική γιατί θα καταλήξεις θύμα κάποιου που την έχει πιο... πρωταρχική και όλο αυτό το γαιτανάκι βασίζεται στη δυστυχία του διπλανού σου με σκοπό τη δική σου εγωιστική θεώρηση ευτυχίας που δεν είναι ευτυχία.

Τόσο δύσκολο είναι να το κατανοήσεις;

Γραφω συνεχεια εδω μεσα "μονοι ειμαστε, ο ενα τον αλλον εχουμε μονο"
και εσυ καταλαβες οτι δεν εχω αφησει ενδεχομενο να μην υπαρχει ???
Κατι γραφω ΠΟΛΥ λαθος ! :icon15:
εγω απο αυτα που γραφεις και διαβαζω καταλαβα οτι δεν ακολουθεις καμια θρησκεια και οτι ως θεο αποδεχεσαι μια δυναμη που δεν αλληλεπιδρα με εμας οπως πχ ο βιβλικος θεος, αλλα μαλλον πιο πολυ οπως μια δυναμη σαν τη βαρυτητα -bye- Αν απορεις ακομη και για αυτη την δυναμη, εισαι αγνωστικιστης. Παντα ομως αθρησκος.

Βαση του Link που εδωσες, ο αθρησκος μπορει να πιστευει ή να μην πιστευει σε θεο. Μια απο τις δυο καταστασεις, οχι και τις δυο ταυτοχρονα. Γιατι αυτος ειναι ο αγνωστικιστης.

Last edited:
Ναι αλλα ... δεν δινεις καθολου σημασια στα (παμπολα) ΑΝ που γραφω μπροστα απο ολα αυτα που γραφω.
ΑΝ υπαρχει θεος ... ΑΝ υπαρχει Αναρχος Αρχη ... ΑΝ υπαρχει κατι εκτος γραμικου χρονου ... ΑΝ υπαρχει ... ΑΝ .. ΑΝ

Εριξες μια ματια στο λινκ (που εβαλα afterpost) ?

Aυτο ηταν ολο ? ... (ξενερωσα :icon15:)

Υπάρχει ένα ωραίο κόλπο να μην ξενερώνεις. Κρατάς τις προσδοκίες χαμηλά, δέχεσαι το δώρο που σου κάνουν εκτιμώντας το ως κάτι που θα σου είναι χρήσιμο (ή όχι) όταν τελειώσει ο απειροελάχιστος χρόνος της διάρκειάς σου στον μάταιο τούτο κόσμο.
Και δεν εννοώ το avatar μου προφανώς ως το δώρο που περιγράφω. Νομίζω συνεννοούμεθα.

Ε, ναι. Είμαι σίγουρος ότι το όλο θέμα περιστρέφεται γύρω από το εγωιστικό του ποιος την έχει πιο... πρωταρχική, και αυτός είναι και ο λόγος που ο Χριστιανισμός έχει την αξία που έχει. Δηλαδή σου λέει, σταμάτα επιτέλους να είσαι εγωιστής, δεν έχει σημασία ποιος την έχει πιο... πρωταρχική γιατί θα καταλήξεις θύμα κάποιου που την έχει πιο... πρωταρχική και όλο αυτό το γαιτανάκι βασίζεται στη δυστυχία του διπλανού σου με σκοπό τη δική σου εγωιστική θεώρηση ευτυχίας που δεν είναι ευτυχία.

Τόσο δύσκολο είναι να το κατανοήσεις;

Ελα ομως που δεν στεκομαι εκει..Γνωριζω πολυ καλα οτι ολες οι θρησκειες,ολοι οι πολιτισμοι,απο Σουμεριους μεχρι αρχαιους Ελληνες και Γοτθους,αφησαν πισω τους απο ενα λιθαρακι για να φτασουμε εδω που ειμαστε σημερα.
Το θεμα ειναι οτι βλεπω πολυ πονο τριγυρω και αμφιβαλω αν φταιει η Αθεΐα..Αλλωστε τα ποσοστα ειναι μικρα..

Το να πιστεύεις σε κάποιον δευτερεύον θείον σε κάνει να έχεις παραθείον;

Υπάρχει ένα ωραίο κόλπο να μην ξενερώνεις. Κρατάς τις προσδοκίες χαμηλά, δέχεσαι το δώρο που σου κάνουν εκτιμώντας το ως κάτι που θα σου είναι χρήσιμο (ή όχι) όταν τελειώσει ο απειροελάχιστος χρόνος της διάρκειάς σου στον μάταιο τούτο κόσμο.
Και δεν εννοώ το avatar μου προφανώς ως το δώρο που περιγράφω. Νομίζω συνεννοούμεθα.

Oντως .... περιμενα καποιο απιθανο εργο bauhaus αρχων 20ου αιωνα ... και ημουν και ετοιμος να ρωτησω και μουσειο ! :icon15:

Status
Not open for further replies.