Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

@takisot, γενικά προτιμώ βραζιλιάνικους καφέδες με χαμηλή οξύτητα. Ο καφές που συνήθως αγοράζω πάντα είναι του ταφ ο Brazil Essential.
Για τον portioli, η σακούλα που έχουν στην καφετέρια είναι πολύ σκούρα. Extrabar?

kai γω είμαι fan των βραζιλιάνικων σοκολατοειδών... Ο καλύτερος που έχω δοκιμάσει είναι ο Brazil Fazenda do Sertao που τον είχε παλιά το val cafe στη λάρισα. Το taf πάντως που λες έχει ξεφύγει σε τιμές.... Για δώσε λινκ για τον Brazil Essential

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

kai γω είμαι fan των βραζιλιάνικων σοκολατοειδών... Ο καλύτερος που έχω δοκιμάσει είναι ο Brazil Fazenda do Sertao που τον είχε παλιά το val cafe στη λάρισα. Το taf πάντως που λες έχει ξεφύγει σε τιμές.... Για δώσε λινκ για τον Brazil Essential
Δεν τον έχουν τώρα στο eshop τους. Τον πήρα το προηγούμενο Σάββατο 6,40 τα 250 γρ.
Single Estate & Direct Relationship Coffee, Cerrado Gerais, Mundo Novo, Washed, High and fruity acidity, almond fragnance, hazelnut-bittersweet chocolate.
Εμένα δεν μου βγάζει μεγάλη οξύτητα.

Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Για να σας φτιάξω τη διάθεση.
AgA3L0b.png

4 λεπτά ευδαιμονίας εξασφαλισμένα με κόστος για καφέ 0,5 ανά φλιτζάνι.

Για να σας φτιάξω τη διάθεση.
AgA3L0b.png

4 λεπτά ευδαιμονίας εξασφαλισμένα με κόστος για καφέ 0,5 ανά φλιτζάνι.

Ε γράψε λεπτομέρειες ντε!

Re: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Να ρωτησω κατι τους ειδικους.
Μου καναν δωρο μια εσπρεσιερα της Illy με καψουλες.
Πηρα για δοκιμη το κουτι (13 ευρα) που ελεγε λουγκο (μαυρη ετικετα) με το σκεπτικο οτι θα ηταν πιο δυνατος μιας και ειναι για πιο πολυ ποσοτητα.
Το μηχανακι εχει δυο σκαλες ...μια για μικρο φλιτζανι (που υποθετω οτι ειναι ο εσπρεσο) και μια με μεγαλο (που ,παλι ,υποθετω οτι ειναι ο λουγκο)
Ο καφες ομως που βγαινει οταν παταω το μεγαλο φλιτζανι,αντιθετα με οτι πιστευα , ειναι πολυ ελαφρυς.
Κανω κατι λαθος??
Αν πατησω δυο φορες το μικρο φλιτζανι θα τα κανω κ@λ@???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Τα έχω ήδη γραψει:
Μηχανη Europicolla
Μυλος Pharos Orphan Espresso
Καφές Essential Brazil taf

+Διάβασμα +6 χρόνια χρήσης

Ναι, ναι, σε έχω διαβάσει, σήμερα επειδή είπες για το κόστος, νόμισα αναφερόσουν σε κάποιο καλό καφέ που ανακάλυψες.

Όσον αφορά το τάφ, ακούγοντας τη συμβουλή σου σε προηγούμενο πόστ, έχω σε δυό μήνες παραγγείλει 85 ευρώ σε καφέδες, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αν ήταν και η τιμές του λίγο χαμηλότερες... Ο φτηνότερος (μπλού πώς το λένε) δε μ ενθουσίασε, αλλά στα 10, 12? ευρώ, ό,τι έχω δοκιμάσει είναι καλό.

Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

@rykios. Ο Essential Brazil κάνει γύρω στα 6.5

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

85 σε δύο μήνες!
3 διπλοί καφέδες την ημέρα?
Κι εγώ έτσι ήμουν τα πρώτα χρόνια.

Αυτός ο essential Brazil που είναι στο eshop τους? Τόση στραβωμάρα εχω?

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να ρωτησω κατι τους ειδικους.
Μου καναν δωρο μια εσπρεσιερα της Illy με καψουλες.
Πηρα για δοκιμη το κουτι (13 ευρα) που ελεγε λουγκο (μαυρη ετικετα) με το σκεπτικο οτι θα ηταν πιο δυνατος μιας και ειναι για πιο πολυ ποσοτητα.
Το μηχανακι εχει δυο σκαλες ...μια για μικρο φλιτζανι (που υποθετω οτι ειναι ο εσπρεσο) και μια με μεγαλο (που ,παλι ,υποθετω οτι ειναι ο λουγκο)
Ο καφες ομως που βγαινει οταν παταω το μεγαλο φλιτζανι,αντιθετα με οτι πιστευα , ειναι πολυ ελαφρυς.
Κανω κατι λαθος??
Αν πατησω δυο φορες το μικρο φλιτζανι θα τα κανω κ@λ@???

o μαύρος είναι ο πιο δυνατός, αλλά δεν είναι ο λούγκο, λούγκο είναι η μπλέ συσκευασία, τουλάχιστον για την Ευρώπη. Τον μαύρο τον πίνω σε μικρό φλυτζάνι.

@rykios. Ο Essential Brazil κάνει γύρω στα 6.5
Δεν τον βρήκα στο eshop τους όμως. Αν τον βρώ θα πάρω να δοκιμάσω

3 διπλοί καφέδες την ημέρα?

