Περί βαπτίσεως και λοιπών αποριών

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία?

Γιάννη, υποθέτω δεν αγνοείς ότι αυτό που εμείς ξέρουμε ως ευαγγέλια γράφηκε περίπου 4 αιώνες μετά ... από ότι βλέπω το μέλος malakudi ήδη κάλυψε με την απάντηση του το θέμα και με έβγαλε από τον κόπο ...

Έχεις κάποια περαιτέρω πληροφορία, Σπύρο, ότι οι αρχικοί συντάκτες δεν είναι αυτοί που ανέφερα? Έχεις κάποια περαιτέρω πληροφορία ότι ακόμα και να ήταν αυτοί οι αρχικοί συντάκτες, τα γραφόμενά τους αλλάχθηκαν σε τέτοιο βαθμό ώστε πλέον να βρισκόμαστε σε πλήρη πλάνη περί του αληθινού περιεχομένου των ευαγγελίων?

Τότε και ο Όμηρος θα έπρεπε να ''διαμαρτύρεται''...ή μάλλον, να μην τον διαβάζουμε καν.

Απάντηση: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία?

Άντε τώρα να πώ στον παππού μου ( το συγχωρεμένο) ότι δεν έφυγε κακήν κακώς από τη Σμύρνη, απλά περίμενε στην ουρά το ποστάλι..
Τελικά έπεσε στη θάλασσα και τον έσωσαν κάτι Αμερικάνοι..(ναυαγοσώστες προφανώς από το baywatch)...
Α ναι και δεν έσφαξαν τον πατέρα του μπροστά στα μάτια του οι τσέτες.....ξεκαθάρισμα λογαριασμών μάλλον....

Ωραία off topic ασφαλώς ....monsieur Chrisbbb supprime s'il te plait!!:flipout:

Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία?

Δηλαδη τελειωσε η περιοδος αμφισβητησης για την ανθρωποτητα ? Δηλαδη για τα επομενα εκ χρονια , ολα θα εξηγουνται συμφωνα με τα σημερινα πιστευω ? Και αν μετα απο 10 χρονια σκασουν μυτη εξωγηινοι τι γινεται ?

Τι άλλαξε βρε αναβάτη από τα χρόνια του Χριστού έως σήμερα; Το ίδιο μένος, ο ίδιος εγωισμός, τα ίδια θέματα μεταξύ των ανθρώπων, η ίδια δίψα για να επιβληθείς στον διπλανό σου.
Βλέπεις να μην είναι διαχρονική η διδασκαλία του να μην προσπαθείς να βασίσεις την ευτυχία σου επάνω στη δυστυχία του άλλου;
Αυτό βασικά, που είναι και δύσκολο, πραγματεύεται ο Χριστιανισμός.

Τι άλλαξε βρε αναβάτη από τα χρόνια του Χριστού έως σήμερα; Το ίδιο μένος, ο ίδιος εγωισμός, τα ίδια θέματα μεταξύ των ανθρώπων, η ίδια δίψα για να επιβληθείς στον διπλανό σου.
Βλέπεις να μην είναι διαχρονική η διδασκαλία του να μην προσπαθείς να βασίσεις την ευτυχία σου επάνω στη δυστυχία του άλλου;
Αυτό βασικά, που είναι και δύσκολο, πραγματεύεται ο Χριστιανισμός.

Κάτι Δηλαδή που κάνει κατά κόρον το παπαδαριό..Ενα σπιτάκι από δω,ένα χωραφακι από κει,να σου η αμύθητη περιουσία της Εκκλησίας..
Η δεν ισχύουν αυτα;

Άντε τώρα να πώ στον παππού μου ( το συγχωρεμένο) ότι δεν έφυγε κακήν κακώς από τη Σμύρνη, απλά περίμενε στην ουρά το ποστάλι..
Τελικά έπεσε στη θάλασσα και τον έσωσαν κάτι Αμερικάνοι..(ναυαγοσώστες προφανώς από το baywatch)...
Α ναι και δεν έσφαξαν τον πατέρα του μπροστά στα μάτια του οι τσέτες.....ξεκαθάρισμα λογαριασμών μάλλον....

