Περί βαπτίσεως και λοιπών αποριών

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία?

Ναι στο πύργο της Βαβέλ, ναι στη κιβωτό...

Οπότε δεν έχει νόημα να συζητάμε. Αυτά που πιστεύεις είναι η μυθολογία των Εβραίων. Είναι το ίδιο αληθινά με την ιστορία του Δευκαλίωνα.

Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία?

Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στη σωτηρία.

Ωραία ως εδώ

Η οδός όμως (της σωτηρίας) είναι 1 όχι πολλοί. Το Ευαγγέλιο λέει ότι ο δρόμος προς το Θεό μόνο μέσω του Χριστού.

Ο άνθρωπος έχει το αυτεξούσιο και έτσι μπορεί να επιλέξει τη ζωή του και το δρόμο του.

Εδώ όμως τα χαλάμε.
Άρα, όχι όλοι.
Μία προϋπόθεση είναι για αρχή να έχεις γεννηθεί σε χώρα που έχει ως θρησκεία τον Χριστιανισμό.
Γιατί υπάρχουν και μέρη στον κόσμο που δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει τέτοια θρησκεία.

Πολλά εξηγούνται και πολλά διαπιστώνονται όταν κανείς 1. κατανοήσει τη φύση του "έκπτωτου" και τις ενέργειές του, και 2. το άπειρο έλεος του Θεού για το κάθε πλάσμα του.

Ε, τότε όλοι πάμε βουρ για παράδεισο;
Τη μία μας λες ότι θα πάμε φερστ κλας με παγωμένη πέλφε για παράδεισο και αμέσως μετά μας στέλνεις καμίνι!
Τελικά να το κλείσω το ρημάδι το εισιτήριο ή είναι προεκλογικός αγώνας και θα μου βγει "λεφτά υπάρχουν":

Re: Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία?

Εκπαιδευτικό σκοπό είχε ο θάνατος όλου του πληθυσμού της γης με τον κατακλυσμό; Δεν είχαν δικαίωμα μετάνοιας αυτοί; Δεν υπήρχαν νήπια και παιδιά στα θύματα του κατακλυσμού;

Μα δε θέλαν να μετανοήσουν, κανείς!!

Ωραία ως εδώ

Εδώ όμως τα χαλάμε.
Άρα, όχι όλοι.
Μία προϋπόθεση είναι για αρχή να έχεις γεννηθεί σε χώρα που έχει ως θρησκεία τον Χριστιανισμό.
Γιατί υπάρχουν και μέρη στον κόσμο που δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει τέτοια θρησκεία.

Ε, τότε όλοι πάμε βουρ για παράδεισο;
Τη μία μας λες ότι θα πάμε φερστ κλας με παγωμένη πέλφε για παράδεισο και αμέσως μετά μας στέλνεις καμίνι!
Τελικά να το κλείσω το ρημάδι το εισιτήριο ή είναι προεκλογικός αγώνας και θα μου βγει "λεφτά υπάρχουν":

Πιστεύω ότι είσαι καλό παιδί και ότι θα βρεις το δρόμο σου με λίγη θέληση... :)

Σημείωση: πιστεύω ότι κατάλαβες ποιον εννοώ "έκπτωτο".

Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία?

Malakoudi, οι Εβραίοι ήταν ο εκλεκτός λαός του Θεού απ' τον οποίο θα προερχόταν ο Μεσσίας Χριστός.

Η παρακοή του λαού αυτού και η συμπεριφορά του οδήγησε σε παρεμβάσεις που εμάς μας φαίνονται βίαιες, αλλά είχαν διορθωτικό - εκπαιδευτικό σκοπό.

Αρα ο Θεός τις έχει τις ανθρώπινες αδυναμίες του,είναι και ρατσιστής

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία?

Τα νήπια και τα παιδιά δε θέλανε να μετανοήσουν;

Κανείς! Αλλά να σου θυμίσω κάτι. Το χειρότερο που μπορεί να σου τύχει ΔΕΝ είναι ο φυσικός θάνατος...

Ωραία ως εδώ

Εσυ γιατι αγχωνεσαι..Οι καρεκλαδες εχουν το προβλημα..Ξερεις τι γινοταν στις ντισκοτεκ την δεκαετια του '80;.Τα σοδομα και τα γομορα.
Ενω εμεις,Leonard Cohen, Alleluia και τα συναφη..Αντε να ριχναμε και κανα ψευτικο δερμα επανω μας ακουγοντας Saxon (Denim An Leather) :flipout:

Πιστεύω ότι είσαι καλό παιδί και ότι θα βρεις το δρόμο σου με λίγη θέληση... :)

Σημείωση: πιστεύω ότι κατάλαβες ποιον εννοώ "έκπτωτο".

