Απάντηση: Re: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.
Επίσης θυμήθηκα χάρτες καρνό και τους νόμους της θερμοδυναμικής.
Πως το λέτε εκεί? Elbow Grease ?
Η μισή μου εργαλειοθήκη συμπληρώθηκε εξαιτίας της μηχανής espresso. Άλλεν, θερμόμετρα, κλειδιά, τεφλόν, λαστιχάκια, γρασσο, food safe λιπαντικό, δυναμομετρικό κλειδί, οδοντιατρικά τσιμπιδια (wtf}Για την πίεση είδα ότι γίνεται εύκολα. Δε νομίζω να υπάρχει λόγος να την ανεβάσεις αργότερα (δεν πρόκειται ποτέ να βάλω pods). Φαντάζομαι (άσχετος ε) αυτή η πίεση δεν έχει καμία σχέση με το steam wand, σωστά; Γιατί εκεί θέλω να έχω αρκετή δύναμη για να φτιάχνω αφρόγαλο για την καλή μου που πίνει πολύ τσάι λάττε (ξεκάρφωμα ότι δεν είναι μόνο για μένα η μηχανή)
Διαβάζω από δω κι από κει και δε μπορώ να καταλάβω αν το PID είναι απαραίτητο. Κάποιοι λένε ότι το temperature surfing είναι ψιλοαρκετό, και αν έχεις σωστή πίεση θα έχεις μια χαρά αποτέλεσμα, άλλοι πιο χαρντοκορίλες λένε ότι είναι τελείως απαραίτητο. Επίσης, δεν έχω καταλάβει αν μπορείς να το εγκαστήσεις χωρίς "ζόρια" (κολλητήρια κλπ). Έχω καταστρέψει ένα sensor για raspberry από άγαρμπη κόλληση πρόσφατα, διότι πολύ απλά τελευταία φορά που έκανα κόλληση ήταν 20 χρόνα πριν στο γυμνάσιο...
(από τεχνικούς εδώ γύρω μπαααα)
Επίσης θυμήθηκα χάρτες καρνό και τους νόμους της θερμοδυναμικής.
Πως το λέτε εκεί? Elbow Grease ?