Ωραία off topic ασφαλώς ....monsieur Chrisbbb supprime s'il te plait!!:flipout:

Billy μου, τα έχω γράψει και εδώ:

http://avclub.gr/forum/showthread.php/8284-Οι-Τετρομαγμένοι?p=143222&viewfull=1#post143222

Απλά μερικοί δεν ξέρουν και τρολάρουν.

Κάτι Δηλαδή που κάνει κατά κόρον το παπαδαριό..Ενα σπιτάκι από δω,ένα χωραφακι από κει,να σου η αμύθητη περιουσία της Εκκλησίας..
Η δεν ισχύουν αυτα;

Μη με βάζεις στη θέση του απολογητή των δύο αυτοκέφαλων εκκλησιών που έχουν περιοχή ευθύνης την ελληνική επικράτεια. Αυτά τα ερωτήματα καλύτερα να τα κατευθύνεις προς την εκκλησία της ελλάδας και το πατριαρχείο της Κων/πολής. Εγώ και να ήθελα, είμαι βέβαιος πως δεν έχω επαρκή στοιχεία για να σου απαντήσω.

Υπάρχει Έλληνας που έστω και για πλάκα υποστηρίζει τα περί συνωστισμού;
Εντάξει είπε τότε η κυρά ρεπούση τη βλακεία της ή μάλλον της είπαν να την πει γιατί εμείς να την αναπαράγουμε.
Τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση και το ίντερνετ έχει δώσει βήμα σε αυτούς που στα χωριά θα τους κρεμούσαν κουδούνια
όχι όμως τυχαία υπάρχει σχέδιο μελετημένο να σπείρουν την αμφισβήτηση σε γεγονότα ιστορικά τεκμηριωμένα.
Η Σμύρνη είναι κοντά χρονικά και οι άμεσοι απόγονοι εκείνων είμαστε εμείς, υπάρχουν μαρτυρίες δια στόματος
οπότε ας είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι απέναντι στην Ιστορία μας και τους προγόνους μας.
Η γιαγιά μου ήρθε πρόσφυγας από την Τένεδο με ένα καΐκι πριν γίνουν οι σφαγές.
Μαζί της είχε και το κλειδί του σπιτιού της, όταν μετά από χρόνια ο θείος της επέστρεψε το μόνο που βρήκε στη θέση του σπιτιού ήταν
κάποιες πέτρες γκρεμισμένες,μήπως το σπίτι έπεσε από τον αέρα ή σκόπευαν οι Τούρκοι να κάνουν ανακαίνιση;

Nα τολμήσω να ρωτήσω κάτι και να μην θεωρηθεί παρακαλώ troll ή ειρωνεία.
Βαπτίσθηκα,ζω μέσα στην αμαρτία αλλά λίγο πριν πεθάνω,εξομολογούμαι και δέχομαι την Θεία Κοινωνία από ιερέα.
Σώθηκα;

Αν γίνει με αληθινή μετάνοια μπορεί και να σωθείς απλά δεν μπορείς να το ρισκάρεις γιατί δεν ξέρεις πότε ακριβώς θα πέσει η αυλαία.

Η δεν ισχύουν αυτα;

Καλά, εάν κρίνουμε τη θρησκεία με γνώμονα το παπαδαριό, μάλλον λειτουργούν ως η μια μεγαλύτερη ένδειξη πως ίσως δεν υπάρχει Θεός... Ανέκαθεν αθεόφοβοι... Σίγουρα με λαμπρές εξαιρέσεις βέβαια.

Billy μου, τα έχω γράψει και εδώ:

http://avclub.gr/forum/showthread.php/8284-Οι-Τετρομαγμένοι?p=143222&viewfull=1#post143222

Απλά μερικοί δεν ξέρουν και τρολάρουν.

Πού το θυμήθηκες το νήμα! Το πού πάει η χώρα της προ κρίσης περιόδου. 😀

Re: Απάντηση: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία?

Καλά, εάν κρίνουμε τη θρησκεία με γνώμονα το παπαδαριό, μάλλον λειτουργούν ως η μια μεγαλύτερη ένδειξη πως ίσως δεν υπάρχει Θεός... Ανέκαθεν αθεόφοβοι... Σίγουρα με λαμπρές εξαιρέσεις βέβαια.

