Εγώ έκανα Χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό μου αυτόν:
https://m.aliexpress.com/item/1005001329527193.html
Θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για pour over, επειδή όμως θέλω να τον τεστάρω και σε εσπρέσσο προτίμησα τη stepless έκδοση.
Υπάρχει και λίγο φθηνότερος με τα κλασσικά steps.
Η τιμή του θα βγει μαζί με ΦΠΑ και εκτελωνισμό γύρω στα 200 .
Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Για το manual brewing ισχύουν παρόμοιοι κανόνες με τον εσπρέσσο.Ξανάπιασα κι εγώ εδώ και λίγες μέρες το pour over, αφού λίγο έγκωσα με τα καπουτσίνο κάθε μέρα και ήθελα ποικιλία.
Σύμφωνα με το...internet, ο Baratza Sette 270 μου είναι διαβόητα κακός σε τέτοιου είδους κοψίματα, και πρέπει να αποφεύγεται. Η δικιά μου εμπειρία, στη ρύθμιση που προτείνει η ίδια η εταιρία, δε συμφωνεί καθόλου με αυτή τη γκρίνια: Η γεύση που πήρα από φρέσκο καφέ είναι αυτή ακριβώς που έχω και στην καφετέρια της γειτονιάς μου.
Πως μπορώ να δω αν κάνω κάτι λάθος; Από τη γεύση όπως είπα είμαι ικανοποιημένος, αλλά αν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, πολύ θα ήθελα να το εξερευνήσω και να δω τι επιπτώσεις έχει στη γεύση.
μη βάζεις και πολύ πάτημα στο tamping να μη σου πω ότι μερικοί υποστηρίζουν καθόλου tamping!
Έχω εκτυπώσει έναν leveler που μου φτιάχνει την επιφάνεια οριζόντια αλλά το σκέφτομαι να μην πιέσω καθόλου.
Θα το πάω λάου λάου μου φαίνεται.
Σε άλλα νέα, καφές Covim orocrema, με 10 το κιλό ρίχνει στα αυτιά σε πολλούς ακριβότερους και "φρέσκους".![]()
14bar??? Πώς τη μέτρησες?Αφού με τα πολλά ζόρια δεν κατάφερνα να σταματήσω τελείως και συνεχόμενα το channeling (έτσι για το γαμώτο)
μέτρησα την πίεση της gaggia classic και ήταν λίγο πάνω απο 14 bars.
Οπότε την κατέβασα με αυτά που διάβασα στα 9bars (στην εκχύλιση), έκοψα πιο χοντρά στο περίπου για 1η δοκιμή και ο καφές βγήκε σε σωστό χρόνο και χωρίς channeling.
Θα κάτσω να μετρήσω καλύτερα τη δόση και το χρόνο αλλά ένιωσα μία ικανοποίηση όταν δεν πεταγόταν το νερό παντού.
Απο γεύση πάντως μέτρια πράγματα αλλά έβαλα 14γρ μόνο πιο πολύ για δοκιμή στο περίπου οπότε δεν αγχώνομαι.
Εσείς σε τί πίεση δουλεύετε?
Μα αυτό ρωτάω.
Πόσο πρέπει να είμαστε?
Υπάρχει κάποιος κανόνας?
Δε θέλω βαρεμάρες!!! Και μόλις ξεμπερδεψεις πες μου να σου στείλω τη Silvia για ένα φρεσκαρισματάκι..Με το τυφλό τη ρύθμισα στα 10 γιατί με αυτά που διάβασα στην εκχύλιση πέφτουν στα 9 όπως τα έχουν μετρήσει άλλοι.
Οπότε όλα καλά. Πάει και αυτό
PID για καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασία το επόμενο project όποτε βαρεθώ και βρώ χρόνο!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.