send
AVClub Fanatic
Απάντηση: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία?
@cyclist Τρολαρεις παρακαλώ μην συνεχίζεις σε αυτό το ύφος.
Εμεις πηγαμε να γνωρισουμε τον παπα , τον χαιδεψε στο μαγουλο και εκλαιγε 10 λεπτα μεχρι που του κοπηκε η αναπνοη. Θα το ξανακανουμε στην βαπτιση. Πλακα ειχε...
Εγώ τρολλάρω ή εσείς; 17 σελίδες για το αν Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία;
Δηλαδή να ανοίξω θέμα και εγώ για το αν με μάτιασε η γειτόνισσα και έπαθα λάστιχο;
Το τι αισθάνεται αυτος που βαφτίζει το παιδι του, δεν αλλαζει το τι συμβαίνει και το τι ασθάνεται το παδί του.
Και αυτό είναι ένα μαρτύριο: Κλάμα, φόβος και ταλαιπωρία από έναν μαυροφορεμένο με μουσια που σε βουταει σε νερο.
Όσο για το αν είναι δώρο:
Η έννοια του δώρου προυποθέτει καταρχήν την δυνατότητα αρνησης του. Δυνατότητα που δεν έχει το παιδι.
Το δώρο επισης, ακόμα κι αν το λάβεις, μπορείς να το πετάξεις όποτε θες χωρίς να πρέπει να ενημερώσεις κανέναν (πόσω μάλλον το ίδιο το κράτος)
Τα περί δώρου λοιπόν, καταρρίπτοναι.
Όπως είπαμε, δεν είναι οι προθέσεις που στοιχειοθετούν το δωρο αλλά το ‛’δωρο’’ αυτό καθαυτό.
Αν ενας γονιός θελει να κάνει το δώρο της πίστης προς το παιδι του, μπορει να επιλέξει έναν λιγότερο βάναυσο τρόποβ¦
Γιατί λοιπόν μπαίνει η συντριπτικη πλειοψηφία σε αυτή την διαδικασία;
Πέραν όσων πραγματικα τη θεωρούν δώρο, η περισσότεροι νομίζω ότι το κάνουν από φόβο.
Φόβο να μην διαφοροποιηθούν και να μην ταλαιπωρηθούν, οι ίδιοι και το παιδί τους, στο μέλλον συνεπεία της διαφοροποίησης αυτής (καταπληκτικό πως ο μη Χριστιανός καταλήγει ο ‛’στιγματισμένος’’, ε; )
Ανεξαρτήτως παντως προθέσεων, θεωρώ αυτονόητη υποχρεωση όλων μας να συνειδητοποιήσουμε και να σεβαστούμε τα όρια των δικαιωμάτων μας σε σχέση με τους διπλανούς μας (πόσω μάλλον με τα ίδια μας τα παιδιά).
Σε κάθε περιπτωση η εναντιωση μου προς αυτή την βάρβαρη διαδικασία δεν έχει να κανει τόσο με την Εκκλησία και τα τραγικα που γίνονται στο όνομα της θρησκείας, όσο με το παρπάνω: Την συνειδητοποίηση των δικαιωμάτων μας ως ανθρώπινα όντα.
Για να μην το κουράζουμε ταλαιπωρία δεν είναι η βάφτιση.
Έλεος ανθρώπους μεγαλώνουμε όχι γυάλινα βάζα.
Τα παιδιά μου από μωρά κάνουν μπάνιο από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβρη στα παγωμένα νερά των Κυκλάδων και το διασκεδάζουν.
Συνανστρέφονται με μουσάτους αφού πια είναι και της μόδας και δεν δυσανασχετουν.
Είμαι υπέρ της σκληραγώγισης γιατί η ζωή είναι δύσκολη και έχει πολλές μάχες.
Για καληνύχτα θα σας πω μια στιγμή που ένιωσα πραγματικά πολύ περήφανος.
Πριν ένα χρόνο παρακολούθησα μια προπόνηση αγώνα της 7χρονης τότε κόρης μου στο tae know do.
Σε μια στιγμή δέχτηκε μια κλωτσιά λίγο άτσαλη στο μηρό εκτός προστατευτικών.
Λύγισε από τον πόνο γονάτισε και δάκρυσε, γύρισε με κοίταξε μάτια,
δε αλλάξαμε κουβέντα μόνο βλέμματα, σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ξανασηκωθηκε πάνω και είπε θα συνεχίσω.
Και μιλάμε για έναν πολύ ευαίσθητο χαρακτήρα, εκείνη τη στιγμή κέρδισε πολλά και ας κέρδισε και πάγο για 2 μέρες στο πόδι.
Η ζωή είναι πόνος και θλίψη και απελπισία, μακάριοι όσοι έχουν βρει δύναμη και παρηγοριά σε κάτι ανώτερο από την ανθρώπινη φύση τους.
Είδες η κόρη σου λοιπόν έστω και χαμένη στη μετάφραση έκανε πράξη την ανιδιοτελή αγάπη που συναντάμε στα Ευαγγέλια.
Στο πνευματικό κομμάτι όμως υπάρχει μια σύγκρουση με τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών της σειράς.
Συνήθως οι θρησκευομενοι θεωρούν ότι οι αθεοι στερουνται ηθικές αξίες.@tiniakos Θεωρείς ότι η αγάπη χρειάζεται υποβοήθηση;
Πιστεύεις Δηλαδή ότι ένας Αθεος/Αγνωστικιστής/Αλλοθρησκος κλπ δεν αγαπά πραγματικα;
Υπάρχουν αποδείξεις που να στοιχειοθετούν μια τέτοια άποψη;
Και δεν αναφέρομαι στην αγάπη σε οποιονδήποτε Θεό,αλλά στην αγάπη μεταξύ των ανθρώπων ,στην αγάπη μεταξύ ανθρώπων και ζώων, γονέα-παιδιού κλπ κλπ.
Συνήθως οι θρησκευομενοι θεωρούν ότι οι αθεοι στερουνται ηθικές αξίες.
Συνήθως οι θρησκευομενοι θεωρούν ότι οι αθεοι στερουνται ηθικές αξίες.
Καμία σχέση, φυσικά. Οι αθεοι δεν στερουνται ηθικης. Καμία παρανοηση όμως σε αυτό που είπα. Πολλοί χριστιανοί θεωρούν την θρησκεία πηγή ηθικης οπότε η λογική τους λέει ότι η απουσία συνεπάγεται και απουσία ηθικων κανόνων. Και δεν είναι κάτι που το φαντάζομαι. Εδώ και 5 χρόνια το βλέπω συνέχεια στα φόρουμ που μπαίνω. Ολόκληρες διαλέξεις επί του θέματος έχει κάνει ο Sam Harris. Έτσι χωρίς αφορμή λες;Καμία σχέση όμως.
Υπάρχουν πάρα πολλές παρανοήσεις.
Και σε πιστούς και σε άθεους.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.