Τασο θεωρείς ότι οι θρησκείες βασίζονται πάνω στον ορθολογισμό η στην ουτοπία; Αν πατούν πάνω στον ορθολογισμό πως εξηγούνται με επιστημονικό τρόπο τα όσα μεταφυσικα φαινόμενα λαμβάνουν χώρα στις γραφές.. Αν βασίζονται μόνο στην ουτοπία τι δουλειά έχουν η απαγορεύσεις,οι δέκα εντολές της Π.Δ. και τα στενά περιθώρια που αναβλύζουν απο τα ίδια κείμενα..
Η ουτοπία δεν έχει κουτάκια και πολλές φορές περνά στην σφαίρα του φανταστικού, οχι επειδή το φανταστικό είναι άτοπο,αλλά επειδή ζούμε πλέον σε κοινωνίες που επικρατεί θεωρητικά ο ορθολογισμός.
Το κρίσιμο σημείο είναι το εξης.Θα έχεις διαπιστώσει φαντάζομαι ότι οι θρησκείες τρέφονται κυρίως από αυτοαποκαλουμενους ορθολογιστές που ακολουθούν ομως πιστα ουτοπικούς κανόνες,αλλά λόγω της ανθρώπινης φύσης τα περιθώρια για πιστή εφαρμογή των κανόνων αυτών είναι μηδαμινά..
Και το κρίσιμο ερώτημα.Για εκείνη την εποχή,τα λόγια του Χριστού ήταν ουτοπικά η ρεαλιστικά.. Αν ήταν ρεαλιστικά ποιος ο λόγος να σταυρωθεί.. Ποιος ο λόγος "σταύρωσης" ενός οποιουδήποτε ουτοπιστη στην σημερινή εποχή (και από την ίδια την εκκλησια-αφορισμοί κλπ) η οποία τρέφει μένος εναντίων όσων πιστεύουν στην οποία ουτοπία έχουν μέσα στο κεφάλι τους..Γιατι θα πρέπει να έχουν την ίδια θέση στην "Βασιλεία των ουρανων" κάποιος που αρέσκεται σε κακές πράξεις κατά την διάρκεια της ζωής του που εν τέλει μετανοήσει με κάποιον που δεν έχει βλάψει κανέναν αλλά δηλώνει άθεος.. Έχει ο Θεός εγωισμο και προσπαθεί να τον ικανοποιησει;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και δεν με καλύπτει το "Έτσι είναι γιατί το λένε οι γραφες"..Αλλωστε τις γραφές τις έγραψαν κοινοί θνητοί..Η κάνω λαθος;

Last edited:

Αυτό το παιδάκι τελικά θα δει τη βάφτιση ή θα είναι surprise η δική του;
Για το αν μπορείς να πας σε βάφτιση δεν ξέρω, έχω ακούσει μόνο ότι δεν μπορείς να πας σε κηδείες αν έχεις πεθάνει.

Όλοι θα πάμε στη κόλαση
Ειδικά όσοι έχουν αναφέρει το όνομά Του επί ματαίω (Σταύρο μου θα σε στεναχωρήσω, αλλά...).

Seriously...
Υπάρχουν πολλοί δρόμοι προς τη φώτιση.
Άλλος ακολουθεί μία θρησκεία, άλλος τη μελέτη, άλλος την έρευνα, άλλος γίνεται γονιός. Όλα σεβαστά εφόσον έχει καταφέρει να αποσπάσει την προσοχή του μακριά από τα υλικά αγαθά.
Όποιος πιστεύει ότι η κάθε γριά που στα στερνά της γλύφει τα χέρια του κάθε κληρικού αξίζει πιο πολύ να πάει στον παράδεισο (???!!!!! εδώ γελάμε) από έναν αγνωστικιστή επιστήμονα που έχει αφιερώσει τη ζωή του να βρει π.χ. το φάρμακο για τον καρκίνο, μάλλον έχει πρόβλημα.