Το πρωί.
Τό απόγευμα πίνω τσάι χαχαχα :D

Παλιά να δείς, όσο είχα τη δουλειά, 5-6 φλυτζάνια μεγάλα, όλη την ώρα ήμουν μ ένα φλιτζάνι στο χέρι. Ότι έβρισκα πρόχειρο, μόνο καφείνη να είχε. Νές καφέ, φίλτρου δυνατό...

Απάντηση: Re: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Αυτός ο essential Brazil που είναι στο eshop τους? Τόση στραβωμάρα εχω?

Στο κατάστημα στην Εμ. Μπενάκη τον έχουν.
Στο eshop όχι.
Αν είναι να κατέβεις κέντρο μόνο για αυτό, πάρε τηλέφωνο να στον κρατήσουν, μην κατέβεις τσάμπα.
Μην πέσετε με τα μούτρα όμως και τον ακριβύνουν.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.

Στο κατάστημα στην Εμ. Μπενάκη τον έχουν.
Στο eshop όχι.
Αν είναι να κατέβεις κέντρο μόνο για αυτό, πάρε τηλέφωνο να στον κρατήσουν, μην κατέβεις τσάμπα.
Μην πέσετε με τα μούτρα όμως και τον ακριβύνουν.
Άσε, και από Κρήτη να κατέβω κέντρο για τον essential Brazil σίγουρα θα μου βγει ακριβούτσικος .

Θα ρωτήσω στον τυπικό αντιπρόσωπο μήπως τον φέρνει.

Γιώργη μιας κι είσαι από Κρήτη, άκου τώρα ιστορία που έζησα εγώ προσωπικά, εδώ, στα Χανιά. Μόνο όνομα επιχείρησης δε λέω δημόσια για να είμαστε ήσυχοι :)

Ψωνίζω που λές σταθερά, καλός πελάτης, πολύ μπλα μπλα κάθε φορά, αυτός ο καφές κι ο άλλος καφές (για φίλτρο κυρίως αγόραζα αλλά και ελληνικό η γυναίκα μου ).
Ένα Σάββατο πρωί, έλλειπε το αφεντικό. Δεν ήταν και υπάλληλος, ήταν μόνο ένα παιδί, 15 χρονώ. Είχε αφήσει λοιπόν το παιδί του για λίγο... Αγοράζω ένα σακουλάκι, φεύγοντας κοιτάζω την ημερομηνία. Έγραφε ημερομηνία σε ένα αυτοκόλλητο ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ. Βλέπω, μήνες παλιό. Ρεσυ λεβέντη του λέω, μηπως έχεις πιο φρέσκο? Α ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ μου λέει το πιτσιρίκι, με απόλυτη φυσικότητα και καμία ταραχή. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ, Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ

Τώρα θα μου πείς, όλοι έτσι είναι? Ε, όχι, όχι.
Και πώς ξέρουμε ποιός δεν είναι? Εμ! Ίσως από τα αρώματα που γεμίζουν το δωμάτιο όταν ανοίγεις το σακουλάκι ;)
Τελικά αυτό είναι το μόνο κριτήριο.

Χεχεχε!! Θεούλης ο πιτσιρικάς!!

Γενικά τα καφεκοπτεία εμπεριέχουν το ρίσκο της μπαγιατίλας. Εγώ ψωνίζω από τοπικό καφεκοπτείο ένα συγκεκριμένο χαρμάνι 100% arabica (δεν έχει και πολλά) που ο κόκκος είναι χύμα σε γυάλινο σιλό με "βρυσάκι" από κάτω, η χειρότερη δυνατή μέθοδος συντήρησης δηλαδή. Επειδή όμως έχει αρκετή κίνηση και είναι φρεσκοψημένος (συνεργαζόμενα μαγαζιά που ψήνουν μία φορά τη βδομάδα όλοι μαζί) είναι μυρωδάτος και γευστικός. Έχω φιξάρει και τις σωστές παραμέτρους εκχύλισης οπότε εύκολα, ανέξοδα και ανώδυνα έχω ανά πάσα στιγμή το ωραίο μου καθημερινό εσπρεσάκι.

Θα σου πρότεινα να ρωτήσεις-ψάξεις για τοπικά καφεκοπτεία που να έχουν κίνηση και να δοκιμάσεις μερικούς καφέδες τους μήπως βρεις κάτι να σου ταιριάζει. Εναλλακτικά ξέρω ότι Ρέθυμνο - Χανιά υπάρχει αντιπρόσωπος της Mokka. Αξίζει να βρεις σημείο διανομής και να δοκιμάσεις το blend τους. Επίσης ψάξε μήπως βρεις κάπου Taf (υπάρχει διανομέας στην Κρήτη και είναι το coffee studio στο Ηράκλειο).

o μαύρος είναι ο πιο δυνατός, αλλά δεν είναι ο λούγκο, λούγκο είναι η μπλέ συσκευασία, τουλάχιστον για την Ευρώπη. Τον μαύρο τον πίνω σε μικρό φλυτζάνι.

Πολύ σωστά , μπλε σιριτι έχει το κουτί (που το είδα το μαυρο ,απορω 😮).
Άρα για δυνατές καταστάσεις διαλέγω μαύρο σιριτι!
Ευχαριστιες☺

Συγχαρητήρια! Άψογη κρέμα. Ποιός καφέ είναι?
Το ποτήρι σου όμως πολύ μεγάλο για εσπρέσο. Ή μήπως τον έκανες καπουτσίνο?

o tigrato ειναι?