Περί βαπτίσεως και λοιπών αποριών

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να

Έλλειψη αυτοπεποίθησης έχει κάποιος που πιστεύει στον εαυτό του η κάποιος που επικαλείται συχνά το Θείο something σε κάθε μανούρα.
Μην μπερδεύουμε τα πράγματα.Δηλαδη τι αυτοπεποίθηση μπορεί να έχει κάποιος που λουφαζει ευλαβικά κάτω από πετραχήλια;

Kαι ο ναρκομανης στον εαυτο του πιστευει σιγα την αυτοπεποιθηση.
Και ο τρελλος εχει πεποιθηση οτι θα ξανακανει το Βατερλω και θα το κερδισει.
Τελικα ποιος πιστευει στον εαυτο του και γιατι ;
Ο αθεος πιστευει στον εαυτο του ντε φακτο ;
Αν καποιος δεν λουφαζει κατω απο πετραχηλια κατω απο τι επρεπε να λουφαξει ;
Και αυτος που κατω απο τα πετραχηλια δεν λουφαζει ;
Ποιος ειναι ο ορος του λουφαχτου για να κρινουε την αυτοπεπιθηση ;
Ο πιτσιρικας που δεν πιστευει τιποτα εχει απολυτο κενο στη ζωη του και αυτοκτονει (δευτερη ατια θανατου στους ανηλικες στην Ευρωπη), εχει περισσοτερη πεποιθηση απο αυτον που εχει καρκινο του πνευμονα για παραδειγμα και το παει μεχρι τελους, "δοξαρι ειμαι θε μου στα χερια σου, τεντωσε με κι ας σπασω" (που ελεγε και ο αφορησμενος ο Καζαντζακης)....

Η πεποιθηση της αυτοπεποιθησης....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να

Δεν λουφάζει αγαπητέ. Αν λουφάζει, τότε δεν κάνει εκείνο για το οποίο έχει τα πετραχήλια. Γιατί προσπαθείς να μπερδέψεις τα πράγματα; Επικαλείται το Θείο γιατί αυτή είναι η θέση του. Να επικαλείται το Θείο. Οι μη επικαλούμενοι το θείο τι θέση έχουν ως προς τον όρο που έχουν διαλέξει να τους προσδιορίζει;

Πες ότι επικαλούνται το χάος..Την ελευθερία.Την ζωή.Στα σίγουρα πάντως δεν περιμένουν από κάποιον "εκπροσωπο" να τους υποδείξει τι θα επικαλεστούν..

Πες ότι επικαλούνται το χάος..Την ελευθερία.Την ζωή.Στα σίγουρα πάντως δεν περιμένουν από κάποιον "εκπροσωπο" να τους υποδείξει το θα επικαλεστούν..

Και γιατί δεν λέγονται χαοτικοί-ελευθεριακοί αλλά διαλέγουν να λέγονται ά-θεοι; Τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση έχουν;

:flipout::flipout::flipout::flipout:
Δεν ντρέπεστε βρε, λείπει ο Σταύρος και τρολλάρετε;

Εγώ πάντως θα γίνω Χάρε Κρίσνα.
Όλοι χεσμένους τους έχουν και κανείς δεν λέει ότι θα πάνε στη κόλαση. :p

Υπαρχει κόλα στην κολα-ση...
Μπορει να μην πανε αλλα προσοχη μην σταξει πανω τους ....

Και γιατί δεν λέγονται χαοτικοί-ελευθεριακοί αλλά διαλέγουν να λέγονται ά-θεοι; Τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση έχουν;

Και γιατί να λέγονται Αθεοι..Για να δώσει τον ακριβή ορισμό στα λεξικά του ο Μπαμπινιώτης.. Άντε Αθεοι..Το αρνήθηκε κανεις;Όλες οι θρησκείες άλλωστε εμπεριέχουν Θεό..Με βασικό το χρήμα.. Την ύψιστη θεότητα.. Τουλάχιστον στην εποχή μας.

Το εγραψα και πριν μερικες σελιδες. Ο αθεος ακομη και να αποδειχθει υπαρξη θεου, δεν θα τον ακολουθησει. Οποτε , εγω λεω να κρατησουμε τον ορο για παν ενδεχομενο μιας και οι αθεοι ειμαστε σταθεροι στις αποψεις μας. Οι αγνωστικιστες που ομως ειναι εξορισμου μια ετσι μια γιουβετσι θα χρειαστουν αλλαγη μετα , σε αθεους ή ενθεους.