Για το αν μπορείς να πας σε βάφτιση δεν ξέρω, έχω ακούσει μόνο ότι δεν μπορείς να πας σε κηδείες αν έχεις πεθάνει.

Όλοι θα πάμε στη κόλαση
Ειδικά όσοι έχουν αναφέρει το όνομά Του επί ματαίω (Σταύρο μου θα σε στεναχωρήσω, αλλά...).

Seriously...
Υπάρχουν πολλοί δρόμοι προς τη φώτιση.
Άλλος ακολουθεί μία θρησκεία, άλλος τη μελέτη, άλλος την έρευνα, άλλος γίνεται γονιός. Όλα σεβαστά εφόσον έχει καταφέρει να αποσπάσει την προσοχή του μακριά από τα υλικά αγαθά.
Όποιος πιστεύει ότι η κάθε γριά που στα στερνά της γλύφει τα χέρια του κάθε κληρικού αξίζει πιο πολύ να πάει στον παράδεισο (???!!!!! εδώ γελάμε) από έναν αγνωστικιστή επιστήμονα που έχει αφιερώσει τη ζωή του να βρει π.χ. το φάρμακο για τον καρκίνο, μάλλον έχει πρόβλημα.

+1000

Ειδικά για το τελευταίο.

ΣΟΦΑ ελαλησες ! :a0210:

.... τα οποια θα ειχαν νοημα .... εαν υπηρχε Παραδεισος και Κολαση.
ΟΛΑ, εδω πανω βρισκονται .... Παραδεισος και Κολαση μαζι .... oσο ζουμε !
Θελει Αρετη και Τολμη και ΚΟΤΣΙΑ ... να αντικρυσεις την Ματαιοτητα.
Και ακομα και οταν την αντικρυσεις ... δεν κληρωνει τιποτα !
Μονο ... ΑΛΗΘΕΙΑ.

Once again ! :p

Βασικά η κόλαση.
Αν σκεφτείς λίγο ποιοι κυβερνούν και ποιοι έχουν περισσότερη δύναμη...

E oχι δα ... :smash:
εχεις δυο παιδια να σε κοιτανε στα ματια :love::love:
(οταν δεν τρεχουν να χαθουν με τους φιλους τους :laugh:)

Ρωτα και καποιους αλλους που δεν εχουν τιποτα ...
και βρισκουν ουκ ολιγους λογους να χαρουν την μοναξια τους.

-bye-

Πάντως χθές έγινε η βάπτιση και πιθανόν θα μάθουμε τι έγινε .
Αν το νήμα συνεχίσει να έχει συμμετοχές και φτάσει το <που πάει η χώρα> ,φαντάζομαι εναν μπομπιράκο 5-6 ετών να κάθεται μπροστά στο p.c και να του λέει ο μπαμπάς του Kostas k <για σένα ξεκίνησε αυτή η κουβέντα>

Μέχρι τότε μπορεί να έχει έρθει η Δευτερα Παρουσία και να μας πιάσει στην μετάβαση.. Είναι απρόβλεπτα αυτα.. Σαν τις οβίδες που πετάνε οι μεγάλες δυνάμεις.Υπερφυσικη η μια,θνητή αλλά ματαιοδοξη η άλλη.
Συνηθως μάχεται στο όνομα της υπερφυσικής και συλλέγει οπαδούς για να εδραιώσει την ματαιοδοξία της.
Αυτά βλέπω εγώ με το φτωχο μυαλό που διαθέτω..
Αυθαίρετα συμπεράσματα ίσως αλλά όταν μιλάμε για μεταφυσική,συνήθως σκοντάφτουμε πάνω στην αυθαιρεσία.

Υ.Γ Να είναι καλά το παιδάκι και να ζήσει μια όμορφη ζωή.. Όλα τα άλλα ακολουθούν.

Last edited:

Εννοειται οτι θα την δει.Αν δεν μπορει το μικρο παιδι, το πιο αθωο πλασμα να την δει , κατι παει παρα πολυ στραβα.

Επισης αν οι φιλοι , (θα) ειχαν προβλημα με ενα αβαπτιστο παιδι, τους κοβεις απο φιλους.Ποιος χρειαζεται τετοιους φιλους ? :)

Status
Not open for further replies.