greekBruin
Senior Member
- 6 November 2011
- 558
Πάντως βρε παιδιά, medium roast που να μην είναι ξινούλι δεν έχω βρει. Ή έχει διαφορετικά βιώματα ο ουρανίσκος μου από τους Αμερικάνους (πιθανότατα, αφού δεν έχω καταφέρει να πιω μη ξινό εσπρέσσο πουθενά με 1-2 εξαιρέσεις σε ολόκληρη τη χώρα), ή κάτι δεν κάνω σωστά. Που δε νομίζω δηλαδή, αφού όλα είναι προβλεπέ, σωστή θερμοκρασία, μελιστάλακτη ροή, χρώμα, το "πτώμα" μετά χωρίς υποψία channeling κλπ.
Στην Ελλάδα αλλιώς τη θυμάμαι τη γεύση του εσπρέσσο, όπως και στην Ιταλία. Και αυτή τη γεύση την πετυχαίνω μόνο με dark. Μήπως έχουμε εικόνα του τι είναι ο "μέσος" καφές που πινουμε στην Ελλάδα, σε Γρηγόρηδες κλπ;
Εγώ αντίθετα το medium roast το βρίσκω μια χαρά, ενώ το dark (που είναι και το πιο συνηθισμένο στις ΗΠΑ) μου φαίνεται πικρό και καμένο! (Στις ΗΠΑ πάντα.)
Ίσως απλώς να είναι θέμα προτίμησης.