Cicadelic Ranger
AVClub Fanatic
- 16 December 2014
- 15,700
Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία?
Αυτο ειπες οτι σε κανω copy paste για να μην μπερδευομαστε.
Εαν λοιπον δεν ειναι κατηγοριματικος ο λογος σου ( αυτο ισχυει και για τα υπολοιπα), οτι "οι θρησκειες ειναι ετσι και κανουν αυτο", τοτε συμφωνεις με αυτα που ειπα.
Η τελευταια σου ενσταση σηκωνει αναλυση απο μερους μου αρα και αρκετο γραψιμο, πραγμα που θα κανω στην πρωτη ευκαρια. Αλλα η ουσια ειναι μια...ολες οι φυλες και πολιτισμοι που γνωριζουμε, ολες εχουν εμφυτα την εννοια του Θειου.
Απο εκει και περα ερχοντα (μεσα στον χρονο) και οι Διαθηκες. Σου αφηνω τον χρονο να διαλογιστεις επ αυτου και μπορει να βρεις και την εξηγηση μονος σου.
Εσύ μίλησες για τουβάλιασμα, εγώ δεν είπα ποτέ πως η συγκεκριμένη χρήση της θρησκείας βρίσκει εφαρμογή από όλους τους εν δυνάμει χρήστες και σε όλες τις εποχές. Έγραψα πως είναι μια από τις χρήσεις που συμβαίνει ιστορικά, και τότε και τώρα (π.χ. ISIS).
Αυτο ειπες οτι σε κανω copy paste για να μην μπερδευομαστε.
Τέλος εξυπηρετεί στο να εκμεταλλευτεί όλες αυτές τις ίδιες ανθρώπινες αδυναμίες και ματαιοδοξίες, προκειμένου η κατά καιρούς άρχουσα τάξη μιας κοινωνίας να ελέγξει και να κατευθύνει λαούς εξυπηρετώντας συγκεκριμένους σκοπούς.
Εαν λοιπον δεν ειναι κατηγοριματικος ο λογος σου ( αυτο ισχυει και για τα υπολοιπα), οτι "οι θρησκειες ειναι ετσι και κανουν αυτο", τοτε συμφωνεις με αυτα που ειπα.
Η τελευταια σου ενσταση σηκωνει αναλυση απο μερους μου αρα και αρκετο γραψιμο, πραγμα που θα κανω στην πρωτη ευκαρια. Αλλα η ουσια ειναι μια...ολες οι φυλες και πολιτισμοι που γνωριζουμε, ολες εχουν εμφυτα την εννοια του Θειου.
Απο εκει και περα ερχοντα (μεσα στον χρονο) και οι Διαθηκες. Σου αφηνω τον χρονο να διαλογιστεις επ αυτου και μπορει να βρεις και την εξηγηση μονος σου.