Περί δεματικών...

nautilus7

Senior Member
14 September 2007
487
Άκη βγάλε τα δεματικά (σε 6 μήνες θα έχουν ξεραθεί) και βάλε λευκή μονωτική... :SFGSFGSF:
Από πότε βρε παιδιά τα δεματικά ξεραίνονται στο 6μηνο και από πότε η μονωτική κρατάει περισσότερο;

Δεν ξέρω από που είναι τα δικά σου δεματικά, αλλά τα δικά μου κρατάνε μια χαρά.

Last edited by a moderator:
Μάλλον παίζει ρόλο αν το εξάμηνο είναι θερινό ή εαρινό...:2thumb22sup:

Τα δεματικά είναι κατασκευασμένα από νάυλον. Δεν ξεραίνονται σε ένα χρόνο ούτε καν σε δύο. Αντέχουν πολύ περισσότερο. Όποιος δε θέλει να καταλάβει βάζει μονωτική...

Καλημέρα σας.

Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα... Κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να βαλει καποιο υλικο αν δεν το θελει...

"Παίζεται" με τα δεματικά και τις μονωτικές. Κάποια στιγμή όλα φθείρονται. Ο καθένας ας βάλει ότι γουστάρει, μα ο ίδιος θα κάνει την άλλαγη όταν πρέπει. Κάθεστε και ασχολείστε με τα υλικά.. Κάτι άλλο δεν έχετε να κάνετε ρε παλικάρια ??

Οχι γιατι ειμαστε στην παραλια...

Η δική μου εμπειρία συμφωνεί εν μέρει με τον Afam. Όντως τα δεματικά σε 6, άντε το πολύ 12 μήνες, έχουν ξεραθεί τόσο που σπάνε με την παραμικρή πίεση. Είχα πιάσει με δεματικά τα 16πλα diseqc της EMP και σε λιγότερο από ένα χρόνο έσπασαν. Αλλά και από τις ταινίες δεν έχω καλή εμπειρία, κι αυτές ξεραίνονται και γίνονται ένα χάλι μετά.

Ο Αντώνης είναι επαγγελματίας εγκαταστάτης με τη σχετική εμπειρία που απορρέει από αυτή του την ιδιότητα. Εσύ nautilus7 από πόσες εγκαταστάσεις έχεις εμπειρία; Ενδεχομένως να υπάρχουν και διαφορετικές ποιότητες από δεματικά, εγώ πάντως αυτά που αγόρασα από το συνεταιρισμό ηλεκτρολόγων δεν άντεξαν.

Εμένα τα δεματικά έσπασαν μετά από 1 χρόνο.δεν υπάρχει ύλη που να μην φθείρεται.
Όλα είναι θέμα χρόνου,μας αρέσει δεν μας αρέσει.

Η δική μου εμπειρία συμφωνεί εν μέρει με τον Afam. Όντως τα δεματικά σε 6, άντε το πολύ 12 μήνες, έχουν ξεραθεί τόσο που σπάνε με την παραμικρή πίεση. Είχα πιάσει με δεματικά τα 16πλα diseqc της EMP και σε λιγότερο από ένα χρόνο έσπασαν. Αλλά και από τις ταινίες δεν έχω καλή εμπειρία, κι αυτές ξεραίνονται και γίνονται ένα χάλι μετά.

Ο Αντώνης είναι επαγγελματίας εγκαταστάτης με τη σχετική εμπειρία που απορρέει από αυτή του την ιδιότητα. Εσύ nautilus7 από πόσες εγκαταστάσεις έχεις εμπειρία; Ενδεχομένως να υπάρχουν και διαφορετικές ποιότητες από δεματικά, εγώ πάντως αυτά που αγόρασα από το συνεταιρισμό ηλεκτρολόγων δεν άντεξαν.

Έχεις απόλυτο δίκιο,είναι προσωρινή λύση τα δεματικά!!!!

Δεν μπορεί κανείς να είναι απόλυτος ποιο από τα δύο έχει μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.Και στα δύο η φθορά είναι μεγάλη.Κατά τη γνώμη μου αν θέλουμε να πιάσουμε ένα σημείο όπου δεν πρόκειται να το πειράξουμε (π.χ. τα καλώδια πάνω σε κάγκελο),τότε τα δεματικά είναι καλύτερη λύση.Δεν μου έχει τύχει ποτέ να σπάσουν από μόνα τους.Αν τα πειράξω ναι,θα σπάσουν.Η μονωτική από την άλλη δεν σπάει,αλλά ξεραίνεται,ξεκολλάει και σε εκνευρίζει.Βέβαια,υπάρχουν διάφορες ποιότητες μονωτικών ταινιών θα πει κάποιος.Ούτε όμως και όλα τα δεματικά είναι ίδιας ποιότητας.Συμπερασματικά,βάζει ο καθένας ότι του αρέσει.