Να είσαι καλά.
Τον δρόμο μου τον έχω χαράξει ήδη. :smile:
Το που οδηγεί δεν με απασχολεί, δεν θα αλλάξω τις ηθικές αξίες μου για να πάω σε κάποιον παράδεισο.

Σαν "έκπτωτο" υποθέτω εννοείς αυτόν που αμάρτησε, είτε πολύ είτε λίγο

Αρα ο Θεός τις έχει τις ανθρώπινες αδυναμίες του,είναι και ρατσιστής

Ο άνθρωπος (και όχι ο Θεός) έχει αυτά τα χαρακτηριστικά με τα οποία προσβάλλει τον Δημιουργό του, προτιμώντας να πιστεύει σε είδωλα και σε φθαρτά αγαθά πέφτοντας σε αμαρτία.

Παιδιά, ελπίζω η συζήτηση να μην οδηγήσει σε κλείσιμο του νήματος. Γιατί αν γίνει, σε μεγάλο βαθμό θα φταίω εγώ...

Να είσαι καλά.
Τον δρόμο μου τον έχω χαράξει ήδη. :smile:
Το που οδηγεί δεν με απασχολεί, δεν θα αλλάξω τις ηθικές αξίες μου για να πάω σε κάποιον παράδεισο.

Σαν "έκπτωτο" υποθέτω εννοείς αυτόν που αμάρτησε, είτε πολύ είτε λίγο

Έκπτωτος είναι αυτός που είπε: "δε με βλέπουν, δεν υπάρχω. Δεν υπάρχω, δρω ανενόχλητος". Δηλαδή ο σατανάς...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία?

Μα δε θέλαν να μετανοήσουν, κανείς!!

Και εκδικητικός ο Θεούλης.......τότε πως μπόρεσε και μίλησε για αγάπη;
Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν κρατούσες

Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία?

Παντως εδω που τα λεμε αν δεν εκμοντερνιζοταν λιγακι η εκκλησια θα ειχαμε ακομα καψιμο μαγισσων και λιθοβολισμους.
Η εκκοσμικευση εγινε για ευνοητους λογους.

Να το πάμε λίγο ανάποδα Σπύρο? Χρειαζόνταν να εκμοντερνιστεί η εκκλησία για να σταματήσει το κάψιμο των μαγισσών? Ή απλά να καταλάβει το σφάλμα?

Ενω εμεις,Leonard Cohen, Alleluia και τα συναφη..Αντε να ριχναμε και κανα ψευτικο δερμα επανω μας ακουγοντας Saxon (Denim An Leather) :flipout:

:grandpa: Αν άκουγες και Stryper θα καθίσεις εκ δεξιών του πατρός!

Να σε παω πιο πισω..

Όχι φιλαράκι, να τα αφήσεις αυτά γιατί με τον Δία για θεό θα πηγαίναμε τοίχο τοίχο! :flipout:

Να το πάμε λίγο ανάποδα Σπύρο? Χρειαζόνταν να εκμοντερνιστεί η εκκλησία για να σταματήσει το κάψιμο των μαγισσών? Ή απλά να καταλάβει το σφάλμα?

Η καταλαβε το σφαλμα η αλλαξε τακτικη...Μην ξεχνας οτι οροι οπως το ''μαρκετινγκ'' ηταν αγνωστοι για την εποχη εκεινη..
Η σπιθα σιγοκαιει παντως και σε καθε ευκαιρια οι κληρικοι,οι μουφτηδες και δεν ξερω και γω ποιος αλλος,ριχνουν λαδι στην φωτια.
Εδω κανουν ντου σε παραστασεις επειδη θεωρουν το περιεχομενο προσβλητικο..Και προσεξε..Σε παραστασεις που πληρωνεις για να τις δεις.Δεν στις επιβαλλει ο αλλος.
Οι θρησκειες γενικα εχουν την ταση να επιβαλουν,εμμεσα η αμεσα και ανα τακτα χρονικα διαστηματα που μοιαζουν με κουκιδες πανω στην σπειρα του Αρχιμηδη.

:grandpa: Αν άκουγες και Stryper θα καθίσεις εκ δεξιών του πατρός!

Ακουγα Europe σου κανει; Ειχαν καλο κιθαριστικο διδυμο μες στην εμπορικοτητα τους. :)

Και τον Steve Vai να είχαν, αν δεν έβγαζαν διαμάντια σαν το "In God we trust" ήταν καταδικασμένοι και αυτοί και όσοι τους άκουγαν.

STRYPER_IN%2BGOD%2BWE%2BTRUST-58109.jpg

Κουφάλες!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Status
Not open for further replies.