Περί βαπτίσεως και λοιπών αποριών

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία?

Nα τολμήσω να ρωτήσω κάτι και να μην θεωρηθεί παρακαλώ troll ή ειρωνεία.
Βαπτίσθηκα,ζω μέσα στην αμαρτία αλλά λίγο πριν πεθάνω,εξομολογούμαι και δέχομαι την Θεία Κοινωνία από ιερέα.
Σώθηκα;

Ναι!

Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία?

Σταύρο εσύ που τα ξέρεις καλύτερα, στις γραφές υπάρχει χιουμορ; Έχεις εντοπίσει έστω και ψήγματα,η είναι τόσο τελεσίδικα τα πράγματα που αγγίζουν μόνο την δραματική πλευρά της ζωής.. Ο άνθρωπος ξέρεις διαθέτει και χιούμορ. Από που κληρονόμησε ;

E oχι δα ... :smash:

Να το πω καθαρτήριο τότε; :p
Ενός άλλου θεού φυσικά, που κανείς δεν γνωρίζει καν, αν ασχολείται μαζί μας ακόμη.

Συνηθως μάχεται στο όνομα της υπερφυσικής και συλλέγει οπαδούς για να εδραιώσει την ματαιοδοξία της.

Όλες οι θρησκείες έτσι είναι Σπύρο. Φτιαγμένες για δύο ειδών ανθρώπους.
Τον αγράμματο που θα θεωρήσει πως ότι αναφέρεται στις γραφές είναι κυριολεκτικό, αλλά και αυτόν που θα κοιτάξει πίσω από τις λέξεις να δει πραγματικά τι προσπαθεί να διδάξει η κάθε θρησκεία.
Η εκκλησία (που την διαχωρίζω από την θρησκεία σαν τα σκουλήκια από το φαγητό μου), μπορεί να προσφέρει στον πρώτο στέγη και στον δεύτερο εφόδια.
Στον πρώτο να του δώσει να καταλάβει ότι ανήκει σε ένα σύνολο, επειδή είναι ανίκανος να το καταλάβει μόνος του.
Στον δεύτερο, που δεν χρειάζεται να του πουν ότι είναι κακό να σκοτώσει, κάποιες πιο φιλοσοφικές αναζητήσεις αν το επιθυμεί.

Αυθαίρετα συμπεράσματα ίσως αλλά όταν μιλάμε για μεταφυσική,συνήθως σκοντάφτουμε πάνω στην αυθαιρεσία.

Νταξ... Τώρα και εσύ το χοντραίνεις.
Τι δεν σου κάθεται καλά στο ότι η μάνα του Χριστού έφαγε τον κρίνο Νοέμβρη και ένα μήνα αργότερα γεννήθηκε ο θεάνθρωπος;
Κάθε θρησκεία το έχει σαν αρχή.
Δεν λέμε για τον Δία που πηδούσε ότι είχε τρύπα βέβαια...

Υ.Γ Να είναι καλά το παιδάκι και να ζήσει μια όμορφη ζωή.. Όλα τα άλλα ακολουθούν.

Πάνω από όλα αυτό. Τα άλλα είναι για να λέμε... :P

Tzimiche, SR71 και SPYROS, είναι πολλά που δε γνωρίζετε αλλά πιστέψτε με δεν είναι έτσι όπως τα φαντάζεστε.

Δικαίωμά σας βέβαια να ειρωνεύεστε πράγματα τα οποία θεωρείται βλακείες, σεβαστό, αλλά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πω 2 λόγια, απλά τα τα λάβετε υπόψη σας.

Ο λόγος του Θεού που υπάρχει στο Ευαγγέλιο ισχύει για πάντα, για κάθε εποχή. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα μηνύματα και τα λεγόμενα της Π. Διαθήκης. Η Κ. Διαθήκη απλά συμπληρώνει-εμπλουτίζει το Θείο Λόγο με νέα στοιχεία προς κατανόηση του έργου της Σωτηρίας.

Ο μεγάλος θησαυρός βρίσκεται στα κείμενα των Πατέρων της εκκλησίας που με την Αγία ζωή τους έδωσαν θείες ερμηνείες και μας βοήθησαν να κατανοήσουμε πολλά απ' αυτά που είπε ο Χριστός.

Δυστυχώς η σημερινή εποχή που ζούμε είναι δύσκολη, γιατί ο άνθρωπος που θέλει να πιστέψει δεν μπορεί διότι βρίσκει "τοίχο" στους (περισσότερους) ιερωμένους που δεν ακολουθούν τις προσταγές του Ευαγγελίου και των Πατερικών κειμένων.

Η εκκοσμίκευση και εκμοντερνισμός της εκκλησίας έχει δημιουργήσει τεράστιο σκάνδαλο σε πιστούς και μη και είναι ακόμη η αρχή.