Και γιατί να λέγονται Αθεοι..Για να δώσει τον ακριβή ορισμό στα λεξικά του ο Μπαμπινιώτης.. Άντε Αθεοι..Το αρνήθηκε κανεις;Όλες οι θρησκείες άλλωστε εμπεριέχουν Θεό..Με βασικό το χρήμα.. Την ύψιστη θεότητα.. Τουλάχιστον στην εποχή μας.

Την ίδια απορία έχω κι εγώ. Η δική μου γνώμη είναι ότι βασίζουν την ύπαρξή τους στην αντιδικία και ως εκ τούτου επιλέγουν να λέγονται άθεοι για να κάνουν αντιπαράθεση, η οποία είναι και ο μόνος λόγος ύπαρξής τους. Ουσία μηδέν δηλαδή.

Σοβαρά τώρα, αν θέλεις να μιλήσουμε για το χρήμα που διαβάλλει, νομίζω ότι είναι άλλο θέμα συζήτησης και σίγουρα θα μπορούσε να αφορά οποιονδήποτε, σε οποιαδήποτε θέση κι αν βρίσκεται. Γιατί το προσδιορίζεις μόνο στις θρησκείες;

Το εγραψα και πριν μερικες σελιδες. Ο αθεος ακομη και να αποδειχθει υπαρξη θεου, δεν θα τον ακολουθησει. Οποτε , εγω λεω να κρατησουμε τον ορο για παν ενδεχομενο μιας και οι αθεοι ειμαστε σταθεροι στις αποψεις μας. Οι αγνωστικιστες που ομως ειναι εξορισμου μια ετσι μια γιουβετσι θα χρειαστουν αλλαγη μετα , σε αθεους ή ενθεους.

Oι αθρησκοι ειναι αγνωστικιστες (για σενα) ?

Ένταξη.Ο αγνωστικισμός έχει και λίγο ζαμαν φου στο DNA του..Χαλαρος δεν φανατιζεται.Για να περνάει η ώρα.. Μεταξύ μας κάπως ετσι πρέπει να γίνουν και οι σκληροπυρηνικοί Αθεοι.. Δεν έχει νόημα να λιντσάρεις κάτι που πιστεύεις ότι δεν υπάρχει.

οι αθεοι ειμαστε σταθεροι στις αποψεις μας.

Πας στοίχημα ότι για να υπάρχουν οι άθεοι οφείλουν να μην είναι σταθεροί στις απόψεις τους; Δεν θα σου πω αμέσως πόσο σφάλεις εδώ. Θα αφήσω τον Ντώκινς να σε βγάλει λάθος (αργότερα) :antlers:

Την ίδια απορία έχω κι εγώ. Η δική μου γνώμη είναι ότι βασίζουν την ύπαρξή τους στην αντιδικία και ως εκ τούτου επιλέγουν να λέγονται άθεοι για να κάνουν αντιπαράθεση, η οποία είναι και ο μόνος λόγος ύπαρξής τους. Ουσία μηδέν δηλαδή.

Σοβαρά τώρα, αν θέλεις να μιλήσουμε για το χρήμα που διαβάλλει, νομίζω ότι είναι άλλο θέμα συζήτησης και σίγουρα θα μπορούσε να αφορά οποιονδήποτε, σε οποιαδήποτε θέση κι αν βρίσκεται. Γιατί το προσδιορίζεις μόνο στις θρησκείες;

Δεν το προσδιορισα μονο στις θρησκείες αλλά λέω το άλλο.. Αν δεν υπήρχε χρηματικό όφελος ,Δεν θα υπήρχε καμία θρησκεία.. Ακόμα και ο ξυφτερας μαγός σε κάποια φυλή των Ινδιάνων,ήταν πιο μάγκας από τους υπόλοιπους.. Όλη μέρα καθοταν και τον τάιζαν άλλοι.

.... Ο αθεος ακομη και να αποδειχθει υπαρξη θεου, δεν θα τον ακολουθησει....

Αυτο ειναι καλο !

Ο αθεος δεν πιστευει στον Θεο. Πολυ ωραια μεχρι εδω. Αλλα στην περιπτωση που θα αποδεικνυοταν ( που δεν, γιατι δεν ειναι αποδειξιμη υποσταση, αλλα ας υποθεσουμε) η υπαρξη του Θεου, γιατι δεν θα το ακολουθησει ;;;;
Τελικα μηπως ο ορος δεν ειναι "αθεος" αλλα κατι αλλο ; "Σατανιστης" για παραδειγμα ;

Δεν το προσδιορισα μονο στις θρησκείες αλλά λέω το άλλο.. Αν δεν υπήρχε χρηματικό όφελος ,Δεν θα υπήρχε καμία θρησκεία.. Ακόμα και ο ξυφτερας λαγός σε κάποια φυλή των Ινδιάνος,ήταν πιο μάγκας από τους υπόλοιπους.. Όλη μέρα καθοταν και τον τάιζαν άλλοι.