Ο Αντώνης είναι επαγγελματίας εγκαταστάτης με τη σχετική εμπειρία που απορρέει από αυτή του την ιδιότητα. Εσύ nautilus7 από πόσες εγκαταστάσεις έχεις εμπειρία;

Δεματικά δεν χρησιμοποιούν μόνο όσοι κάνουν δορυφορικές εγκαταστάσεις. Την εμπειρία μου μπορεί να την έχω από αλλού.

Τέλος πάντων πολύ φασαρία έχει γίνει... Εγώ θα περιμένω να κοπούν τα δικά μου να σας το πω. Μην περιμένετε σύντομα πάντως...

Οπότε πες μας τι είδους δεματικά χρησιμοποιείς και που τα βρίσκουμε, γιατί εγώ τουλάχιστον δεν έχω μείνει ικανοποιημένος από την αντοχή όσων έχω δοκιμάσει.
Η εμπειρία μου είναι μικρή βέβαια, μόνο ότι έχω δοκιμάσει στην ταράτσα μου.

Στην αγορά υπάρχουν δεματικά ειδικά για εξωτερικούς χώρους, ώστε να αντέχουν την υπεριώδη ακτινοβολία (από αυτήν υποφέρουν) του ήλιου. Κυκλοφορούν με το χαρακτηριστικό Δεματικά UV (ή UV Cable ties, ή UV zip ties, UV resistant cable ties κλπ). Προσωπικά δεν είμαι σίγουρος αν έχω δοκιμάσει τέτοια, αφού δεν βλέπω κάποιο ιδιαίτερο αναγνωριστικό σε όσα έχω δοκιμάσει κατά καιρούς (δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το χαρακτηριστικό έως τώρα). Πάντως ορισμένα δεματικά μου κράτησαν αρκετό καιρό, ενώ άλλα (ειδικά κάποια που έβαλα στις αρχές του έτους) δεν κράτησαν ούτε έξι μήνες. Το σίγουρο είναι ότι τα δεματικά δεν επηρεάζονται γενικά από το χρόνο, αφού σε εσωτερικούς χώρους, σε υπολογιστές, άλλες συσκευές, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κλπ, που δεν τις βλέπει ο ήλιος, αντέχουν πολλά χρόνια...

Sotos το θέμα μας δεν είναι για αυτά που μπαίνουν σε εσωτερικό χώρο.. εκεί έχω δεματικά σε εγκαταστάσεις 10ετία..

Μιλάμε για τα δεματικά που βάζουν όλοι στα κάτοπτρα και όχι για άλλες εργασίες. Αν θέλει ο φίλος nautilus7 ας μας αναφέρει ποια είναι τα δεματικά που μας λέει...

Επαναλαμβάνω μιλάμε για εγκαταστάσεις στην ταράτσα φόρα παρτίδα σε όλες τις καιρικές συνθήκες...

υ.γ. αν θέλετε σας αναφέρω δεματικά που κοστίζουν πάνω από 15 ευρώ το σακουλάκι των 100 τεμ πείτε μου.... Θα τα αγοράσετε ???

edit : Τώρα είδα το από πάνω ποστ... nautilus7 μιας και έβαλες αυτόν τον κατάλογο της 3Μ κοίτα να πάρεις τη μονωτική Scotch 22 και όποτε θες τα ξαναλέμε..

Last edited:
Μα γι αυτό λέω ότι δεν είμαι σίγουρος τι έχω βάλει κατά καιρούς (δεν ξέρω και πόσοι γενικότερα δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτό), κάποια κράτησαν αρκετό καιρό (χρόνια), ενώ τα τελευταία μόλις έξι μήνες (αλλά μπορεί να μην ήταν για εξωτερική χρήση). Τώρα τι ήταν το καθένα (αν ήταν UV τα πρώτα) δεν ξέρω, γιατί δεν μπορώ να το διαπιστώσω, αφού δεν υπάρχουν πια στην εγκατάσταση...

ΥΓ. 15 ευρώ ε; Καλά δεν είναι και τόσο ακριβά, σε σύγκριση με αυτά,

http://www.grainger.com/Grainger/THOMAS-BETTS-Cable-Tie-1PLP9

:Banane0:

εγώ παντως με τα δεματικά που υπηρχαν στις εξωτερικές θηκες των diseqc spaun που εχω πανω στην ταρατσα (μιλαμε για κατι μαυρα χοντρα πλαστικά δεματικά) δεν εχω ξανασχοληθεί μαζι τους απο τοτε που τα εβαλα (μιλάμε για +5 χρονια).
Κατι αλλα χαζα που εβαλα μονος καθε χρονο κανω τις αναγκαιες αλλαγές( οπως κ τις μονωτικές ταινίες ).