Εύχομαι καλή φώτιση σε όλους μας. Είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε αυτά τα Αγία χώματα, και ΙΜΟ, θα το καταλάβουμε σύντομα...

Σταύρο εσύ που τα ξέρεις καλύτερα, στις γραφές υπάρχει χιουμορ; Έχεις εντοπίσει έστω και ψήγματα,η είναι τόσο τελεσίδικα τα πράγματα που αγγίζουν μόνο την δραματική πλευρά της ζωής.. Ο άνθρωπος ξέρεις διαθέτει και χιούμορ. Από που κληρονόμησε ;

Αμέ. Όμορφο και αγαθό χιούμορ όμως...

Εννοειται οτι θα την δει.Αν δεν μπορει το μικρο παιδι, το πιο αθωο πλασμα να την δει , κατι παει παρα πολυ στραβα.

Εδώ δεν περνάνε τα κοριτσάκια από το ιερό όταν σαραντίζουν επειδή είναι "ακάθαρτα" και περνάνε μόνο τα αγοράκια.
Που ψάχνεις να βρεις λογική; :p

Ε τότε γιατί να προσπαθούμε;
Δε μαμιέται;
Σκοτώνεις, κλέβεις, κάνεις ότι χειρότερο σαν άνθρωπος και στο τέλος τσουυυυπ! Ρίχνεις μία κοινωνία και είσαι jet αφού βαφτίστηκες ως βρέφος! :flipout:

Εννοείται ότι έχει!
Και είπε ο μεγάλος...
"Κοίτα μλκ τι θα τους κάνω τώρα!"
- Εσείς οι Εβραίοι να κόψετε το πουλί σας!
- Και πως θα αναπαραχθούμε Κύριε;
- Χμμ... καλά, κόψτε ένα μικρό κομμάτι τότε.

Μιχάλη, μπορείς να τα κάνεις αυτά τα παραπτώματα που λες, αλλά δυστυχώς: 1. δεν ξέρεις αν ποτέ μετανοήσεις και 2. δεν γνωρίζεις πότε θα πεθάνεις!

Στον πρώτο να του δώσει να καταλάβει ότι ανήκει σε ένα σύνολο, επειδή είναι ανίκανος να το καταλάβει μόνος του.
Στον δεύτερο, που δεν χρειάζεται να του πουν ότι είναι κακό να σκοτώσει, κάποιες πιο φιλοσοφικές αναζητήσεις αν το επιθυμεί.

Τι ειδους φιλοσοφικη συζητηση να κανεις με καποιον οταν ζητας στοιχεια σου απαντα,''επειδη ετσι λενε οι γραφες''.
Εμενα με ενοχλει που ταυτιζεται πολλες φορες η ηθικη με την θρησκεια..Ειναι δυο εντελως διαφορετικα πραγματα.
Ποσο ηθικο ειναι να ξεκληριζεις οικογενειες με συμμαχο ενα μοτο που λεει ''Ελλας,Ελληνων Χριστιανων'' (ας μην παμε στον Μεσαιωνα,τα χουμε πει χιλιαδες φορες) και στον αντιποδα να εξαφανιζεις απο τον χαρτη εναμιση εκατομμυριο Αρμενιους (ειναι μαυρη μερα η σημερινη γι αυτο τους αναφερω) στο ονομα του θεου της αντιπαλης θρησκειας.
Σε βαθος χρονου,τι εχουν προσφερει οι Θρησκειες στην υφηλιo;
Θα μου πει καποιος μην συνδυαζεις τα λεγομενα των θρησκειων με τις πραξεις των ανθρωπων..Να συμφωνησω..Αλλα να μου εξηγησει καποιος με την σειρα του,γιατι οι ακολουθητες της ντοπιας χουντας (αυτη με το πουλι) ειναι βαθια θρησκευομενοι ανθρωποι;

Εύχομαι καλή φώτιση σε όλους μας. Είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε αυτά τα Αγία χώματα, και ΙΜΟ, θα το καταλάβουμε σύντομα...

Δηλαδή ο καλοκάγαθος θεούλης θα πάρει στον παράδεισο τον serial killer που ζει στην Ελλάδα και τελευταία στιγμή μετανόησε, και στην κόλαση το παιδάκι που πέθανε από πείνα στην Αφρική.
Τέτοιο θεούλη να τον προσκυνάς εσύ.
Εγώ το μόνο που θέλω από αυτόν είναι να του κάνω fisting με spiked glove.

Μιχάλη, δεν είναι ανάγκη να εκφράζεσαι έτσι, με τέτοιο μίσος, για κάποια πράγματα που αδυνατείς να καταλάβεις.