Μόνο που ο Χριστός είπε στους αποστόλους να πάνε να διαδώσουν το λόγο του και να δημιουργήσουν τη θρησκεία αυτή, λίγο πριν ο ίδιος σταυρωθεί. Λες να το έκανε για το χρήμα; Πολύ απίθανο και πολύ προβλέψιμη και τυποποιημένη απάντηση μου έδωσες.

Μόνο που ο Χριστός είπε στους αποστόλους να πάνε να διαδώσουν το λόγο του και να δημιουργήσουν τη θρησκεία αυτή, λίγο πριν ο ίδιος σταυρωθεί. Λες να το έκανε για το χρήμα; Πολύ απίθανο και πολύ προβλέψιμη και τυποποιημένη απάντηση μου έδωσες.

Ο Χριστός όμως είχε την ευκαιρία να Βαπτιστεί από επιλογή σε μεγάλη ηλικία κάτι που δεν έχουν τα σημερινά παιδάκια,Για να έρθουμε και στο θέμα μας..
Αυτό πως το εξηγεις;
Εγώ πιστεύω παίζει τον ρόλο του " μην χάσουμε κάνα αρνί απ το μαντρί ."

Πας στοίχημα ότι για να υπάρχουν οι άθεοι οφείλουν να μην είναι σταθεροί στις απόψεις τους; Δεν θα σου πω αμέσως πόσο σφάλεις εδώ. Θα αφήσω τον Ντώκινς να σε βγάλει λάθος (αργότερα) :antlers:

Λοιπόν το αργότερα έφτασε. Ο Δαρβίνος έκανε πολλά λάθη, και ο Ντώκινς υποστηρίζει ότι είναι καλό να αλλάζεις άποψη, γιατί αυτό δείχνει ότι η επιστήμη αντλεί την αξία της από την αμφισβήτηση των ίδιων θεωριών που προβάλλει. :ban-aki:

Oι αθρησκοι ειναι αγνωστικιστες (για σενα) ?
Οχι. ειναι ενθεοι. Απλα δεν τους εκφραζει καποια θρησκεια.

Ένταξη.Ο αγνωστικισμός έχει και λίγο ζαμαν φου στο DNA του..Χαλαρος δεν φανατιζεται.Για να περνάει η ώρα.. Μεταξύ μας κάπως ετσι πρέπει να γίνουν και οι σκληροπυρηνικοί Αθεοι.. Δεν έχει νόημα να λιντσάρεις κάτι που πιστεύεις ότι δεν υπάρχει.
Νομιζω οτι ακομη και μεταξυ αθεων υπαρχει ενας διαχωρισμος ως προς τα πρεπει και δεν πρεπει. Πχ απο την μια πλευρα οι κομπλεξικοι που βγαζουν τα απωθημένα τους με παιδιάστικες πραξεις και προκαλουν και συνεχως ψαχνουν αφορμες , συνηθως ατομα μικρης ηλικιας που ετσι δειχνουν "τη μαγκια τους " και απο την αλλη, η πλειοψηφια θελω να πιστευω, ειναι πραγματικα στα @@ για το τι κανει ο καθε θρησκευομενος και τι κουβαλαει στο κεφαλι του. Εκει που αντιδρουν ειναι σε ακραια φαινομενα θρησκευτικης "παραδοσης" με ακρωτηριασμους , τραυματισμους , καταπιεση γυναικων και παιδιων κλπ. Εδω ευτυχως η θρησκεια που μας περιβαλλει δεν εχει τετοια φαινομενα και απλα οι πιο νορμαλ επιζητουμε λυση σε πιο κοσμικα θεματα, οπως διαχωρισμο κρατους εκκλησιας.

Λοιπόν το αργότερα έφτασε. Ο Δαρβίνος έκανε πολλά λάθη, και ο Ντώκινς υποστηρίζει ότι είναι καλό να αλλάζεις άποψη, γιατί αυτό δείχνει ότι η επιστήμη αντλεί την αξία της από την αμφισβήτηση των ίδιων θεωριών που προβάλλει. :ban-aki:

Αυτό είναι σωστό.Ο Χωκινγκ ακυρώθηκε σε κάποια φάση αλλά αυτός που τον ακύρωσε δήλωσε ότι χωρίς τον Χωκινγκ δεν θα έβγαινε παραπέρα.. Αλλά αυτά συμβαίνουν στην επιστήμη.. Η Επιστήμη συνεχώς αναθεωρεί.. Η θρησκείες κατακλύζονται από σταθερές.

ΥΓ..Γραφω από το κινητό.. σορρυ για τα οποία λαθη

Status
Not open for further replies.