Δεν με απασχολεί να τα καταλάβω Σταύρο μου.
Μου αρκεί ότι όπως τα λες, ο συγκεκριμένος θεούλης έχει αξίες και ηθική κατώτερη από τη δική μου.
Όταν έρθει η ώρα της κρίσης βέβαια, λόγω ηθικών αξιών θα προσπαθήσω να είμαι επιεικής μαζί του.

Σταυρο δεν ειρωνευομαι..Προσπαθω να βαλω λιγο ορθολογισμο στην ζωη μου γιατι ο περιγυρος με λεει ουτοπιστη..
Λοιπον..Εγω προσωπικα δεν ευελπιστω σε σωτηρια ψυχης και ουτε την χρειαζομαι στην αλλη ζωη..Την εχω αναγκη τωρα,σε αυτη την ζωη και κανω οτι μπορω να μην προσβαλω τον εαυτο μου σαν οντοτητα..Οχι τον θεο που με επλασε κατα τας γραφας.
Θα ηθελα να βρεθω πχ στην θεση του παρακατω τυπου που σωζει απο πνιγμο δυο ψυχες.Και οι δυο αυτες ψυχες ειναι πιο χρησιμες εδω κατω στα σιγουρα,παρα εκει πανω και καπου αφηρημενα..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μιχάλη, δεν είναι ανάγκη να εκφράζεσαι έτσι, με τέτοιο μίσος, για κάποια πράγματα που αδυνατείς να καταλάβεις.

Σταύρο, εδω και πολλές σελίδες γράφεις λες και είσαι συδεδεμένος με FTTG (Fiber To The God) πάντως!

Σταύρο, εδω και πολλές σελίδες γράφεις λες και είσαι συδεδεμένος με FTTG (Fiber To The God) πάντως!

Βρε συ..Τωρα ειδα την υπογραφη σου..Απο τον γνωστο δισκο ειναι; :)

Δεν με απασχολεί να τα καταλάβω Σταύρο μου.
Μου αρκεί ότι όπως τα λες, ο συγκεκριμένος θεούλης έχει αξίες και ηθική κατώτερη από τη δική μου.
Όταν έρθει η ώρα της κρίσης βέβαια, λόγω ηθικών αξιών θα προσπαθήσω να είμαι επιεικής μαζί του.
Θα πρεπει να καλαβουν μερικοι, οτι ακομη και να αποδειχτει η υπαρξη ενος θεου, ο αθεος ΔΕΝ θα τον ακολουθησει. Η ανυπαρξια του δικαιολογει πολλα πραγματα στον πλανητη και τις κοινωνιες μας . Η υπαρξη του, αλλα ταυτοχρονα και η απουσια του απο αυτα που συμβαινουν δεν δικαιολογουν την λατρεια προς αυτον. Ποσο μαλλον αν τον πονο και την καταστροφη τα επιτρεπει στα πλαισια ενος σχεδιου που γνωριζει το τελος και καθε αποφαση μας πριν την κανουμε(αλλιως τι θεος θα ηταν; ). Εχω να του πω δυο λογακια :violent-smiley-030:

Δηλαδή ο καλοκάγαθος θεούλης θα πάρει στον παράδεισο τον serial killer που ζει στην Ελλάδα και τελευταία στιγμή μετανόησε, και στην κόλαση το παιδάκι που πέθανε από πείνα στην Αφρική.
Τέτοιο θεούλη να τον προσκυνάς εσύ.
Εγώ το μόνο που θέλω από αυτόν είναι να του κάνω fisting με spiked glove.

Ναι. Η μετάνοια παραγραφει τα πάντα. Το θέμα είναι οτι δεν είναι ευκολο να μετανιώσεις. Έτσι απλα. Μετάνοια σημαίνει βασικά ακριβως αυτό. Να σπασεις όλα εκείνα τα στοιχεια της ψυχής σου που σε έχουν οδηγήσει στο όποιο έγκλημα και να τα απομακρυνεις απο αυτήν ώστε να γίνει και παλι αγνή. Αυτό δεν πετυχαίνεται έτσι απλα. Συνήθως έρχεται σε βάθος χρονου μέσα απο δυνατές και δυσάρεστες εμπειρίες.
Αν η ψυχή εν τέλει γίνει παλι αγνή δεν μένει πανω της το βαρος. Και μιλάω με φιλοσοφικό πρίσμα όχι με θρησκευτικό.
Επι του πρακτεου, ενα τσιγάρο δτσκολευομαστε να κόψουμε... Να ξυπνάμε 15 λεπτα νωρίτερα το πρωι και μας φαίνεται εφιάλτης... Η όποια πράξη γίνεται μια φορά είναι πολύ ευκολο να γίνει και δεύτερη και να δημιουργηθεί εν τέλει βάσει των συνηθειών μας αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως "εγώ".

Status
Not open for further replies.